نسیم گیلان

آخرين مطالب

بادبان‌های خورشیدی درباره آب‌وهوای خطرناک هشدار می‌دهند اقتصادی

بادبان‌های خورشیدی درباره آب‌وهوای خطرناک هشدار می‌دهند
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /بادبان‌های خورشیدی که به ماهواره‌ها امکان می‌دهند با نور خورشید کار کنند، به زودی به واقعیت تبدیل می‌شوند و می‌توانند هشدارهای اولیه را درباره آب‌و هوای خطرناک فضایی اعلام کنند.
بادبان‌های خورشیدی به دانشمندان امکان می‌دهند تا هشدارهای اولیه را درباره رویدادهای آب‌وهوای فضایی مانند طوفان‌های ژئومغناطیسی ارائه دهند که می‌توانند در سیستم‌های فناوری روی زمین اختلال ایجاد کنند.
به نقل از اسپیس، «عرفان عظیم»(Irfan Azeem)، رئیس بخش تحقیقات عملیات و برنامه‌ریزی پروژه در اداره مشاهدات هوای فضایی «اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا»(NOAA)، گفت: بسیاری از ما قایقرانی را تجربه کرده‌ایم. اکنون به جای استفاده از هوا در واقع از فوتون‌های نوری که از خورشید ساطع می‌شود، برای راندن ماهواره‌های خود استفاده می‌کنیم. این یک فناوری بسیار جدید است. ما به طور سنتی برای بردن ماهواره‌ها از مکانی به مکان دیگر به نیروی محرکه متکی بوده‌ایم، اما بادبان‌های خورشیدی یک راه جدید را برای سفر در فضا به روشی بسیار مقرون‌به‌صرفه ارائه می‌دهند.
دفتر مشاهدات هوای فضایی بر سیستم‌های ماهواره‌ای عملیاتی ناسا در فضا نظارت می‌کند که داده‌های مهمی را درباره مشاهده نقاط بین زمین و خورشید ارائه می‌دهند. اطلاعات جمع‌آوری‌شده از طیف گسترده‌ای از تجهیزات ماهواره‌ها به ارائه پیش‌بینی‌های هواشناسی فضا کمک می‌کنند. این داده‌ها به پیش‌بینی‌کنندگان آب‌وهوای فضا کمک می‌کنند تا در صورتی که شراره‌های خورشیدی پتانسیل تأثیرگذاری بر زمین، سایر فناوری‌های فضایی یا فضانوردان را داشته باشند، ساعت‌ وقوع رویدادها را اعلام کنند و هشدارهایی را ارائه دهند.

نسیم گیلان


برخی از مأموریت‌های فضایی کنونی که بررسی‌هایی را درباره رویدادهای خورشیدی ارائه می‌دهند، «کاوشگر ترکیب پیشرفته»(ACE) ناسا و رصدخانه اقلیم فضای ژرف» (DSCOVR) اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا برای نظارت بر باد خورشیدی هستند. بر خلاف نسیمی که روی زمین می‌وزد، باد خورشیدی از الکترون‌ها و پروتون‌های تاج خورشید تشکیل شده است. زیر نظر داشتن باد خورشیدی مهم است، زیرا هنگامی که در تماس با سیاره ما قرار بگیرد، می‌تواند با میدان مغناطیسی زمین تعامل داشته باشد و شفق‌های قطبی را در نزدیکی مناطق قطبی ایجاد کند. اگر باد خورشیدی به اندازه کافی قوی باشد، می‌تواند طوفان‌های ژئومغناطیسی را ایجاد کند.
اگرچه هشدارهای طوفان پیش از وقوع آن اعلام می‌شوند، اما اگر احتمال تأثیر بر انواع گوناگون سیستم‌های فناوری از جمله شبکه‌های برق، GPS، کشاورزی و ترافیک هوایی وجود داشته باشد، به زمان طولانی‌تری نیاز خواهد بود. دانشمندان از طریق برنامه «Space Weather Next» اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا به کار کردن روی چگونگی کمک به مأموریت‌های ماهواره‌ای آینده در ارائه اطلاع‌رسانی بیشتر پیرامون طوفان‌های ژئومغناطیسی ادامه می‌دهند. این بدان معناست که آنها با بررسی‌های نزدیک‌تر به خورشید باید راه‌هایی را برای دریافت اطلاعات در مدت کوتاهی پس از انتشار شراره‌های خورشیدی بیابند.
اینجاست که بادبان‌های خورشیدی وارد می‌شوند. عظیم گفت: بادبان خورشیدی ما را قادر می‌کند تا فراتر از نقطه لاگرانژ 1 برویم که موقعیت کنونی با کارآیی بیشتر است. نقطه لاگرانژ 1 در حال حاضر یک مدار نیمه‌پایدار را برای دریافت مناظر دائمی و بدون مانع از خورشید فراهم می‌کند، اما اگر بخواهیم بالاتر برویم، باید از موشک‌های شیمیایی استفاده کنیم. بادبان‌های خورشیدی یک راه مقرون‌به‌صرفه برای رفتن به سمت بالای نقطه لاگرانژ 1 در اختیار ما می‌گذارند.

نسیم گیلان


نقطه لاگرانژ 1 مکانی بین خورشید و زمین است که تقریبا 1.5 میلیون کیلومتر از سیاره ما فاصله دارد. در این مکان، فضاپیما می‌تواند در یک نقطه ثابت قرار بگیرد تا فعالیت خورشید را مشاهده کند، اما هر چه پژوهشگران بتوانند ماهواره‌ها را به خورشید نزدیک‌تر کنند، سریع‌تر می‌توانند داده‌هایی را که پیش، حین و پس از رویدادهای جوی فضایی منتشر می‌شوند، دریافت کنند. عظیم توضیح داد: فضاپیماها با استفاده از بادبان‌های خورشیدی می‌توانند بیشتر در بالای باد خورشیدی حرکت کنند و این کار می‌تواند زمان هشدار را تا 50 درصد افزایش دهد.
نسخه کامل بادبان خورشیدی اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا در دست ساخت قرار دارد که بخشی از پروژه «Solar Cruiser» با همکاری ناساست. بادبان پس از استقرار، وسعت 1653 متر مربع را در بر می‌گیرد.
نسخه کامل بادبان خورشیدی علاوه بر داشتن یک فضاپیما در مرکز با سیستم استقرار، شامل چهار بادبان است که به صورت جداگانه ساخته می‌شوند و قرار است ساخت همه آنها در فوریه 2026 به پایان برسد. اگر همه چیز در مسیر خود باقی بماند، اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا امیدوار است که آن را در سال 2029 پرتاب کند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/805442/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک ژن، عامل پیدایش زبان گفتاری است

بومی‌سازی فناوری تولید فیلامنت‌ چاپگرهای سه‌بعدی در ایران

با کاغذ های دورریختنی یک گل بساز

مدارس استان گیلان تا دوشنبه مجازی شد

شعرخوانی زیبا از رشید کاکاوند

آن تایلر و عرضه بیست و پنجمین رمانش به بازار نشر

چت جی‌پی‌تی هر هفته میزبان 400 میلیون کاربر است

هوش مصنوعی به کمک کشاورزان می‌آید

بازدید مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان از بنیاد شهرستان رامیان

آموزش دانشگاه گیلان مجازی شد

و آنچه می‌بری آخر به گور، مردن ماست

به‌جای «هتل‌آپارتمان» چه بگوییم؟

روش بسیار حساس برای شناسایی هاگ‌های باکتریایی

چگونه کلان‌شهرها می‌توانند انرژی مصرفی خود را تامین کنند؟

این کاردستی گل رز سرخ تقدیم نگاهتان

قمر در عقرب در شعر و ادب فارسی

دو خط کتاب/ دنیای سوفی

هوش مصنوعی، لهجه اپراتورهای تلفنی را عوض می‌کند

محور رشت ـ قزوین از فردا مسدود می‌شود

داستانک/ آخرین مشتری

ساخت موتور موشکی که فضاپیما را در 30 روز به مریخ می‌رساند

درمان اختلال عضلانی ژنتیکی یک جنین در رحم مادر برای اولین بار

بارش برف در رشت

برف در محور پونل-خلخال یک متری شد!

نگاهی به مجموعه رمان نوجوان میراث لورین

دو خط کتاب/ باشگاه پنج صبحی ها

کاهش خطر برخورد سیارک «قاتل شهر» به زمین

«همبرگر» از کجا آمده است؟

سرمایه‌گذاری 20 میلیون دلاری برای حفاری سیارک‌ها

تولید زخم‌پوش زیستی برای بیماران دیابتی توسط رویان

مناسبت روز/ جمعه، 3 اسفندماه

اینفوگرافی/ آمارهایی درباره زبان مادری به بهانه روز جهانی زبان مادر

«مهاجر هندیجان» راهی بازار نشر شد

انتشار تفسیر عرفانی داستان حضرت موسی (ع)

فرودگرِ جالب blue ghost

دیدار مدیرکل بنیاد مازندران و رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با والدین معزز شهید مدافع امنیت مصطفی نوروزی

شاعری که زیر بار پیشنهاد حکومت نرفت!

زمین از نگاه ایستگاه فضایی در شب

نیم نگاه نانولوله‌های کربنی به صنعت باتری‌؛ جایگاه باتری لیتیم یون متزلزل می‌شود

کشت 10 میلیون درخت تا رفع تداخل حدود 8 هزار هکتار اراضی ملی در گیلان

شاعرانه/ برکن دل از کسی که دلش مایل تو نیست

شعری زیبا از فروغ

تلسکوپ فضایی اقلیدس را ببینید

ویدیویی واقعی از فرود کاوشگر perseverance بر سطح سیاره ی بهرام

شاعرانه/ تو را که در غم هجران نبوده‌ای چه خبر

میزان اثرگذاری انسان در جهان

تمرین فضانوردان ناسا برای بازگشت به ماه

نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب به کهکشان کلاه مکزیکی

بالاخره آدم‌های سمی یا رفتارهای سمی؟

غبارروبی گلزار شهدای علی بن جعفر (ع) به مناسبت سالروز تأسیس بیمه دی