نسیم گیلان

آخرين مطالب

ابداع پلاستیکی که در آب دریا ناپدید می‌شود علمي

ابداع پلاستیکی که در آب دریا ناپدید می‌شود
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /در جهانی که در زباله‌های پلاستیکی غرق شده است، دانشمندان به چیزی دست یافته‌اند که زمانی غیرممکن به نظر می‌رسید. آنها پلاستیکی ساخته‌اند که به اندازه مواد معمولی قوی است اما به طور کامل در آب دریا حل می‌شود
این ماده انقلابی که توسط محققان مرکز RIKEN برای علوم مواد اضطراری(CEMS) ساخته شده است، می‌تواند به حل یکی از مهم‌ترین چالش‌های زیست محیطی سیاره ما که تجمع میکروپلاستیک‌ها در اقیانوس‌ها است، کمک کند.
به نقل از اس‌اف، این پلاستیک جدید فقط یک ماده زیست تخریب پذیر نیست که به قطعات کوچک‌تر تجزیه می‌شود بلکه هنگامی که در معرض آب نمک قرار می‌گیرد، به طور کامل به واحدهای سازنده خود تجزیه می‌شود و اجزایی را که باکتری‌های دریایی می‌توانند متابولیزه کنند، از خود به جای می‌گذارد. این پلاستیک را مانند یک حبه قند پیچیده در نظر بگیرید. در حالی که یک پلاستیک معمولی ممکن است مانند سنگی باشد که فقط به سنگ‌های کوچک‌تر می‌شکند، این ماده جدید مانند قند در آب حل می‌شود و هیچ چیز مضری باقی نمی‌گذارد.
آنچه که این کشف را هیجان‌انگیز می‌کند این است که این پلاستیک جدید قدرت را فدای پایداری نمی‌کند. گروه تحقیقاتی موادی را ایجاد کردند که در واقع از بسیاری از پلاستیک‌های معمولی قوی‌تر هستند و برخی از نسخه‌های آن، سختی مشابه رزین‌های اپوکسی سنتی دارند. آنها شفاف، بادوام هستند و می‌توانند با گرما مشابه ترموپلاستیک‌های معمولی تغییر شکل دهند. یک نسخه از آنها حتی ثابت کرد که نسوز است.
تاکوزو آیدا(Takuzo Aida)، محقق ارشد این مطالعه، در بیانیه‌ای می‌گوید: در حالی که تصور می‌شود ماهیت برگشت‌پذیر پیوندها در پلاستیک‌های سوپرمولکولی آنها را ضعیف و ناپایدار می‌کند، مواد جدید ما دقیقا برعکس هستند.
به گفته مجله ساینس(Science)، راز ساخت این ماده‌ی قابل توجه، در شیمی منحصر به فرد آن نهفته است. برخلاف پلاستیک‌های سنتی که توسط پیوندهای شیمیایی قوی که هرگز به طور طبیعی از هم جدا نمی‌شوند، به هم متصل می‌شوند، این پلاستیک‌های جدید با استفاده از آنچه دانشمندان «پل‌های نمک» می‌نامند ساخته می‌شوند. پل‌های نمک اتصالات برگشت‌پذیری هستند که می‌توانند توسط آب نمک از هم جدا شوند. مجموعه‌ای پیچیده از بلوک‌های لگو را تصور کنید که تا زمانی که در معرض یک عنصر خاص قرار نگیرند، محکم به هم متصل می‌مانند.
محققان از دو ماده اصلی استفاده کردند: یک ترکیب فسفات حلقه‌ای(هگزامتافسفات سدیم) که به طور معمول در افزودنی‌های غذایی و مواد بهسازی خاک استفاده می‌شود و ترکیبات مختلف مبتنی بر گوانیدینیم که برخی از آنها از منابع طبیعی به دست می‌آیند. هنگامی که این مواد در آب مخلوط می‌شوند، تحت یک فرآیند جذاب به نام جداسازی فاز مایع-مایع قرار می‌گیرند که شبیه به نحوه جدا شدن روغن و آب، اما پیچیده‌تر است.
این فرآیند جداسازی برای موفقیت مواد بسیار مهم است. در طول تولید، اجزای نمک ناخواسته به طور طبیعی دفع می‌شوند و مایع غلیظی باقی می‌ماند که می‌توان آن را به شکل یک پلاستیک جامد در آورد. ماده به دست آمده در آب معمولی پایدار است اما وقتی در معرض آب نمک قرار می‌گیرد از بین می‌رود، زیرا نمک پل‌های نگهدارنده ساختار را به هم می‌زند.
این گروه پتانسیل کاربردی پلاستیک را به چندین روش نشان داد. آنها مواد گوناگونی از فیلم‌های نازک گرفته تا اشیاء چاپ سه‌بعدی شده‌ای را با استفاده از آن ساختند. آنها حتی نشان دادند که چگونه می‌توان از این ماده به عنوان یک چسب قوی در زیر آب استفاده کرد. هنگامی که آنها می‌خواستند پلاستیک را در برابر آب مقاوم کنند، به سادگی یک پوشش محافظ نازک به آن اضافه کردند که به مواد اجازه می‌داد شکل خود را در هنگام غوطه‌ور شدن حفظ کنند.
جالب‌تر از همه، محققان یک نسخه‌ را با استفاده از کندرویتین سولفات که یک پلی ساکارید طبیعی است که معمولا در غضروف یافت می‌شود، توسعه دادند. این نوع از پلاستیک حتی قوی‌تر از نسخه‌های اصلی بود و نشان داد که پلاستیک‌های پایدار را می‌توان از مواد زیستی بدون به خطر انداختن عملکرد آنها ساخت.
در آزمایش برای بررسی دوام این پلاستیک، نتایج چشمگیری به دست آمد. آنها در دماهای تا حدود 300 درجه سانتیگراد(572 درجه فارنهایت) پایدار ماندند و مشخصه‌های استحکامی را نشان دادند که با بسیاری از پلاستیک‌های معمولی مطابقت داشت یا حتی بیشتر از آنها بود. با این حال، هنگامی که در معرض خاک قرار گرفتند، بسیار سریع‌تر از پلاستیک‌های زیست تخریب‌پذیر سنتی تجزیه شدند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/790880/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ربات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند

ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند

ویدئویی از توانایی‌های خارق‌العاده ربات «فیگور 02» در کارخانه بی‌ام‌و

ترمیم عوارض پوستی مبتلایان به سرطان با نانو داروی ایرانی

یک جایگزین غیرقابل اشتعال برای باتری‌های لیتیوم-یون ابداع شد

هشدار سطح زرد هواشناسی در گیلان

جدول برنامه زمان‌بندی خاموشی برق رشت فردا سه‌شنبه 6 آذر 1403

انهدام یک باند سرقت کابل برق در رشت

توضیحات فرماندار گیلان‌غرب در مورد مسمومیت گوارشی در 3 روستا

پایان هفته گیلان سرد و برفی است

دستگیری 112 محکوم متواری در گیلان

صحبت های شنیدنی از دکتر انوشه

اهمیت کتاب در نگاه رهبر معظم انقلاب

روایت شجاعت و ایثار شهید حججی در «صبح واقعه»

عرضه چاپ بیست و هشتم سفرنامه «کاهن معبد جینجا»

معرفی کتاب " بابا دنیا را برای من آورد "

کتاب " شبیه شبیه، اما متفاوت " برگرفته از سفر نویسنده به نپال است

نویسنده کتاب " آنچه ما را انسان می‌کند " از رویکرد معما گونه آغاز استفاده کرده است

ابداع پلاستیکی که در آب دریا ناپدید می‌شود

عملکرد جادویی آشکارساز نوترونی پس از 10 سال تلاش

مصرف انرژی تغییر رنگ هشت‌پاها به اندازه 25 دقیقه دویدن انسان

شرکت پخش مواد غذایی در رشت بیش از 6 میلیارد ریال محکوم شد

روستایی که صددرصد جمعیت آن باسواد هستند

جدول برنامه زمانبندی خاموشی برق رشت فردا سه شنبه 6 آذر 1403

اینفوگرافی/ اشتباهات زنان در برابر خشونت‌خانگی

«آهنگ سرگذشت» به چاپ دوم رسید

معرفی کتاب جذاب نادر ابراهیمی

«راکت لب» دویست‌وسومین ماهواره را به مدار زمین پرتاب کرد

کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی با نانوذرات شکرمانند

جنگل های رودبار در آتش سوختن

انتقاد نماینده لنگرود از واردات بی‌رویه برنج خارجی به کشور

رسانه های خارجی نسبت به جنایت اسرائیل در لبنان و غزه سکوت کردند

گیلان| لنگرود، رنگ در رنگ شد

تشکیل پرونده برای 1758 نانوای متخلف در گیلان

قناعت می‌کنم با درد چون درمان نمی‌یابم

خسرو شکیبایی چه زیبا میگه...

پرتاب یک‌ ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال 1404

اولین تصویر از شکل یک فوتون واحد ایجاد شد

کارگرنیا:تعیین تکلیف ساختمان های نیمه کاره که به حال خود رها شده اند

بسیج در حوادث مختلف کنار مردم بوده است

جدول خاموشی برق رشت فردا سه‌شنبه 6 آذر 1403 اعلام شد

قصه تکراری باد گرم و حریق 10 هکتار جنگل در رودبار

موراکامی: زیاد توجه نمی‌کنم

«مثل یک فرمانده لشکر»؛ روایتی از زندگی سردار شهید حاج مهدی طیاری

پایان ملاقات زمین با ماه دوم خود

پای صحبت برندگان یک جایزه علمی عجیب و خنده‌دار!

کشف بیش از 6 تن چوب قاچاق در لنگرود

5 هکتار از جنگل‌های رودبار در آتش سوخت

چند هکتار از جنگل‌های رودبار طعمه حریق شد

برگزاری آزمون طرح هماوری قرآنی آلاء در شهرستان صومعه‌سرا