نسیم گیلان

آخرين مطالب

جزئیات پرونده مربوط به رمز ارز با 2هزار شاکی اجتماعي

جزئیات پرونده مربوط به رمز ارز با 2هزار شاکی
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - یک بازپرس دادسرای جرایم رایانه‌ای تهران در رابطه با پرونده‌های کثیرالشاکی مطرح در این مرجع قضایی گفت: در یکی از پرونده‌های مطروحه با حدود 2 هزار شاکی مواجه هستیم و چندین میلیون دلار از اموال مردم بر باد رفته است.

چندین میلیون دلار از اموال مردم بر باد رفته
محمد بیگی حبیب‌آبادی بازپرس دادسرای جرایم رایانه‌ای در تعریف رمزارز گفت: رمزارز به پولی گفته می‌شود که تایید تراکنش و تولید آن توسط یک سری الگوریتم‌های رمزنگاری شده انجام می‌شود و نامتمرکز است؛ یعنی بدون هیچ‌گونه تاییدی توسط مرجعیت مشخصی شکل می‌گیرند و جابه‌جا می‌شود.
در توضیح این مطلب می‌توان گفت تایید تراکنش‌های حساب‌های بانکی توسط بانک مرکزی انجام می‌شود، اما در حوزه رمزارزها، تولید آن‌ها و تایید تراکنش‌های آن‌ها توسط هیچ مرجع و نهادی صورت نمی‌گیرد. همین ویژگی جذابیت‌هایی را برای فعالان در این حوزه ایجاد کرده چرا که تولید این رمز ارز‌ها به راحتی صورت می‌گیرد و هر کسی می‌تواند رمزارز تولید کند و جابه‌جایی این رمزارز‌ها از جایی تایید نمی‌شود و مبدا و مقصد این رمزارز‌ها کاملاً مجهول است. این ویژگی‌ها باعث می‌شود که رمزارز‌ها ابزار خوبی برای ارتکاب جرم باشند. در این زمینه با انواع جرایم از قبیل پولشویی و بسیاری از جرایم مالی دیگر مواجه هستیم.
قانون مصوبی در حوزه رمزارز‌ها وجود ندارد
وی گفت: در حال حاضر قانون مصوبی که ویژه خود رمزارز باشد نداریم و تنها یک آیین‌نامه در حوزه استخراج رمزارز‌ها داریم و اخیراً نیز در قانون جدید بانک مرکزی تکالیفی بر عهده بانک مرکزی گذاشته شده که در حوزه ساماندهی صرافی‌های رمزارز ورود پیدا کند که این اشاره مستقیم نیز نبوده است؛ لذا در این زمینه هم با خلاء قانون‌گذاری و هم کمبود قضات و نیروی پلیس متخصص مواجه هستیم چرا که حوزه رمزارز‌ها بسیار پیچیده است و قضات و پلیس در این حوزه باید بسیار متخصص باشند و فعلاً در این موارد با کمبود مواجه هستیم.
این بازپرس دادسرای جرایم رایانه‌ای با بیان اینکه معضلات بسیار زیادی در این زمینه به دلیل عدم وجود قانون مصوب وجود دارد، گفت: صد‌ها صرافی رمزارز در داخل کشور در حال فعالیت هستند که هیچ‌گونه نظارت و ساماندهی درباره این صرافی‌ها وجود ندارد. چند سال پیش در دادسرای جرایم رایانه‌ای این تذکر را می‌دادیم که بحرانی که در موسسات مالی غیرمجاز در مقطعی رخ داد قطعاً در زمینه رمزارز‌ها نیز به وجود می‌آید که تبعات آن نیز در حال حاضر قابل مشاهده است و ده‌ها و صد‌ها پرونده رمزارز در دادسرای جرایم رایانه‌ای تشکیل شده و در حال رسیدگی است. علت آن نیز موضوع عدم ساماندهی و عدم وجود قانون مشخص در حوزه رمزارزهاست.
وی با بیان اینکه نظارتی بر فعالیت صرافی‌های رمزارز وجود ندارد، گفت: این صرافی‌ها مجوزی از ارگان خاصی ندارند. البته دادستانی و پلیس فتا تلاش‌هایی برای برقراری ارتباط با این صرافی‌ها انجام دادند تا تبادل اطلاعاتی به آن‌ها داشته باشند. باید توجه داشت که وقتی کسی در هر کجای کشور می‌تواند بدون مجوز یک صرافی رمزارز راه‌اندازی کند بالطبع نمی‌توان نظارت دقیق نیز در این زمینه انجام داد؛ بنابراین در وهله اول باید یک مرجع تخصصی برای این امر مشخص شود و به این افراد مجوز بدهد تا دادستانی و پلیس فتا نیز بتواند بر این مراکز نظارت داشته باشند. تاکنون هم اگر نظارتی از سوی دادستانی و پلیس فتا انجام شده به همت و پیگیری خود این نهاد‌ها بوده تا رسیدگی به پرونده‌های مربوطه سرعت عمل بیشتری داشته باشد.
این مقام قضایی در پاسخ به این سوال که دادگستری تهران چه اقداماتی برای آگاهی به مردم حوزه رمز ارز‌ها انجام داده است؟ گفت: دادسرای جرایم رایانه‌ای بزرگترین و تخصصی‌ترین دادسرای کل کشور در این زمینه است و فعالیت‌های بسیار خوبی را در این زمینه زیر نظر دادگستری استان تهران انجام داده است. در حال حاضر کارگروه پیشگیری را در دادسرای جرایم رایانه‌ای داریم که اقداماتی را در حوزه پیشگیری و در حد بضاعتمان انجام می‌دهیم. برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی با حضور قضات دادسرا و همراهی صدا و سیما با هدف آگاهی‌بخشی به مردم و دعوت از فعالان فضای مجازی در کارگروه پیشگیری دادسرای جرایم رایانه‌ای از مهمترین این اقدامات است، اما به نسبت فعالیتی که در حوزه رمز ارز وجود دارد فعالیت‌های آموزشی که انجام می‌شود قابل قیاس نیست.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کلاهبرداری‌های حوزه رمز بیشتر در داخل کشور انجام می‌شود یا خارج از کشور؟ گفت: رمزارز‌ها بسیار شفاف هستند شما به راحتی می‌توانید سایت رمزارز مربوطه را بررسی کنید و ببینید که یک رمزارز از ابتدای تولید تا لحظه‌ای که در اختیار شما قرار می‌گیرد چه مسیری را طی کرده است. اما مشکل اصلی ما این است که ولت‌ها (کیف پول‌ها) قابل شناسایی نیستند؛ بنابراین تشخیص اینکه آیا کلاهبردار در داخل کشور است و یا در خارج کشور عملاً امکان‌پذیر نیست. در چندین پرونده‌ای که متهمین اصلی آن‌ها شناسایی شده‌اند متهم در خارج از کشور حضور داشتند و اعمال مجرمانه خود را از خارج از کشور هدایت می‌کردند.
این بازپرس دادسرای جرایم رایانه‌ای درباره جلسات نظارت بر این تراکنش‌ها با بانک مرکزی، گفت: در برخی جلسات یک نماینده از دادسرای جرایم رایانه‌ای در جهت ساختارنویسی در حوزه رمزارز‌ها حضور پیدا می‌کند، اما در حوزه جلوگیری از این تراکنش‌ها تاکنون اقدامی از سوی بانک مرکزی انجام نشده است. اقدامات پراکنده‌ای در دادسرای جرایم رایانه‌ای انجام شده است، اما به دلیل عدم همکاری بانک مرکزی به نتیجه نرسیده است. مدتی هم درگاه‌های ریالی صرافی‌های رمزارز را می‌بستیم، چون ابزار پولشویی و بستر جرم می‌شدند که آن هم به دلیل عدم همکاری متوقف شد، اما نظارت در حوزه رمزارز‌ها و تراکنش‌های آن به هیچ عنوان قابل رصد نیست.
منبع: isna.ir

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/776404/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایش " ارغوان " به روی صحنه می‌رود

ای غم اگر مو شوی!

ماموریت “EuropaClipper” با هدف کاوش مشتری

سحابی زیبای N44

تداوم بارش‌ها تا ابتدای هفته آینده

جزئیات کشته شدن فرمانده ارشد کومله توسط مرزبانی

جزئیات هلاکت یکی از سرکردگان کروهک کومله در مرز مریوان

ثبت 2000 رویداد در تقویم گردشگری/ مسافر باید به میزبان نفع برساند

بانوان بخشی از مددجویان کمیته امداد گیلان را تشکیل می دهند

ریبوار کریمیان عضو رهبری کومله که به هلاکت رسید که بود ؟

ریشه فارسی برخی از مناطق جمهوری آذربایجان!

کهکشان زیبا و اسرارآمیز معروف به Hoag

ربات NEO تازه رونمایی شده را ببینید

جزئیات هلاکت ریبوار کریمیان فرمانده ارشد کومله تشریح شد

فلاحتی، امام جمعه رشت: «مردم داری» از سفارش های آیت الله محفوظی بود

کشته شدن 2 عضو کومله

خاطره جالب ذوالنور از هدیه آیت الله محفوظی به کودکان زلزله زده رودبار

جزئیات جدید از هلاکت فرماندهان ارشد کومله ؛ چگونه کشته شد؟ | آخرین وضعیت مرزبان مجروح ایرانی

یک گاو پنج قلو زایمان کرد

کمین نیروی های مرزبانی استان کردستان برای تروریست‌های کومله در غرب کشور

عضو رهبری و فرمانده ارشد نظامی کومله به هلاکت رسید + عکس

هلاکت 2 سرکرده برجسته نظامی گروهک کومله+عکس

برخورد دو خودرو با یک فوتی و 6 مصدوم در جاده قزوین - رشت

کشف 28 دستگاه وسیله نقلیه سرقتی طی 3 روز در گیلان

جزئیات به هلاکت رسیدن «ریبوار کریمیان» فرمانده ارشد کومله

گردشگری کیش در مسیر شفافیت

از تو چه پنهان عاشقت بودم

داستان زیبای شازده کوچولو

فضانوردان طاس چگونه موهای خود را در فضا می شویند؟

عضو رهبری و فرمانده برجسته نظامی کومله به هلاکت رسید

ثبت شرکت‌ها در مدت زمان یک ساعت انجام می‌شود

بندر گردشگری چمخاله اقتصاد دریامحور را محقق می کند

فوری /فرمانده برجسته نظامی کومله کشته شد

کشف 2تن چوب‌ جنگلی قاچاق در رودبار

تداوم سامانه بارشی در گیلان/ دریا برای شنا مناسب نیست

هلاکت 2 سرکرده برجسته نظامی گروهک کومله

خانواده ها از رانندگان سرویس مدارس فاقد مجوز برای دانش آموزان استفاده نکنند

جزئیات نحوه هلاکت ریبوار کریمیان فرمانده ارشد کومله

رونمایی از کیت مشکی ملوان به‌یاد هوادار فوت شده این تیم

تولید 74 هزار تن محصولات آبزی پروری در گیلان

درد فراق و هجران

دانشمندان به یک روش برای بازیابی حافظه دست یافته‌اند!

سوپرشارژ کردن سلول‌های بدن به مقابله با سرطان کمک کرد

وحدت شیعه و سنی مایه یأس دشمنان است

رشد 100 درصدی درآمد موقوفات در شهرستان فومن

اختتامیه سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند لاهیجان برگزار شد

هلاکت 2فرمانده برجسته کومله در مرز + تصاویر | عکس بعد از هلاکت و تجهیزات همراه آنها

رتبه سوم کشوری گیلان در تولید انواع ماهی

برپایی 12 پایگاه برای جمع آوری کمک های مردمی در رودسر

کشته شدن 2 فرمانده برجسته کومله در مرز + تصاویر