نسیم گیلان

آخرين مطالب

تراژدی حقوق زنان در غرب علمي

تراژدی حقوق زنان در غرب
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - روزنامه جوان / خشونت علیه زنان در ابعاد مختلف در امریکا یک پیشینه تاریخی دارد و آن عقب‌ماندگی و انحطاط فکری است که درباره زنان در غرب وجود داشته است.
«از کما خارج شدم، در حالی که فکر می‌کردم می‌میرم تا شرکت در پاراالمپیک مسیر فوق‌العاده‌ای است. من خود و تیمم را تحسین می‌کنم»، این جمله‌ای است که تریسی اوتو، عضو تیم تیراندازی با کمان پاراالمپیک امریکا با شنیدن خبر انتخاب‌شدنش برای شرکت در مسابقات پاراالمپیک به بی‌بی‌سی گفته بود؛ دختر جوانی که در حال حاضر ویلچرنشین است و یکی از چشمانش هم دیگر نمی‌بیند. تریسی، اما مانند بسیاری دیگر از پاراالمپیکی‌ها معلولیتش مادرزادی یا بر اثر یک حادثه عادی نیست! نامزد سابق این دختر جوان امریکایی یک چشم و پا‌های تریسی را از او گرفته است تا تریسی برای همیشه ویلچرنشین شود و مجبور باشد دنیا را فقط با یک چشم ببیند! ماجرای این جنایت در کشوری که به طور متوسط هر سه روز یک زن از سوی شریک زندگی‌اش کشته می‌شود، خیلی هم غیرعادی نیست!
دنیای غرب برای زنان هنوز وحشی است، حتی آنهایی که تلاش می‌کنند خود را از این وحشت دور کنند. خشونت علیه زنان در ابعاد مختلف در امریکا یک پیشینه تاریخی دارد و آن عقب‎ماندگی و انحطاط فکری است که درباره زنان در غرب وجود داشته که به تفاوت حقوق زن و مرد در جامعه غربی منجر شده است. زن در جامعه غربی به خصوص در دوران قرون وسطی در شمار اموال قرار می‌گرفت و مانند یک برده با او رفتار می‌شد، حتی بسیاری از فیلسوفان غربی زنان را در جایگاهی پست‌تر از مردان دیده و با الفاظ نامناسبی از زنان یاد کرده‌اند. با چنین فرهنگ و پیشینه‌ای شاید تداوم خشونت علیه زنان و نگاه دست‌پایین به آنها چندان هم دور از انتظار نباشد. در واقع غربی‌ها در مسئله زن همچنان تفکر پدران خود را دنبال می‌کنند و هرگز نتوانسته اند ماهیت واقعی خود را پشت شعار‌های حقوق بشری و ژست‌های رسانه‌ای پنهان کنند.
مصداقی تلخ از واقعیتی تلخ‌تر
مسابقات پاراالمپیک را شاید بتوان جلوه‌ای تمام‌عیار از مبارزه با هر مانعی برای پیشرفت و موفقیت دانست، همچنانکه قهرمانان پاراالمپیکی به عنوان افرادی که معلولیت یا به بیان بهتر محدودیت‌هایی دارند، توانسته‌اند با پرورش دیگر توانایی‌ها آنچنان بر این محدودیت‌ها فائق شوند که توانمندی‌های‌شان از افراد به ظاهر سلامت هم پیشی گرفته است و هر کدام توانسته‌اند در رشته‌ای ورزشی سرآمد باشند. با تمام اینها، اما هر یک از این افراد روایتی دارند و محدودیت‌های‌شان به دلایلی است که گاهی اوقات این دلایل می‌تواند بسیار تکان‌دهنده باشد. تریسی اوتو، عضو تیم تیراندازی با کمان پاراالمپیک امریکا یکی از همین‌هاست؛ دختری که روایت نابینایی یکی از چشم‌ها و ویلچر‌نشین‌شدنش یکی از مصادیق خشونت علیه زنان در دنیایی است که خیلی وقت‌ها مدعی حقوق بشر و حقوق زنان می‌شود. تریسی را نامزد سابقش ویلچرنشین و نابینا کرده است! واقعه‌ای تکان‌دهنده که یک بار دیگر مصادیق طلبکاری ما از غرب در مسئله زن و خانواده را به رخ می‌کشد. 

اوتو در سپتامبر2019 تصمیم گرفت به رابطه‌اش با نامزدش پایان دهد. یک ماه قبل پارتنرش به خاطر حمله به او در خانه‌اش در فلوریدا دستگیر شده بود. تریسی آماده بود به زندگی‌اش ادامه دهد که در اکتبر2019 در خانه‌اش مورد حمله نامزد سابقش قرار گرفت. او به خاطر این حمله از قفسه سینه تا پایین فلج شد و تنها می‌تواند دستان و بازوانش را تکان دهد. همچنین چشم چپش را از دست داد. ورزشکار امریکایی عرق نمی‌کند و کنترلی بر دمای بدنش ندارد. این حمله زندگی اوتو را تغییر داد و پس از پنج سال هنوز در حال یادگیری است تا بداند اکنون بدنش چگونه عمل می‌کند. او در این رابطه گفت: فراتر از معلول‌شدن است و اینکه روی صندلی چرخدار چگونه مردم را می‌بینم. خیلی از اعضای درونی‌ام از کار افتاده‌اند.
تریسی افزود: دیافراگمم از کار افتاده است و بدنم نمی‌تواند دما را تنظیم کند. همچنین نمی‌توانم عرق کنم. تریسی، اما یکی از صد‌ها زنی است که در امریکا قربانی خشونت می‌شوند!
زن‌کشی
قتل زنان (زن‌کشی) به قتل عمدی و مرتبط با جنسیت زنان و دختران اشاره دارد. به ‎رغم شیوع بالای قربانیان قتل زنان در امریکا، این کشور در تعریف و مستندسازی قتل‌های زنان مرتبط با جنسیت از سایر کشور‌ها عقب‌تر است. 
در حالی که تلاش‌هایی در بخش عدالت کیفری و سلامت عمومی برای ردیابی بهتر مرگ‌های خشونت‌آمیز در حال انجام است، سیستم‌های نظارتی ناقص تلاش‌ها را برای برآورد میزان سالانه قتل زنان در امریکا محدود می‌کنند. 
امریکا قانون جزایی جداگانه‌ای برای قتل‌های مربوط به جنسیت ندارد که این موضوع ردیابی قتل زنان را دشوار می‌کند. طبق گزارش اداره تحقیقات فدرال امریکا (اف‌بی‌آی)، در سال2021 حدود 5هزار زن در امریکا به قتل رسیدند که یک‌سوم آنها از سوی شریک زندگی خود کشته شده بودند.
این آمار احتمالاً بسیار بیشتر از آمار واقعی زنانی است که در امریکا قربانی پدیده قتل زنان شده‌اند، زیرا گزارش‌دهی به سیستم مرکزی پلیس اجباری نیست و تنها داده‌های کمتر از 63درصد از آژانس‌های پلیس در گزارش2021 گنجانده شده است. 
برآورد‌های دیگر با استفاده از منابع داده‌های متعدد نشان می‌دهد نیمی از زنان قربانی قتل در امریکا از سوی شرکای زندگی کشته می‌شوند. 
در امریکا به طور متوسط هر روز سه زن از سوی شریک زندگی خود کشته می‌شوند. کشتن زنان بر اساس جنسیت اغلب به عنوان موضوعی در نظر گرفته می‌شود که کشور‌های کم‌درآمد را تحت تأثیر قرار می‌دهد، این امر نمی‌تواند دور از واقعیت باشد، از تمام موارد قتل زنان در کشور‌های با درآمد بالا، 70درصد در امریکا رخ می‌دهد. 
برای درک این موضوع در مقیاس جهانی، امریکا با نرخ 6/2 قتل به ازای هر 100هزار زن، در رتبه 34قتل عمدی زنان در میان کشور‌های جهان قرار دارد.
هر ماه به طور متوسط 70زن در امریکا از سوی شریک زندگی هدف اصابت گلوله قرار می‌گیرند و کشته می‌شوند. 
در حالی که خشونت علیه شریک زندگی یک موضوع جهانی است، تقاطع بین خشونت با اسلحه و خشونت خانگی منحصربه امریکاست، در سال2015، 92درصد از کل زنانی که در کشور‌های پردرآمد با اسلحه کشته شدند، از امریکا بودند.
با داشتن اسلحه در امریکا، متجاز پنج برابر بیشتر احتمال دارد شریک زندگی خود را به قتل برساند و استفاده از آن برای تهدید یا حمله به شریک زندگی خود، خطر کشته‌شدن قربانی را 20برابر بیشتر می‌کند.
در ورای کاندیدا‌شدن یک زن رنگین‌پوست برای ریاست جمهوری
خشونت علیه زنان و دختران در امریکا علیه گروه‌های خاصی از آنها مانند زنان رنگین‌پوست، بومی، مهاجر و دارای معلولیت به طرز معناداری بیشتر است. 
مجله بهداشت جهانی «لنست» به تازگی نتایج مطالعه خود را در این باره اعلام کرد. بر اساس این مطالعه، زنان سیاهپوست در امریکا در سال‌های بین 1999 تا 2020 شش برابر بیشتر از زنان سفیدپوست به قتل رسیده‌اند.
این واقعیت که میزان قتل در میان زنان سیاهپوست در امریکا در مقایسه با زنان سفیدپوست به شکل نامتناسبی بالاست، برای همگان شناخته شده است، در عین حال زنان سیاهپوست در سنین پایین‌تر و با نرخ بالاتری در قیاس با دیگر زنان رنگین‌پوست در امریکا از جمله زنان بومی و اهل آلاسکا به قتل می‌رسند. خشونت جنسی علیه زنان بومی در امریکا نیز چالشی مرگبار برای این افراد است. 
واقعیت دنیای غرب و امریکا در پشت وانموده‌های رسانه‌ای و کاندیدا‌شدن یک زن رنگین‌پوست برای انتخابات ریاست جمهوری امریکا این است! واقعیتی که کمتر به رسانه‌ها راه می‌یابد تا این کشور همچنان در ذهن کسانی که واقعیت‌های آن را لمس نکرده‌اند، جایگاه اتوپیایی‌اش را حفظ کند!

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/776038/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیزدهمین جشنواره «تئاتر شهروند لاهیجان» به کار خود پایان داد

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 29 شهریور 1403

جشنواره تئاتر شهروند لاهیجان جلوه‌ای کم نظیر از پویایی هنر است

گیلان، مهد هنر و ادب

ماندگاری سامانه بارشی و خنک در گیلان تا هفته آینده

جشنواره «تئاتر شهروند» سبب ایجاد نشاط اجتماعی می شود

کاروان ساحلی تماشاخانه سیار به آستارا رسید

زمین کشاورزی نباید با تغییر کاربری از بین برود

تصادف سه خودرو در رشت و محبوس شدن سرنشینان

من نخواهم ایستاد رو به روی تو!

درخشش چشم‌نواز شهاب‌ها‌‌ در شب‌های بارش شهابی پرساوشی برفراز کوهستان سبلان

گیلان از استان‌های پیشرو در تولید محصولات کشاورزی

لزوم تقویت زنجیره ارزش افزوده در تولید محصولات کشاورزی گیلان

ساخت مجسمه‌های شنی در ساحل رودسر

طرح و پیگیری مشکلات گیلان در حضور مسئولان کشوری

بهره برداری از باغ موزه دفاع مقدس گیلان به زودی

مناظره خسرو با فرهاد

غروب آفتاب زیبا از نمای فضاپیمای کرو-دراگون شرکت اسپیس ایکس

ویدیویی از پرواز هلیکوپترِ ناسا «Ingenuity» در سیاره ی «بهرام»

دستگیری 6 سارق حرفه‌ای در رشت

جشنواره مجسمه‌های شنی در رودسر

انهدام باند سارقان سیم برق در غرب گیلان

شعری شنیدنی از حسین منزوی

گاهی از دور تو را خوب ببینم کافیست

چطور افرادی که ابتلا به عارضه آندومتریوز می‌توانند درمان شوند؟

اجرای پویش ملی «مشق احسان» در شفت

زمین های کشاورزی نباید با تغییر کاربری‌ از بین برود

برپایی میز خدمت دستگاه قضا در شهرستان مرزی آستارا

آخرین ایستگاه اجرای برنامه‌های تماشاخانه سیار در آستارا

کشف جدید چین در ماه / چه چیزی در خاک نیمه تاریک ماه نهفته است؟

تصویری از یخ های قطب شمالِ سیاره ی مریخ

پلمب 9 کارگاه ضایعاتی در رودبار جنوب

پویش جشن عاطفه‌ها به همت کمیته امداد امام خمینی (ره) در گیلان

محدودیت ترافیکی در 2 محور گیلان اعمال می‌شود

مراسم گرامیداشت آیت الله محفوظی در شهرستان املش

فیلم / سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند لاهیجان

رحیم سرهنگی : امام جمعه اهل سنت کیش، مظهرعقل و وحدت در این منطقه است

مرا ویرانه کردی!

لوله گذاری پروژه سرریز اضطراری سیلاب شهری آستارا آغاز شد

بزرگداشت هفته دفاع مقدس در گیلان با 4600 عنوان و برنامه

طرح سرشماری عمومی کشاورزی از 12 آبانماه اجرایی می‌شود

2 هزار نوجوان گیلانی در طرح حفظ قرآن کریم شرکت کردند

استاندار گیلان: نیات واقفان امینانه اجرا شود

لزوم رعایت نیات واقف / فرهنگ وقف مردمی سازی شود

زندگی را به عشق بخشیدن!

جزئیات پرونده مربوط به رمز ارز با 2هزار شاکی

جزئیات طرح مجلس برای تعطیلی پنجشنبه ها

افشاگری جنجالی درباره 54 نماینده سابق مجلس

گنج بزرگی که از فضا به زمین رسید

نشست راهبردی نخبگان با نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد