نسیم گیلان

آخرين مطالب

استفاده از باکتری‌های مهندسی‌شده برای حمله به تومور سرطانی سیاسی

استفاده از باکتری‌های مهندسی‌شده برای حمله به تومور سرطانی
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایرنا /نتایج طرح تحقیقاتی یک پزشک و پژوهشگر ایرانی به مهار رشد سلول‌های سرطانی و افزایش مرگ این سلول‌ها انجامید.
 بنیاد ملی علم ایران (INSF)، «بررسی اثرات توموروسیدال باکتری اشریشیا کولی بیان‌کننده‌ پپتید قلبی KP روی رده‌ سلولی سرطان پستان و موش‌های مبتلا به سرطان پستان» طرح پژوهشی کیوان مجیدزاده عضو هیئت‌علمی و استاد تمام ژنتیک سرطان در پژوهشکده معتمد است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.
مجیدزاده، پزشک و متخصص بیوتکنولوژی پزشکی از انستیتو پاستور ایران درباره این طرح توضیح داد: سرطان پستان به‌عنوان شایع‌ترین نوع سرطان در زنان مطرح است. هر سال در حدود بیش از یک میلیون و صد هزار مورد جدید از سرطان پستان مشاهده می‌شود. نرخ شیوع این عارضه در بیشتر نواحی توسعه یافته جهان نیز بالا بوده و بیشترین شیوع در آمریکای شمالی مشاهده شده است.

وی افزود: این سرطان در خاورمیانه، شایع‌ترین بدخیمی در میان زنان بوده است. در ایران نیز شایع‌ترین سرطان در میان جمعیت زنان، سرطان پستان محسوب می‌شود. نرخ شیوع سنی سرطان پستان در میان زنان میان 45 تا 54 سال بوده است که حاکی از پایین بودن سن ابتلا به این نوع سرطان در زنان ایرانی است.
این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: راهکارهای درمانی موجود در درمان سرطان دارای نارسایی‌هایی است که موفقیت رضایت‌بخش در درمان سرطان پستان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. روش‌های مرسوم در درمان سرطان پستان مانند جراحی، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی به‌طور معمول در درمان و حذف کامل سرطان ناتوان هستند.
وی تصریح کرد: علاوه بر این، مشخص شده که شیمی‌درمانی و پرتودرمانی سبب بروز عوارض جانبی بسیاری می‌شوند. این مشکلات سبب پیشبرد و جهت‌گیری به‌سوی درمان‌های جدید شده است.یکی از این راهکارها استفاده از باکتری‌ها در درمان سرطان است.
وی ادامه داد: با توجه به افزایش نرخ ابتلا به سرطان و به‌خصوص سرطان پستان در جمعیت زنان، یافتن راهکارهای درمانی مناسبی که توان کنترل و بهبود این عارضه را داشته باشند بسیار حیاتی و ضروری به نظر می‌رسد.
مجیدزاده تأکید کرد: تحقیقات در زمینه‌ ارتقا و افزایش کارآیی درمان‌های کنونی سرطان پستان انتظارات را برآورده نمی‌سازد و از سوی دیگر، بالا بودن قابل ملاحظه‌ نرخ مرگ‌ومیر بیماران سرطانی در کشورهای در حال توسعه در مقایسه با کشورهای توسعه‌یافته، نشان از پرهزینه بودن درمان‌های رایج دارد، بنابراین ضروری است تا با افزایش دامنه تحقیقات سرطان به بخش‌های نوین و امیدبخش، گزینه‌های درمانی جدید و کارآمدتری را به حوزه درمان معرفی نماییم.
وی ادامه داد: محققان این مطالعه نوعی باکتری اشریشیا کولی غیر بیماری‌زا را به نحوی مهندسی ژنتیکی کردند که بتوانند پپتیدهای قلبی و پروتئین فلورسنت سبز (GFP) را به‌صورت همزمان در این باکتری و در شرایط کمبود اکسیژن تولید کنند. این باکتری‌های مهندسی‌شده با استفاده از یک پروموتر حساس به کمبود اکسیژن (nirB)، به‌طور خاص در محیط کم‌اکسیژن تومور فعال می‌شوند و دارو را در همان محل آزاد می‌کنند. این روش به باکتری اجازه می‌دهد که هم به‌صورت مکانی به تومور برسد و هم به‌طور اختصاصی دارو را فقط در داخل تومور ترشح کند.
وی در ادامه گفت: در این مطالعه از سه پپتید قلبی، LANP، VD و KP که واجد خواص ضدسرطانی هستند استفاده شده است. این پپتیدها می‌توانند رشد سلول‌های سرطانی را مهار کرده و مرگ سلولی را افزایش دهند. به‌خصوص پپتید VD قوی‌ترین خواص ضدسرطانی را نشان می‌دهد.
این محقق و پژوهشگر اضافه کرد: در این مطالعه از پروتئین فلورسنت سبز به‌عنوان یک نشانگر استفاده شده است تا تجمع باکتری‌ها و بیان ژن را در داخل تومور ردیابی کند. نتایج این مطالعه نشان داد که پپتیدهای قلبی ترشح شده توسط باکتری‌های مهندسی‌شده، رشد سلول‌های سرطانی سینه MCF7 را در سطح آزمایشگاهی کاهش داده و آپوپتوز (مرگ سلولی برنامه‌ریزی‌شده) را افزایش دادند.
وی تصریح کرد: همچنین در مطالعه حیوانی، در موش‌های مبتلا به تومورهای پستانی، تزریق وریدی باکتری‌های مهندسی شده باعث تجمع باکتری‌های مهندسی شده در محل تومور شد. این باکتری‌ها پروتئین فلورسنت سبز (GFP) را در محیط کم‌اکسیژن تومور بیان کردند و درمان با این باکتری‌ها منجر به کاهش رشد تومور، کاهش بیان نشانگرهای رشد تومور و آنژیوژنز و نیز افزایش میزان بقای موش‌ها شد. همچنین، کاهش در سیتوکین‌های پیش‌التهابی و افزایش در سیتوکین‌های ضد التهابی مشاهده شد.
مجیدزاده در پایان خاطرنشان کرد: نتایج این تحقیق نشان داد که باکتری‌های مهندسی‌شده می‌توانند به‌عنوان یک وسیله برای رساندن پروتئین‌های ضدسرطان به محل تومور استفاده شوند. این کار منجر به مهار رشد تومور و بهبود میزان بقا می‌شود. استفاده از پروموترهای حساس به کمبود اکسیژن یک ویژگی کلیدی در این روش هدفمند است.
به‌طور خلاصه، این مطالعه نشان می‌دهد که باکتری‌های مهندسی‌شده با قابلیت هدف‌گیری خاص تومور و ترشح پپتیدهای ضدسرطان در شرایط کمبود اکسیژن، می‌توانند به عنوان یک رویکرد درمانی‌ امیدوارکننده برای درمان سرطان پستان مطرح شوند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/803251/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قطب جنوب چگونه در حال ذوب شدن است؟

اختراع یک پانسمان جدید که درمان زخم را متحول می‌کند

تشخیص سریع پارکینسون با نانوزیست حسگر رنگ‌سنجی توسط محققان ایرانی

تجلیل از سه جانباز سرافراز دفاع مقدس در دیدار مدیرکل بنیاد شهید قم

آیا مدارس گیلان فردا چهارشنبه 17 بهمن 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی ادارات و مدارس رشت و استان گیلان چهارشنبه 17 بهمن 1403

لحظه بسته شدن تونل در این آزادراه مهم | اتوبوس با دیوار تونل برخورد کرد + فیلم

کاهش 8 تا 16 درجه دمای هوای گیلان

برپایی میز خدمت جهادی در رشت؛ مطالبات گیلانیان روی میز مدیران

افتتاح تقاطع غیرهمسطح شهید باهنر و شهید حق‌بین رشت

انتشار فراخوان مسابقه عکاسی «ایران ما» در گیلان

عضو سابق شورای شهر رشت درگذشت

آغاز عملیات اجرایی پروژه خط انتقال آب سد دیورش رودبار

قند پارسی در هندوستان/ شاه است حسین

یادمان باشد اگر این دلمان بی کس شد...

ترجمه جواد فاضل از «صحیفه سجادیه» به چاپ بیست و هشتم می‌رسد

پل‌های ریلی دیگر نمی‌لرزند

کشف تونل‌های مخفی به کمک طرح فراموش‌شده داوینچی

اولین عینک هوشمند مجهز به سمعک از سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز گرفت

جانبازان با ایثارگری و مجاهدت به نظام اقتدار و کشور ما امنیت بخشیدید

تصادف در اتوبان قزوین به رشت 4 مصدوم برجای گذاشت

تصادف در اتوبان قزوین رشت 4 مصدوم برجای گذاشت

تصادف در اتوبان قزوین رشت 4 مصدوم برجا گذاشت

توافق ایران و روسیه برای احداث راه آهن رشت آستارا

مسابقه عکاسی «ایران ما» فراخوان‌شد

بازدید فرماندار شفت از پروژه پل آب بخش احمدسرگوراب

ذخیره سازی مرغ، گوشت، میوه، شکر و خرما ویژه عید نوروز در گیلان

افتتاح طرح توسعه صنعتی با سرمایه گذاری 210 میلیارد تومانی در رضوانشهر

جزئیات و مسیر راهپیمایی 22 بهمن در سراسر استان گیلان اعلام شد

اسماعیل حاجی‌پور به دیار باقی شتافت

کاهش 16 درجه‌ای دما در این استان شمالی

توافق ایران و روسیه برای ساخت راه‌آهن رشت-آستارا

اقتدار امروز کشور به برکت خون شهیدان است

تصادف در اتوبان قزوین _ رشت 4 مصدوم بر جا گذاشت

برف و کولاک در راه گیلان؛ دما تا 16 درجه کاهش می‌یابد

نویسنده معروف به تجاوز و قاچاق انسان متهم شد

«پسر عنکبوتی» به کتابفروشی‌ها آمد

قطع همکاری جایزه گیلر با حامی اسرائیل

استان گیلان پنج‌شنبه‌های خونینی را تجربه می‌کند!

کشف قارچی که عنکبوت‌ها را به زامبی تبدیل می‌کند

ماهواره هندی در فضا سرگردان شد

استفاده از باکتری‌های مهندسی‌شده برای حمله به تومور سرطانی

موشک‌ها آماده پرتاب شدند / در 24 ساعت آینده 5 موشک به پرواز درمی‌آیند

رقص رنگین‌کمان بر فراز اسپانیا

جشن بزرگ علمداران انقلاب به مناسبت روز جانباز در بیجار برگزار شد

تکریم و تجلیل استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از جانبازان سرافراز نخاعی

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان با سه تن از جانبازان سرافراز شهرستان سمنان دیدار و گفت و گو کرد.

آیین تکریم و تجلیل از جانبازان معزز قطع نخاعی آسایشگاه بقیه الله (عج) انجام شد

توافق ایران و روسیه برای احداث راه ‌آهن رشت-آستارا

سفیر ایران در مسکو: توافق ایران و روسیه برای ساخت راه‌آهن رشت - آستارا

افزایش خدمات‌رسانی مناسب به مردم در محدوده منطقه آزاد انزلی