نسیم گیلان

آخرين مطالب

خزر باز هم آب می‌رود گفتگو

خزر باز هم آب می‌رود
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - فارس / پژوهشگر حوزه دریا با اشاره به تداوم افت تراز آب دریای خزر، گفت: در حال حاضر سطح تراز آب دریای خزر به منفی 29 رسیده است؛ این در حالی است که با پیش‌بینی تاثیر گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی تا انتهای قرن حاضر کاهش سطح تراز آب را بین 9 تا 18 متر تعیین کرده‌اند.
همایون خوشروان، پژوهشگر حوزه دریا اظهار کرد: چند سالی است که سرعت کاهش سطح تراز آب دریای خزر به طور ناگهانی افزایش یافته است.
بازار
وی با بیان اینکه طی دو سال گذشته نزدیک به 60 سانتی‌متر سطح تراز آب افت کرده است، افزود: این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که آهنگ پسروی دریای خزر از سال 1374 شمسی به صدا در آمد و تا سال 1399 نزدیک به 1.5 متر ارتفاع سطح آب دریا کاهش یافت.
افت تراز آب دریای خزر
این پژوهشگر حوزه دریا با اشاره به اینکه گرمایش زمین مهم‌ترین عامل برای این اتفاق است، اضافه کرد: البته استفاده از منابع روان آب‌های سطحی که به دریای خزر وارد می‌شوند تاثیر مضاعفی در روند کاهش سطح تراز آب دارد. 
خوشروان تصریح کرد: موضوع مهم اینکه نگرانی از آنجا آغاز می‌شود که کاهش سریع آب تبعات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و زیست محیطی کلانی دارد. 
وی اظهار کرد: در حال حاضر سطح تراز آب دریای خزر به منفی 29 رسیده و بخش وسیعی از آب‌های سرزمینی مطابق کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر در محدوده تراز ارتفاعی منفی 28 تا منفی 29 متر از بین رفته و تبدیل به ساحل خشک شده است.
تراژدی خشک شدن تالاب‌ها
این پژوهشگر حوزه دریا تصریح کرد: همچنین مساحت و حجم تالاب‌های ساحلی رو به کاهش است و در این میان پس از خشک شدن تالاب گمیشان و میانکاله شاهد از بین رفتن بخش وسیعی از خلیج گرگان هستیم.
سازگاری؛ بهترین راهکار مدیریت بحران
خوشروان بیان کرد: مطابق پیش‌بینی‌های قبلی حتی عملیات حفر و لایروبی کانال آشوراده هم توانایی لازم برای مهار بحران خشک زایی خلیج گرگان را نداشت و وسعت پهنه‌های شور ساحلی روند افزایشی دارند؛ این در حالی است که با پیش‌بینی تاثیر گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی تا انتهای قرن حاضر کاهش سطح تراز آب را بین 9 تا 18 متر تعیین کرده‌اند. 
وی خاطرنشان کرد: در این شرایط بهترین گزینه برای مدیریت بحران روش سازگاری است؛ چراکه این فرایند بارها طی دوره هلوسن یعنی از 10000 سال قبل تاکنون در سواحل دریای خزر رخ داده است و طبیعت با پدیده‌های اب و هوایی چرخه‌ای شرایط لازم را برای متعادل کردن رژیم آبی دریای خزر به کار برده است.
ساخت‌وساز در اراضی ساحلی ممنوع!
این پژوهشگر حوزه دریا یادآور شد: برای نجات کوتاه مدت خلیج گرگان همانطور که قبلا اشاره کردم نباید از ظرفیت آب بازگشتی نیروگاه نکا و انتقال آن به ناحیه غربی خلیج گرگان که به طور کامل خشک شده است غافل ماند. 
خوشروان با تاکید بر اینکه از هر گونه ساخت‌وساز و تغییر پوشش زمین و توسعه کاربری اراضی در اراضی مستحدثه ساحلی باید پرهیز شود، گفت: ترویج برنامه‌های گردشگری ساحلی و ورزشی در نوار ساحلی ماسه‌ای دریای خزر پتانسیل اقتصادی مهمی بوده که نیازمند برنامه‌ریزی مناسب است.
آخرین خبر گلستان در اینستاگرام :
Instagram.com/golestan_today

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/813485/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صورت فلکی زیبای شکارچی و ستاره شباهنگ در آسمان شب بر فراز هاوایی

کشف سیاره‌ای که به سرعت در حال متلاشی شدن است

سرپرست «مدیریت حقوقی و امور قراردادها» بیمه دی منصوب شد

مدیر پروژه بیمه هوشمند بیمه دی منصوب شد

انتصاب «سرپرست مدیریت بیمه‌های زندگی» بیمه دی

زنبور داران گیلانی سال گذشته بیش از 7 هزار تن عسل تولید کرده‌اند

برگزاری کارگاه آموزشی «مصاحبه در تاریخ شفاهی» در رشت

بمب ارزانی در سنگر طلا | ریزش سنگین امروز 3 اردیبهشت 1404

نخستین کشت نشاء مکانیزه برنج در شفت انجام شد

راه اندازی قطار فوق العاده تهران -رشت ویژه اردیبهشت

شهادت امام صادق (ع) در گیلان هیئت کجا برویم؟

پیشرفت واقعی کشور در گرو حمایت از نخبگان است

پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا پنجشنبه 4 اردیبهشت ماه 1404 | پیش بینی هواشناسی گیلان 24 ساعت آینده + هواشناسی رشت

نفرات برتر کایاک و کانوی 500 متر مشخص شدند

راه‌اندازی قطار فوق‌العاده تهران-رشت

توضیحات جالب در مورد سعدی

معرفی کتاب صادقانه

شعری از علیرضا رجبعلیزاده، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

توسعه شبکه و تصفیه خانه فاضلاب به کاهش بیماری های گوارشی درگیلان کمک می‌کند

استفاده از هوش مصنوعی برای تشخیص خطر زوال عقل با اسکن چشم

دیدار و تجلیل از خانواده معزز شهید "محمد پازوکی طرودی" با حضور مدیر کل بنیاد سمنان

بازدید سرزده مدیر کل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران از مدرسه شاهد منطقه 7 تهران بزرگ

کشف بیش از 4 تُن چای خشک قاچاق در املش

برداشت گل گاو زبان در منطقه اشکور گیلان

افزایش دما و وزش باد شدید در گیلان تا اوایل هفته آینده

قاچاقچیان مواد مخدر در فومن زمین‌گیر شدند

◄ راهکارهای منتقدان و طرح جایگزین راه آهن رشت آستارا چیست؟

دستگیری عاملان درگیری و تخریب اموال عمومی بیمارستان پورسینای رشت

اعتبار بسته‌های غذایی و بهداشتی مادران گیلانی تمدید شد

تخصیص اعتبار بیش از 28 میلیارد تومانی به شهرستان تالش

گیلان میزبان همایش بیماری‌های گوارش و کبد استان‌های شمالی کشور

مقایسه دعای کمیل با شعر سعدی

مهار آتش سوزی 7 واحد تجاری در قلعه رودخان فومن

توسعه پایدار در گیلان با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان

تأکید استاندار بر برگزاری باشکوه هفته بزرگداشت مقام معلم

یادواره 132 شهید دانش آموز ناحیه دو رشت

نامتان را با تصاویر فضایی این ماهواره بسازید

تربیت نسل مؤمن و انقلابی رسالت «مدارس شاهد» است/ باید بازخورد اقدامات فرهنگی و آموزشی را بررسی کنیم

تشکلهای ایثارگری سفیران صلح و بستر ساز توسعه پایدار در کشور هستند

آغاز عملیات اجرایی بازگشایی معابر جدید در رشت

برگزاری بیش از 100 برنامه همزمان با هفته بسیج کارگری در گیلان

فجر یک گام تا لیگ برتر؛ جنگ 1+4 تیم برای دومین صعودکننده+جدول و برنامه

شبکه فاضلاب در گیلان 40 درصد از میانگین کشوری پایین‌تر است

مزارع گیلان از 15 اردیبهشت سیراب می‌شود

سد شفارود عملاً متوقف شده و تنها راه تأمین مالی آن فروش ماشین‌آلات پروژه است

رایزنی در خصوص راهبرد‌های اقتصادی و ترانزیتی بین ایران و روسیه

کشف جزئیات جدید از زندگی شکسپیر

آسمان شب در کدام شهرهای ایران آلوده‌تر است؟

روش جدید کربن‌زدایی بتن با استفاده از خاکستر ذغال‌سنگ

انتصاب مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان آذربایجان شرقی