نسیم گیلان

آخرين مطالب

اگر فضانوردی روی ماه بمیرد، چه اتفاقی برای جسدش می‌افتد؟ علمي

اگر فضانوردی روی ماه بمیرد، چه اتفاقی برای جسدش می‌افتد؟
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - عصر ایران /با توجه به شرایط متفاوت ماه نسبت به زمین، در صورت مرگ یک نفر روی ماه آیا بدنش تجزیه می‌شود یا چیزی شبیه مومیایی قمری ایجاد می‌شود؟
وقتی روی زمین می‌میرید، حتی اگر نخواهید به آن فکر کنید، معمولاً می‌دانید چه اتفاقی برای بدنتان می‌افتد. اما اگر در فضا، روی ماه یا در مسیر رفتن به ماه بمیرید، چه اتفاقی برای بدنتان می‌افتد؟
 گرچه احتمالاً ناسا دوست ندارد به این موضوع فکر کند، اما این سازمان فضایی برای مواقعی که مرگی در فضا رخ دهد، برنامه‌های از پیش تعیین‌شده‌ای دارد.
کریس هدفیلد، فضانورد و فرمانده سابق ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌گوید ناسا برای مواقعی که ممکن است کسی در فضا بمیرد، تمرین‌هایی انجام می‌دهد. در این تمرین‌ها (که به آن‌ها شبیه‌سازی مرگ می‌گویند)، فضانوردان یاد می‌گیرند اگر چنین اتفاقی بیفتد، چه کاری باید انجام دهند و چطور با این شرایط کنار بیایند.

کریس هدفیلد می‌گوید اگر کسی حین انجام کاری خارج از فضاپیما (مثل پیاده‌روی فضایی) بمیرد، اولین اقدام این است که بدن او را به بخش هوابند می‌برد. او می‌افزاید، اگر کسی در فضا بمیرد، بدنش را داخل لباس فضایی نگه می‌دارند، چون اگر آن را از لباس خارج کنند، بوی بدی از تجزیه‌ی بدن پخش می‌شود و فضانوردان دیگر را اذیت می‌کند. سپس جسد را در جای سرد در ایستگاه فضایی می‌گذارند تا سرما باعث شود بدن دیرتر تجزیه شود.
ناسا برای مواقعی که ممکن است کسی در فضا بمیرد، تمرین‌هایی انجام می‌دهد
در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)، مشکل مرگ فضانوردان می‌تواند نسبتاً سریع حل شود. در چنین وضعیتی ابتدا بدن را برای مدتی در قسمت سردتر ایستگاه نگه می‌دارند و سپس احتمالاً منحصر‌به‌فردترین تشییع جنازه یا حمل جسد در تاریخ بشر رخ خواهد داد. درنهایت، واحد برنامه‌ی ایستگاه فضایی بین‌المللی تصمیم‌گیرنده نهایی درباره نحوه نگهداری یا دفن بقایای جسد است.
اگر فضانوردی در ایستگاه فضایی بین‌المللی بمیرد، ناسا سه انتخاب برای برخورد با بدن دارد: نخست اینکه بدن را به زمین باز می‌گردانند. دوم، اینکه بدن را به مسیری پرتاب می‌کنند تا به طور کامل از بین برود و سوم اینکه جسد را وارد جو زمین می‌کنند تا بسوزد و از بین برود. البته ناسا به خواسته‌های خود فضانورد نیز که قبلاً گفته شده باشد، توجه خواهد کرد. اما در سفرهای طولانی‌تر مثل سفر به مریخ، ممکن است به روش‌های متفاوتی برای برخورد با جسد نیاز باشد.
می‌توان جسد را به فضا پرتاب کرد؛ اما این کار ممکن است باعث تبدیل جسد به زباله فضایی شود و برای فضاپیماها و تجهیزات دیگر خطرناک باشد. پرتاب جسد به فضا برخلاف قوانین بین‌المللی برای جلوگیری از زباله‌های فضایی است و می‌تواند باعث بروز مشکلات و تنش‌ بین کشورها شود.
یکی از پیشنهادات ناسا این است که بدن فرد فوت‌شده را در کیسه‌ای بگذارند و سپس آن را به بازوی رباتیکی که بیرون فضاپیما قرار دارد، وصل کنند. در فضا، جسد یخ می‌زند. سپس بازوی رباتیک کیسه را به مدت 15 دقیقه تکان می‌دهد تا جسد به تکه‌های کوچکی تبدیل شود. آب داخل کیسه ازطریق دریچه‌ای بخار می‌شود و در پایان حدود 25 کیلوگرم از بقایای بدن باقی می‌ماند که باید به زمین بازگردانده شوند.
سوزان ویگ-ماساک از شرکت ارائه‌دهنده‌ی خدمات دفن سازگار با محیط زیست، می‌گوید در فضاپیما باید همه چیز کم‌حجم و دقیقاً تنظیم‌شده باشد؛ چون فضای زیادی وجود ندارد و جایی برای نگهداری جسد سالم نیست. برای این منظور، تعداد کیسه‌های جسد باید با تعداد اعضای خدمه منهای یک نفر برابر باشد؛ چرا که آخرین نفر نمی‌تواند جسد خود را در کیسه قرار دهد.
اما اگر به ماه برسید و در آنجا بمیرید، چه اتفاقی برای بدنتان می‌افتد؟
درباره نحوه‌ی برخورد با جسد کسی که روی ماه فوت می‌کند، هنوز دستورالعمل خاصی وجود ندارد. تصمیم‌گیری احتمالاً بستگی به نظر سایر فضانوردان حاضر در مأموریت و تیم‌های پشتیبانی در زمین خواهد داشت. خواسته‌های فضانوردی که فوت کرده است نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.
ناسا بسیار مراقب است میکروب‌های زمین به دیگر سیاره‌ها و قمرها منتقل نشوند. بنابراین، اگر جسد فضانورد به زمین برگردانده نشود، ناسا ترجیح می‌دهد آن را بسوزاند تا میکروب‌ها از بین بروند. اگر این کار ممکن نباشد (مثلاً اگر برای تمام خدمه اتفاقی بیفتد) ممکن است اجساد در سطح ماه دفن یا رها شوند.
اگر جسد در سطح ماه رها شود، مانند روی زمین تجزیه نمی‌شود. اگر در روز ماه بمیرید و لباس فضانوردی بر تن داشته باشید، باکتری‌های داخل بدن، مثل همان اتفاقی که روی زمین می‌افتد، روند عادی تجزیه‌ی بدن را‌ آغاز می‌کنند. اما این فرآیند چندان دوام نمی‌آورد یا آنچنان موثر نخواهد بود؛ زیرا آب موجود در جسد به سرعت در محیط خلاء نزدیک ماه بخار می‌شود.
اگر جسد در سطح ماه رها شود، مانند روی زمین تجزیه نمی‌شود
وقتی شب طولانی ماه شروع می‌شود (که 14 روز زمینی طول می‌کشد)، جسد شما یخ می‌زند و فعالیت باکتری‌های تجزیه‌کننده به‌کلی متوقف می‌شود. در آن هنگام، چون دیگر هیچ باکتری‌ای برای تجزیه‌ی جسد وجود ندارد، بافت‌های نرم بدن سالم می‌مانند و تبدیل به «مومیایی ماه» می‌شود.
بدون محافظت جو و میدان مغناطیسی زمین، تابش‌های فضایی جسد شما را بیشتر تجزیه می‌کنند. این فرآیند بسیار زمان‌بر است و ممکن است میلیون‌ها سال طول بکشد تا فقط استخوان‌های شما باقی بماند.
تغییرات دمایی در ماه نیز که از 127 درجه سانتی‌گراد در طول روز تا منفی 173 درجه سانتی‌گراد در شب نوسان می‌کند، بر بدن تأثیر می‌گذارد و ممکن است باعث شوند بدن در اثر یخ‌زدن و ذوب‌شدن مداوم، متلاشی شود. اگر بدن شما را در ماه دفن کنند، از تابش‌های خطرناک سطح ماه محافظت می‌شوید و دمای بسیار سرد باعث می‌شود بدنتان برای مدتی سالم بماند و به شکل مومیایی حفظ شود.
درنهایت، اگر قرار است بمیرید، بهتر است روی زمین این کار را انجام دهید؛ چون در فضا برای آژانس‌های فضایی دردسرهای بسیاری خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/799599/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ساخت منسوجات الکترونیکی هوشمند که به سرعت در محیط تجزیه می‌شوند

پرتاب «استارشیپ» به تعویق افتاد

رونمایی از ماهواره‌های ناوک و پارس 1 و 2 در دهه‌ فجر

تخصیص زمین به 664 زوج گیلانی دارای بیشتر از 3 فرزند

کشف 5 تن چوب قاچاق در کلاچای رودسر

برای اعتکاف 1403 در لواسانات به کجا برویم

نخستین باغ چای ایران در لاهیجان ثبت ملی شد

کتاب چاپ سربی «تاریخ مسلمانان» با قدمت 147 ساله در کتابخانه رضوی

ایران در آستانه تثبیت مدار لئو با پرتابگرهای قائم100 و سیمرغ

دانشجویان در جهت تبیین فرهنگ ایثار و شهادت رسالت خطیری بردوش دارند

50 درصد معتکفان فومن را نوجوانان تشکیل می دهند

تیراندازی در لنگرود/ عاملان دستگیر شدند

آخرین وضعیت تدقیق مطالعات مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی کشور

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

اگر فضانوردی روی ماه بمیرد، چه اتفاقی برای جسدش می‌افتد؟

حرفه مددکاری اجتماعی سبب ایجاد تغییرات در بین افراد اجتماع می‌شود

جدول خاموشی برق امروز رشت دوشنبه 24 دی ماه

تصاویر/ صید ماهی به روش «پره» در بندرانزلی

چاپ یک‌رمان نوجوان دیگر از باربارا دی؛ قصه تاب‌آوری دختری که برادرش بیمار است

تحولات مورد انتظار هوش مصنوعی مولد در سال 2025

جلد 53 فهرست‌های نسخ خطی هند منتشر شد

روزگار دور گیلان به روایت سوجان

ارتفاع برف در این استان به 2 متر رسید

کشاورزان شفتی شخم زمستانه را جدی بگیرند

تخلیه پسماند نفتی در رودبار/ جریمه 350 میلیون تومانی برای متخلف

سامانه بارشی و سرد روز سه‌شنبه وارد گیلان می‌شود

زن 70 ساله بر اثر آتش سوزی در فومن جان باخت

سگ‌های رباتیک حالا می‌توانند با الهام از سُم گوزن‌ها در گل‌ولای راه بروند

گروه‌های نمایش رشت صاحب صنف شدند

برگزاری جشنواره سراسری فیلم کوتاه بسیج در گیلان

شناسایی 508 بیمار مبتلا به آنفلوانزا در گیلان طی امسال

گیلان دچار تحول عمرانی می‌شود

داستانک/ بهانه ای برای باهم بودن

دلقک ماهی می‌تواند تغییر جنسیت دهد

سومین تراشه نورالینک در مغز یک بیمار کاشته شد

اولین ماهواره چوبی جهان در مدار قرار گرفت

دانشمندان یک پایگاه داده ژنتیکی جدید متشکل از نیم میلیون جهش ساختند

شهردار رشت: شرکت گاز، کنده‌کاری پروژه‌هایش را ترمیم کند!

آزادسازی یک پرنده در پناهگاه حیات وحش سلکه + فیلم

پیروزی پرگل شاگردان مازیار زارع برابر الخلیج

امام جمعه رشت: آتش سوزی مهیب در آمریکا، آتش انتقام الهی است

آخر سریال سوجان چه اتفاقی می افتد؟ آیا داستان سوجان لو رفته؟

صید ماهی به روش «پره» در بندرانزلی+ عکس

دو خط کتاب/ وای که چقدر شادی و شیرین‌کامی انسان را خوشرو و زیبا می‌کند

اما غیبتش خیلی آزار دهنده بود ...

بخشی از کتاب/ یک روز قشنگ بارانی

ضربه به سر موجب آلزایمر می‌شود؟

چرا زمان گاهی سریع‌تر و گاهی کندتر می‌گذرد؟

گیل لند زیر ساخت مهم گردشگری/ دیدار اعضای شورا با وزیر راه و شهرسازی با هدف جذب اعتبار دولتی

لزوم تشکیل بانک اطلاعاتی امور مساجد در مازندران