نسیم گیلان

آخرين مطالب

جزئیات تولید یک داروی سلول درمانی در ایران علمي

جزئیات تولید یک داروی سلول درمانی در ایران
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - مهر / داروی سلول درمانی «دستروسل» که مختص بیماران پیوند مغز استخوان ساخته شده، برای نخستین بار در دنیا در ایران تولید و تقریبا در 100 درصد موارد باعث کاهش علائم بیماری شده است.
دکتر ناصر اقدمی مدیر عامل شرکت دانش بنیان بازساختی تسکین در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تولید داروی سلول درمانی آلوژنیک «دستروسل» مختص بیماران پیوند مغز استخوان توسط فناوران این شرکت دانش بنیان گفت: داروی «دستروسل» نخستین داروی آلوژنیک تولیدی در کشور است که پس از طی مراحل تست نهایی، تولید انبوه این داروی سلولی آغاز شده و از زمستان سال جاری در بازار دارو و درمان کشور عرضه می‌شود.
مذاکره برای صادرات داروی سلول درمانی به عراق و دبی
این مدیر فناور در خصوص برنامه‌های صادراتی نخستین داروی سلول درمانی کشور و عرضه در بازارهای جهانی نیز بیان کرد: قطعا ما برنامه ریزی‌هایی برای حضور در بازارهای بین المللی داریم و با کشورهای منطقه از جمله عراق، دبی و ... مذاکراتی را انجام داده ایم.
اقدمی همچنین به حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در انجام مطالعات تولید این دارو اشاره کرد و گفت: با توجه به مستندات و امور بالینی انجام شده در حوزه سلول درمانی و حمایت های معاونت علمی و سازمان غذا و دارو موفق به تولید و ورود نخستین محصول سلولی با منشاء غیر خودی در لیست دارویی ایران شدیم که از این پس قادر به بهره‌مندی از این دارو در کشور خواهیم بود.
داروی «دستروسل» برای نخستین بار در دنیا در ایران تولید شد
وی ضمن تاکید بر اهمیت تولید این دارو برای نخستین بار در دنیا اظهار کرد: داروی «دستروسل» برای نخستین بار در دنیا در ایران تولید شده ولی در برخی از کشورها محصولات مشابه این دارو وجود دارد.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان خاطر نشان کرد: با توجه به تولید محصولات سلول درمانی در کشور و برنامه ریزی برای عرضه در بازارهای جهانی، صادرات این محصولات در تولید انبوه می تواند در ارزآوری به کشور بسیار تاثیرگذار باشد.
درمان و کنترل بیماری تا 60 درصد موارد/کاهش 100 درصدی علائم بیماری
اقدمی در خصوص بازخورد استفاده از این داروی سلولی خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش مطالعاتی نشان داده شده که این داروی سلولی در بیشتر از 60 درصد موارد، بیماری را کنترل و یا درمان می کند.
به گفته وی با تزریق داروی «دستروسل» تقریبا در 100 درصد موارد باعث کاهش علائم شده و بیمار را از مرگ نجات می‌دهد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان افزود: این دارو می تواند در کنترل سیستم ایمنی که بیش از اندازه فعال شده و علیه سلول های خودی نیز واکنش نشان می دهد به خوبی عمل کند و علایم بیماری را از بین ببرد.
بیماری «پیوند علیه میزبان» چیست
اقدمی ضمن اشاره به هدفگذاری بیماری «پیوند علیه میزبان» یا GvHD در کشور اظهار کرد: به دنبال انجام یک پروسه مطالعاتی بر روی این سلول به صورت همزمان در کشورهای سوئد ، کانادا و ایران که حدود 5 سال به طول انجامید. نتیجه تمامی این مطالعات به سازمان غذا و دارو آمریکا ارائه شده پس از تایید این سازمان مجوز انجام مطالعات انسانی در آمریکا نیز صادر و در نهایت تمامی این مستندات جمع آوری شده و درایران در مقابله با بیماری «پیوند علیه میزبان» به کار گرفته شد.
وی در خصوص بیماری «پیوند علیه میزبان» که به نوعی یک بیماری خود ایمنی است، گفت: هنگامی که برای یک بیمار سرطانی، پیوند مغز استخوان انجام می شود سلول‌های ایمنی یک انسان سالم به بدن یک بیمار سرطانی منتقل می شود تا با سلول های سرطانی مبارزه کند اما با توجه به اینکه این سلول‌ها از بدن یک انسان سالم منتقل شده نه تنها علیه سرطان مبارزه می کند بلکه منجر به حمله به سلول های سالم آن بیمار هم می شود.
وی افزود: به همین این بیماری «پیوند علیه میزبان» نامیده شده و در اصل یک بیماری خود ایمن است که کاملا کشنده بوده و در صورت عدم کنترل در بیماران پیوندی مغز استخوان منجر به فوت این بیماران می شود.
اقدمی همچنین به استفاده از کورتون در درمان بیماری «پیوند علیه میزبان» اشاره کرد و گفت: در برخی از موارد ممکن است بیماران به کورتون مقاومت نشان دهند و آنجا دیگر نمی توان از داروهای قوی تری استفاده کرد زیرا داروهای قوی تر موجب بالا آمدن سلول های سرطانی و عود کردن بیماری شوند.
تنظیم سیستم ایمنی بیمار و مبارزه با سلول‌های سرطانی با تزریق دارو
وی خاطر نشان کرد: در این مرحله این داروی سلولی به بیمار تزریق شده تا سیستم ایمنی بیمار را تنظیم کند تا آنجایی که لازم است با سرطان می‌جنگد و آنجایی که باید حمله کند به سلول های خودی دیگر این کار را نمی کند و امکان حمله سلول های ایمنی به سلول های خودی را فراهم نمی کند.
وی در خصوص عوارض ناشی از استفاده این داروی سلولی گفت: مطالعات نشان دادند که با توجه به اینکه این سلول از پرده های جنینی جدا می شود هم در تولید محصول و هم در آزمایشات روی حیوانات هیچ عوارضی را نشان نداده اند.
وی ضمن اشاره به این موضوع که ما در کشور هنوز به مرحله تولید علم ورود نکرده ایم، گفت: مطالعات اولیه حوزه سلول درمانی در کشور به صورت آزمایشگاهی و تست بر روی حیوانات انجام شده و اطلاعات بسیاری در این زمینه ایجاد شده است اما اینکه به طور واضح و قطعی بتوان گفت محصولی با دریافت مجوزهای لازم در بازار ارائه شده است را هنوز نداریم و وارد این مرحله از تولید علم نشده ایم.
اقدمی در ادامه افزود: قطعا اذهان عمومی با انتشار اخباری مبنی بر اینکه این محصول در کشور تولید شده است، منتظر اعلام زمان عرضه هستند که البته این برای تولید کننده محصول مرحله بسیار سختی است زیرا که حرکت از آزمایشگاه به سمت بازار فضای بسیار پیچیده ای دارد.
وی همچنین با اشاره به اینکه اساس اولیه و فناوری اولیه داروی دستروسل را یک ایرانی در سوئد بنا نهاده است، خاطر نشان کرد: مطالعات نخستین داروی سلولی کشور توسط دکتر بهنام صادقی درآزمایشگاه دانشگاه سوئد انجام شده که بخشی از این کارهای اولیه مطالعاتی بر روی سلول و بخشی دیگر نیزبر روی حیوانات انجام شده است.
به گزارش مهر، چند روز گذشته داروی سلول درمانی آلوژنیک «دستروسل» مختص بیماران پیوند مغز استخوان ساخته شده که با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و توسط شرکت دانش بنیان باز ساختی تسکین رونمایی شد. رونمایی از این محصول سلولی با حضور رئیس سازمان غذا و دارو و دبیر ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی معاونت علمی انجام شد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/783804/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلرژی به بادام زمینی چگونه تشدید می‌شود؟

خانه‌ای روی آب!

تخفیف هایی برای فریب ما

نتایج برگزاری مسابقه گرامیداشت هفته دفاع مقدس اعلام شد

اهدای کفش به دانش آموزان کم برخوردار آستانه اشرفیه

تربیت فرزند مهدوی بزرگ‌ترین رسالت‌ خانواده منتظر

حجم فروش آب شرب در گیلان 4 درصد رشد داشته است

ساخت دهکده گردشگری سلامت در لاهیجان

بهره‌مندی 308 مادر باردار از خدمات رایگان شبکه بهداشت در بندرانزلی

صلح زمانی است که…

«حیات دوباره رباعی» به چاپ ششم رسید

ارتقای امنیت عملیات دیده‌بانی و نظارت با پهپادهای تصویربرداری دید در شب

جزئیات تولید یک داروی سلول درمانی در ایران

بازدید سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ از اداره مناطق 16 و 19

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از معاون فرهنگی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح

حضور فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران در گلزار بهشت فاطمه (س) اردبیل

«شهید فهمیده» سمبل ایثار و از افتخارات استان البرز است

تولید بیش از 18 هزار تن گوشت قرمز در گیلان

آغاز سفر یک روزه مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان به صومعه سرا

سفر یک روزه مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان به صومعه سرا

کمک 12 میلیارد ریالی جهادگران گیلانی به جبهه مقاومت

یکی از بزرگترین رسالت‌های خانواده منتظر، تربیت فرزند مهدوی است

شروع اجرای نمایش های میدانی جلوه‌های عاشقی از خاک تا افلاک

بیش از 60 درصد دانش بنیان‌های گیلان سهم پارک علم و فناوری است

مناسبت روز/ چهارشنبه، 9 آبان

دو خط کتاب/ فهرست دارایی‌های لازم برای خوشبختی

افزایش رشد گیاهان با نانوفیتیله های خودآبیار

تفاوت همجوشی و شکافت هسته‌ای از زبان یک فیزیکدان

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از معاون فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح

انتصاب سرپرست اداره کل امور حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

گلایه از تحویل نشدن کتب درسی در هنرستان بعثت خمام

اگر پاییز به گیلان رفتید این 7 لوکیشن را حتما بروید

بیش از 60 عنوان برنامه در آستارا برگزار می شود

پیشرفت 90 درصدی پروژه آب‌بندان گنجه رودبار

شب کربلای 4 به‌روایت غواص لشکر ولی‌عصر (ع)

دیدار تیم‌های سپیدرود رشت و نیکاپارس چالوس

کیش میزبان همایش اقتصاد دریا محور

عرضه چاپ پنجم روایت‌های زندگی پدر موشکی ایران

عرضه کتاب «نگرش تاریخی به چپ فلسطین و اسرائیل»

آغاز به کار نخستین دوره مسابقات کشوری «فوسبال کانادین» در مشهد مقدس

بدرقه شهدای امنیت

تیرهای برق؛ سرگردان مابین شرکت برق و شهرداری رشت + تصاویر

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 9 آبان 1403

آذربایجان‌غربی و وزارت ورزش فینالیست مسابقات والیبال کارکنان دستگاه های اجرایی کشور شدند

آذربایجان غربی و گیلان فینالیست مسابقات والیبال کارکنان ادارات کشور شدند

برپایی اولین نمایشگاه انیمه در نگارخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان + عکس

پوستر هفدهمین جشنواره بین‌المللی «حرکت» رونمایی شد

تداوم پایداری هوا در گیلان

بومی سازی نانو فیتیله خودآبیار به دست فناوران

توسعه فناوری پلاسما در تصفیه پساب صنعتی