نسیم گیلان

آخرين مطالب

اولین گل‌های رز دنیا چه رنگی بودند؟ اقتصادی

اولین گل‌های رز دنیا چه رنگی بودند؟
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - خبرآنلاین /وقتی حرف از گل رز به میان می‌آید، در ذهن اکثر ما گل رز قرمز متبادر می‌شود؛ اما جالب است بدانید که عبارت معروف "رزها قرمزند" ازنظر تاریخی نادرست است.
غزال زیاری: نتایج تحلیل‌های ژنتیکی بر روی گل‌های رز حکایت از آن دارد که اجداد گل رز نه به رنگ قرمز بوده، نه سفید و نه حتی صورتی؛ بلکه به رنگ زرد بوده است. این موضوع احتمالا در آن زمان برای شاعرانی که در جستجوی قافیه‌های عاشقانه بودند، مشکل‌ساز بوده است.
در این تحقیق توصیفی به بررسی اجدادی گل رز پرداخته شده و موارد متعددی ازجمله رنگ و تعداد گلبرگ‌های آن مورد بررسی قرار گرفته است. محققانی که بر روی این تحقیق کار می‌کردند امیدوارند که این اطلاعات در آینده، کار پرورش‌دهندگان رز را برای ترکیب ویژگی‌های مدنظرشان آسان‌تر کند و این تحقیق برای اولویت‌بندی پروژه‌های حفاظتی نیز مفید خواهد بود.

نسیم گیلان


کاهش تنوع گیاهی در گذر زمان
بسیاری از گونه‌های گیاهی روزگاری تنوع به‌مراتب بیشتری داشتند، اما به دلیل تولید بیشتر محصولاتی که انسان‌ها به آن نیاز داشتند و یا قرار داشتن در مکان و زمان مناسب، فقط تعداد معدودی از آن‌ها برای کشاورزی انتخاب شدند.
کشاورزی صنعتی هم این تنوع را به طرز قابل‌توجهی کاهش داده که گرچه ازیک‌طرف باعث افزایش بهره‌وری می‌شود؛ اما از سوی دیگر این گیاهان را در برابر بیماری‌ها و تغییرات اقلیمی آسیب‌پذیرتر می‌کند.
این وضعیت برای گیاهانی مثل گل رز نیز صادق است. همان‌طور که در کشاورزی مواد غذایی، پیدا کردن تنوع باقی‌مانده در طبیعت برای اصلاح نژاد مفید است، این موضوع برای گل رز هم صدق می‌کند. به همین خاطر شناسایی روابط درخت تبارشناسی رزها این فرایند را سریع‌تر و مؤثرتر خواهد کرد.
تبارشناسی گل رز
حالا و در پی تلاش‌های فراوان برای بررسی ژنوم گل‌های رز اطلاعات جدیدی از تاریخچه آن‌ها به دست آمده است؛ جنس Rosa شامل حداقل 140 گونه است و حدود 35 هزار رقم (کشت پذیر) از آن‌ها وجود دارد. شاید بیشتر افرادی که گل‌ها را می‌شناسند رزها را بر اساس رنگ یا بو شناسایی کنند، اما پرورش‌دهندگان و گیاه‌شناسان ویژگی‌های دیگری را نیز مدنظر قرار می‌دهند. از آنجا که گل رز 30 درصد از بازار جهانی گل‌های بریده‌شده را تشکیل می‌دهد، سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی نیز در این زمینه وجود دارد.
در این راستا تیمی به رهبری پروفسور چائو یو از دانشگاه جنگلداری پکن، نمونه‌هایی از 80 گونه وحشی چینی رز جمع‌آوری کرده‌ و ژنوم کامل گل Rosa persica (که یک گونه کویری است) را ارائه داده‌اند که برخلاف نسخه‌های قبلی، از نظر ژنتیکی هیچ‌گونه خللی ندارد.
این پژوهش این امکان را برای محققان فراهم کرده تا منشأ گیاه‌شناسی، روابط تبار شناختی و تاریخ تکاملی رز را کشف کنند و در ادامه نقشه‌ای برای پرورش آینده این گل‌ها فراهم نمایند.

نسیم گیلان


این محققان معتقدند که توانسته‌اند ویژگی‌های اجدادی گل رز که همه رزهای امروزی از آن منشأ گرفته‌اند را شناسایی کنند. اگر ادعای آن‌ها صحت داشته باشد، اجداد گل‌های رز، زرد و بدون لکه‌های گلبرگ بودند؛ گرچه احتمالاً این گل‌ها در چین رشد می‌کردند.
به‌احتمال‌زیاد این گل‌ها ساختار ساده‌ای داشتند و ویژگی‌هایی ازجمله گلبرگ‌های دو ردیفه شاید نتیجه جهش‌های نادری بوده باشند که توسط انسان‌ها انتخاب و پرورش داده شده‌اند.
برگچه‌های بوته‌های رز احتمالاً به شکل هفت‌تایی بوده است. گل‌های سفید احتمالاً از اولین تغییرات رنگ گل‌های رز بوده‌اند و رزهای قرمز و صورتی بعدها به‌واسطه سلیقه انسان‌ها رواج یافته‌اند.
رزها گیاهانی با قدمت بسیار زیاد هستند و عمر آن‌ها در باغ تنها یک لحظه کوتاه در مقیاس زمانی است. نویسندگان این پژوهش تفاوت‌های میان گونه Banksianae (رزی با گل‌های سفید و زرد) و دیگر گونه‌های رز را به تغییرات جغرافیایی چین نسبت می‌دهند که در نتیجه شکل‌گیری دوباره کوه‌های هیمالیا و در حدود 23 میلیون سال پیش اتفاق افتاده است. این تغییرات موجب کاهش بارندگی و دمای زمین شده و در نتیجه دامنه پراکندگی و جمعیت رزها کاهش یافت؛ اما گونه Banksianae حدود 200 هزار سال پیش دوباره بازیابی شد.

نسیم گیلان


محققان همچنین معتقدند که در گذشته تنوع بیشتری از رایحه‌های گل رز وجود داشته؛ اما این تنوع به دلیل تمرکز پرورش‌دهندگان بر روی مقاومت در برابر بیماری‌ها و طول عمر بیشتر گل‌ها در گلدان کاهش‌یافته است.
خیلی‌ها گل‌های رز زرد را سمبل مفاهیمی مثل حسادت و خیانت می‌دانند؛ هر چند که مدت‌هاست گل‌فروش‌ها تلاش می‌کنند تا این ارتباط منفی را از بین ببرند؛ چرا که بحث گل با خیانت در تضاد است؛ مگر آنکه گل‌های زرد رز به موفقیت نسل‌های نوین‌ترشان حسادت کنند.
این تحقیق نشان می‌دهد که ویژگی‌های بسیار زیادی از رزها در طبیعت باقی‌مانده که پرورش‌دهندگان ممکن است بخواهند آن‌ها را دوباره احیا کنند.
منبع: iflscience

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/813866/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصویری نزدیک از کهکشان مارپیچی میله‌ای

اینترنت ماهواره‌ای ارزان از راه رسید

داستان تخم اژدها؛ نبرد نور و تاریکی در فاصله 4200 سال نوری

هشدار یک روانشناس به والدین کمال‌گرا: فرزندان خود را دچار بیماری وسواس می‌کنید

مشکل کمبود روغن در استان مقطعی است

سی و دومین اجلاسیه سراسری نماز برگزار می شود

هشدار سطح نارنجی هواشناسی / ورود سامانه سرد بارشی به گیلان

تشکیل کمیته ویژه برای تسریع در پروژه سایت درمانی لاکان رشت

مواد آتش‌زا روی سکو هواداران سپاهان منفجر شد

تقدیر استاندار گیلان از خدمات بانک توسعه تعاون

شاعرانه/داروی مشتاق چیست؟ زهر ز دست نگار

داستان ضرب المثل ضرب المثل گدا به گدا رحمت به خدا

آغاز کشت برنج در 238 هزار هکتار از اراضی گیلان

کمیته ویژه شناسایی نقاط مستعد تامین مصالح پروژه های گیلان تشکیل می شود

گیلان برای نخستین بار میزبان اجلاسیه سراسری نماز می شود

فاش شدن حقیقت در مورد تغذیه غیرممکن یک سیاه‌چاله

دخالت هوش مصنوعی در تولید آگهی «مایکروسافت»

بخش کوچکی از ستارگانِ کهکشانِ آندرومدا

دومین اجلاسیه بزرگداشت 124 شهید فرهنگی استان سمنان و یادبود 76 سردار معلم شهید کشور

حساب 100 امام (ره) یکی از ارکان اصلی بنیاد مسکن است

رفع تصرف اراضی ملی 46 میلیارد ریالی در رحیم آباد رودسر

شبکه های آبرسانی رشت فرسوده است

پروژه بهسازی«ملاسرا - شفت» از نظر مالی ضعیف است

چای گیلان نیازمند حمایت‌های ویژه است

جلوگیری از انفجار در پمپ بنزین با حضور اتفاقی آتش‌نشان

«نادره‌کاران» به چاپ سوم رسید

مولانا و توصیفات عشق

تکمیل پروژه سه راهی طارم به منجیل نیازمند 1200 میلیارد ریال است

جنگ در انزلی؛ ملوان-سپاهان، مبارزه‌ای برای بقای قهرمانی در جام‌حذفی

استقبال چشمگیر از کتاب جدید «هان کانگ»

در کیفر فلک، غلط و اشتباه نیست

جهش فناورانه در نانوپزشکی؛ انجام تست 2 ساعته در 15 ثانیه!

تزریقی که می‌تواند از نارسایی قلبی جلوگیری کند

ورود تلسکوپ «هابل» به یک صحنه جرم کیهانی

نوآوری دانشمند چینی به کمک ایالات متحده آمد

آلودگی هوا مغز را پیر می‌کند!

عضله‌سازی با گوشت بهتر است یا گیاه؟

«چت‌جی‌پی‌تی» جان این زن را نجات داد

آیا زمان تمرینات ورزشی تاثیری بر سلامت قلب دارد؟

هوش مصنوعی یک علت جدید را برای آلزایمر کشف کرد

کمبود آرد در رشت نداریم؛ لزوم تشدید بازرسی ها

اجرای 47 عنوان ویژه برنامه دهه کرامت در گیلان

لایروبی 97 کیلومتر از مجاری آبی در رشت

خاطراتی از کوچک‌ترین هم‌رزم شهید مهدی باکری

صحبت های شنیدنی از مهران مدیری

بازگشایی بخش مسافری مرز آستارا از اهداف سفر رئیس جمهور به آذربایجان

درخشش یک کهکشان مارپیچی میله‌ای در داده‌های «تلسکوپ هابل»

چت جی پی تی به جای پزشکان سرطان پنهان یک زن را تشخیص داد

دانش بنیان‌ها «چت‌بات هوشمند ایرانی» در حوزه مخابرات ساختند

راز چاقی میانسالی فاش شد