نسیم گیلان

آخرين مطالب

در نشست‌ شهراندیش مطرح شد؛

از تاثیر درمانی محیط بر افراد تا ضرورت تناسب اقدامات در حوزه شهری با تمدن اسلامی شهرداری تهران

از تاثیر درمانی محیط بر افراد تا ضرورت تناسب اقدامات در حوزه شهری با تمدن اسلامی
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - نشست هشتم از سلسله نشست‌های شهراندیش با عنوان واکاوی الگوی ادراکی و شناختی شهروندان تهرانی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شهر ، نشست هشتم از سلسله نشست‌های شهراندیش با عنوان واکاوی الگوی ادراکی و شناختی شهروندان تهرانی امروز -سه‌شنبه یکم دی ماه 1402- برگزار شد.
محمدی مهدی گرامی، پژوهشگر حوزه شناختی و طراحی در این نشست مطرح کرد: برای اینکه بتوانید افراد را در هدف قرار دهید باید بدانید هدفتان از ساخت بازی چیست. دومین مسئله این‌ است که‌ باید هدف‌واقعی جای‌گذاری شود و سومین مسئله‌ نیز این است که باید ساده بگیرید و بازی پیچیده‌ نباشد. بحث دیگری هم که باید به آن‌توجه کرد این‌ است که اتفاقی که قرار است شاهد آن باشیم به موقع رخ‌ دهد. شهر و اساسا چیزی که می‌خواهیم با افراد در تعامل باشد باید فیدبک بدهند. این موارد می‌تواند در بازیوارسازی به ما کمک کند.
وی افزود: باید به‌ رویدادهایی که در شهر می‌خواهند رخ دهند بال و پر داده شود. به عنوان مثال بحث کمبود است به این معنی که این اتفاق سالی یک بار رخ می‌دهد و این اتفاقات می‌تواند شهروندان را متقاعد کند تا در رویداد حضور داشته باشند.

نسیم گیلان


تاثیر درمانی محیط بر افراد
زهرا سادات جهرمی مدرس و پژوهشگر حوزه علوم شناختی نیز در این نشست اظهار کرد: یکی از مسائل شهرنشینی سلامت روان افراد است. تعداد قابل توجهی از افراد در شهر دچار اختلالات اضطرابی و خلقی هستند. باید به انتظارات افرادی که در فضاهای عمومی رفت‌وآمد می‌کنند و یا به‌اشتغال پرداخته‌اند توجه کرد و شاید بتوانیم با طراحی‌ محیطی مناسب به آن‌ها کمک کنیم. خیابان‌ها و معابر و ... باید به صورتی طراحی‌ شوند که بتوانند تعاملات اجتماعی را بالا ببرند و به‌نوعی محیط شفابخش تبدیل شوند. یک محیط توان این را دارد که از لحاظ درمانی روی ما اثر بگذارد.
او ادامه داد: مسئله دیگری که مهم است حس امنیت و آرامش می‌باشد. طراحی شهری می‌تواند در این‌ امر تاثیر داشته باشد. مولفه‌های نور، محیط طبیعی، رنگ، منظر، مقیاس و هندسه و فرم می‌توانند بر روی درک ایمنی و آرامش اثر بگذارند.

نسیم گیلان


جهرمی افزود: اگر قرار است فضای مهمی طراحی شود بهتر است مشاور شناختی در تیم‌ وجود داشته باشد و تحقیقات پیش‌زمینه ای انجام‌ شود تا کاری‌که می‌خواهیم انجام دهیم تاثیرگذار باشد.
باید خدمات را برای گروه‌های مختلف جامعه سفارشی‌سازی کرد
نادر جعفری عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) هم در این نشست گفت: ادراک فرآیندی است که به افراد این امکان را می‌دهد تا در مقطع مواجهه بتوانند گزینش انجام‌ دهند و نسبت به انبوه داده‌ها سازماندهی و تفسیر کنند. برند را از جنس ادراک نمی‌دانیم بلکه تصویری که از برند ایجاد می‌شود را از جنس ادراک می‌دانیم. هویتی وجود دارد که از آن هویت عناصری را انتخاب و برجسته و بسته‌بندی‌ می‌کنیم و به مخاطب عرضه می‌کنیم. چیزی که عینا در ذهن مخاطب شکل می‌گیرد ادراک می‌شود. شعارهایی مانند تهران شهری برای همه، آسمان آبی و زمین پاک و... که از یک دهه گذشته از شهرداری‌های تهران به گوشمان می‌رسد، برند هستند اما این‌که شهروندان چه ادراکی می‌توانند از این موارد داشته باشند می‌تواند متفاوت باشد.
او همچنین بیان کرد: پس از اینکه هر سازمانی از جمله شهرداری به یک جمع‌بندی رسید که پلتفرم برند خودش‌ را تدوین کرد و خواست وارد مرحله انتقال برند شود طبعا باید به مکان‌هایی که به جامعه مخاطبان پیوند می‌خورد و تماس دارد توجه کند و این امر، خاص شهرداری نیست. در فضای تجاری و عمومی هم همین مبنا می‌تواند وجود داشته باشد.
وی افزود: نقاط تماس خیلی متنوع شناخته شدند علت هم این است که سازمان‌ها باید بسته به ماهیت و... طبعا بین موارد مختلف گزینش انجام دهند و پس از انتخاب‌ اولویت‌بندی کنند. سرمایه‌انسانی سازمان از نظر فرآیند برندینگ اولین گام در انتقال برند است به این معنی که ما باید در ابتدا مجموعه‌ای را که به جمع‌بندی‌ رسیده‌ایم در ذهن کارکنان و داخل مجموعه جا بیندازیم. نقاط تماس را می‌توانیم به تمام ابزارهای مجازی اعم از رسانه‌های اجتماعی، صفحات مجازی شهرداری و سازمان‌های تابع، بیلبوردهای تبلیغاتی سطح شهر، تبلیغات دهان به دهان و گویه واگویه های مردم در رابطه با شهرداری انتقال دهیم؛ اگر بتوانیم. 
جعفری ادامه داد: کمپین پویش اخیر شهرداری تهران(تا پای جان برای ایران) همزمان با جام ملت‌های فوتبال کمپین خوبی بود. اگر شهرداری تمایل داشت برندینگ خودش را مبتنی بر ایونت‌های معتبر ملی جهانی انجام دهد و به اصطلاح برندش را سوار بر آن‌ها کند نوعی انسجام‌ رخ می‌داد.
او در پایان مطرح کرد: باید خدمات را برای گروه‌های مختلف جامعه سفارشی‌سازی کرد مانند متناسب‌سازی گذرها برای نابینایان. همچنین اگر بتوانیم عینیت بخشی را در نقاط تماس ایجاد کنیم اتفاق‌های خوبی رخ‌ خواهد داد.

نسیم گیلان


ضرورت تناسب اقدامات در حوزه شهری با تمدن اسلامی
به گزارش شهر بهرام زاهدی، استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه تاریخ در این نشست اظهار کرد: ذهن درگیر با تاریخ است و کنشی که انسان انجام می‌دهد براساس ذهنیت می‌باشد که آن هویت و ذهنیت بی ارتباط با تاریخ نیست. در تاریخ ذهنیت و کنش در هم تنیده شده‌اند. 
او افزود: در دهه‌های گذشته متاسفانه جامعه ما تمرکزی بر این مسئله نداشت که هر کالبدی با هر فکری سازگار نیست، چه بسا که نیاز است تناسبی بین این‌ها وجود داشته باشد و درون و بیرون با یک دیگر سازگار باشد. با نگاه غلطی که با افتخار با عنوان بازسازی بافت‌های فرسوده از آن یاد می‌کنیم، ممکن است کل تاریخ و تمدن از بین برود و باید از صفر و از نو شروع کرد. اگر به این بلوغ فکری برسیم که اقدامات ما در حوزه شهری باید نسبتی با تمدن اسلامی ما داشته‌باشد می‌توانیم از بن بست خارج شویم. 
وی ادامه داد: ذهنی که از تاریخ منقطع شده باشد و هویتی که منقوص شده باشد در تراز انقلاب اسلامی و بسترساز ظهور نخواهد بود. چه بسا که اگر این‌ها مهم هستند باید به کالبد شهری و معماری توجه کرد.
زاهدی همچنین بیان کرد: در هر ساخت جدید باید پیوست فرهنگ و تمدن اسلامی وجود داشته باشد. اگر بنایی قرار است ایجاد شود باید به این مسئله هم‌ توجه شود که چه ارتباطی با گذشته خواهد داشت. البته به هویت یابی محلات نیز باید توجه کرد، به‌ عنوان مثال در شرق تهران نباید یک مال نماد هویت منطقه شود. در این‌ راستا باید بر روی مناطق به‌ خصوص مناطقی که نقاط تاریخی و هویتی هستند و در برابر چشم‌ همگان قراردارند، تمرکز کرد تا اصل نام و نشان محل‌ به قدمتش باشد. هر میزان پیشینه و گذشته به نسل‌ جوان آموزش داده شود، پیوندی با گذشتگان برقرار می‌شود.

نسیم گیلان


انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/742772/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ربات انسان‌نمای هنگ‌کنگی به عنوان معلم بر سر کلاس درس دانش‌آموزان آلمانی حاضر شد

ترمیناتور در دنیای واقعی؛ ربات مایع دانشمندان کره‌ای می‌تواند از زندان فرار کند

تسلیت در پی درگذشت پدر بزرگوار همکار حوزه ریاست

شعرخوانی زیبا از دکتر کاکاوند

شعر خوانی زیبایی از مرحوم فریدون مشیری

تبدیل امواج مغزی به کلمات با کمک هوش مصنوعی

ابراز همدردی و دلجویی مدیرکل بنیاد مازندران با دو خانواده شهید در آمل و فریدونکنار

سارق طلا فروشی‌ های گیلان در فومن دستگیر شد

سیزده فروردین روز طبیعت در املش گیلان

مسافران نوروزی در وحشت: لحظه ریزش کوه در اتوبان قزوین-رشت ثبت شد!

صحبت های شنیدنی دکتر شکوری

بومی‌سازی کلاستر دیجیتال خودرو به دست محققان ایرانی

پیش بینی هواشناسی گیلان 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا گیلان فردا پنجشنبه 14 فروردین ماه 1404 | آب و هوای رشت + هواشناسی رشت

سارق غیربومی طلا فروشی‌های گیلان دستگیر شد

سیراف؛ بندری که تمدن آن زیر آب ناپدید شد اما نامش در تاریخ جاودان‌ ماند

یک رمان امنیتی در بازار نشر

خشک کردن زعفران با فناوری جدید؛ کیفیتی بهتر با هزینه کمتر

یک درمان معجزه آسا برای پیری پوست

پیش بینی آب و هوای گیلان و رشت فردا پنج شنبه 14 فروردین 1404

دو خط کتاب/ ‏زمانی که یک اثر هنری بودم

گوگل چگونه از دریا نیرو می‌گیرد؟

ضبط گواهینامه رانندگان حادثه ساز به مدت 3 ماه

«زخم پاییز» روایت زندگی شهید مدافع امنیت در بازار کتاب

کوچک‌ترین پهپاد جهان ساخته شد

قطار گردشگری امسال به کدام شهرها می‌ رسد؟

اسکان نوروزی فرهنگیان شهرستان صومعه‌سرا

صحبت های شنیدنی از مهران مدیری

آدامس نیکوتینی برای ترک سیگار والدین؛ هوای تازه برای کودکان آسمی

ثبت اقامت حدود 10 میلیون نفر - شب در گیلان

مسعود فروتن: عادت ندارم از کتابم پول به دست بیاورم/ زندگی خواهرم را می‌نویسم

بودار کردن گاز طبیعی؛ مشکلات و راهکارها

آغاز اردوی تیم‌های ملی تفنگ و تپانچه ایران از 16 فروردین‌ماه

دو خط کتاب/ در باب حکمت زندگی

میلیاردر چینی صنعت بیت‌کوین در مسیر سفر فضایی قطبی

بهبود میزان موفقیت «آی‌وی‌اف» با کمک هوش مصنوعی

خروج بیش از یک میلیون و 477 هزار خودرو از گیلان

رفع تصرف اراضی ملی 25 میلیارد ریالی در دیزکوه رودبار

آمادگی پلیس راه گیلان برای تسهیل ترافیک در روز طبیعت

هواشناسی گیلان 13 فروردین؛ احتمال وقوع حریق در جنگل ها

عشق به زبان شعر نو در «مروارید عشق»

تبدیل 1.8 میلیون تُن زباله پلاستیکی به نخ دستگاه‌های ‌چاپ 3 بُعدی

از تراشه مغزی «نورالینک» بترسیم یا شگفت‌زده شویم؟

تلسکوپ فضایی جدید ناسا اولین تصاویر کیهانی خود را ثبت کرد

ترافیک در محور رشت به قزوین سنگین است

توزیع کیسه زباله و بروشور در مناطق گردشگری آستارا

تسهیل ویژه در صدور پروانه ساخت برای خسارت دیدگان روستای امامزاده ابراهیم شفت

استاندار گیلان: ساخت راه‌ آهن رشت- آستارا تا 2 ماه آینده آغاز می شود

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

درگذشت پدرشهید محمد گمنام در املش

چگونه زندگی در تاریک‌ترین شرایط ادامه می‌یابد؟