نسیم گیلان

آخرين مطالب

احتمال وجود حیات در قمرهای اورانوس چقدر است؟ علمي

احتمال وجود حیات در قمرهای اورانوس چقدر است؟
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /دانشمندان می‌گویند احتمال دارد اقیانوس‌هایی در سطح قمرهای اورانوس وجود داشته باشد و این قمرها ممکن است به نحوی قادر به ایجاد و حفظ شکل‌هایی از حیات باشند.
بیشتر آنچه ما درباره اورانوس و قمرهایش می‌دانیم اطلاعاتی است که فضاپیمای وویجر 2 سازمان ناسا در دیدار 40 سال پیش خود از این مجموعه جمع‌آوری کرده است.
به نقل از بی بی سی، اما مطالعات جدید به این نتیجه رسیده‌اند که دیدار 40 سال پیش وویجر هم‌ زمان‌ شده بود با یکی از قوی‌ترین طوفان‌های خورشیدی و تأثیرات ناشی از این طوفان موجب رسیدن به نتایج نادرستی درباره واقعیت آنچه در اورانوس و قمرهایش وجود دارد، شده است.
اورانوس سیاره‌ای زیبا با حلقه‌هایی یخی است که دور آن را فراگرفته‌اند. اورانوس در لبه خارجی منظومه شمسی قرارگرفته است و یکی از سردترین سیاره‌ها است. نحوه قرارگیری اورانوس به شکلی است که به یک‌طرف خود کج شده، طوری که انگار چیزی به آن برخورد کرده باشد. همه این ویژگی‌ها اورانوس را تبدیل به یکی از عجیب‌ترین سیاره‌ها کرده است.

نسیم گیلان


اولین تصویر نزدیکی که ما از این سیاره مشاهده کردیم در سال 1986 و زمانی بود که فضاپیمای وویجر 2 از کنار اورانوس عبور کرد و تصاویر خارق‌العاده‌ای از این سیاره و پنج قمر آن فرستاد.
اما آنچه دانشمندان را شگفت‌زده‌تر کرد، داده‌هایی بود که وویجر 2 فرستاد. بر اساس این داده‌ها اورانوس و قمرهایش از آنچه تصور می‌شد هم عجیب‌تر بود.
اندازه‌گیری‌هایی که ابزارهای موجود روی وویجر 2 انجام دادند نشان می‌دادند که اورانوس و قمرهایش، برخلاف دیگر قمرهای حاشیه منظومه شمسی، غیرفعال هستند. این داده‌ها همچنین نشان دادند که میدان مغناطیسی محافظ اورانوس به طرز عجیبی معوج و از شکل افتاده است. میدان مغناطیسی آن درهم‌ فشرده و از خورشید دور شده بود.
میدان مغناطیسی یک سیاره گازها و موادی که از بدنه سیاره جدا می‌شوند و یا از طرف قمرهای آن سیاره می‌آیند را در خود به دام می‌اندازد. این مواد ممکن است از اقیانوس‌های سطح سیاره و فعالیت‌های زمین‌شناسی روی آن به وجود آمده باشند. اما فضاپیمای وویجر 2 چنین نشانه‌هایی در میدان مغناطیسی اورانوس پیدا نکرد و به همین دلیل این نتیجه گرفته شد که اورانوس و قمرهایش کاملاً غیرفعال و مرده‌اند.
این نتیجه‌ای بسیار غیرمنتظره بود زیرا شبیه هیچ‌ یک از دیگر سیاره‌های منظومه شمسی و قمرهایشان نبود.

نسیم گیلان


میراندا، یکی از قمرهای اورانوس، که توسط وویجر 2 عکس گرفته شده است. تحقیقات جدید می‌گوید که این قمر احتمالاً اقیانوس زیرسطحی دارد و حتی ممکن است حیات در آن باشد

نسیم گیلان


وویجر 2 در سال 1977 برای مطالعه مشتری، زحل، اورانوس و نپتون به فضا پرتاب شد
اما مطالعات جدید روی این داده‌ها معما را حل کرده‌اند و نشان می‌دهند وویجر 2 روز بدی به نزدیک اورانوس رسیده و از آن دیدار کرده است.
بررسی‌های جدید نشان می‌دهند درست زمانی که وویجر 2 از کنار اورانوس عبور می‌کرد، خورشید در وضعیت پرتلاطمی بوده است و طوفان خورشیدی شدیدی در فضا ایجادشده بود. ممکن است این طوفان مواد و ذراتی که در میدان مغناطیسی اورانوس وجود داشته‌اند، را از آن دور کرده بود. در ضمن میدان مغناطیسی اورانوس به دلیل این طوفان به‌طور موقت منحرف‌شده و تغییر شکل داده بوده است.
آن‌طور که دکتر ویلیام دان از یورنیورسیتی کالج لندن می‌گوید ما برای 40 سال تصور نادرستی از اورانوس و پنج قمر بزرگش داشته‌ایم.
او می‌گوید: «این نتایج نشان می‌دهند که منظومه اورانین می‌تواند بسیار هیجان‌انگیزتر از آنچه تصور می‌کردیم باشد. احتمال دارد قمرهایی وجود داشته باشند که در آن‌ها شرایط لازم برای حیات وجود داشته باشد و یا اقیانوس‌هایی پر از ماهی در سطح آن‌ها باشد!»

نسیم گیلان


اولین تصویر اورانوس توسط وویجر 2 در سال 1986 ارسال شد
وقتی داده‌های مربوط به اورانوس از وویجر رسید، لیندا اسپیلکر، دانشمندان جوانی بود که روی پروژه کار می‌کرد. او هنوز هم به‌عنوان دانشمند پروژه مأموریت‌های وویجر کار می‌کند. او می‌گوید از شنیدن نتایج جدید که در مجله نیچر استرونومی منتشر شده است، بسیار خوشحال است.
او به بی‌بی‌سی می‌گوید: «این نتایج شگفت‌انگیزند و من واقعاً از دانستن اینکه در منظومه اورانین قابلیت‌هایی برای کشف حیات وجود دارد، هیجان‌زده‌ام.»
«همچنین بسیار خوشحالم که مطالعات زیادی روی‌داده‌هایی وویجر انجام می‌شود. اینکه دانشمندان هنوز به داده‌هایی که در سال 1986 جمع‌آوری‌شده‌اند، توجه دارند و نتایج و کشف‌های جدیدی بر اساس آن‌ها انجام می‌دهند، فوق‌العاده است.»
دکتر اوفلیا ویبیسونو از موسسه مطالعات پیشرفته دوبلین، که به‌طور مستقل از گروه محققان فعالیت می‌کند، نتیجه این تحقیق جدید را بسیار هیجان‌انگیز دانسته است.
او می‌گوید: «این نشان می‌دهد چقدر مهم است برگردیم و به داده‌های قدیمی نگاه کنیم زیرا گاهی پشت آنها چیز جدیدی برای کشف کردن پنهان‌شده است که می‌تواند به ما در طراحی نسل جدید مأموریت‌های فضایی کمک کند.»
این دقیقاً همان کاری است که ناسا انجام می‌دهد و بخشی از آن، مدیون این دست مطالعات است.
نزدیک به 40 سال از سفر آخرین وویجر 2 از کنار این سیاره یخی و قمرهای آن می‌گذرد. حالا ناسا قصد دارد مأموریت جدیدی به نام مدارگرد و کاوشگر اورانوس را به فضا شروع کند تا در 10 سال آینده بتوان نگاه دقیق‌تری به اورانوس داشت.
دکتر جیمی جاسینسکی از ناسا که ایده بررسی مجدد داده‌های قدیمی وویجر 2 را مطرح کرده بود می‌گوید این مأموریت باید نتایج این مطالعه اخیر را در برنامه‌ریزی مأموریت جدید مدنظر داشته باشد.
او می‌گوید: «بعضی از ابزارهای فضاپیمایی که در آینده به اورانوس خواهد رفت باید با در نظر گرفتن ایده‌هایی که ما از نتایج بررسی داده‌های وویجر 2 به دست آوردیم، طراحی شوند. این ایده‌ها در مورد شرایطی است که فضاپیما از کنار یک سیستم فضایی یا در میانه اتفاقی غیرعادی از کنار سیاره عبور می‌کند. ما باید در مورد طراحی دقیق‌تر ابزارهای مأموریت، تجدیدنظرهایی انجام دهیم تا بتوانیم به بهترین شکل، داده‌های علمی دقیق را برای کشفیات جدید به دست بیاوریم.»
کاوشگر اورانوس ناسا احتمالاً در سال 2045 به این سیاره خواهد رسید. و دانشمندان امیدوارند دریابند که آیا قمرهای یخی دوردست آن که زمانی تصور می‌شد کاملاً مرده‌اند، ممکن است محل زندگی شکلی از حیات باشند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/794720/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

احتمال وجود حیات در قمرهای اورانوس چقدر است؟

توسعه مراکز ورزشی و گردشگری منجر به ارتقاء سطح سلامت و افزایش نشاط و شادابی ایثارگران می‌شود

یازدهمین جشنواره «اسوه‌های صبر و مقاومت» در گیلان برگزار می‌شود

انیمیشن "هیولای دریا " در دوشهر رشت و لاهیجان اکران می شود

دستگیری 4 نفر و کشف 2 دستگاه فلزیاب در املش

اتمام سرشماری کشاورزی 230 هزار بهره بردار ساکن در گیلان

جشنواره غذاهای دریایی در خمام برگزار می‌شود

فرماندار آستارا به پویش کاهش 2 درجه‌ای دما پیوست

پاییز گیلان با باران بدرقه می‌شود

خواندن حکایتی زیبا از سعدی توسط سروش صحت

ریزتراشه‌ها برای تشخیص بیماری‌ها به کمک ما می‌آیند

موشک «استارشیپ» مجوز هفتمین پرواز را دریافت کرد

مشکلات بیمه‌ای ایثارگران بهمئی زیر ذره‌بین متولیان

گاز 1532 اداره پرمصرف در گیلان قطع شد

جدول برنامه زمانبندی خاموشی برق رشت فردا پنج شنبه 29 آذر 1403

ترفندهای جلوگیری از یخ‌زدگی تاسیسات آب در روزهای خیلی سرد

یلدا چگونه نام‌گذاری شد؟

دوعنوان مجموعه «ره‌نامه» به چاپ سوم رسید

نیمکره شمالی با شب چلّه به استقبال انقلاب زمستانی می‌رود

اجرای پویش «دو درجه کمتر» در ثبت اسناد و املاک گیلان

«عزیز» به لاهیجان می‌رود

اجرای بیش از 370 ویژه برنامه گرامیداشت هفته زن در گیلان

چهار راهبرد کلیدی برای عبور از بحران تنهایی

دمای هوای گیلان فردا تا 6 درجه افزایش پیدا می‌کند

از این به بعد، اذان رادیو هم تعطیل!

گیلانی‌ها خطر چاقی را جدی بگیرند

چاپ کتاب یک‌جراح سرطان درباره علم و هنر افزایش طول عمر

سقف خانه بانوی رودباری کمتر از یک ماه بازسازی می‌شود

ماهواره GPS 3 با قدرت 8 برابری به فضا پرتاب شد

5 تور طبیعت گردی شمال ویژه یلدا

گیلان پایگاه ویژه‌ای برای بازنشستگان کشور تبدیل شود

هفتمین المپیاد ورزشی بانوان کارگر کشور در انزلی آغاز شد

سفر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان گیلان

میدان شهرداری رشت در سال 1346 وقتی همه چیز سبز و تمیز و زیبا بود

هفتمین المپیاد ورزشی بانوان کارگر کشور در بندرانزلی آغاز شد

از ترس تنها ماندنت سربار این و آن مشو

این قایق خورشیدی می‌تواند روزانه 2.5 میلیون لیتر آب را تصفیه کند

اگر موجودات فضایی با زمین تماس گیرند، چه اتفاقی می‌افتد؟

پرینتر‌های سه‌بعدی فلزات در ایران تولید شد

تکریم نماینده ولی فقیه و مدیرکل بنیاد مازندران از خانواده شهید سلامت طهماسبی در محمودآباد

دیدار مهندس اوحدی با خانواده معظم شهدا و ایثارگران شهرستان زاهدان

جدول خاموشی برق رشت فردا چهارشنبه 28 آذر 1403 اعلام شد | زمان قطعی برق گیلان فردا چهارشنبه 28 آذر 1403

با دو میلیارد در رشت زیبا خانه بخرید/ جدول

تکریم مادران شهدا در چالکیاسر لنگرود

برگزاری همایش مادرانه با تجلیل از مادران نمونه در رشت

مسئولان در زمینه اشتغال جوانان با جدیت گام بردارند

تزریق ژل، بوتاکس و لیزر در آرایشگاه تخلف است

معرفی برگزیدگان جایزه فلسطین

ماجرای مادری که چهار فرزندش را تقدیم انقلاب کرد

«حمام بالکان» چاپ شد؛ روایت‌های صربی از تاریخ و فرهنگ شرق اروپا