آیا ایران تلسکوپ فضایی خواهد ساخت؟
علمي
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - باشگاه خبرنگاران /رئیس سازمان فضایی ایران از تمرکز سازمان فضایی ایران بر روی کپسولهای زیستی، ترافیکها و اقلیم فضایی خبر داد.
نرگس امامجمعه - در دنیای علم و فناوری، تلسکوپهای فضایی به عنوان ابزارهای کلیدی برای کاوش در عمق کائنات و کشف رازهای ناشناخته به شمار میروند. یکی از پیشرفتهترین این تلسکوپها، تلسکوپ فضایی جیمز وب است که در اواخر سال 2021 میلادی برای کشف اطلاعات ناشناخته کیهان توسط ناسا به فضا پرتاب شد.
تلسکوپ فضایی جیمز وب (James Webb Space Telescope) که به اختصار JWST نامیده میشود، یک تلسکوپ فضایی پیشرفته است که به عنوان جانشین تلسکوپ فضایی هابل طراحی شده است. این تلسکوپ فضایی امیدها را برای کشف سیارات جدید، مطالعه کهکشانها و درک بهتر از آغاز جهان زنده کرده است. حال، با توجه به پیشرفتهای علمی و فناوری در ایران، این سوال مطرح میشود که آیا کشورمان قادر است تلسکوپی مشابه جیمز وب بسازد؟
در همین راستا حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران گفت: «در حال حاضر سازمان فضایی ایران بر روی کپسولهای زیستی، ترافیکها و اقلیم فضایی تمرکز دارد و درصدد است تا پروژههای اکتشافات فضایی در کره ماه و کرات دیگر را به سرانجام برساند.»
رئیس سازمان فضایی ایران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان این که در پروژههای فضایی همچون جیمز وب، یک کشور به تنهایی در ساخت تاثیرگذار نیست؛ تصریح کرد:« معمولا در پروژههایی همچون پروژه تلسکوپ فضایی، چندین کشور با یکدیگر همکاری میکنند؛ اما ایران چون با دیگر کشورها در این زمینه ارتباطی ندارد؛ در حال حاضر برنامهای برای ساخت تلسکوپ مشابه جیمز وب ندارد.»
حسن سالاریه با بیان این که نساختن تلسکوپ فضایی توسط ایران ایرادی ندارد؛ ادامه داد: «سازمان فضایی ایران در این مورد خاص فعلا برنامهای ندارد؛ اما در دیگر موضوعات فضایی با چندین کشور در حال مذاکره است.»
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/800184/