نسیم گیلان

آخرين مطالب

آیا پرچم آمریکا هنوز روی ماه است و می‌توان با تلسکوپ آن را دید؟ علمي

آیا پرچم آمریکا هنوز روی ماه است و می‌توان با تلسکوپ آن را دید؟
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - گجت نیوز /در تاریخ 20 جولای 1969، یکی از به‌یادماندنی‌ترین روزها در تاریخ آمریکا و البته بشریت رقم خورد. در جریان مأموریت آپولو 11، فضانوردان نیل آرمسترانگ و باز آلدرین با فناوری فوق‌العاده پیشرفته زمان خود، روی سطح ماه فرود آمدند و قدم بر خاک آن گذاشتند. بخشی از این سفر، نصب پرچم آمریکا بر سطح ماه بود که به نمادی ماندگار از ناسا و بزرگترین دستاوردهای آن تبدیل شد. اما از آن زمان تاکنون، بیش از 50 سال می‌گذرد. سوال اینجاست که آیا پرچم آمریکا هنوز روی ماه است؟
سرنوشت پرچم آمریکا در ماه: آیا هنوز پابرجاست؟
ماه به طرز مرموزی در حال زنگ زدن است و احتمالا پرچم آپولو 11 وضعیت ایستاده‌ای روی سطح آن ندارد. گزارش‌ها حاکی از آن است که این پرچم در زمان خروج فضاپیمای آلدرین و آرمسترانگ احتمالا بر اثر برخورد، سرنگون شده است. قرار گرفتن این پرچم روی سطح ماه و تابش مداوم اشعه فرابنفش خورشید برای بیش از نیم قرن نیز به احتمال زیاد باعث تخریب تقریبا کامل آن شده است؛ در بهترین حالت، رنگ آن کاملا پریده است. با توجه به این شرایط، دیدن این پرچم،حتی با قوی‌ترین تلسکوپ‌ها نیز بعید به نظر می‌رسد.

نسیم گیلان

فراتر از آپولو 11: پرچم‌های دیگری که بر ماه نشستند
با وجود اینکه عمر پرچم آپولو 11 روی ماه به پایان رسیده، این تنها پرچمی نبود که در ماه نشان آمریکا را برافراشت. در دهه‌های پس از آن، پرچم‌های دیگری نیز در مأموریت‌های بعدی آپولو کاشته شدند که شرایط به مراتب بهتری نسبت به پرچم اول دارند.
بسیاری از پرچم‌های پس از آپولو 11 سالم‌تر مانده‌اند. فضانوردان مأموریت آپولو 12 در 19 نوامبر 1969 دومین پرچم آمریکا را بر ماه نصب کردند که گفته می‌شود هنوز پابرجاست. در 5 فوریه 1971، آلن شپارد و اد میچل نیز پرچم خود را در مأموریت آپولو 14 کاشتند که متأسفانه به نظر نمی‌رسد در برابر گذر زمان مقاومت کرده باشد. وضعیت مشابهی احتمالا برای پرچم آپولو 15 که در 26 جولای 1971 نصب شد نیز وجود دارد.
اما پرچم‌های مأموریت‌های آپولو 16 (20 آوریل 1972) و آپولو 17 (11 دسامبر 1972)، آخرین پرچم کاشته شده در برنامه آپولو، همچنان استوار هستند. با این حال، نکته مهم اینجاست که حتی با وجود ایستاده ماندن برخی از این پرچم‌ها، به دلیل فاصله بسیار زیاد کره ماه از زمین و ابعاد کوچک پرچم‌ها، دیدن آنها از کره زمین، حتی با پیشرفته‌ترین تلسکوپ‌های آماتوری نیز امکان‌پذیر نیست.
آیا تنها آمریکا در ماه پرچم کاشته است؟
ایالات متحده فرصت کاشت پرچم در ماه را از دست نداد، اما جالب است بدانید که یک کشور دیگر نیز توانسته است این کار را انجام دهد. در طول رقابت فضایی و دهه‌های پس از آن، برنامه‌های فضایی چندین کشور به ماه رسیده‌اند. اتحاد جماهیر شوروی در سال 1959 (یعنی یک دهه پیش از آپولو 11) به ماه رسید و چین نیز برای اولین بار در سال 2013 این موفقیت را کسب کرد. اخیرا نیز فضاپیمای چاندرایان-3 هند در 23 آگوست 2023 بر سطح ماه فرود آمد. در حال حاضر، این چهار کشور تنها ملت‌هایی هستند که به ماه رسیده‌اند و فقط دو کشور موفق به کاشت پرچم بر این جرم آسمانی شده‌اند.
همانطور که گفته شد، آمریکا پرچم‌های متعددی در ماه کاشته است. این دستاوری است که تنها چین می‌تواند ادعا کند با موفقیت انجام داده است. چین این نقطه عطف تاریخی را در 3 دسامبر 2020 با فرودگر قمری چانگ‌ای 5 به دست آورد. پرچم چین یک پرچم معمولی نیست و به طور خاص طراحی شده تا در برابر شرایط سخت ماه مقاومت کند. این پرچم می‌تواند اختلاف دمای حدود 150 درجه سانتی‌گراد را تحمل کند؛ بنابراین، امید است که بیشتر از برخی پرچم‌های قبلی کاشته شده در ماه دوام بیاورد.
سفر فضایی یکی از بزرگترین دستاوردهای بشریت است. اینکه بتوان نمادی از تمدن ما، مانند پرچم، را اینقدر دور از خانه برپا کرد (هرچند با نتایج متفاوتی در طول زمان) واقعا قابل توجه است. شاید روزی بتوانیم قدمی فراتر گذاشته و حتی در ماه غذا پرورش دهیم.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/814228/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان به مناسبت آغاز دهه کرامت

اسکلت روباتیک پیشرفته پوشیدنی

ضرورت احیای جایگاه تاریخی صنعت ابریشم در لنگرود

خوشبختی واقعی چیه؟

اولین بخشش خدا چیست؟

تصویر جدیدی از سحابی عقابِ

آیا پرچم آمریکا هنوز روی ماه است و می‌توان با تلسکوپ آن را دید؟

رفع تصرف اراضی ملی 65 میلیارد ریالی در رحیم آباد رودسر

اجرای 250 عنوان برنامه به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در رودسر

تصویر؛ کنسولگری اعیانی روسیه در رشت؛ دوران قاجار

برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در 40 بقاع متبرکه آستانه اشرفیه

داستانک/ قرض و خدا

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

پژوهش جدید: مصرف غذاهای چرب و پرشکر می‌تواند توانایی جهت‌یابی و حافظه شما را مختل کند

چشم‌ها از ADHD خبر می‌دهند

خانه‌داری، هنر عشق و بنیان جامعه/ چگونه در این مسیر پربار، شاداب و پرانرژی بمانیم؟

بیش از 4 هزار هکتار اراضی تالاب انزلی رفع تداخل شد

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به گیلان سفر می کند

خواب تو را میبینم!

امیدی تازه‌ برای نوزادان متولدشده با سندرم ترک مواد افیونی

تجلیل از نویسنده گیلانی در کربلای معلی

هشدار طغیان رودخانه‌ها در گیلان همزمان با نفوذ سامانه بارشی

روزبه کیائیان درگذشت

واقعیت مجازی و فریب بدن برای احساس گرما

دانشمندان ژنوم پسته کرمان را توالی‌یابی کردند

جشنواره بهار نارنج فرصتی برای رونق اقتصاد گردشگری است

شاعرانه/از دوست به‌خیر آمد و از ما به سلامت

شعری از امان‌الله میرزایی، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

ماموریت ناسا برای مطالعه «الکتروجت‌های شفق قطبی» آغاز شد

آب منطقه ای گیلان نسبت به سیلابی شدن رودخانه ها هشدار داد

سخنان دلنشین اردشیر رستمی

چین یک سیستم برای مدیریت ترافیک فضایی طراحی می‌کند

طرز تهیه خوشبوکننده طبیعی برای خانه

هشدار آب منطقه‌ای گیلان در خصوص سیلابی شدن رودخانه‌ها

20 استان گوش به زنگ سیلاب باشند

شاعرانه/ اوقات، تلخ و وضع، خراب و هوا، پس است

آب اقیانوس‌ها قبلا سبز بوده و در آینده بنفش می‌شود!

روش بسیار خاص غذاهای ناسالم برای اختلال در مغز ما

یک نشانگر زیستی جدید برای پارکینسون کشف شد

مواد غذایی متهم پیامدهای آب‌وهوایی شد

1900 مورد حیوان گزیدگی در گیلان ثبت شده است

اجرای بیش از 190 ویژه برنامه دهه کرامت در گیلان

اراضی غیرکشاورزی گیلان برای امر مسکن استفاده می شود

چرا فارسی یک «اَبَرزبان» است؟

کتاب افشاگرانه از رسوایی مصاحبه با دایانا

شیوه‌نامه نقل و انتقال نیروهای رسمی، پیمانی و قراردادی وزارت آموزش و پرورش برای سال تحصیلی1405 _ 1404

معمای 30 ساله سیاه‌چاله‌ها حل شد

رونمایی از پنج آفت‌کش گیاهی جدید جهاددانشگاهی

رکوردزنی سلول خورشیدی سبز و خداحافظی با سرب

جانبازان مشاورانی دلسوز برای مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند