استان گیلان پنجشنبههای خونینی را تجربه میکند!
گفتگو
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - اطلاعات / شکار بیرویه و غیرمجاز در اطراف تالاب انزلی دیگر هیچ جای امنی برای «زیستن» نگذاشته است، آن طور که بومیان منطقه میگویند؛ تالاب انزلی هر هفته پنجشنبههای خونین را تجربه میکند و شکارچیان مجاز و غیرمجاز ماشههایشان را به سمت «خوتکا»، «چنگر» و «اردک» میچکانند.
پهنه عظیم زیستی، نبود نیروی انسانی ناظر، فقدان قوانین و مجازاتهای سختگیرانه و همچنین ارزش اقتصادی شکار پرندگان سبب شده است تا گیلان رسم مهماننوازی را برای پرندگان مهاجر به جا نیاورد.
بافت جنگلی و مرطوب گیلان بستری را فراهم کرده است تا این استان به زیستگاه هر جنبندهای تبدیل شود چه رسد به پرندگان مهاجر. گیلان همیشه سبز و زیبا در طول سال میزبان دسته دسته پرندگان زیبا و خوش صدا است، پرندگانی که با آمدنشان رنگ و لعاب خاصی به زیست بوم استان میدهند .
اما این پرندگان در کنار پرسه زدن در میان جنگلهای هیرکانی و تالابهای هزار جزیره گیلان با کلمه «تهدید» بیگانه نیستند. کافیست روزهای آخر هفته سری به تالاب بینالمللی انزلی بزنید، افراد تفنگ به دستی را میبینید که با ماشه چکانی گاه وبی گاه، قلب کوچک و بیگناه پرندگان را نشانه می گیرند.
شکار بیرویه و غیرمجاز در اطراف تالاب انزلی دیگر هیچ جای امنی برای «زیستن» نگذاشته است، آن طور که بومیان منطقه میگویند؛ تالاب انزلی هر هفته پنجشنبههای خونین را تجربه میکند و شکارچیان مجاز و غیرمجاز ماشههایشان را به سمت «خوتکا»، «چنگر» و «اردک» میچکانند، پرندگانی که شکارشان «مجاز» اعلام شده است !
افزایش 10درصدی کشفیات شکار غیرمجاز
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان در گفتگو با مهر، با اشاره به تهدیدات و چالشهای حوزه زیست پرندگان در استان، میگوید: صدور پروانههای شکار، شکار غیرمجاز و همچنین دامگذاری فقط بخشی از تهدیدات علیه پرندگان است.
رامین زراعتی با بیان این که شکار با تورهای هوایی خطر جدی برای پرندگان است، می افزاید: شکار پرندگان با تورهای هوایی به عنوان سنت نانوشته و نادرست در برخی روستاهای گیلان به عنوان وسیلهای برای امرار معاش تلقی و به کار گرفته میشود.
وی از افزایش 10درصدی کشفیات در حوزه شکار غیرمجاز پرندگان در استان گیلان خبرمی دهد و تاکید می کند: به مراتب با افزایش کشفیات در حوزه شکار غیرمجاز، شمار دستگیری افراد متخلف هم 10درصد افزایش داشته است.
زراعتی با تاکید بر لزوم حفاظت از پرندگان مهاجر و گونههای بومی گیلان، اولویت بندی مناطق حفاظت شده بر اساس حساسیتهای زیست محیطی را یکی مهمترین اقدامات می داند و می گوید: مناطق حساس زیست محیطی گیلان در فصل میزبانی پرندگان مهاجر به طور ویژه مورد پایش و رصد قرار میگیرند.وی با بیان این که حفاظت محیط زیست گیلان با چالش نیرو مواجه است، ادامه می دهد: این یگان فقط با 150نیرو در 20پاسگاه محیط بانی و یک پاسگاه فصلی برای حفاظت از عرصههای زیستمحیطی و مناطق 4گانه گیلان فعالیت میکند و این کمبود نیرو در عرصه بزرگ استان بسیار مهم است.
فقدان قوانین و مجازاتهای بازدارنده
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به کیفری نبودن جرائم زیست محیطی ، می افزاید: قوانین و مجازاتهای تخلفات و جرائم زیستمحیطی بازدارنده نیست و نمیتواند اثرگذار باشد.وی با اشاره به عدم تأثیرگذاری جنبه حقوقی جرائم زیستمحیطی می گوید: جرائم کیفری باید پیوست جرائم حقوقی در ماجرای تخلفات زیستمحیطی لحاظ شود.
زراعتی با بیان این که معیشت بسیاری از افراد بومی گیلان وابسته به شکار است، می افزاید: حفظ محیط زیست و پرندگان در کنار توجه به معیشت مردم به طور رفتار عدالت خواهانهای دیده شود.وی با تاکید بر لزوم مشارکت دادن مردم در حوزه محیط زیست، ادامه می دهد: موضوع حفاظت محیط زیست و صیانت از منابع طبیعی بدون مردم نتیجه بخش نیست.
-
سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۵:۱۷
-
۳ بازديد
-
-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/803189/