تخریب راه چند روستای سیروان با بالا آمدن آب سد سیمره
گفتگو
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، سرپرست فرمانداری سیروان در استان ایلام اعلام کرد که بالا آمدن آب سد سیمره سبب تخریب بخشی از جاده دسترسی سه روستای دهستان «عرب رودبار» این شهرستان شد و اکنون کار مرمت این راه در حال انجام است.
باقر عاملی توضیح داد این جاده، ارتباط و دسترسی روستاهای چم شیر، چم روته و داربلوط را تامین میکند اما به علت بالا آمدن تراز آب سد سیمره، این راه روستایی در سه نقطه دچار آسیب شده است.
وی گفت: هر چند تردد در این مسیر روستایی انجام میگیرد، اما بالا آمدن آب باعث آسیب دیدن این جاده شده است.
عاملی بیان کرد که اکنون ادوات و ماشینآلات راهداری برای مرمت جاده دسترسی این سه روستا در نقاط آسیب دیده مستقر هستند.
وی یادآور شد یک مسیر اضطراری موقت که در زمان وقوع سیلاب سال 1398 برای دسترسی به روستاهای عرب رودبار ساخته شده بود، نیز در حال بازسازی و مرمت است تا از آن نیز استفاده شود.
وی با اشاره به این که بیشتر خانه ها در روستاهای این بخش در مکان های بلند قرار دارند، اضافه کرد که راه دسترسی و برخی از زمین های کشاورزی روستاییان نیز به زیر آب سد سیمره رفته است.
سرپرست فرمانداری سیروان ادامه داد مرمت راه آسیب دیده، ارائه خدمات به روستاییان و رسیدگی به وضعیت زمین های کشاورزی زیر آب رفته، از اولویتهای مهم فرمانداری، ستاد مدیریت بحران و دستگاههای مرتبط مانند راهداری، بنیاد مسکن، آبفا، توزیع برق، گاز و مخابرات است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان ایلام نیز خبر داد که 29 هکتار از زمین های کشاورزی روستاهای داربلوط، چم جنگل و چم روته و همچنین جادههای میان مزارع در دهستان عرب رودبار برای تملک سد سیمره شناسایی شده است.
مسلم اسدی افزود: از این 29 هکتار تاکنون 14 هکتار به تملک سد سیمره درآمده و تکلیف 15 هکتار دیگر هنوز مشخص نیست.
او ادامه داد هفت هکتار از این 15 هکتار به زیر آب سد رفته است.
اسدی در باره زمین های کشاورزی و جادههای میان مزارع روستای چم شیر هم توضیح داد به علت موافقت نکردن مردم روستا با مبلغ اعلامی از سوی کارشناسان وزارت نیرو و سد سیمره هنوز زمین های این روستا بلاتکلیف مانده است.
به گزارش ایرنا، در جریان سیلاب سال 1398 و در پی رهاسازی آب سد سیمره، روستاهای پایین دست زیر آب رفت و بیشترین خسارت به روستای چم شیر وارد شد.
وزارت نیرو تصمیم به تملک زمین های پایین دست سد سیمره شامل برخی خانه ها، راه دسترسی، زمین های کشاورزی، جادههای میان مزارع و باغ ها در روستاهای آسیب دیده منطقه عرب رودبار شهرستان سیروان کرد.
بخشی از این تملک انجام گرفت و بخشی از آن هنوز به علت توافق نکردن روستاییان و مسئولان سد سیمره به سرانجام نرسیده است.
سد سیمره در مسیر رودخانه ای به همین نام و در شهرستان بدره استان ایلام ساخته شده که قسمتی از آن در خاک لرستان و شهرستان های رومشکان و کوهدشت واقع شده است.
این سد از نوع بتنی دو قوسی، سالانه 673 گیگاوات ساعت انرژی تولید می کند؛ ساختگاه نیروگاه نیز روبه روی روستای تلخاب به فاصله 1٫5 کیلومتری از سد قرار دارد.
منطقه عرب رودبار شهرستان سیروان در بالا دست سد قرار دارد که با توجه به اینکه سرشاخه های سیمره از استان کرمانشاه، همدان و لرستان تامین شده و ذوب برف ها نیز تا مدت ها ادامه دارد، آب پشت سیمره به زودی فروکش نخواهد کرد.
باتوجه به اینکه دریچه های سد سیمره منتهی به سد کرخه در خوزستان به طور مداوم و متناسب با دبی ورودی آن باز نمی شود این امر در مواردی منجر به بالا آمدن تراز آب در پشت این سد خواهد شد چرا که فاصله سد سیمره تا کرخه حدود 90 کیلومتر است و گفته می شود تنها جایی که امکان کنترل آب های بالا دست کرخه وجود دارد، سد سیمره است.
-
چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۱:۲۴
-
۱۴ بازديد
-

-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/812527/