نسیم گیلان

آخرين مطالب

تحولی در صنعت فولاد؛ تولید فولاد سبز فقط با برق، بدون زغال‌سنگ اقتصادی

تحولی در صنعت فولاد؛ تولید فولاد سبز فقط با برق، بدون زغال‌سنگ
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - خبرآنلاین / یک راکتور صنعتی نوآورانه که تنها با استفاده از برق فولاد تولید می‌کند، به نقطه عطف مهمی رسید و موفق شد در یک تأسیسات آزمایشی در ماساچوست، آمریکا، یک تُن فولاد تولید کند. این فناوری که در مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) توسعه یافته، اکنون آماده است تا به صنعت فولاد کمک کند تا ردپای کربنی خود را کاهش دهد.
تولید فولاد یکی از بزرگ‌ترین منابع انتشار کربن انسانی است و مسئول حدود 9 درصد از کل دی‌اکسید کربن منتشر شده در جو محسوب می‌شود. به‌طور معمول، برای هر تُن فولاد تولیدشده، حدود 1.89 تُن CO2 آزاد می‌شود. درحالی‌که روش‌های مختلفی برای جبران این میزان کربن پیشنهاد شده، محققان MIT به دنبال حذف کامل این آلایندگی بودند. پاسخ آن‌ها به این چالش، جایگزینی فرآیند سنتی تولید فولاد با روشی جدید و پاک‌تر بود.
فولادسازی بدون زغال‌سنگ
در روش‌های سنتی، سنگ‌آهن در کوره بلند با سوخت زغال‌سنگ (کُک) ذوب شده و به آهن تبدیل می‌شود، اما در این فرآیند، کربن موجود در زغال‌سنگ با اکسیژن واکنش داده و دی‌اکسید کربن تولید می‌کند. فناوری الکترولیز اکسید مذاب (MOE) که توسط MIT توسعه داده شده، رویکردی کاملاً متفاوت دارد. در این روش، سنگ‌آهن به همراه ماده‌ای دیگر درون یک راکتور مخصوص قرار داده شده و به جای استفاده از کوره، جریان الکتریسیته باعث افزایش دما تا 1600 درجه سانتی‌گراد (2900 درجه فارنهایت) می‌شود.

نسیم گیلان

نکته جالب این است که این فرآیند به‌جای CO2، اکسیژن خالص تولید می‌کند و به‌طور کامل آلایندگی ناشی از تولید فولاد را از بین می‌برد.
فناوری MOE در سال 2013 تحت نام شرکت Boston Metal تجاری‌سازی شد تا در مقیاس صنعتی توسعه یابد. طی دهه گذشته، این شرکت موفق شده است اندازه راکتورهای MOE را از مدل‌های کوچک در حد فنجان قهوه، به مدل‌هایی برساند که قادر به تولید یک تُن فولاد هستند. در نمونه‌های اولیه، تنها یک آند برای انجام واکنش کافی بود، اما در مدل‌های جدیدتر، برای دستیابی به تولید بالا، تعداد بیشتری از این آندها درون راکتور به‌کار گرفته شده است.
برای تولید یک تُن فولاد، Boston Metal چندین راکتور را به‌هم متصل کرده و یک تأسیسات آزمایشی در ووبورن، ماساچوست راه‌اندازی کرده است. طبق گزارش MIT Technology Review، این مرکز در ژانویه 2025 فعالیت خود را آغاز کرد و تا اواسط فوریه توانست نخستین تُن فولاد سبز را تولید کند.

نسیم گیلان

اگرچه این موفقیت نقطه عطفی در صنعت فولاد محسوب می‌شود، اما سرعت تولید در حال حاضر بسیار پایین‌تر از نیازهای صنعتی است. Boston Metal قصد دارد تا سال 2026 یک کارخانه نمایشی راه‌اندازی کند تا این فناوری را در مقیاس تجاری نمایش دهد و هزینه‌های تولید را ارزیابی کند. پس از آن، این شرکت به دنبال واگذاری مجوز فناوری خود به کارخانه‌های فولادسازی در سراسر جهان خواهد بود.
تادئو کارنیرو، مدیرعامل Boston Metal، در بیانیه‌ای اعلام کرد:«ما تنها شرکتی هستیم که روشی مستقیم و مقیاس‌پذیر برای تولید فولاد پاک و کارآمد ارائه می‌دهد، و اکنون می‌توانم بگویم که فولاد سبز در حال تولید است. این دستاورد گامی بزرگ برای واقعی کردن تولید فولاد سبز است، آن هم در خاک آمریکا؛ جایی که نوآوری‌های کلیدی می‌توانند تولید داخلی را تقویت کنند.»
منبع: interestingengineering

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/807993/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پژوهش جدید؛ نگاه‌کردن به تصاویر طبیعت می‌تواند درد را تسکین دهد

ابتکار پژوهشگران چینی برای ترمیم آسیب نخاعی

شناسایی ژن‌های بیماری‌زا در نخود

اعلام هشدار نارنجی‌رنگ هواشناسی

هشدار هواشناسی بارش برف و باران صادر شد/ این استان‌ها منتظر تشدید سامانه بارشی باشند

سقوط خودرو به دره در محور دیلمان - سیاهکل/ 2 نفر جان باختند

سردار رادان به مقام شهدای گمنام گیلان ادای احترام کرد

اعلام پیش‌بینی وضعیت آب‌وهوا در هفته اول نوروز

5 اثر فرهنگی تاریخی گیلان ثبت ملی شد

هوشمندسازی و تقویت سیستم حمل و نقل عمومی شهر رشت در سال جدید

سقوط خودرو در دره‌ی محور دیلمان - سیاهکل جان 2 نفر را گرفت

شعرخوانی زیبای شمس لنگرودی

شعرخوانی زیبای باران نیکراه

شعری از امیر معزی

راه یابی 107 معلم به مرحله استانی انتخاب معلم نمونه

در گرامیداشت مقام معلم و جانباز

افتتاح دو زمین ورزشی چمن مصنوعی در تالش

تحولی در صنعت فولاد؛ تولید فولاد سبز فقط با برق، بدون زغال‌سنگ

ویدیویی جالب از ربات انسان نما

اطلاعات جالب در مورد کیهان

با این سایه چشم شیک و جذاب شو

توزیع 500 بسته معیشتی بین نیازمندان توسط اداره اوقاف رشت

مهار آتش سوزی جنگل‌های شفت

قطار تندروی پردیس در مسیر تهران-رشت-تهران راه‌اندازی شد

سنگ بزرگ، سر راه پرسپولیس؛ غندی پور لژیونر می‌شود؟

پیش بینی آب و هوای رشت فردا سه شنبه 28 اسفند 1403

60 دستگاه ماینر غیرمجاز کشف شد

وقوع تصادف خونین در محور دیلمان به سیاهکل

جان باختن 2 نفر در تصادف محور دیلمان به سیاهکل

شاعرانه/ جنون فضای بیابان عشق می‌خواهد

اعلام تعطیلات نوروزی کتابخانه مجلس

بررسی نگاه سعدی به «طلب عمر جاودانه» با استناد به اشعار وی

تأکید سرپرست آموزش و پرورش استان گیلان بر نظارت مستمر از فعالیت های مدارس

تایم‌لپسی جالب از لحظه رسیدن فضانوردان کرو-10 به ایستگاه فضایی

مدل‌های هوش مصنوعی و کشف عملکرد مغز در پردازش زبان

قابلیت جدید دردسرساز هوش مصنوعی گوگل

کشف کدی که انرژی نامحدود اتمی را آزاد می‌کند!

لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت نیروگاه بادی منجیل/انرژی های نو؛ فرصتی برای جبران تهدید ناترازی انرژی

سنگ بزرگ بر سر راه پرسپولیس برای جذب غندی پور

وقتی استادیوم یادگار امام سنگر دفاع از فرهنگ شهادت می‌شود

حدود 7700 از نیروهای هلال احمر در طرح نوروزی مشارکت دارند

حدود 7700 از نیروهای هلال احمر گیلان در طرح نوروزی مشارکت دارند

راه‌اندازی قطار تندرو تهران ــ رشت و بالعکس

مهار حریق 5000 متر مربع از جنگل های شفت/ پایش ادامه دارد

هشدار نارنجی وزش باد در گیلان

توزیع 300 بسته معیشتی به ارزش 7 میلیارد ریال توسط اوقاف رشت

سرمای شدید و سامانه بارشی تازه‌نفس به این استان‌ها می‌آید/ منتظر باران و طوفان باشید

ورود حدود 252 هزار خودرو به گیلان

بخشی از کتاب/ می‌خواهم سهمم را ببخشم

«اگر غم لشکر انگیزد» با خوانش «سید مهدی شجاعی» منتشر شد