نسیم گیلان

آخرين مطالب

استفاده از آووکادو برای جلوگیری از فاسد شدن غذاها علمي

استفاده از آووکادو برای جلوگیری از فاسد شدن غذاها
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /دانشمندان از ترکیبات به دست آمده از دانه‌های آووکادو در بسته‌بندی مواد غذایی استفاده کردند تا به از بین بردن میکروب‌ها و هشدار در مورد فساد مواد غذایی کمک کند.
اکثر مواد بکار رفته در بسته‌بندی مواد غذایی فقط به عنوان یک مانع در برابر باکتری‌ها عمل می‌کنند، اما در واقع میکروب‌ها را از بین نمی‌برند. اکنون یک ماده آزمایشی جدید دقیقاً این کار را انجام می‌دهد، ضمن اینکه زمانی که ماده غذایی در حال فاسد شدن است، تغییر رنگ می‌دهد تا هشدار دهد.
گفتنی است که این ماده جدید برای استفاده در بسته‌بندی‌های مواد غذایی از دانه‌های آووکادو ساخته شده است.
این ماده در حال حاضر توسط گروهی به سرپرستی پروفسور ویلیام چن بیل(William Chen Bill) در دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور در حال توسعه است. ویلیام دانشمندی پرمشغله است، زیرا اخیراً نوآوری‌هایی مانند امولسیفایر غذایی ساخته شده از ضایعات جو، جایگزین روغن پالم مبتنی بر جلبک و سینی‌های غذای ساخته شده از پر مرغ را توسعه داده است.
ویلیام و همکارانش در این پروژه جدید، دانه‌های دور ریخته‌ شده آووکادو را فرآوری کردند تا سه ترکیب طبیعی به نام کاتچین(catechin)، اسید کلروژنیک(chlorogenic acid) و رنگدانه‌ای به نام پرسیورانجین(perseorangin) از آنها استخراج کنند.
دو ماده اول با آسیب رساندن به غشای سلولی میکروب‌ها، باکتری‌های مضری مانند استافیلوکوکوس اورئوس(Staphylococcus aureus) و ای کولی(Escherichia coli) را از بین می‌برند. از طرف دیگر، پرسیورانجین در واکنش به تغییر سطح pH تغییر رنگ می‌دهد. این سطوح به دلیل تولید ترکیبات نیتروژن توسط باکتری‌هایی که از غذاهای پر پروتئین مانند گوشت یا ماهی تغذیه می‌کنند، افزایش می‌یابد.
در حالی که دانه‌های آووکادو مواد فعال موجود در این ماده جدید را فراهم می‌کنند، بخش عمده‌ای از مواد از نشاسته برداشت‌شده از دانه‌های دور ریخته شده میوه‌های خارگیل و جک‌فروت تشکیل شده است.
در آزمایشات آزمایشگاهی، میگوهای خام به همراه مقداری از این مواد در ظروف پتری قرار داده شدند. هنگامی که میگوها شروع به فاسد شدن کردند، این مواد با تغییر رنگ از زرد به قهوه‌ای هشدار دادند. نکته مهم اینکه این هشدار دو روز قبل از تغییر رنگ یا بوی میگو صادر شد.
ویلیام چن می‌گوید: ما یک پوشش غذایی جدید ایجاد کرده‌ایم که انتظار می‌رود با استفاده از قدرت طبیعت، یعنی ترکیبات ضد میکروبی و ضد فساد موجود در دانه‌های دور ریخته شده آووکادو، تأثیر عمیقی بر کاهش هدر رفت مواد غذایی داشته باشد.
این در واقع اولین ماده‌ای نیست که ما می‌بینیم تغییر رنگ می‌دهد تا در مورد فاشد شدن غذاها هشدار دهد، اما هیچ یک از آنها از دانه‌های آووکادو استفاده نکرده بودند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/780640/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مردم این 16 استان منتظر باران شدید پاییزی باشند

جزئیات طرح جدید ترخیص خودروهای توقیفی

لاریجانی درباره وضعیت پیچیده منطقه هشدار داد

«آسمان‌لرزه»، غرشی عجیب که در سراسر جهان شنیده شد

اضافه شدن تصاویر ماهواره‌ای به سامانه جامع پایش محیط زیست

لایه‌ای شگفت‌انگیز در دل ماه کشف شد

اجرای موفق جابجایی های مداری ماهواره چمران یک

تقدیر از دو استاد اخترفیزیک در هفته جهانی فضا

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی بنیاد:/ سخن گفتنی و جای ماندنی برای ماندگاری در دنیای دیجیتال ضروری است

نخستین دوره مسابقات فوتبال "جام شهدا" برگزار می شود

شورای حج تمتع بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل شد

حجت الاسلام والمسلمین شهیدی:/ حضرت علی(ع) بی کرانه‏ ترین شکوه خلقت است

سوال چهاردهم از مسابقه سراسری "زمزم حیات"

برگزاری مراسم شب‌های قدر در جوار مزار شهدای گمنام

در برنامه از آسمان مطرح شد؛/ جانبازان در هر زمان جانشان را برای آسایش مردم تقدیم می کنند

بازدید از پروژه مرکز فرهنگی ، ورزشی و توان بخشی استان گیلان -

تغییرات قیمت سکه و طلا امروز در بازار رشت، تا ساعت 13:00

محکومیت 65 میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم خانگی در گیلان

بازدید فرماندار شفت از اجرای پروژه آسفالت تازه آباد و نوده پسیخان

نیرو‌های توانمند استان در عرصه‌های مختلف به کارگیری شوند

نیرو‌های توانمند استان گیلان در عرصه‌های مختلف به کارگیری شوند

750 نفر در سرشماری عمومی کشاورزی گیلان همکاری می‌کنند

تونل دوم حیران تا 2 ماه آینده تکمیل می‌شود

احیای بیش از 380واحد تولیدی راکد در گیلان

حق شناس: حل معضلات گیلان با وفاق و همدلی همگان میسر است

هشدار پلیس راهور گیلان به دارندگان وسایل نقلیه

امنیت مردم خط قرمز نیروی انتظامی در همه سطوح است

کشته شدن 3 نفر در تصادف رانندگی در فومن

استانداران از همه جریانات سیاسی برای پیشرفت کشور استفاده کنند

مردم مداری و مدارا با همه اقشار از اولویت های تعیین استانداران است

حمایت از تولیدکنندگان خودرو، درباره برنجکاران نیز اعمال شود

توسعه اقتصاد دریامحور در گیلان نیازمند برداشتن محدودیت‌ها است

رفع مشکلات زیست محیطی اولویت گیلان است

تشریح بخشی از اقدامات دولت سیزدهم در گیلان

«هادی حق‌شناس» استاندار گیلان شد

رویکرد حمایتی از خودروسازان برای شالیکاران هم به کار گرفته شود

معارفه استاندار جدید گیلان با حضور وزیر کشور در رشت

هادی حق شناس به عنوان استاندار گیلان معارفه شد

آئین تکریم و معارفه استاندار گیلان

اقدامات رژیم غاصب اسرائیل موجب تسریع در سقوط و زوال این رژیم پوشالی خواهد شد

ساماندهی پروژه‌های نیمه‌تمام باید از اولویت‌های استانداران باشد

استاندار جدید گیلان با نگاه به ظرفیت‌های غیردولتی در سایه وفاق کار خود را آغاز کرد

مراسم معارفه استاندار گیلان به روایت تصویر

تقدیر از تلاش های فراجا با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش

عرضه کتاب جدید سید مهدی شجاعی برای بچه‌ها

ای خداوند یکی یار جفاکارش ده

«آخرین فرصت» به چاپ هفتم رسید

رمز در ادامه دادن هست!

جلسه مهم داماد ترامپ با بن‌ سلمان درباره تل‌ آویو

نگرانی اتحادیه اروپا از پاسخ اسرائیل به ایران