نسیم گیلان

آخرين مطالب

دانشمندان «گرگ‌های وحشت» را از انقراض برگرداندند علمي

دانشمندان «گرگ‌های وحشت» را از انقراض برگرداندند
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /گرگ‌های وحشت که منقرض شده بودند، به لطف فناوری رویان دوباره متولد شدند. آنها با استفاده از روش مونتاژ ژنوم جدید، کامل‌ترین ژنوم‌های گرگ‌های وحشت را تا به امروز تولید کردند.
چندین دهه است که گرگ‌های وحشت که منقرض شده‌اند، تخیل بازی‌سازان، فیلم‌سازان و طرفداران داستان‌های فانتزی را مجذوب خود کرده‌اند.
در واقع این شکارچیان متعلق به ماقبل تاریخ، به جای اینکه با ما انسان‌ها زندگی کرده باشند، به ‌عنوان نمادهای فرهنگی استفاده شده‌اند.
اکنون در یک پیشرفت علمی خیره کننده، آزمایشگاه‌ کولوسال و بیوساینس مستقر در دالاس، این گرگ‌ افسانه‌ای را از انقراض بازگردانده و آن را به اولین حیوان نجات یافته از انقراض در جهان تبدیل کرده است.
گرگ وحشت (Dire Wolf) با نام علمی«Aenocyon dirus» نام یک گونه از سرده سگ است.
با تلاش دانشمندان، سه توله گرگ وحشت، از جمله دو گرگ نر به نام‌های رومولوس و رِموس و یک گرگ ماده به نام کالیسی تاکنون ایجاد شده است.
بن لام(Ben Lamm)، مدیرعامل آزمایشگاه کولوسال گفت: نمی‌توانم بیشتر از این به تیم افتخار کنم. این نقطه عطف عظیم، اولین نمونه از بسیاری از نمونه‌های آینده است که نشان می‌دهد فناوری نجات از انقراض ما کار می‌کند.
دانشمندان این آزمایشگاه قبلا یک «موش پشمالو» را با هدف نهایی دوباره بازگرداندن ماموت‌های پشمالو به حیات ایجاد کردند.

نسیم گیلان


اولین پیشرفت در نجات از انقراض
دانشمندان برای نجات گرگ وحشت از انقراض، دی‌ان‌ای باستانی این حیوان را از دو فسیل شامل یک دندان 13 هزار ساله از اوهایو و یک استخوان گوش داخلی 72 هزار ساله از آیداهو استخراج و توالی‌یابی کردند.
این شرکت با استفاده از روش مونتاژ ژنوم جدید، کامل‌ترین ژنوم‌های گرگ وحشت را تا به امروز تولید کرد.
تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد که گرگ وحشت 99.5 درصد از دی‌ان‌ای خود را با گرگ خاکستری (نزدیکترین خویشاوند زنده خود) و نه شغال که قبلاً تصور می‌شد، مشترک است.
این توالی‌یابی ژنوم همچنین انواع منقرض شده منحصر به فرد مرتبط با ویژگی‌هایی مانند قدرت اسکلتی و عضلانی، سازگاری حسی و پوشش سفید ضخیم مناسب برای اقلیم عصر یخبندان را کشف کرد.
آزمایشگاه کولوسال از این بینش‌ها برای انجام 20 ویرایش هدفمند ژن استفاده کرد و سلول‌های گرگ خاکستری را با ویرایش ژن چندگانه مهندسی کرد.
رده‌های سلولی ویرایش شده سپس از طریق توالی‌یابی کل ژنوم و کاریوتایپینگ غربالگری شدند و زنده‌ترین خطوط از طریق انتقال هسته سلول سوماتیک به سلول‌های تخمک اهدایی ترکیب شدند.
این جنین‌ها سپس از طریق رحم جایگزین میان‌گونه‌ای کاشته شدند و پرورش داده شدند و در نهایت منجر به تولد موفق گونه‌ای شد که زمانی منقرض شده بود.
دکتر کریستوفر میسون(Christopher Mason)، مشاور علمی و عضو هیات ناظران کولوسال گفت: همان فناوری‌هایی که گرگ وحشت را ایجاد کردند، می‌توانند مستقیماً به نجات انواع دیگر حیوانات در معرض انقراض نیز کمک کنند.
وی افزود: این یک جهش فناوری فوق‌العاده در تلاش‌های مهندسی ژنتیک برای علم و همچنین حفظ حیات و نمونه‌ای شگفت‌انگیز از قدرت بیوتکنولوژی برای حفاظت از گونه‌های موجود و منقرض شده است.
نجات سگ‌سانان در خطر انقراض
این گرگ‌های وحشت اکنون در یک منطقه حفاظت ‌شده زیست‌محیطی امن به مساحت 2000 هکتار زندگی می‌کنند. کل این محوطه حفاظت شده با حصارهایی با ارتفاع 3 متر محصور شده است.
درون این حفاظتگاه، برای اطمینان از ایمنی و رفاه گرگ‌های وحشت، آنها به طور مداوم به صورت زنده از طریق دوربین‌ها و همچنین پهپادها نظارت می‌شوند.
محققان مراقبت، تغذیه و محافظت مادام‌العمر را برای این گرگ‌ها فراهم می‌کنند و پس از بزرگ شدن، این گرگ‌های غول‌پیکر که مدت‌هاست منقرض شده بودند، به مناطق حفاظت‌شده زیست‌محیطی بزرگ‌تر منتقل می‌شوند.
علاوه بر این، این استارت‌آپ متخصص در نجات از انقراض، دو توله شبیه‌سازی‌ شده از گرگ سرخ را که در معرض خطر انقراض‌ترین گرگ در جهان است، از سه خط ژنتیکی مختلف به دنیا آورده است که شامل یک گرگ سرخ ماده به نام «هوپ» و سه توله گرگ سرخ نر به نام‌های «بِلِیز»، «سیندِر» و «اَش» است.
گرگ‌های وحشت تا زمان انقراض خود در حدود 13 هزار سال پیش در آمریکای شمالی پرسه می‌زدند. داده‌های ژنومی نشان می‌دهد که آنها برای اولین بار 2.5 تا 3.5 میلیون سال پیش از ترکیب دو دودمان منقرض شده سگ‌سانان پدید آمده‌اند.
گرگ‌های وحشت، بزرگ‌تر و عضلانی‌تر از گرگ‌های خاکستری هستند و شکارشان عمدتاً اسب‌ها و گاومیش‌های کوهان‌دار بوده است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/810786/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نور چند دقیقه طول میکشه از خورشید به سیارات دیگر منظومه شمسی برسد؟

ستاره‌ای که اتم‌ها را متلاشی می‌کند

ویدیو: خلاصه بازی پیکان 3 – داماش گیلان 0

داستانک/نقل قول بد

معرفی کتاب یک عاشقانه آرام؛ روایت زندگی و عشق ماندگار

تشخیص موارد نرمال و غیرنرمال تومور از تصاویر MRI ممکن می شود

جایزه 250 هزار دلاری برای کشف 1.5 میلیون شی پنهان در فضا

قهرمانی تاریخی تیم ملی بسکتبال زنان در غرب آسیا

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

مادر شهیدان والامقام «پسندی» به فرزندان شهیدیش پیوست

برگزاری همایش «خانواده قوی، ایران قوی» در رشت

انهدام باند تهیه‌وتوزیع سلاح جنگی در گیلان

داستانک/ حکایت زندگی

امنیت زیربنای هر نوع توسعه است

در حل مسائل زیست‌محیطی از نگاه جزیره‌ای پرهیز شود

انهدام باند تهیه و توزیع سلاح جنگی در گیلان

گزینش نفس‌گیر در آزمون هول‌هولکی استخدام معلم

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

نجات تالاب انزلی در گرو تکمیل شبکه فاضلاب و تخصیص 27 هزار میلیارد تومان است

مینی راکتور‌های سیار؛ راهکاری نوین برای تولید برق و شیرین‌سازی آب در مناطق محروم

محدودیت‌های ترافیکی روز ارتش در رشت

افتتاح نمایشگاه «حقوق بشر در سایه» در زیباکنار رشت

شعر زیبای سعدی برای خداوند

«جیمز وب»، قوی‌ترین شواهد وجود حیات فرازمینی را پیدا کرد / در این سیاره زندگی جاری است؟

معاون رئیس جمهور: بررسی موضوع پسماند گیلان در اولویت قرار می‌گیرد

لزوم جلوگیری از ورود رسوبات به تالاب انزلی

شاعرانه/بهار بود و دلم فصل بی ترانگی‌اش

رفع مسئله پسماند گیلان از اولویت‌های دولت چهاردهم است

رونمایی «اوپن‌ای‌آی» از 2 مدل جدید هوش مصنوعی

تجلیل مدیرکل بنیاد شهید استان قم از مسئولان منابع انسانی به مناسبت روز منابع انسانی

«29 فروردین» روز ارتش مکتبی

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهدا و جانبازان استان مرکزی

احیای تالاب‌های گیلان نیازمند مدیریت یکپارچه است

تعلیق 6 ماهه عضو شورای شهر چوکام به‌دلیل اخذ رشوه

حال تالاب انزلی نسبت به 7 سال گذشته وخیم‌تر شده است

شعرخوانی زیبای دکتر کاکایی

ویدیوی جدیدی از ربات عجیب پروتوکلون با 1000 عضله شبیه انسان منتشر شد

هدف گذاری برای پرداخت 8 هزار میلیارد تومان تسهیلات به تعاونی ها

ضرورت تشکیل کمیته پنجره واحد حمایتی و نظارتی سرمایه گذاری در گیلان

خلاصه بازی پیکان 3 – داماش گیلان 0

ساخت3 هتل پنج ستاره در گیلان

تعلیق 6 ماهه یک عضو شورای شهر چوکام به دلیل اخذ رشوه

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

برگزاری کارگاه توانمندسازی 340 نفر از معلمان، مدیران و مشاوران مدارس شاهد گیلان

عجیب‌ترین منظومه جهان کشف شد

خانواده‌های شهدا و ایثارگران ذخایر ارزشمند نظام جمهوری اسلامی ایران هستند/ باید از ظرفیت نخبگان ایثارگری استفاده شود

کاشت پالونیا خلاف ممنوعیت قانونی همچنان در حال گسترش است

تشکیل کمیته پنجره واحد برای حمایت از سرمایه‌گذاری در گیلان

اعمال مشوق‌های مالیاتی برای خیرین مدرسه‌ساز گیلان

سنایی؛ نخستین شاعری که تصوف و عرفان را وارد شعر فارسی کرد