نسیم گیلان

آخرين مطالب

سازهایی که اصالت می‌نوازند اقتصادی

سازهایی که اصالت می‌نوازند
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - موسیقی سنتی ایرانی بخش مهمی از میراث فرهنگی این سرزمین است و آموزش آن به نسل‌های جدید، راهی برای زنده نگاه داشتن و پاسداری از این گنجینه ارزشمند است.
‌به گزارش خبرگزاری ایمنا، موسیقی ایرانی و سنتی یکی از قدیمی‌ترین و غنی‌ترین هنرهای جهان است که ریشه در تاریخ، فرهنگ و تمدن کهن ایران‌زمین دارد؛ این موسیقی، با ساختارهای خاص خود و تلفیق با ادبیات، عرفان و آئین‌های دینی، به یکی از ارزشمندترین میراث‌های فرهنگی این سرزمین تبدیل شده است؛ آثار به‌جامانده از تمدن‌های باستانی ایران، به‌ویژه هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان نشان از رواج و اهمیت موسیقی در زندگی مردم ایران دارد؛ در دوران هخامنشی، موسیقی نقش مهمی در آئین‌ها و جشن‌ها ایفا می‌کرد و موزیسین‌ها در دربار پادشاهان جایگاه ویژه‌ای داشتند.
همچنین، در دوران ساسانیان، موسیقی با شکوه و اهمیت بیشتری همراه شد و نوازندگان مشهوری همچون باربد و نکیسا در دربار خسرو پرویز، به خلق و اجرای آثار موسیقایی پرداختند؛ با ورود اسلام به ایران و تأثیر آموزه‌های اسلامی، موسیقی ایرانی نیز دستخوش تغییراتی شد؛ در این دوران، موسیقی با حفظ ویژگی‌های خاص خود، تحت تأثیر فرهنگ اسلامی قرار گرفت و مفاهیمی چون عرفان و تصوف به موسیقی ایرانی افزوده شد؛ شاعران و عارفانی چون مولانا و عطار نیشابوری از موسیقی به‌عنوان ابزاری برای بیان عشق الهی و مفهوم وحدت استفاده کردند؛ آنچه در ادامه می‌خوانید، درباره بخشی از موسیقی‌های اصیل سنتی و محلی ایرانی است.
موسیقی محلی ترکمنی موسیقی ترکمنی یکی از انواع موسیقی‌های محلی استان گلستان است؛ موسیقی ترکمنی آرامشی غیرقابل وصف را به شنوندگان القا می‌کند؛ مردم ترکمن با موسیقی محلی خود زندگی می‌کنند؛ اصلی‌ترین سازهای موسیقی ترکمنی کمانچه و دو تار است که در گویش محلی به آن‌ها «قیجاق و تامدیرا» می‌گویند؛ موسیقی ترکمنی دارای چهار نوع محتوای متفاوت است که این چهار محتوا شامل حماسی، غنایی، عرفانی و حکیمانه است.

نسیم گیلان

موسیقی محلی کتولی موسیقی کتولی از جمله موسیقی‌های محلی در استان گلستان است؛ سازهای مخصوص موسیقی کتولی شامل نی‌کتول، کمانچه، شمشاد، سورنا، دهی کتول و دایره است؛ ساز کتولی از دو مقام آوازی (هرایی کوتاه) و (هرایی بلند) تشکیل می‌شود که این سبک را فی‌البداهه اجرا می‌کنند؛ از استادان برجسته در موسیقی کتولی می‌توان به علی محمد صنم، یحیی گالش و حسن خانی اشاره کرد.

نسیم گیلان

موسیقی محلی دیلمان موسیقی دیلمان یکی از زیباترین و شیرین‌ترین آواهای موسیقی در استان گیلان است؛ این موسیقی به سبک آوای قدیمی منطقه دیلمان است؛ موسیقی دیلمان از جمله سخت‌ترین آواهای موسیقی در ایران به شمار می‌رود؛ این موسیقی بسیار بکر و شنیدنی است اما با وجود تلاش‌های فراوان پیشکسوتان هنوز ناشناخته مانده است؛ از جمله پیشکسوتان موسیقی دیلمان می‌توان به نوازنده سورنا، «ابرار خان خوش‌خوان» اشاره کرد.

نسیم گیلان

موسیقی محلی تالش در استان گیلان و به‌ویژه در تالش موسیقی بومی و محلی الهام گرفته از طبیعت بکر است؛ موسیقی تالشی به سه دسته تقسیم می‌شود: قدیم دستان، تالش دستان و تازه دستان. در زبان محلی به دستان، «دستون» هم می‌گویند که معنی آن نغمه و آواز است؛ موسیقی تالشی با توجه به این‌که برای چه مناسبتی باید نواخته شود، کاملاً متفاوت است؛ مثلاً کشتی مقام نام موسیقی است که در زمان برپایی مسابقه کشتی‌گیری می‌نوازند، یا «عروس بران» نام موسیقی است که در هنگام بردن عروس به خانه داماد نواخته می‌شود.

نسیم گیلان

موسیقی گیلکی موسیقی گیلکی داستانی از گذشتگان و تاریخ قدیمی مردم گیلک دارد؛ تفاوتی نمی‌کند که موسیقی گیلکی شاد باشد یا غمگین، در هر صورت ردپایی از شادی و شادمانی در آن دیده می‌شود؛ موسیقی گیلکی منطقه دیلمان به سه دسته تقسیم می‌شود: موسیقی‌های رزمی، موسیقی‌های تفریحی و موسیقی‌های بزمی، نی‌نی، کمانچه، سورنا، نقاره، کرنای شاخی و کارب از جمله ابزارهای موسیقی گیلکی به شمار می‌روند.

نسیم گیلان

موسیقی محلی مازندرانی موسیقی سنتی استان مازندران به دو دسته آوازی (کلام) و سازی (بدون کلام) تقسیم می‌شود؛ موسیقی آوازی خود دارای سه بخش حماسی، تغزلی و آئینی است؛ حماسی که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به موسیقی حماسی منطقه سوت یا سورت، با قدمت چند صد ساله آن اشاره کرد، تغزلی که با موضوع عشق، دلدادگی و طبیعت است و آئینی که مربوط است به نواهایی که در نوروز و تعزیه می‌شوند؛ موسیقی سازی هم از جمله قدیمی‌ترین قطعه‌های موسیقی مازندرانی است که مربوط به نوازندگی دامداران می‌شود؛ کمرسری و میش حال نام برخی از این قطعه‌ها هستند که با ساز (لَلِوا) نواخته می‌شوند؛ دهل، نقاره، لَلِوا، دسرکوتن، دوتار، کمانچه و دشت‌لاکی از معروف‌ترین سازهای موسیقی مازندرانی از نوع بدون کلام هستند.

نسیم گیلان

به گزارش ایمنا، در دنیای امروز، موسیقی ایرانی با تلفیق سازهای سنتی و مدرن و استفاده از فناوری‌های جدید، همچنان به تکامل خود ادامه می‌دهد؛ سبک‌های جدیدی همچون تلفیق موسیقی سنتی با موسیقی پاپ و موسیقی تلفیقی یا فیوژن، باعث شده که موسیقی ایرانی بتواند در بین نسل جوان نیز محبوبیت پیدا کند؛ با این وجود، همچنان موسیقی سنتی و دستگاهی ایران به عنوان یکی از اصیل‌ترین و مهم‌ترین جنبه‌های موسیقی ایرانی شناخته می‌شود که هنرمندان و نوازندگان آن تلاش می‌کنند تا این میراث ارزشمند را حفظ و به نسل‌های بعد منتقل کنند.
کد خبر 808554

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/785895/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه تشخیص بدهیم تصویرهای ناسا از سحابی ها حقیقت دارد؟

ارتقای مرزبانی زیستی در مرزهای آستارا ضرورت دارد

مراسم سومین روز درگذشت فرزند ریاست هیات بدمینتون گیلان

مدیرعامل جدید شهرداری آستارا مشخص شد

آماری جالب از عادت ایرانیان به خواندن کتاب

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

شعرخوانی زیبا دکتر کاکاوند

تفکیک «عروق مغزی» با ابزارهای هوش مصنوعی پیشرفته

همه‌ی ساکنین لس‌آنجلس اکنون می‌توانند سوار تاکسی‌ رباتیک «ویمو» شوند

اعلام فراخوان انتخاب پژوهشگر در حوزه امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات

جزئیات اعطای جایزه نخبگانی 1404

کهکشان مارپیچی NGC 4689

طرح 65 میلیارد دلاری ژاپن برای تولید تراشه داخلی

استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی برای تفکیک عروق مغزی

وظیفه ما در سازمان ملی هوش مصنوعی، تسهیل‌گری است

آخرین پرواز هیجان انگیز کاوشگر پارکر

جو نازک سیاره بهرام

بارش‌های اخیر و تنفس تالاب‌های گیلان + فیلم

نخ‌های گیلان به چرخه تولید افتاد

نماز جمعه نقش هدایتگری در جامعه دارد

دلیل تهیه و پخش کلیپ نامتعارف در رشت چه بود؟

آتش سوزی یک کارخانه لاستیک سازی در رشت

حضور مستقیم بچه‌های مسجد در جبهه

«خلاقیت» در آثار هنرمندان گیلانی موج می‌زند

آتش سوزی یکی از کارخانه های شهر صنعتی رشت

بارش شدید برف در محور اسالم-خلخال + عکس

اقدام جدید مالکان اصلی پرسپولیس؛ حامی مالی ملوان بندرانزلی رونمایی شد

بارش برف در محور اسالم به خلخال قطع شده است

گرانی‌ها معیشت مردم را به شدت تحت فشار قرار داده است

افزایش صادرات کالا‌های غیرنفتی از گیلان

بانوان صومعه‌سرا 300 قطعه طلا ‌‌به جبهه مقاومت اهدا کردند

حال و روز شهرک‌های صنعتی فومن و شفت خوش نیست

«مهرواره کتاب‌ خوان» همزمان با هفته کتاب در گیلان برگزار شد

قائم مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم: افزون بر هفت هزار و 800 انجمن علمی دانشجویی در کشور فعال است

ایجاد امکانات برای مجتمع رفاهی کارگران رشت ضرورت دارد

هدف از احداث مجموعه‌های ورزشی درآمدزایی نیست

اراضی ملی 170 میلیاردی در آستانه اشرفیه رفع تصرف شد

هوادار کارت بانک شهر به ملوان بندرانزلی رسید

رفع تصرف 35 هکتار از اراضی ملی در گیلان

نشست مدیرعامل بانک شهر و هیئت همراه با رئیس شورای اسلامی و شهردار رشت

حریق سوله انبار یک کارخانه در شهر صنعتی رشت مهار شد

شرکت پخش مواد غذایی در رشت بیش از 3 میلیارد ریال محکوم شد

بازرس کل گیلان: بیماران در بیمارستان بندرانزلی سرگردان هستند

مهار آتش سوزی بزرگ در کارخانه لاستیک‌سازی رشت

آغاز صدور مجوز شکار پرندگان آبزی و کنارآبزی در گیلان

صدور مجوز عادی شکار پرندگان در گیلان آغاز شد

اعزام 40 دانش‌آموز نخبه گیلانی به مناطق عملیاتی جنوب کشور

7 هزار و 800 انجمن علمی دانشجویی در کشور فعال است

بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در گیلان برگزار می‌شود

نماز جمعه، خنثی کننده توطئه‌ و تبلیغات سوء دشمن است