نسیم گیلان

آخرين مطالب

استاندار گیلان در جلسه شورای سلامت تاکید کرد:

لزوم بسیج عمومی برای مقابله با پشه آئدس اجتماعي

لزوم بسیج عمومی برای مقابله با پشه آئدس
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - با توجه به آلودگی همه شهرستان‌های گیلان به پشه آئدس، در نشستی با حضور مقام‌های ملی و استانی، بر ضرورت بسیج عمومی، آموزش مردمی و راه‌اندازی آزمایشگاه سطح چهار برای کنترل و تشخیص سریع بیماری‌های ناشی از این پشه تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان؛ جلسه شورای سلامت استان، صبح امروز (سه شنبه) با حضور هادی حق‌شناس استاندار گیلان، محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، قباد مرادی رئیس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعی از مدیران و رؤسای سازمان‌های اجرایی استان، در سالن غدیر استانداری برگزار شد.

نسیم گیلان


استاندار گیلان در این نشست با اشاره به رشد جمعیت پشه آئدس در آب‌های راکد، اظهار داشت: همه شهرداران و بخشداران موظفند با شناسایی و رفع کانون‌های آب راکد، از گسترش این پشه در استان جلوگیری کنند.
هادی حق شناس با تأکید بر اهمیت اقدام هماهنگ نهادهای مختلف، افزود: 27 دستگاه اجرایی و خدماتی درگیر موضوع هستند و باید همه ظرفیت‌ها برای کنترل بیماری‌های ناشی از نیش این پشه به کار گرفته شود.
وی با ابراز نگرانی از پیامدهای احتمالی ناشی از گزش پشه آئدس، به‌ویژه در استانی گردشگرپذیر مانند گیلان، گفت: ضروری است آزمایشگاه سطح چهار در گیلان تأسیس شود تا بتوان در صورت بروز بیماری، سریعاً کانون آلودگی را شناسایی و ویروس را تشخیص داد.
استاندار با اشاره به اینکه پشه آئدس با سابقه جهانی در انتقال بیماری‌های ویروسی خطرناک، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی در گیلان محسوب می‌شود؛ تاکید کرد: در کنار بسیج عمومی، هشیاری مردم و اقدامات پیشگیرانه محیطی، راه‌اندازی آزمایشگاهی با استاندارد سطح چهار ایمنی زیستی می‌تواند استان را برای مقابله مؤثر با هر نوع بحران نوپدید بهداشتی مجهز کند.
حق شناس با بیان اینکه با هشیاری مردم و عدم نگهداری آب های راکد سالم، این مسئله قابل مدیریت خواهد بود، افزود: ساخت آزمایشگاه سطح چهار در گیلان می‌تواند منطقه را به یکی از قطب‌های تشخیص تهدیدات زیستی شمال کشور تبدیل کند.
(آزمایشگاه‌های سطح چهار، پیشرفته‌ترین سطح ایمنی زیستی را دارند و برای بررسی ویروس‌هایی با قابلیت انتقال بالا، کشندگی زیاد و نبود درمان قطعی مانند ویروس دنگی یا زیکا که از طریق همین پشه منتقل می‌شوند، کاربرد دارند.)
محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این جلسه اظهار کرد: پشه آئدس اکنون در همه شهرستان‌های استان مشاهده شده، اما تاکنون هیچ مورد بیماری گزارش نشده است.

نسیم گیلان


رئیس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز با اشاره به تجربه کشورهای خلیج فارس در مقابله با ویروس‌های منتقل‌شونده از پشه آئدس، گفت: کشورهایی مانند امارات آلودگی شدید به این پشه دارند و در ایران نیز بندر لنگه و چابهار با مشکل مواجه بودند که خوشبختانه با مداخلات مؤثر، کنترل شدند.
به گفته قباد مرادی، گرم شدن هوا در گیلان، شرایط مناسبی برای افزایش جمعیت پشه ایجاد می‌کند؛ از همین حالا باید مراقبت‌ها را تشدید و زیرساخت‌های درمانی را تقویت کرد.
وی راه‌اندازی کمپین شهر پاکیزه و مشارکت مردم در بهسازی محیط، مهم‌ترین ابزار در جلوگیری از طغیان بیماری‌های ویروسی نو پدید دانست.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/811632/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سحابی rim با فاصله‌ی 4 هزار سال نوری از زمین

شعر ترکی استاد شهریار

سفر به هر کدام از سیارات منظومه شمسی چقدر طول می‌کشد؟

رونمایی کتاب «اشعار عامیانه تالشان جنوب غربی دریای خزر» در آستارا

جملاتی دردناک از کتاب های داستایوفسکی

هوش مصنوعی پرستاری را آسان می‌کند

رمانی تازه از نویسنده برنده نوبل در بازار کتاب ایران

نتیجه عجیب و متفاوت یک پژوهش درباره ارتباط سلامتی با تجرد در سنین بالا

سلام تراکتور به قهرمانی با شکست ملوان

شعرخوانی زیبا از رشید کاکاوند

پرده‌برداری از نقش ژن‌های ارثی در ابتلا به سرطان و درمان آن

عملیات اجرایی تعریض جاده بندرانزلی به رضوانشهر آغاز شد

تعطیلی مدارس گیلان فردا شنبه 30 فروردین 1404 | اخبار فوری تعطیلی مدارس رشت و شهرهای گیلان فردا

چاپ دوم رمان «چگونه قایق بسازیم» روانه بازار شد

نقشه مخفی ویروس زیکا برای عبور از جفت جنین لو رفت!

ای دل غم این جهان فرسوده مخور

زهره، خواهر خشن زمین

ترکیب ملوان مقابل تراکتور مشخص شد

«آیت‌الله» با موضوع زندگی آیت‌الله سیدابوالقاسم خویی منتشر شد

وقتی گوگرد هم تسلیم شد؛ سولفورزدای ایرانی جایگزین نوع آمریکایی شد

تجلیل نماینده ولی‌فقیه در گیلان از نقش‌آفرینی نیرو‌های مسلح در اقتدار ملی

تقویت تولید داخلی، بهترین راه مقابله با تحریم‌ها است

با احداث این آزمایشگاه پنل‌های خورشیدی قوی‌تر می‌شوند

مسئولان حل مشکلات مردم را در اولویت قرار دهند

ضرورت پیگیری فوری وضعیت طرح نهضت ملی مسکن در فومن

«تصویر یک جنایت» پس از یک دهه روانه بازار نشر شد

بازدید مدیرکل بنیاد مازندران از گلزار شهدای قائمشهر

مراسم گرامیداشت روز ارتش در گرگان برگزار شد

ارتش جمهوری اسلامی ایران؛ نماد اقتدار، عزت و فداکاری

نمایش شکوه اقتدار نیرو‌های مسلح در رشت+تصاویر

عبور مرموز ماهواره استارلینک با رد رنگی در تصویر «گوگل‌مپس»!

سپاه به قاچاقچیان سلاح در گیلان ضربه سنگینی زد!

ضربه سنگین سپاه به قاچاقچیان سلاح در گیلان!

مرکز سیار شهری رشت؛ بستری برای رشد نسل آینده‌ساز است

نیروهای مسلح ایران الگوی تمام عیار در جامعه جهانی هستند

ضربه اطلاعات سپاه به قاچاقچیان سلاح

«پندهای مولوی»‌ در بازار کتاب

بخشی از کتاب/ مامان و معنای زندگی

پیدا شدن موجودات زنده در سنگ‌های 2 میلیارد ساله

تردد در محورهای شمالی کشور روان است

به یادِ یار و دیار آن چنان بِگِریَم زار

شب و روز من و توی سفری تا نیاید سوار، برعکس است

ضربه اطلاعات سپاه به قاچاقچیان سلاح/ انهدام باند در گیلان

یک دستگاه نوری جدید برای شبیه‌سازی سیاه‌چاله و سفیدچاله

توصیه جهاد کشاورزی گیلان برای کنترل سرمازدگی در خزانه‌های برنج

اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران امید همه ملت‌های آزاده جهان

اطلاعیه سپاه قدس گیلان؛ باند توزیع سلاح مورد ضربه اطلاعات سپاه قرار گرفت/ سلاح‌های قاچاق از کدام استان‌ها وارد شدند؟

دو خط کتاب/ مرثیه برای راهب

مردم قدرشناس خدمات نیروهای مسلح ایران هستند

ضربه مهلک اطلاعات سپاه به باند توزیع سلاح در گیلان