نسیم گیلان

آخرين مطالب

عبور یک سیارک به اندازه هرم بزرگ مصر از کنار زمین علمي

عبور یک سیارک به اندازه هرم بزرگ مصر از کنار زمین
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - خبرآنلاین /یک سیارک عظیم به اندازه‌ی هرم بزرگ جیزه، روز چهارشنبه 26 مارس، با سرعتی سرسام‌آور از نزدیکی زمین عبور خواهد کرد. با اینکه این جرم آسمانی در دسته‌ی "احتمالاً خطرناک" قرار دارد، اما دانشمندان تأکید دارند که هیچ تهدیدی برای زمین ایجاد نمی‌کند. این عبور که نزدیک‌ترین گذر این سیارک در بیش از 100 سال اخیر محسوب می‌شود، فرصتی منحصربه‌فرد برای مطالعه‌ی دقیق‌تر آن به پژوهشگران می‌دهد.
تینا مزدکی_ یک سیارک عظیم به اندازه‌ی هرم بزرگ جیزه، با سرعت 77,300 کیلومتر بر ساعت از نزدیکی زمین عبور خواهد کرد. با اینکه این جرم آسمانی در دسته‌ی اجرام «احتمالاً خطرناک» قرار دارد، اما هیچ تهدیدی برای سیاره‌ی ما محسوب نمی‌شود.
روز چهارشنبه، 26 مارس، در ساعت 7:30 صبح به‌وقت شرقی، سیارک 2014 TN17 در فاصله‌ی 5.1 میلیون کیلومتری از زمین عبور خواهد کرد، یعنی حدود 13 برابر فاصله‌ی ماه تا زمین. بر اساس شبیه‌سازی‌های آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL)، این نزدیک‌ترین گذر این سیارک در بیش از 300 سال آینده خواهد بود.

نسیم گیلان


برآوردها نشان می‌دهد که این سیارک حدود 165 متر قطر دارد، یعنی تنها کمی بزرگ‌تر از ارتفاع هرم بزرگ جیزه در مصر و در صورت برخورد، می‌تواند یک شهر را به‌طور کامل نابود کند. با این حال، بر اساس داده‌های ناسا، هیچ خطری از سوی آن زمین را تهدید نمی‌کند.
ناسا سیارک‌هایی را که اندازه‌ی بزرگی دارند و گاهی به زمین نزدیک می‌شوند در دسته‌ی «احتمالاً خطرناک» قرار می‌دهد. اما این نام‌گذاری به معنی آن نیست که چنین اجرامی لزوماً تهدیدی برای زمین محسوب می‌شوند.
در عبور پیش رو، این سیارک از چشمان غیرمسلح یا تلسکوپ‌های آماتوری قابل مشاهده نخواهد بود. اما پژوهشگران قصد دارند با استفاده از رادار سیستم خورشیدی گلدستون ناسا (GSSR) در کالیفرنیا، این جرم را زیر نظر بگیرند. این رادار پیش‌تر توانسته بود شکل عجیب یک سیارک را که به «آدم‌برفی» شباهت داشت، کشف کند و حتی یک مینی‌ماه را در اطراف یک جرم آسمانی دیگر شناسایی کند.

نسیم گیلان

برخوردهای نزدیک دیگر
در حال حاضر، حدود 2500 سیارک «احتمالاً خطرناک» شناخته شده‌اند که هیچ‌کدام در آینده‌ی نزدیک تهدیدی برای زمین محسوب نمی‌شوند. با این حال، برخی از آن‌ها گذرهای نزدیکی خواهند داشت.
سیارک 2024 YR4 اوایل امسال خبرساز شد، چرا که احتمال برخورد آن با زمین در سال 2032 به 3.1٪ افزایش یافت، اما بعدها این احتمال به صفر کاهش پیدا کرد. با این حال، هنوز امکان برخورد آن با ماه وجود دارد. سیارک آپوفیس، که به «خدای آشوب» معروف است نیز، در سال 2029 از فاصله‌ای نزدیک‌تر از برخی ماهواره‌های زمین‌گرد عبور خواهد کرد. با اینکه در حال حاضر احتمال برخورد آن با زمین صفر است، برخی دانشمندان هشدار داده‌اند که برخورد احتمالی با یک سیارک دیگر در مسیر، ممکن است مدار آن را تغییر دهد و ما شاید تا سال‌ها متوجه این تغییر نشویم.
در سال 2022، ناسا با مأموریت DART توانست برای اولین بار مسیر یک سیارک را با برخورد یک فضاپیما تغییر دهد. اما این روش نیاز به هشدار زودهنگام و اطلاعات دقیق از جرم موردنظر دارد. از این رو، کشف و ردیابی سیارک‌های احتمالاً خطرناک، یکی از اولویت‌های اصلی دانشمندان در سال‌های آینده خواهد بود.
منیع: livescience

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/809234/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طلوع هم‌زمان 2 خورشید

تحقیق جدید ناسا از اثرات نگران‌کننده فضا بر استخوان‌ موش‌ها خبر می‌دهد

هشدار وزش باد گرم در این استان/ در جنگل آتش روشن نکنید

امام جمعه اسبق آستانه اشرفیه درگذشت

پیام تبریک مشترک نماینده ولی فقیه و استاندار گیلان به مناسب روز جمهوری اسلامی

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

دفتر دوم «زندگی با آیه‌ها»؛ کتابی برای اصلاح سبک زندگی مومنان

پدر شهید غلامرضا مجیدزاده آسمانی شد

چرا زنان در برابر استرس‌های فضایی مقاوم‌ترند؟

ایده بامزه ترین هدیه برای کسی که عاشقشی

پیش بینی آب و هوای گیلان و رشت فردا چهارشنبه 13 فروردین 1404

حریق جنگل‌های لاهیجان مهار شد

راهنمای جامع گشت‌وگذار در 50 ساحل جذاب ایران

مهار آتش سوزی اراضی ملی در لنگرود

ترافیک پرحجم در خروجی رشت – قزوین

«اوپن‌ای‌آی» در ماه‌های آینده یک مدل زبانی وزن باز را معرفی می‌کند

همسرم منو با سلبریتی‌ها مقایسه می‌کنه چه‌کنم؟ ‌

رفع تصرف اراضی ملی 14 میلیارد تومانی در آستانه اشرفیه

پیام مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان به مناسبت روز جمهوری اسلامی ایران

پیام تبریک مشترک نماینده ولی فقیه و استاندار گیلان

صحبت های شنیدنی دکتر گبور مته نویسنده کتاب«وقتی بدن نه می گوید»

هوش مصنوعی مولد تصویر «اوپن‌ای‌آی» اکنون در دسترس همه کاربران است

شگفتی طبیعت؛ پروانه‌ای که 4200 کیلومتر بدون توقف پرواز کرد!

اقدام قاطع با خاطیان حواشی پیش آمده در تالار مرکزی رشت

به آرزو نرسیدیم و دیر دانستیم

تکنیک‌های زندگی بهتر؛ از خواب مفید تا نوشتن‌درمانی

28 ماهواره «استارلینک» راهی مدار زمین شدند

اطفای آتش در 12 هزار مترمربع از جنگل‌های گیلان

خروج بیش از یک میلیون و 356 هزار خودرو از گیلان؛ ترافیک روان است

«زن گفت، مرد گفت»؛ نگاهی به روابط آدم‌های زیر یک سقف

سالی که پشت سر گذاشتیم برای زیست‌شناسان چه آورده‌ای داشت؟

موشک «نیو گلن» در اواخر بهار برای دومین بار پرتاب می‌شود

محدودیت‌های ترافیکی ایام پایانی تعطیلات نوروز در قزوین

پایداری هوای گرم و آفتابی در گیلان

وضعیت آب و هوا گیلان فردا چهارشنبه 13 فروردین ماه 1404 | پیش بینی هواشناسی گیلان 24 ساعت آینده | آب و هوای گیلان در روز سیزده بدر + هواشناسی رشت

افزایش مصرف مرغ در گیلان؛ توزیع روزانه به 442 تن رسید

بخشی از کتاب/ زمین انسان ها

پیام تبریک مشترک نماینده ولی فقیه در گیلان و استاندار گیلان

نیکلسون، خاور شناسی که هرگز به شرق سفر نکرد

تمهیدات ترافیکی پلیس راهنمایی و رانندگی گیلان

سیارک قاتل در فکر انتقام از زمین است

حریق 12000 هزار متر مربع از اراضی جنگلی گیلان اطفا شد

ورود بیش از 2 میلیون مسافر نوروزی به بندر انزلی

تمهیدات ترافیکی پلیس راهور گیلان در روز طبیعت

طرح سواحل در گیلان با هدف ایجاد فضایی امن فعال است

اعلام تمهیدات ترافیکی پلیس راهور گیلان در روز طبیعت

هواشناسی گیلان 12 فروردین؛ هشدار برای وزش باد خیلی شدید

هوای گرم و آفتابی تا پایان هفته در گیلان

ناسا، نزدیکتر از همیشه به شناسایی حیات فرازمینی

تمهیدات ترافیکی پلیس راهنمایی و رانندگی گیلان در روز طبیعت