نسیم گیلان

آخرين مطالب

روش بسیار حساس برای شناسایی هاگ‌های باکتریایی اقتصادی

روش بسیار حساس برای شناسایی هاگ‌های باکتریایی
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /پژوهشگران موفق به توسعه یک روش جدید و فوق حساس برای شناسایی هاگ‌های باکتریایی شده‌اند که ترکیب و همگرایی علوم نانو و زیست‌فیزیک است.
هاگ‌های باکتریایی یکی از مقاوم‌ترین ساختارهای طبیعت هستند. این ساختارهای ریز و شبه‌بذر زمانی تشکیل می‌شوند که باکتری‌ها برای بقا در شرایط نامساعد وارد یک حالت خواب می‌شوند. آن‌ها قادرند در محیط‌های بسیار سخت از جمله آب جوش، مواد ضدعفونی‌کننده رایج و حتی تشعشعات رادیواکتیو زنده بمانند، شرایطی که اغلب باکتری‌های معمولی را از بین می‌برد. مقاومت بالای این هاگ‌ها و توانایی آن‌ها در فعال شدن مجدد در شرایط مناسب، چالش بزرگی در حوزه‌های بهداشت و درمان، کشاورزی و صنایع غذایی محسوب می‌شود.
یوناس سگروالد، دانشجوی دکتری در دپارتمان فیزیک دانشگاه اومئو، یکی از محققان این پروژه، در این زمینه می‌گوید: «ما با استفاده از این روش توانسته‌ایم با دقت بالایی هاگ‌های باکتریایی را تشخیص دهیم.” این یافته‌ها در ژورنال علمی ACS Sensors با عنوان “شناسایی فوق‌حساس هاگ‌های باکتریایی با استفاده از طیف‌سنجی رامان تقویت‌شده سطحی” منتشر شده است.»
این روش جدید با استفاده از نانو میله‌های طلا و فناوری لیزر، سیگنال‌های یک مولکول خاص موجود در هاگ‌ها را تقویت می‌کند. این روش، که تحت عنوان طیف‌سنجی رامان تقویت‌شده سطحی (SERS) شناخته می‌شود، امکان شناسایی مقادیر بسیار اندک مواد شیمیایی، حتی در حد تک‌مولکول‌ها را فراهم می‌آورد. این قابلیت به تشخیص زودهنگام هاگ‌های باکتریایی در غلظت‌های بسیار پایین کمک می‌کند، امری که در بسیاری از صنایع اهمیت بالایی دارد؛ چراکه اقدامات پیشگیرانه می‌توانند در مراحل اولیه اجرا شوند.
دیمیتری مالیشف، پژوهشگر دپارتمان فیزیک و یکی از نویسندگان این مقاله، در این رابطه می‌گوید: «هاگ‌ها در بیمارستان‌ها و صنایع غذایی مشکلات متعددی ایجاد می‌کنند، زیرا می‌توانند به سطوح و تجهیزات بچسبند و باعث آلودگی مکرر شوند. این آلودگی‌ها منجر به بیماری، فساد مواد غذایی و هزینه‌های بالای پاک‌سازی می‌شوند.»
یکی از کاربردهای امیدبخش این روش جدید، در صنعت لبنیات است، جایی که هاگ‌های باکتریایی، به‌ویژه گونه‌های باسیلوس (Bacillus)، یک تهدید جدی محسوب می‌شوند. آلودگی در خطوط تولید لبنیات می‌تواند منجر به فساد محصولات، فراخوان‌های گسترده و خطرات بهداشتی برای مصرف‌کنندگان شود. از آنجا که شیر و محصولات لبنی نقش مهمی در رژیم غذایی دارند، تضمین ایمنی غذایی در این صنعت یک اولویت اساسی به شمار می‌رود.
پژوهشگران این فناوری جدید را بر روی یک نمونه آلوده از شیر آزمایش کردند و توانستند هاگ‌های باکتریایی را با موفقیت شناسایی کنند. این موفقیت نشان می‌دهد که روش جدید می‌تواند به بهبود ایمنی غذایی کمک کند و از آلودگی‌های گسترده جلوگیری نماید.
یوناس سگروالد در این خصوص می‌گوید: «روش ما از حساسیت بالاتری برخوردار است و به ما امکان می‌دهد مقادیر بسیار کمتری از هاگ‌های باکتریایی را نسبت به روش‌های پیشین شناسایی کنیم. اگرچه هنوز در مراحل اولیه توسعه قرار داریم، اما به‌طور فعال در حال کار روی بهینه‌سازی این فناوری هستیم تا آن را به یک حسگر عملی تبدیل کنیم که بتواند برای صنایع مختلفی که در معرض خطر آلودگی هاگ‌های باکتریایی هستند، سفارشی‌سازی شود.»

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/805701/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علل ژنتیکی پنهان در بیماری قلبی مادرزادی شناسایی شد

سیاره کوتوله‌ای که 95 سال پیش کشف شد

کاوشگر ژاپن برای اولین بار از نزدیک به ماه نگاه کرد

مناسبت روز/ شنبه، 4 اسفند ماه

دو خط کتاب/ زندگی خیلی چیزها یادمان می‌دهد

«هواتو دارم» به چاپ سی‌وپنجم رسید

عملکرد امیدوارکننده واکسن «mRNA» در درمان سرطان لوزالمعده

دستاورد بزرگ دانشمندان؛ شناسایی پرانرژی‌ترین نوترینو در عالم توسط تلسکوپی زیر دریا!

«مثبت 57» روانه بازار نشر شد

ویدئویی ترسناک از یک ربات انسان‌نما با شباهت بی‌نظیر به انسان

صحبت های شنیدنی از شمس لنگرودی

ایلان ماسک برای نابودی ایستگاه فضایی بین‌المللی عجله دارد!

اولین جلسه میز تخصصی دیپلماسی فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

آشنایی با مولانا با زبانِ شیرین دکتر امیرحسین ماحوزی

بخشی از کتاب/ چه چیزی در زندگی از همه مهم تر است؟

یک ژن، عامل پیدایش زبان گفتاری است

بومی‌سازی فناوری تولید فیلامنت‌ چاپگرهای سه‌بعدی در ایران

با کاغذ های دورریختنی یک گل بساز

مدارس استان گیلان تا دوشنبه مجازی شد

شعرخوانی زیبا از رشید کاکاوند

آن تایلر و عرضه بیست و پنجمین رمانش به بازار نشر

چت جی‌پی‌تی هر هفته میزبان 400 میلیون کاربر است

هوش مصنوعی به کمک کشاورزان می‌آید

بازدید مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان از بنیاد شهرستان رامیان

آموزش دانشگاه گیلان مجازی شد

و آنچه می‌بری آخر به گور، مردن ماست

به‌جای «هتل‌آپارتمان» چه بگوییم؟

روش بسیار حساس برای شناسایی هاگ‌های باکتریایی

چگونه کلان‌شهرها می‌توانند انرژی مصرفی خود را تامین کنند؟

این کاردستی گل رز سرخ تقدیم نگاهتان

قمر در عقرب در شعر و ادب فارسی

دو خط کتاب/ دنیای سوفی

هوش مصنوعی، لهجه اپراتورهای تلفنی را عوض می‌کند

محور رشت ـ قزوین از فردا مسدود می‌شود

داستانک/ آخرین مشتری

ساخت موتور موشکی که فضاپیما را در 30 روز به مریخ می‌رساند

درمان اختلال عضلانی ژنتیکی یک جنین در رحم مادر برای اولین بار

بارش برف در رشت

برف در محور پونل-خلخال یک متری شد!

نگاهی به مجموعه رمان نوجوان میراث لورین

دو خط کتاب/ باشگاه پنج صبحی ها

کاهش خطر برخورد سیارک «قاتل شهر» به زمین

«همبرگر» از کجا آمده است؟

سرمایه‌گذاری 20 میلیون دلاری برای حفاری سیارک‌ها

تولید زخم‌پوش زیستی برای بیماران دیابتی توسط رویان

مناسبت روز/ جمعه، 3 اسفندماه

اینفوگرافی/ آمارهایی درباره زبان مادری به بهانه روز جهانی زبان مادر

«مهاجر هندیجان» راهی بازار نشر شد

انتشار تفسیر عرفانی داستان حضرت موسی (ع)

فرودگرِ جالب blue ghost