پیچش عطر شکوفه های بهار نارنج در کوچه پس کوچه های گیلان
اقتصادی
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - - کشاورزان گیلانی علاوه بر پرورش انواع محصولات دامی و کشاورزی ، محصولات دیگری گیاهی و دارویی چون بهار نارنج را نیز تولید می کنند.
این روزها شکوفه های بهار نارنج در کوچه پس کوچه های برخی از شهرستان های گیلان پیچیده است.
بهار نارنج همان شکوفه درخت نارنج است که در فصل بهار باعث زیباتر شدن این درخت می شود و در پاییز و زمستان این درخت ، میوه نارنج می دهد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
شکوفه های کوچک این گیاه عطری مسحور کننده دارد و در صنعت عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی های فصلی و عرق های گیاهی و همچنین در تهیه مربا، گز، سوهان و … کاربرد بسیار زیادی دارد.

در طب سنتی ، دمنوش بهار نارنج را برای تسکین سردرد های عصبی و میگرن استفاده می کنند.
بهار نارنج مانند چای سبز و دیگر گیاهان دارویی ، غنی از آنتی اکسیدان است که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند، همچنین دمنوش بهار نارنج دارای خواص ضد التهاب و ضد آلرژی است؛ بنابراین مصرف چای و دمنوش این گیاه ، در درمان و پیشگیری از سرطان مفید است.
این شکوفه خوش عطر، سرشار از ویتامین های C و D است؛ آرامش اعصاب، روشن – مرطوب و نرم کردن پوست، درمان آفتاب سوختگی، تازه کردن هوا، بهبود خواب و آنتیاکسیدان قوی برخی از فواید شکوفههای خوش عطر بهار نارنج است که در قالب انواع دمنوش و عرقیجات مورد استفاده قرار میگیرد.
برداشت گل های بهار نارنج از اواخر فروردین و اوایل اردیبشهت در گیلان آغاز می شود.

در شهرستانهای رودسر، املش، لنگرود، لاهیجان و تالش بیشترین شکوفه نارنج تولید و برداشت میشود.
هرساله برای برداشت این شکوفه های خوش عطر جشنواره ای در گیلان برگزار می شد، این جشنواره با شماره 1058 در فهرست ملی کشور به ثبت رسیده است.
آداب و سنن مرتبط با بهارنارنج در شهرستان لنگرود از قدمت دیرینه ای برخوردار است، با برپایی چنین جشنواره های ،خرده فرهنگهای مرتبط با این محصول در آئینهای سنتی مردم این منطقه فراهم می شود و همچنین زمینه آشنایی هرچه بیشتر گردشگران با جاذبههای مختلف گردشگری استان گیلان مهیا می شود.


-
شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۹:۴۸
-
۸ بازديد
-

-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/812933/