توقف تولید در مجتمع ذوب آهن فولاد خزر/ 410 کارگر بیکار شدند
گفتگو
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - مدیرکل صمت گیلان با اشاره به بدهی انباشته 230 میلیارد تومانی به شرکت برق منطقهای استان، گفت که قطع برق این مجتمع منجر به توقف کامل تولید و بیکاری 410 نفر از کارکنان شده است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، مجتمع ذوب آهن فولاد خزر در استان گیلان، به عنوان یکی از واحدهای صنعتی مهم در زمینه تولید فولاد و محصولات فولادی تأسیس شد.
این مجتمع با هدف تأمین نیازهای داخلی به محصولات فولادی و کاهش وابستگی به واردات، در دهههای گذشته راهاندازی شد.
با بهرهگیری از تکنولوژیهای روز و نیروی کار متخصص، مجتمع ذوب آهن فولاد خزر به یکی از مراکز اصلی تولید فولاد در شمال کشور تبدیل شد و توانست با ایجاد اشتغال برای صدها نفر، نقش مهمی در توسعه اقتصادی منطقه ایفا کند.
با این حال، این مجتمع در سالهای اخیر با چالشهای جدی مواجه شده است. مشکلاتی نظیر سوء مدیریت، بدهیهای معوق به بانکها و موسسات مالی، و اختلالات ناشی از قطعی برق و گاز، منجر به کاهش فعالیتهای تولیدی و در برخی موارد تعطیلی کامل آن شد.
حال در آستانه فرارسیدن سال نو و پایان 1403، زمزمههایی از تعطیلی این مجتمع و تعدیل و بیکار شدن کارگران این کارخانه در شب عید به گوش می رسد که در این خصوص موضوع را از مدیرکل صمت گیلان پیگیری کردیم.
تیمور پورحیدری مدیرکل صمت گیلان امروز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت با بیان مشکلات جدی مجتمع ذوب آهن فولاد خزر، از اختلال در فعالیتهای تولیدی این شرکت به دلیل مشکلات اداری، سوء مدیریت و عدم برنامهریزی صحیح خبر داد.
وی با اشاره به اینکه این مجتمع با اشتغال حدود 335 نفر، از تاریخ 19 دیماه 1401 دچار اختلال در فعالیت تولیدی شده است، افزود: «مشکلات ناشی از عدم تأمین مالی مناسب، بدهیهای معوق و سنگین به بانکها و موسسات مالی، و همچنین مشکلات قطعی برق و گاز، موجب کاهش فعالیتهای تولیدی و نیمهفعال شدن این شرکت شده است.»
به گفته مدیرکل صمت گیلان، «بدهی انباشته 230 میلیارد تومانی به شرکت برق منطقهای استان منجر به قطع برق مجتمع و توقف کامل تولید شده که این امر به بیکاری 410 نفر انجامیده است. همچنین این شرکت با دیون قابل توجهی به شبکه بانکی مواجه است و تلاشهایی برای تقسیط و تعیین تکلیف این بدهیها از طریق کارگروه رفع موانع تولید صورت گرفته است.»
پورحیدری با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای حمایت از تولید بیان کرد: «در راستای حمایت از واحد تولیدی، مصوبهای در تاریخ 9 آذرماه 1401 برای تعیین تکلیف بدهی به بانکهای عامل و بهرهمندی از شرایط ایجاد شده توسط بانک مرکزی صادر گردید اما با وجود این تلاشها، شرکت در تاریخ 20 دیماه 1402 کاملاً دچار اختلال در فعالیت تولید و غیرفعال شد.»
وی همچنین به بازگشت مجدد این شرکت به فعالیت در تاریخ 31 فروردین 1403 با مشارکت شرکت ارجان پی توسعه اشاره کرد و گفت: «این مشارکت در امر تولید و تأمین منابع مالی صورت گرفت، اما پس از گذشت چند ماه، دوباره به دلیل بدهیهای سنگین و عدم اراده همه سهامداران در اداره کارخانه، تعطیلی مجدد واحد صنعتی رقم خورد.»
مدیرکل صمت گیلان با ابراز نگرانی از وضعیت معیشتی کارگران و تعدیل کارکنان افزود: «این شرایط میتواند منجر به تشکیل تجمعات کارگری در واحد مذکور شود. با توجه به بازدید کارشناسان اداره کل صمت که اول هفته جاری صورت گرفت، واحد تولید اکسیژن فعال و خط تولید بیلت فولادی غیرفعال بود و غیر از پرسنل امنیتی و حفاظتی، مابقی پرسنل و کارگران حضور نداشتند!»
پورحیدری تأکید کرد: «با وجود پیگیریها و زحمات مسئولین استانی و مصوبات شورای تأمین استان، به دلیل سوء مدیریت و عدم اراده از سوی سهامداران، هیچ عزمی برای راهاندازی مجدد شرکت مشاهده نمیشود که این موضوع مصداق اخلال در نظام تولیدی، اقتصادی و اجتماعی است و نیازمند توجه جدی مسئولان است.»
انتهای پیام/
-
سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰:۵۲
-
۸ بازديد
-
-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/803151/