نسیم گیلان

آخرين مطالب

سازهایی که اصالت می‌نوازد اقتصادی

سازهایی که اصالت می‌نوازد
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - موسیقی سنتی ایرانی بخش مهمی از میراث فرهنگی این سرزمین است و آموزش آن به نسل‌های جدید، راهی برای زنده نگاه داشتن و پاسداری از این گنجینه ارزشمند است.
‌به گزارش خبرگزاری ایمنا، موسیقی ایرانی و سنتی یکی از قدیمی‌ترین و غنی‌ترین هنرهای جهان است که ریشه در تاریخ، فرهنگ و تمدن کهن ایران‌زمین دارد؛ این موسیقی، با ساختارهای خاص خود و تلفیق با ادبیات، عرفان و آئین‌های دینی، به یکی از ارزشمندترین میراث‌های فرهنگی این سرزمین تبدیل شده است؛ آثار به‌جامانده از تمدن‌های باستانی ایران، به‌ویژه هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان نشان از رواج و اهمیت موسیقی در زندگی مردم ایران دارد؛ در دوران هخامنشی، موسیقی نقش مهمی در آئین‌ها و جشن‌ها ایفا می‌کرد و موزیسین‌ها در دربار پادشاهان جایگاه ویژه‌ای داشتند.
همچنین، در دوران ساسانیان، موسیقی با شکوه و اهمیت بیشتری همراه شد و نوازندگان مشهوری همچون باربد و نکیسا در دربار خسرو پرویز، به خلق و اجرای آثار موسیقایی پرداختند؛ با ورود اسلام به ایران و تأثیر آموزه‌های اسلامی، موسیقی ایرانی نیز دستخوش تغییراتی شد؛ در این دوران، موسیقی با حفظ ویژگی‌های خاص خود، تحت تأثیر فرهنگ اسلامی قرار گرفت و مفاهیمی چون عرفان و تصوف به موسیقی ایرانی افزوده شد؛ شاعران و عارفانی چون مولانا و عطار نیشابوری از موسیقی به‌عنوان ابزاری برای بیان عشق الهی و مفهوم وحدت استفاده کردند؛ آنچه در ادامه می‌خوانید، درباره بخشی از موسیقی‌های اصیل سنتی و محلی ایرانی است.
موسیقی محلی ترکمنی موسیقی ترکمنی یکی از انواع موسیقی‌های محلی استان گلستان است؛ موسیقی ترکمنی آرامشی غیرقابل وصف را به شنوندگان القا می‌کند؛ مردم ترکمن با موسیقی محلی خود زندگی می‌کنند؛ اصلی‌ترین سازهای موسیقی ترکمنی کمانچه و دو تار است که در گویش محلی به آن‌ها «قیجاق و تامدیرا» می‌گویند؛ موسیقی ترکمنی دارای چهار نوع محتوای متفاوت است که این چهار محتوا شامل حماسی، غنایی، عرفانی و حکیمانه است.

نسیم گیلان

موسیقی محلی کتولی موسیقی کتولی از جمله موسیقی‌های محلی در استان گلستان است؛ سازهای مخصوص موسیقی کتولی شامل نی‌کتول، کمانچه، شمشاد، سورنا، دهی کتول و دایره است؛ ساز کتولی از دو مقام آوازی (هرایی کوتاه) و (هرایی بلند) تشکیل می‌شود که این سبک را فی‌البداهه اجرا می‌کنند؛ از استادان برجسته در موسیقی کتولی می‌توان به علی محمد صنم، یحیی گالش و حسن خانی اشاره کرد.

نسیم گیلان

موسیقی محلی دیلمان موسیقی دیلمان یکی از زیباترین و شیرین‌ترین آواهای موسیقی در استان گیلان است؛ این موسیقی به سبک آوای قدیمی منطقه دیلمان است؛ موسیقی دیلمان از جمله سخت‌ترین آواهای موسیقی در ایران به شمار می‌رود؛ این موسیقی بسیار بکر و شنیدنی است اما با وجود تلاش‌های فراوان پیشکسوتان هنوز ناشناخته مانده است؛ از جمله پیشکسوتان موسیقی دیلمان می‌توان به نوازنده سورنا، «ابرار خان خوش‌خوان» اشاره کرد.

نسیم گیلان

موسیقی محلی تالش در استان گیلان و به‌ویژه در تالش موسیقی بومی و محلی الهام گرفته از طبیعت بکر است؛ موسیقی تالشی به سه دسته تقسیم می‌شود: قدیم دستان، تالش دستان و تازه دستان. در زبان محلی به دستان، «دستون» هم می‌گویند که معنی آن نغمه و آواز است؛ موسیقی تالشی با توجه به این‌که برای چه مناسبتی باید نواخته شود، کاملاً متفاوت است؛ مثلاً کشتی مقام نام موسیقی است که در زمان برپایی مسابقه کشتی‌گیری می‌نوازند، یا «عروس بران» نام موسیقی است که در هنگام بردن عروس به خانه داماد نواخته می‌شود.

نسیم گیلان

موسیقی گیلکی موسیقی گیلکی داستانی از گذشتگان و تاریخ قدیمی مردم گیلک دارد؛ تفاوتی نمی‌کند که موسیقی گیلکی شاد باشد یا غمگین، در هر صورت ردپایی از شادی و شادمانی در آن دیده می‌شود؛ موسیقی گیلکی منطقه دیلمان به سه دسته تقسیم می‌شود: موسیقی‌های رزمی، موسیقی‌های تفریحی و موسیقی‌های بزمی، نی‌نی، کمانچه، سورنا، نقاره، کرنای شاخی و کارب از جمله ابزارهای موسیقی گیلکی به شمار می‌روند.

نسیم گیلان

موسیقی محلی مازندرانی موسیقی سنتی استان مازندران به دو دسته آوازی (کلام) و سازی (بدون کلام) تقسیم می‌شود؛ موسیقی آوازی خود دارای سه بخش حماسی، تغزلی و آئینی است؛ حماسی که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به موسیقی حماسی منطقه سوت یا سورت، با قدمت چند صد ساله آن اشاره کرد، تغزلی که با موضوع عشق، دلدادگی و طبیعت است و آئینی که مربوط است به نواهایی که در نوروز و تعزیه می‌شوند؛ موسیقی سازی هم از جمله قدیمی‌ترین قطعه‌های موسیقی مازندرانی است که مربوط به نوازندگی دامداران می‌شود؛ کمرسری و میش حال نام برخی از این قطعه‌ها هستند که با ساز (لَلِوا) نواخته می‌شوند؛ دهل، نقاره، لَلِوا، دسرکوتن، دوتار، کمانچه و دشت‌لاکی از معروف‌ترین سازهای موسیقی مازندرانی از نوع بدون کلام هستند.

نسیم گیلان

به گزارش ایمنا، در دنیای امروز، موسیقی ایرانی با تلفیق سازهای سنتی و مدرن و استفاده از فناوری‌های جدید، همچنان به تکامل خود ادامه می‌دهد؛ سبک‌های جدیدی همچون تلفیق موسیقی سنتی با موسیقی پاپ و موسیقی تلفیقی یا فیوژن، باعث شده که موسیقی ایرانی بتواند در بین نسل جوان نیز محبوبیت پیدا کند؛ با این وجود، همچنان موسیقی سنتی و دستگاهی ایران به عنوان یکی از اصیل‌ترین و مهم‌ترین جنبه‌های موسیقی ایرانی شناخته می‌شود که هنرمندان و نوازندگان آن تلاش می‌کنند تا این میراث ارزشمند را حفظ و به نسل‌های بعد منتقل کنند.
کد خبر 808554

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/785892/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بهبود تغییر حالت چهره ربات‌ها با یک فناوری جدید

از اشتباه های تکراری کودک نترسید

لزوم ایجاد دانشکده علوم دریایی در استان گیلان

فیلم اقدام عجیب و مرموز علیه رانندگان ایرانی توسط آذربایجانی‌ها!

فولاد با برتری مقابل ملوان مدعی ماند

تصاویر حمله آذربایجانی‌ها با سنگ به کامیون‌های ایرانی

زندگی در محاصره؛ زندان‌های اسرائیل به روایت یک اسیر جنگی

نخ‌های حاوی نانولوله‌کربنی انرژی بیشتری نسبت به باتری‌ها در خود ذخیره می‌کنند

ساخت پوشش سیمانی با مقاومت 180 دقیقه‌ای در برابر حریق

انتصاب سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان

رودسر ظرفیت‌ بالایی در حوزه ورزش دارد

63 نهال به نیت عمر پر برکت شهید سلیمانی در آستارا غرس شد

برخورد دو خودرو در محور فومن - سراوان 5 مصدوم بر جا گذاشت

برتری فولاد برابر ملوان در 45 دقیقه اول با گل زیبا

انبار داروهای بدنسازی قاچاق در رشت لو رفت!

مجموعه‌شعر «و چندین کبوتر سپیدی» چاپ شد

تصاویری از شفق قطبی در شب سال نو میلادی

کسب رضایت جامعه ایثارگری در صدر اولویت‌های کاری بانک دی است

95 هزار پرونده تاریخ شفاهی جامعه ایثارگری در بنیاد شهید و امور ایثاگران تهران بزرگ وجود دارد

لیله الرغائب، شب آرزو‌ها

کشف بیش از 1300 فقره پرونده سرقت در گیلان

حضور پررنگ همراه اول در نمایشگاه الکامپ گیلان

پیش بینی آب و هوای گیلان برای فردا جمعه 14 دی 1403/ شرایط جوی پایدار

عامل تیراندازی در شهرستان رشت دستگیر شد

مطالبه‌گری رسانه‌ها زمینه ساز کاهش فساد اداری است

انهدام باند سارقان سیم برق در غرب گیلان

اهدای یک کیلوگرم طلا در رشت برای کمک به جبهه مقاومت

گاز بیش از 17هزار باغ ویلای گیلان قطع شد

«درس‌هایی درباره ظهور اسلام» به روایت عباس زریاب خویی

جرم این سیاهچاله 400 میلیون برابر خورشید است!

برنامه‌ای که سیگار کشیدن را ترک می‌دهد

حرفهایی که حال زنان باردار را بد می کند

کسب رتبه عالی دانشگاه آزاد اسلامی گیلان در بین واحد‌های دانشگاهی کشور

پیش بینی یخبندان در سراسر استان گیلان

مسدود شدن گردنه جوزم در کرمان به دلیل یخبندان؛ مسیرهای جایگزین اعلام شد

عامل تیراندازی و تخریب خودرو در لشت نشاء دستگیر شد

دولت و مردم دو رکن توسعه دریامحور هستند

انتشار 4 عنوان کتاب جدید در حوزه علم

داستانک/ فراموشی

محل جستجوی حیات در مریخ شناسایی شد

سیاست کلان سازمان اقتصادی کوثر متحول می‌شود

گزارش سفر یک روزه مدیرکل بنیاد مازندران به بابلسر

برگزاری پنجمین یادواره سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی در زاهدان

زمان قطع برق رشت امروز پنجشنبه 13 دی 1403

گاز بیش از 17 هزار باغ ویلا در گیلان قطع شده است

گاز بیش از 17 هزار باغ ویلا در گیلان قطع شد

36 پرونده قاچاق چوب و 74 مترمکعب چوب ضبط‌شده/ تلاش ماسال برای حفاظت از جنگل‌ها

استقرار جوی پایدار توام با یخبندان در گیلان

تولید فرآورده‌های دامی عشایر گیلان افزایش یافت

«سردار ایرانی» منتشر شد