نسیم گیلان

آخرين مطالب

کشف میلیون‌ها اجرام بین ستاره‌ای پنهان در منظومه شمسی اقتصادی

کشف میلیون‌ها اجرام بین ستاره‌ای پنهان در منظومه شمسی
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / اخترفیزیکدانان موفق به کشف میلیون‌ها جرم بین ستاره‌ای پنهان در منظومه شمسی شدند. آنها با کمک فناوری شبیه‌سازی به این نتیجه حیرت‌انگیز دست یافتند.
مواد میان‌ستاره‌ای یا بین ستاره‌ای متعددی در منظومه شمسی ما کشف شده است، اما دانشمندان هنوز در حال تحقیق برای تعیین منشأ آنها و چگونگی رسیدن آنها به اینجا هستند. آنها سامانه جدیدی را برای شبیه‌سازی فعالیت میان‌ستاره‌ای میان منظومه شمسی ما و در نزدیکی «منظومه آلفا قنطورس»(Alpha Centauri) ساخته‌اند.
به نقل از اس‌تی‌دی، یک مطالعه جدید از محققان «دانشگاه وسترن»(Western ) به سرپرستی اخترفیزیکدانان؛ «کول گرگ»(Cole Gregg) و «پاول ویگرت»(Paul Wiegert)، به «منظومه آلفا قنطورس» به عنوان منبعی امیدوارکننده اشاره می‌کنند. این منظومه، نزدیکترین منظومه ستاره‌ای به منظومه ماست.
این پژوهش دلایل قانع‌کننده‌ای را بیان می‌کند که چرا «منظومه آلفا قنطورس» یک عنصر کلیدی برای تحقیقات بیشتر است.
اجرام میان‌ستاره‌ای چیستند؟
اجرام بین ستاره‌ای مواد نجومی مانند سیارک‌ها یا دنباله‌دارها هستند. آنها از نظر گرانشی به ستاره‌ای متصل نیستند و می‌توانند از منظومه‌های خورشیدی دیگر آمده باشند و در اثر برخورد یا توسط گرانش سیاره یا ستاره‌ای دیگر به فضای بین ستاره‌ای پرتاب شده باشند.
«گرگ» دارای مدرک دکترا در فیزیک و نجوم، یک نسخه رایانه‌ای برای مطالعه منظومه شمسی ما، «آلفا قنطورس» و فعالیت بین ستاره‌ای میان این دو در کنار هم در منظومه شمسی ساخت.
وی با استفاده از فیزیک حاکم بر منظومه شمسی تک خورشیدی ما، فعالیت بین ستاره‌ای را در «آلفا قنطورس» که یک منظومه با سه خورشید است، شبیه‌سازی کرد.
چگونه آلفا قنطورس ممکن است اجرام را به مسیر منظومه ما بفرستد؟
«گرگ» می‌گوید: ما از منظومه شمسی خودمان اطلاعات زیادی داریم. ما می‌دانیم که سیارات غول‌پیکر باعث کمی هرج و مرج در فضا می‌شوند. آنها می‌توانند مدارها را مختل کنند و کمی سرعت اجرام را افزایش دهند. این تنها چیزی است که اجرام برای خارج شدن از نیروی گرانشی خورشید نیاز دارند.
وی افزود: در این سامانه، ما فرض کردیم «آلفا قنطورس» مشابه با منظومه شمسی ما عمل می‌کند. ما سناریوهای متعددی با سرعت پرتاب مختلف را شبیه‌سازی کردیم تا تخمین بزنیم که چه تعداد اجرام دنباله‌دار و سیارک ممکن است از «منظومه آلفا قنطورس» خارج شوند.
اگر «گرگ» و «ویگرت» درست بگویند، بنابراین «آلفا قنطورس» مواد را با سرعتی قابل مقایسه با منظومه شمسی خودمان پرتاب می‌کند و طبق تخمین آنها در حدود یک میلیون جرم بین‌ستاره‌ای با قطر بزرگ‌تر از 100 متر از این منظومه سه‌ستاره‌ای در «ابر اورت»(Oort Cloud) وجود دارند.
«ابر اورت» مکانی حاوی اجرام یخی، اغلب دنباله‌دارها است که منظومه شمسی ما را احاطه کرده است. «ابر اورت» نام مکانی است که خیلی از دنباله‌دارها از آن سرچشمه می‌گیرند و برابر این نظریه علمی در فاصله 50 هزار واحد نجومی (تقریباً یک سال نوری) از خورشید قرار دارد.
این عدد با نزدیک‌تر شدن «آلفا قنطورس» به منظومه شمسی رو به افزایش است و نزدیک‌ترین برخورد آن در حدود 28 هزار سال آینده پیش‌بینی می‌شود.
«ویگرت»، استاد فیزیک و نجوم که بیش از 80 «ریزسیاره» از جمله سیارک‌ها و دیگر اجرام نزدیک به زمین را کشف کرده است، می‌گوید: با فرض اینکه «آلفا قنطورس» در حال پرتاب مواد است که باید باشد، دلایل زیادی وجود دارد که انتظار داشته باشیم برخی از آن مواد به مسیر منظومه ما راه پیدا کنند.
ریزسیاره(Minor planet) به آن دسته از اجرام نجومی گفته می‌شود که به‌طور مشخص یک دنباله‌دار نیستند، همچنین از نظر اندازه نیز یک سیاره نیستند، ولی دارای مدار مستقیم و واضحی به دور خورشید یا ستاره منظومه خود هستند.
«رابرت وریک»(Robert Weryk)، دانشمند دانشگاه «وسترن»، اولین جرم بین‌ستاره‌ای تایید شده موسوم به «اوموآموآ»(Oumuamua) را با استفاده از تلسکوپ «Pan-STARRS» در «رصدخانه هالیکالا» (Haleakalā) در هاوایی در 19 اکتبر سال 2017 کشف کرد.
«اوموآموا» یک جرم میان ستاره‌ای کوچک و سرخ است که طول آن بین 100 تا 1000 متر تخمین زده می‌شود و عرض و ضخامت آن بین 35 تا 167 متر تخمین زده می‌شود.
آیا دلیلی برای نگرانی وجود دارد؟
سامانه جدید فعالیت بین ستاره‌ای پیش‌بینی می‌کند که هر سال 10 شهاب که از «آلفا قنطورس» سرچشمه می‌گیرند، ممکن است وارد جو زمین شوند. اندازه این شهاب‌های فرضی بیشتر از 100 میکرومتر نخواهد بود و هیچ نگرانی از بابت آنها وجود ندارد.
«ویگرت» می‌گوید: اگر نتایج ما از این سامانه درست باشند، هیچ دلیلی برای هشدار وجود ندارد، زیرا حتی با وجود احتمالی این اجرام در منظومه شمسی ما، آنها فقط بخش کوچکی از تمام سیارک‌ها و اجرام دیگر را تشکیل می‌دهند.
در واقع طبق این سامانه، از یک تریلیون شهاب سنگی که به زمین برخورد می‌کند، تنها یک مورد ممکن است متعلق به« آلفا قنطورس» باشد.
«گرگ» می‌گوید: در طول تاریخ نجوم، هر بار که به یک منظومه نگاه می‌کنیم، آن را به عنوان یک منظومه منفرد در نظر می‌گیریم. ابتدا فکر می‌کردیم زمین مرکز همه چیز است و سپس متوجه شدیم که بخشی از منظومه شمسی بزرگتری هستیم، سپس متوجه شدیم که بخشی از کهکشان راه شیری هستیم.
وی افزود: کهکشان تنها مجموعه‌ای از همه این منظومه‌های ستاره‌ای منفرد نیست، بلکه باید آنها را به عنوان یک سامانه به هم پیوسته مورد مطالعه قرار داد. سامانه‌ای که همه این مواد بین ستاره‌ای را در میان ستارگان به اشتراک می‌گذارد.
این مطالعه در مجله علمی Planetary منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/811316/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تداوم بارش‌های رگباری در گیلان

هشدار هواشناسی از ادامه رگبار و رعدوبرق در گیلان

ایلام تعطیل شد

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 26 فروردین 1404

تصویر روز ناسا؛ نمایی از مرکز کهکشان راه شیری در فرکانس رادیویی

این کهکشان مارپیچ چشم نواز را ببینید!

اجتماع دانش آموزان بخش تولمات صومعه سرا در حمایت از مردم غزه + عکس و فیلم

جدول خاموشی برق رشت فردا سه شنبه 26 فروردین 1404 اعلام شد | ساعات قطعی برق گیلان سه شنبه 26 فروردین 1404 | اپلیکیشن برق من چیست؟ + لینک دانلود

حج، قلب تپنده امت اسلامی و حریم محترم الهی است

بین عطار نیشابوری و سعدی کدام یک بالاتر هستند؟

در بزرگداشت عطار چه گذشت؟

هدف از اجرای طرح نماد تربیت نسل سالم و آینده دار در راستای تحقق سند تحول بنیادین است

پیام تبریک مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان به مناسبت درخشش دانش آموزان گیلانی در رقابت های المپیک دانش آموزی

کیتی پری در دومین مأموریت فضایی کاملاً زنانه تاریخ به فضا رفت

تصویر جدید خوشه ستاره‌ای NGC 346

گردهمایی اهالی رسانه گیلان در محکومیت جنایات اسراییل

نماینده ولی‌فقیه در گیلان: مشکلات کشور ریشه داخلی دارند

خوزستان تعطیل شد

دست اندرکاران صنعت چای آماده برداشت و تولید چای ایرانی

آنچه درباره عاقبت عجیب عطار نیشابوری نمی‌دانید!

عطار نیشابوری به لحاظ سینمایی منطق‌الطیر را بسیار دراماتیک نوشته است

چاره اندیشی برای جلوگیری از وقوع و گسترش حریق روستای امام زاده ابراهیم شفت

رینگ رشت، راهکاری برای کاهش بار ترافیک

پیشرفت هوش مصنوعی در بازسازی حرکات 3 بُعدی بدن انسان

رنگ‌های مرموز اقیانوس‌ها

مشاهده پشه آئدس اجیپتی در 10 منطقه کشور

بازی دوستانه فوتبال نونهالان آذرشهر و تیم‌تراکتور

ماجرای قتل هولناک زن 49 ساله در گیلان چیست؟

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

نگاهی به شخصیت عطار نیشابوری

دستگیری حفاران غیرمجاز در ارتفاعات تالش

دندان‌ انسان برای اولین بار در آزمایشگاه رشد داده شد

تراشه‌های کم‌مصرف‌ که با سرعت نور پردازش می‌کنند

رویداد ملی پیاده‌ روی مرقد امام (ره) مردمی‌ سازی شود

نمایشگاه مد و لباس ایرانی اسلامی استان گیلان برگزار می شود

قتل هولناک زن 49 ساله در گیلان

رفع تصرف اراضی 40 میلیاردی در آستانه اشرفیه

بازدید سرپرست اداره کل زندانهای گیلان از زندان های مرکزی رشت و شرق گیلان

گردهمایی اهالی رسانه گیلان در حمایت از مردم فلسطین

جنایت هولناک در گیلان؛ زن 49 ساله به قتل رسید

توقیف پژو 405 با 58 کیلو مواد مخدر در امیدیه

استاندار گیلان: انتقال مفاهیم دفاع مقدس فرهنگ میهن‌پرستی و دفاع از خاک را در جامعه متبلور می‌کند

تصاویر/ دیدار استاندار گیلان با سردار کارگر

بهره برداری از نیروگاه تولید برق خورشیدی دیوان محاسبات گیلان

شاعرانه/اگر تو میل محبت کنی و گر نکنی

کشف 3 تن کود شیمیایی قاچاق در رودبار

مهر و موم یک درمانگاه غیرمجاز در سنگر

ساخت ربات‌های مولکولی درون سلول‌های زنده

تحصیل 270 فرزند شاهد و ایثارگر در دانشگاه علوم پزشکی بابل/ مشروطی کم و نخبگان زیاد

جمع‌آوری 6 تُن زباله در «قلعه‌رودخان» از سوی افق کوروشی‌ها