نسیم گیلان

آخرين مطالب

برنامه ناسا برای ساخت یک ابر تلسکوپ فضایی و شناسایی حیات بیگانه اقتصادی

برنامه ناسا برای ساخت یک ابر تلسکوپ فضایی و شناسایی حیات بیگانه
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / سوال دیرینه انسان‌ها به خصوص در یکی دو قرن اخیر این است که آیا ما تنها هستیم؟ این یکی از مهم‌ترین پرسش‌ها، نه فقط در تاریخ علم، بلکه در تاریخ بشریت است که هنوز دانشمندان موفق به پاسخ به این پرسش نشده‌اند.
اکنون به لطف تلسکوپ جدید ناسا که برای جستجوی دنیاهای جدید عجیب و غریبی طراحی شده است که می‌تواند از حیاتی که ما می‌شناسیم، پشتیبانی کند، این پرسش به زودی می‌تواند پاسخ داده شود.
این تلسکوپ که «رصدخانه جهان‌های زیست‌پذیر»(HWO) نامیده می‌شود، آن‌قدر عظیم است که حتی ممکن است برای رسیدن به فضا نیاز به سوار شدن به یک موشک بزرگ نسل جدید مانند استارشیپ اسپیس‌ایکس داشته باشد.
همچنین برای شکار سیاره‌های زمین‌مانند در طول سال‌های نوری به نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید نیاز دارد. همانطور که گفته شد، این پرسش که آیا «ما تنها هستیم؟» یکی از مهم‌ترین پرسش‌ها، نه فقط در تاریخ علم، بلکه در تاریخ بشریت است و ما واقعاً در موقعیتی هستیم که ابزارها و فناوری‌هایی را داریم که برای مقابله دقیق و علمی با این پرسش مورد نیاز است.
گیادا آرنی(Giada Arney) دانشمند پروژه رصدخانه جهان‌های زیست‌پذیر، به جمعی از دانشمندان طی یک سخنرانی عمومی در 245امین جلسه انجمن نجوم آمریکا گفت: ما ممکن است پاسخ این سوال را در طول عمر خود متوجه شویم و پاسخ به این سوال کشفی است که پیامدهای آن در هزاره‌های آینده طنین انداز خواهد شد.
آرنی که یک دانشمند سیاره‌شناس مستقر در مرکز پروازهای فضایی گادارد ناسا در گرین‌بلت مریلند است، با یک تیم بزرگ از دانشمندان کار می‌کند تا «رصدخانه جهان‌های زیست‌پذیر» را به ابزاری قدرتمند برای تحقیقات اخترفیزیک و کشف سیارات فراخورشیدی تبدیل کند.
ناسا تابستان گذشته، دفتر برنامه جدیدی را در مرکز گادارد برای توسعه این تلسکوپ فضایی افتتاح و اعلام کرد که 17.5 میلیون دلار بودجه برای توسعه برخی از فناوری‌های کلیدی مورد نیاز برای به ثمر رساندن این تلسکوپ اختصاص داده است. اکنون این تیم، خود را برای یک کنفرانس علمی بزرگ در اواخر ژوئیه آماده می‌کند تا علومی را که رصدخانه جهان‌های زیست‌پذیر می‌تواند محقق کند، تشریح کند.
آرنی با استفاده از لفظ مخفف ناسا برای این تلسکوپ گفت: ما در مرحله اولیه طراحی HWO هستیم و هنوز در حال تکرار تعدادی از مفاهیم طراحی هستیم، بنابراین نمی‌دانیم که HWO در زمان پرتاب چگونه خواهد بود. با این حال از یک چیز مطمئن هستیم؛ اینکه بزرگ خواهد بود.
لی فاینبرگ(Lee Feinberg)، معمار ارشد HWO مستقر در گادارد، گفت که ناسا در حال حاضر یک تلسکوپ فضایی عظیم با عرض نزدیک به 6 متر را پیش‌بینی می‌کند که می‌تواند به 8 متر نیز برسد. او گفت که برای مقایسه، تلسکوپ فضایی هابل دارای دیافراگم 2 متری است؛ حتی کوچکترین نسخه HWO برای پرتاب به فضا به یک موشک بزرگ نیاز دارد. فاینبرگ می‌گوید که موشک نیو گلن شرکت بلو اوریجین(Blue Origin) که دارای یک کلاهک عظیم 7 متری است، می‌تواند موشک مناسبی باشد.
برای نسخه بزرگ‌تری از HWO، موشک استارشیپ عظیم اسپیس‌ایکس که در حال حاضر بلندترین و قدرتمندترین موشک جهان است، با محفظه بار تقریباً 9 متری مناسب خواهد بود. این موشک نه تنها برای پرتاب تلسکوپ، بلکه به عنوان راهی برای رجوع به آن در فضا به منظور انجام سرویس‌های دوره‌ای، درست مانند داستان فضانوردان شاتل فضایی ناسا با هابل، مناسب خواهد بود.
این تلسکوپ فضایی دارای چهار ابزار اصلی از جمله یک تاج‌نگار فوق حساس خواهد بود که می‌تواند سیارات هم‌اندازه زمین را در اطراف ستارگان دور تشخیص دهد. نمونه اولیه این تاج‌نگار باید در سال 2026 با تلسکوپ فضایی جدید «نانسی گریس رومن» ناسا به مدار پرتاب شود. طرح‌های کنونی HWO نیازمند تاج‌نگار، یک تصویرگر با وضوح بالا، یک طیف‌سنج پیشرفته و یک ابزار چهارم است که هنوز مشخص نشده چیست.
برنامه فعلی برای HWO این است که آن را بین سال‌های 2030 تا 2040 پرتاب کنند تا حداقل 25 سیاره فراخورشیدی مانند زمین را برای تشخیص نشانه زیستی یا نشانه‌هایی از وجود حیات در آنها فهرست کند. آرنی می‌گوید که اکسیژن، متان و ازون، نمونه‌هایی از نشانه‌های زیستی احتمالی هستند.
اگر HWO با موفقیت، آن نشانه‌های حیات را پیدا کند، لحظه‌ای مهم برای درک بشر از این است که حیات ممکن است در جهان دیگری نیز موجود باشد. با این حال، عکس آن نیز ممکن است.
آرنی می‌گوید ممکن است HWO از 25 نامزد زمین‌مانند نمونه‌برداری کند و دست خالی بازگردد.
وی افزود: HWO یا به ما می‌گوید که ما تنها نیستیم یا برای اولین بار به ما خواهد گفت که چقدر تنها هستیم. هر یک از این پاسخ‌ها عمیق خواهد بود و دیدگاه ما را نسبت به بقیه جهان تغییر می‌دهد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/800358/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اینفوگرافی/ فناوری‌هایی که تا سال 2025 ناپدید خواهند شد

غیبت مریخ در سایه ماه

بیش از 24 هزار مورد بازدید از ادارات دولتی گیلان انجام شد

نخستین غار آبی گیلان ثبت ملی می‌شود

زمان قطعی برق رشت امروز شنبه 29 دی ماه ( جدول خاموشی)

وضعیت جاده‌ها در 29 دی ماه؛ ترافیک نیمه‌سنگین در برخی از محورهای کشور

واژگونی پژو 206 در قزوین یک فوتی و 2 مصدوم داشت

پیشکسوت محبوب ملوان بندرانزلی درگذشت

اینفوگرافی/ ساده‌ترین راه‌ها برای داشتن هوای پاک به بهانه روز ملی هوای پاک

شعر زیبای قلب مادر

اینفوگرافی/ فناوری‌هایی که تا سال 2025 ناپیدید خواهند شد

در خواستگاری سر دو راهی دل و عقل ماندم

وضعیت جاده‌ها / ترافیک نیمه‌سنگین در برخی از محورهای کشور

برف و باران در جاده‌های 8 استان

هیچوقت نا امید نباش!

برنامه ناسا برای ساخت یک ابر تلسکوپ فضایی و شناسایی حیات بیگانه

مددکاری در بنیاد متفاوت و حساس است

غبارروبی و گلباران مزار شهید نواب صفوی در قم

دیدار فرماندار و امام جمعه اهل سنت خاش با پدر شهید معظم عبدالاحد یارمحمدزهی گرنچی

فرزندان و همسران شهدا پرچمداران و پیشقراولان فرهنگ ایثار و شهادت هستند

مناسبت روز/ شنبه، 29 دی‌ماه

وقت هایی که کم میارم!

زمین از دید ناسا

آیین اختتامیه جشنواره رسانه‌ای ابوذر فردا در لاهیجان برگزار می‌شود

عیلام یا ایلام درست است؟

تالاب استیل؛ نگین درخشان در زیست‌بوم گیلان

ادارات گیلان فردا یکشنبه 30 دی ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی ادارات گیلان فردا 30 دی 1403

نگرانی خانواده‌ها از درخواست هزینه اضافه در برخی مدارس رشت

لحظه زیبای جدایی بوستر استارشیپ از فضاپیما

ویدیویی از انفجار استارشیپ

مادر گرانقدر شهیدان «محمدخانی» به فرزندان شهیدش پیوست

وضعیت آب و هوای رشت فردا 29 دی ماه

ورود بیش از 223 هزار وسیله نقلیه به گیلان

شعرخوانی زیبا دکتر کاکاوند

داستانک/ محروم از چشم و پا

نقطه لاگرانژی L2 و دلیل استقرار تلسکوپ جیمز وب در آنجا

کلاه ایمنی مجهز به هوش مصنوعی

به عنوان یک مادر چجوری میتوانیم شرایط را تغییر دهیم؟

تاکید بر توانایی های شخصی از نگاه بیدل

شعر انتخابی محمدتقی عزیزیان در رقابت شاعران فصل سوم

درمان بیماری آلزایمر با داروی گیاهی ایران‌ساخت

فضانوردانِ ناسا درحال ذخیره سازی مواد در یخچال های سرد

آتش زدن میل تاریخی املش برای جذب فالور

غایب و حاضر بودن اولیا الهی از نظر مولانا

پس بگو قرار بود که تو بیایی و من نمی‌دانستم!

قوی‌ترین «ماده زرهی» ساخته شد

سگ رباتیک چینی 100 متر را زیر 10 ثانیه دوید

برخورد جدی با فروشندگان پرندگان مهاجر در گیلان

وضعیت زمین های تصرفی فومن توسط برخی مراکز مشخص شود

انهدام باند خانوادگی قاچاق چوب در گیلان / 3 محیط‌بان آسیب دیدند