بهبود میزان موفقیت «آیویاف» با کمک هوش مصنوعی
اقتصادی
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - ایسنا / تعداد بارداریهای موفق از طریق درمان آیویاف (IVF) در حال حاضر 30 تا 50 درصد در سطح جهان است. محققان دانشگاه مالمو معتقدند با تجزیه و تحلیل شرایط محیطی در آزمایشگاههای کلینیکها با استفاده از هوش مصنوعی، میتوانند احتمال دستیابی به یک نتیجه موفقیتآمیز را بهبود بخشند.
عوامل زیادی وجود دارد که میتواند بر یک درمان موفق آیویاف تاثیر بگذارد. نه تنها شرایط زیستی و پزشکی، بلکه عواملی در محیط واقعی آزمایشگاه که اصطلاحا به آنها عوامل خارجی میگویند. اینها میتوانند شامل دما، فشار هوا، رطوبت و میکروذرات باشند.
به نقل از نیوز-مدیکال، محقق رضا خوشکنگینی (Reza Khoshkangini) میگوید: در حالت ایدهآل، آزمایشگاه باید کاملا بسته شود، اما از آنجایی که در طول درمان باید نمونه را به داخل و خارج از انکوباتور منتقل کرد، این کار عملی نیست. لقاح و رشد جنین در آزمایشگاه شش روز کامل طول میکشد؛ با این حال، کل چرخه آیویاف حدود 6 تا هشت هفته طول میکشد و بنابراین موارد زیادی میتوانند در این مدت بر نتیجه تاثیر بگذارند.
این گروه تحقیقاتی از طریق همکاری با صنعت، حسگرهای پیشرفتهای را برای جمعآوری دادهها توسعه داده است. این ابزارهای اندازهگیری، در مرکز آیویاف نصب میشوند و به طور مداوم عوامل محیطی را در فواصل 10 دقیقهای کنترل میکنند. علاوه بر این، تصاویر با وضوح بالا که در طول رشد جنین گرفته میشوند، دادههای ارزشمندی را برای تجزیه و تحلیل مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه میدهند و پتانسیل بهبود نرخ موفقیت آیویاف را افزایش میدهند.
خوشکنگینی میگوید: کاری که ما امیدواریم هوش مصنوعی بتواند انجام دهد این است که یک پیوند، یک الگوی تکرار شونده، بین تغییرات در شرایط محیطی و آنچه در نمونه اتفاق میافتد، بیابد. اگر بتوانیم تاثیر محیط آزمایشگاه به صورت منفی را درک کنیم، میتوانیم آزمایشگاهها را بر این اساس تنظیم و بهینه کنیم.
از طریق هوش مصنوعی و در این مورد از طریق یادگیری ماشینی، میتوانیم از دادههای جمعآوریشده برای پیشبینی نتیجه آینده استفاده کنیم؛ به عبارت ساده، بدانیم که کدام شرایط یک نتیجه کیفی ایجاد میکند.
علاوه بر کلینیک مالمو، او و گروه تحقیقاتیاش امیدوارند با کلینیکهای خارج از اروپا همکاری کنند تا ببینند آب و هوا و محیط محلی تا چه اندازه بر نتیجه تأثیر میگذارد. به گفته خوشکنگینی، بچه دار نشدن نه تنها بر والدین، بلکه جامعه تأثیر میگذارد. بهبود نتایج آیویاف فرصت قابل توجهی برای پرداختن به مسائل مهم جهانی مربوط به باروری، تنظیم خانواده، سلامت روان و برابری اجتماعی و اقتصادی فراهم میکند.
-
چهارشنبه ۱۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۱:۲۶
-
۹ بازديد
-

-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/810005/