روایتی ایرانی از تسخیر لانه جاسوسی
مقالات
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - ایسنا /کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» روایتی از تسخیر لانه جاسوسی است که تلاش کرده تمام اسناد خارجی و ایرانی مُتقن در مورد این اتفاق را با یک نگاه واقعیتر و در پاسخ به روایتهای مهندسی شده آمریکاییها بیان کند.
آیین رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» پیش از ظهر امروز چهارشنبه (9 آبانماه) در دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب برگزار شد.
در ابتدای این مراسم مهدی ابراهیمزاده -مدیر انتشارات دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب- با بیان نکاتی در مورد این کتاب اظهار کرد: در طول یکسال گذشته و پشتیبانی آمریکا از اسرائیل باعث شد که ما تقریظ رهبر معظم انقلاب را زودتر رونمایی کنیم.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب بسیای بر روی شناسایی ریشه اقدامات آمریکا تاکید داشتند و بارها اشاره کردند که با اقدامات فرهنگی این اقدامات را به مردم نشان بدهید.
حجتالاسلام والمسلمین خزایی -رئیس مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی- در ادامه این مراسم با اشاره به هدف خود از نوشتن این کتاب اظهار کرد: پس از اینکه رهبر معظم انقلاب در دیدار با پرستاران بر روی موضوع تبیین تاکید داشتند و به روایتگری حضرت زینب(س) پرداختند، همچنین در این جلسه به موضوع روایتگری از لانه جاسوسی اشاره داشتند و درخواست کردند که به اسناد این لانه جاسوسی پرداخته شود تا نسل جوان بداند که چه اتفاقاتی در اوایل انقلاب اسلامی رخ داده است.
وی ادامه داد: این کتاب براساس اسناد واقعی تنظیم شده است و هرآنچه در این کتاب میخوانید براساس اتفاقات واقعی است که در لانه جاسوسی رقم خورده است.
حجتالاسلام والمسلمین خزایی خاطرنشان کرد: امروز باتوجه به جنگ شناختی که در دنیا وجود دارد تولید سند و محتوا و تحلیلهای مستند کار ارزشمندی است و ما هم سعی کردیم با انتشار این کتاب به افکار عمومی و واقعیتهای تاریخی کمک کنیم.
محمدی سیرت استاد دانشگاه امام صادق(ع) در بخش دیگری از این مراسم به موضوع رابطه ایران و آمریکا اشاره کرد و گفت: در حدود یک دهه است که روابط بین ایران و آمریکا مورد توجه نویسندگان قرار گرفته و آثار زیادی هم تولید شده است اما نکتهای که وجود دارد این است که روایتها بیشتر برای ایجاد یک رابطه همدلانه و رفع سوءتفاهم بین دو کشور است اما کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» به بیان واقعیات روابط بین ایران و آمریکا میپردازد.
وی ادامه داد: نکته دیگر اینکه این کتاب از شعار عبور کرده و تعادل در روایت را شاهد هستیم، همچنین این کتاب پاسخ بسیاری از سوالاتی که در فضای علمی وجود دارد را میدهد. ضمنا خصومت ایران و آمریکا و ریشه آن در این کتاب دیده میشود.
محمدی سیرت تصریح کرد: این کتاب قابلیت ترجمه دارد و میتوان یک روایت ایرانی مستند از تسخیر لانه جاسوسی را به دنیا ارائه کرد.
وی یادآور شد: یکی از ضعفهای این کتاب این است که در متن یک خلاءهایی وجود دارد که مخاطب را با سوالاتی بیپاسخ روبهرو میکند، همچنین پیوست این کتاب دارای نقد است زیرا مخاطبان غیردانشگاهی همچون کودکان و نوجوانان هم میتوانند از این محتواها بهره ببرند.
وی در پایان سخن گفت: طبیعتا انقلاب اسلامی برای آمریکا که استعمار بزرگی را داشته یک ضربه بزرگ به شمار میرود، به همین منظور آنها تلاش میکنند همچنان پایگاههای خود را در منطقه ما با هزینههای دلاری حفظ کنند و آثار ما میتواند به رفتن زودتر آنها از منطقه کمک کند.
در ادامه این مراسم تغریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» رونمایی شد.
رهبر معظم انقلاب در تغریظ این کتاب نوشتند:
«این گزارشی متقن و پر فایده از یک حادثهی مهم در تاریخ انقلاب یعنی تسخیر لانهی جاسوسی در سال 58 است. این کتاب پرکنندهی یکی از خلاءهای رسانهای و تبلیغاتی ما است، ما به جنگ روایتها در پیکارهای جهانی توجه لازم را نکردهایم و دشمنان و بدخواهان ما از غفلت ما بهره برده و بسیاری از حوادث را وارونه نشان دادهاند. باید از نویسنده این کتاب و تلاش ارزشمندش قدردانی شود بخاطر اقدام هشیارانهاش در این عرصهی مهم. نثر کتاب روان و رسا و تحقیق و تحلیلهای آن منطقی و صادقانه و قانعکننده است.
نام انتخاب شده برای کتاب عالی است».
محمد محبوبی نویسنده کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» در ادامه این مراسم با اشاره به چگونگی تهیه منابع خود برای نوشتن این کتاب اظهار کرد: ما سعی کردیم از 45 کتاب انگلیسی و فارسی برای نگارش این کتاب استفاده کنیم و در یک بازده زمانی 2 سال و نیم توانستیم کتاب را به پایان برسانیم.
وی ادامه داد: یکی از سختیهای ما در طول این دو سال تشخیص حقیقت در روایتها بود، زیرا در گزارشات خارجی صداقت وجود ندارد و آنها سعی کردن به نفع خود بنویسند، وقتی گزارشات آنها نسبت به اتفاقات لانه جاسوسی را بخوانید متوجه میشوید کاملا قرائت مهندسی شده را ارائه میکنند، به همین خاطر ما باید تلههایی که در این کتابها وجود داشت را پیدا میکردیم.
این نویسنده ابراز کرد: برای تهیه اسناد و منابع این کتاب مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی بسیار به ما کمک کرد، تلاش ما هم بر این است که بتوانیم مواد خام این محتواها را باتوجه به تکنولوژیهای جدید در اختیار نسل جدید قرار دهیم.
در بخش پایانی این مراسم برخی از اساتید و نویسندگان ادبی به بیان نکاتی در مورد این کتاب پرداختند.
-
چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۸:۵۱
-
۲۶ بازديد
-
-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/783893/