نسیم گیلان

آخرين مطالب

قدرتمندترین موشک تاریخ ناسا سرپا شد علمي

قدرتمندترین موشک تاریخ ناسا سرپا شد
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / ناسا هسته موشک SLS را که قدرتمندترین موشک تاریخ ناسا است و قرار است برای ماموریت بازگشت به ماه موسوم به «آرتمیس 2» استفاده شود، سرپا کرد.
 موشک جدید ناسا تکه تکه سرهم‌بندی می‌شود.
به نقل از اسپیس، مرحله اصلی موشک جدید «سیستم پرتاب فضایی»(SLS) ناسا اخیراً ادغام با تقویت کننده‌های جانبی را در ساختمان مونتاژ وسایل نقلیه ناسا در فلوریدا تکمیل کرده است.
بازار
موشک SLS ماموریت «آرتمیس 2»(Artemis 2) ناسا را ​​برای پرواز چهار فضانورد با فضاپیمای اوریون(Orion) به مدار ماه و بازگشت به زمین در سال آینده به فضا پرتاب خواهد کرد.
مقامات ناسا به تازگی در بیانیه‌ای اعلام کردند: تکنسین‌ها در تاریخ 23 مارس با تقویت‌کننده‌های موشک را در مرکز فضایی کندی ناسا(KSC) به مرحله اصلی آن متصل کردند. تقویت کننده‌های موشک جامد SLS مسئول بالا بردن این وسیله نقلیه 98 متری هستند که به طور کامل روی هم قرار گرفته‌اند تا در مرحله اول پرتاب مورد استفاده قرار گیرند.
هر تقویت کننده این موشک 54 متر ارتفاع دارد و با هم بیش از سه چهارم نیروی رانش کل SLS در هنگام بلند شدن را فراهم می‌کنند.
تکنسین‌ها روز یکشنبه 23 مارس با استفاده از یکی از جرثقیل‌های سقفی عظیم، مرحله اصلی 65 متری SLSرا از آزمایشگاه به راهروی انتقال ساختمان منتقل کردند.
بخش‌های دیگر موشک SLS از جمله پنل‌های خورشیدی و ماژول خدمات ساخت اروپا نیز در هفته‌های اخیر گرد هم آمده‌اند. در ماه‌های آینده، کپسول و ماژول به موشک کامل SLS می‌پیوندند و در بالای مرحله رانش برودتی موقت موشک قرار می‌گیرند. 
«آرتمیس 2» دومین ماموریت برنامه آرتمیس ناسا است که هدف آن ایجاد حضور طولانی‌مدت انسان در ماه است. «آرتمیس 1» یک اوریون بدون خدمه را در نوامبر 2022 به مدار ماه پرتاب کرد. «آرتمیس 2» اولین ماموریت سرنشین‌دار این برنامه خواهد بود و اولین فضانوردان را از زمان آخرین پرواز آپولو در سال 1972 به مدار ماه خواهد فرستاد.
فضانوردان ناسا شامل راید وایزمن(Reid Wiseman) به عنوان فرمانده «آرتمیس 2»، ویکتور گلاور(Victor Glover) به عنوان خلبان ماموریت و کریستینا کخ(Christina Koch) به عنوان متخصص ماموریت حضور خواهند داشت.
ضمن اینکه جرمی هنسن(Jeremy Hansen)، فضانورد و متخصص مأموریت از آژانس فضایی کانادا(CSA) نیز بخشی از خدمه خواهد بود.
ناسا هنوز خدمه «آرتمیس 3» را اعلام نکرده است، اما مدتهاست که آن را به عنوان مأموریت فرستادن اولین زن و اولین فرد رنگین پوست به سطح ماه اعلام کرده است که کخ و گلاور به ترتیب در این دسته قرار می‌گیرند.
با این حال، به تازگی واژه‌های «اولین زن» و «اولین شخص رنگین پوست» اخیراً در میان فشارهای دولت ترامپ برای پایان دادن به تلاش‌های تنوع، برابری، شمول و دسترسی(DEIA) از وب‌سایت‌های ناسا حذف شده است.
ناسا در حال حاضر بهار 2026 را برای پرتاب ماموریت «آرتمیس 2» هدف قرار داده است و «آرتمیس 3» نیز قرار است در سال 2027 دنبال شود.
این ماموریت‌ها قرار بود در سال‌های 2025 و 2026 پرتاب شوند، اما آسیب غیرمنتظره به سپر حرارتی کپسول «اوریون» در طول ماموریت «آرتمیس 1» باعث شد که ناسا بیش از یک سال هر دو را به تاخیر بیاندازد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/809078/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 12 فروردین 1404

یک استارت‌آپ چینی از عامل هوش مصنوعی جدید خود رونمایی کرد

استخراج آب از خاک کره ماه ممکن شد

صدور هشدار حریق در جنگل‌های مازندران

100 هکتار از انهار کشاورزی لنگرود لایروبی می‌شود

محدودیت ترافیکی ایام پایانی تعطیلات نوروز و روزطبیعت در محور قدیم قزوین به رشت

آخرین وضعیت ترافیکی گیلان/ ترافیک در محور رشت- قزوین سنگنین و پرحجم است

هوش مصنوعی هنگام صحبت کردن با این طوطی تشخیص داده که انسان نیست

با این مدل روسری بستن؛ استایلی شیک داشته باشید

ازدحام شدید خودروها در محور سراوان - امامزاده هاشم

برگزاری باشکوه نماز عید فطر در فومن

حریق اراضی جنگلی تالش مهار شد

داستانک/ دلبر گلفروش من

بازهم طلا و بازهم امیر رضا معصومی جوان شایسته گیلانی

قهرمانی تیم ملی فوتبال ساحلی ایران در جام ملت‌های آسیا

هوش مصنوعی و تطبیق‌پذیری رمزارزها

مشاهده تصادفی پروانه‌ افسانه‌ای در گرافن

رونق طلایی گردشگری: گیلان شاهد پر شدن 100% ظرفیت‌های اقامتی!

انتشار یادداشت‌های جلال آل احمد برای اولین‌بار

صحبت های شنیدنی دکتر شکوری

گیلان استانی جذاب برای گردشگران خوش سلیقه

ایمان و اعتقادات دینی، ریشه اصلی تداوم موفقیت‌های پلیس

انفجار هسته‌ای در مدار زمین چه تبعاتی دارد؟

عکس/ نمایی دیده نشده از دروازه قدیم هرزویل منجیل در دوره پهلوی

پیش بینی هواشناسی رشت 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا گیلان فردا سه شنبه 12 فروردین ماه 1404 | آب و هوای رشت در روز 13 بدر + هواشناسی گیلان

هواشناسی گیلان 11 فروردین؛ کشاورزان احتیاط کنند

تردد کامیون در جاده قدیم قزوین-رشت تا پایان تعطیلات نوروز ممنوع شد

ماسوله همچنان در صدر بازدید از بنا‌های تاریخی گیلان

اشتباه از ما بود...

اقامه قنوت بندگی گیلانیان مومن، به شکرانه یک ماه روزه داری

تلاش برای حفظ فضیلت‌های ماه مبارک رمضان برای تمام سال

انقلابی در فناوری سلول‌های خورشیدی

«چوب شفاف» ساخته شد

ظرفیت تخت تأسیسات اقامتی گیلان تکمیل شد

پیش بینی آب و هوای رشت فردا سه شنبه 12 فروردین 1404

کاش می شد آدمی...

داستانی خواندنی برای آشنایی کودکان با امام زمان(عج)

مُهر و موم 50 واحد صنفی متخلف در شهرستان رشت

‌فناوری‌نانو در درمان هایپرپیگمنتیشن؛ پیشرفت‌های علمی و چالش‌های اطلاعات نادرست

پلمب یک واحد عرضه شن و ماسه در کوچصفهان

تکرار فاجعه در گیلان؛ آتش‌سوزی در منطقه گردشگری 45 واحد را خاکستر کرد +تصاویر

ورود بیش از یک میلیون خودرو به گیلان در تعطیلات نوروزی

نگاهی به تنوع آرای متفکران عصر روشنگری درباره ایران در یک کتاب

پایداری هوا و افزایش 6 تا 12 درجه‌ای دما در گیلان

«اسپیس‌ایکس» در آستانه پرتاب 4 نفر به اطراف قطب‌های زمین

بنیاد مازندران آماده پاسخگویی به جامعه ایثارگری در ایام تعطیلات است

ورود بیش از یک میلیون و 200 هزار خودرو به گیلان

وزش باد گرم شدید در اشکورات گیلان

استعفا سرمربی مس رفسنجان

صحبت های شنیدنی از علی ضیا درباره سعدی