نسیم گیلان

آخرين مطالب

نوشیدنی‌های محبوب می‌توانند باعث سرطان دهان شوند سیاسی

نوشیدنی‌های محبوب می‌توانند باعث سرطان دهان شوند
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - آخرین خبر / یک مطالعه جدید نشان داده است که نوشیدن تنها یک قوطی نوشابه حاوی شکر در روز می تواند خطر ابتلا به سرطان دهان را پنج برابر افزایش دهد.
به گزارش دیلی میل، دانشمندان آمریکایی با بررسی داده‌های بیش از 160 هزار زن دریافتند کسانی که به طور مکرر نوشیدنی های شیرین شده با شکر مصرف می کردند، نسبت به کسانی که کمتر از یک بار در ماه می‌نوشیدند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری بودند.
محققان می‌گویند که این نتیجه می‌تواند تا حدی دلیل افزایش غیرقابل توجیه سرطان های دهان به ویژه در میان زنان را نشان دهد. نویسندگان این گزارش همچنین گفتند که این نتایج باید به عنوان انگیزه‌ای بیشتر برای سیاست‌گذاران برای محدود کردن مصرف شکر در رژیم های غذایی مدرن عمل کند.
بازار
نام‌های تجاری دقیق نوشابه‌ها، لیمونادها و چای‌های سرد که زنان در طول مطالعه نوشیده‌اند در تجزیه و تحلیل نام برده نشده است.
دانشمندان قادر به اندازه‌گیری محتوای قند نوشیدنی‌هایی که زنان به‌طور مستقیم مصرف می‌کردند نبودند در عوض بر اساس نظرسنجی‌هایی که هر چهار سال یک‌بار انجام می‌شد دریافتند که آن‌ها در ماه چه تعداد نوشیدنی مصرف کردند. دانشمندان سپس این میزان مصرف را با تشخیص سرطان دهان مقایسه کردند و 124 مورد را در طول دوره مطالعه 30 ساله ثبت کردند. 
تجزیه و تحلیل نشان داد که زنانی که گزارش داده اند یک یا چند نوشیدنی شیرین در روز مصرف می کنند، حدود پنج برابر بیشتر از زنانی که کمتر از یک نوشیدنی در ماه می نوشند، در معرض ابتلا به سرطان دهان هستند.
این افزایش خطر حتی در زنانی که به طور منظم سیگار نمی کشیدند یا الکل نمی نوشیدند نیز باقی ماند که هر دوی آن ها احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزایش می دهند.
در مجموع حدود 20 هزار زن در این مطالعه نوشیدن بیش از یک نوشیدنی شیرین در روز را گزارش کردند. مصرف نوشیدنی های رژیمی که حاوی جایگزین های قند مانند شیرین کننده های مصنوعی هستند در این تجزیه و تحلیل در نظر گرفته نشد.
نویسندگان تمایل داشتند که نشان دهند در وهله اول احتمال ابتلا به سرطان دهان در هر فردی کم است. آنها تخمین زدند که خطر ابتلا به سرطان دهان ناشی از نوشیدنی های شیرین منجر به سه مورد بیشتر ابتلا به این بیماری در هر 100 هزار نفر می شود.
عواملی مانند شربت ذرت با فروکتوز بالا، نوعی شکر که معمولا در ایالات متحده به نوشیدنی های شیرین اضافه می شود اما به طور معمول در بریتانیا وجود ندارد و با بیماری لثه ارتباط دارد، می تواند یکی از دلایل ممکن برای ابتلا به سرطان دهان باشد.
آن ها افزودند که این شربت در کنار سایر مواد قندی می تواند در تجمع باکتری ها در دهان نیز اختلال ایجاد کند و به طور بالقوه باعث التهاب و تغییرات در سلول هایی شود که می توانند سرطانی شوند.
دانشمندان گفتند که قصد دارند مطالعه مشابهی را روی گروه بزرگتری از افراد انجام دهند تا یافته های خود را تایید کنند. آن ها افزودند یک محدودیت آشکار پژوهش این بود که این مطالعه کاملا بر روی زنان انجام شد، به این معنی که نتایج ممکن است بر روی مردان قابل اجرا نباشد.
زخم دهان که در عرض سه هفته بهبود پیدا نکند، می‌توانند نشانه سرطان دهان باشند. تورم، توده، لکه های قرمز یا سفید و همچنین دندان های شل، گلودرد یا مشکل در بلع نیز از نشانه های سرطان هستند.
سالانه حدود 12500 مورد سرطان دهان و گلو در بریتانیا تشخیص داده می شود. موسسه تحقیقاتی سرطان بریتانیا تخمین می زند که 70 درصد موارد سرطان های دهان و گلو ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی است.
گزارش بنیاد سلامت دهان نشان داد که حدود 3637 نفر در بریتانیا در سال 2023 جان خود را براثر سرطان دهان از دست دادند که در مقایسه با یک دهه قبل از آن 61 درصد افزایش داشته است.
در دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی آمده است که مردم باید مصرف قند را تنها به 30 گرم در روز محدود کنند. به عنوان مثال یک قوطی 330 میلی لیتری کوکاکولا حاوی 35 گرم شکر است. همچنین این سازمان هشدار می دهد که مصرف بیش از حد شکر می تواند منجر به افزایش خطر اضافه وزن و چاقی شود. چاقی خود با افزایش شانس ابتلا به چندین سرطان و همچنین دیگر مشکلات جدی سلامتی مانند بیماری قلبی و دیابت نوع 2 مرتبط است.
ترجمه: فرزانه عطار

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/807650/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یافتن مکان دقیق تومور مغزی با ابتکار ایرانی

زمان‌بندی تازه فرود انسان در مریخ به سبک ماسک

سومین جشنواره ملی فیلم کوتاه رشت به ایستگاه پایانی رسید

راه‌اندازی قطار فوق العاده رشت-تهران ویژه ایام نوروز

اتمام پروزه های عمرانی نیمه تمام در اولویت برنامه های شهرداری رشت در سال 1404

راه‌اندازی قطار فوق‌العاده در این مسیر پر‌تردد برای نوروز

راه‌اندازی قطار فوق‌العاده رشت-تهران برای نوروز

پروژه شفت به احمدسرگوراب به علت کمبود منابع مالی متوقف شده است

پروژه شفت - احمدسرگوراب به علت کمبود منابع مالی متوقف شده است

کتاب «بازی‌سازی تاریخ»؛ رویکردی جدید به آموزش علوم اجتماعی

دو خط کتاب/ گرگ بیابان

شرکت خودروهای برقی چین از تسلا پیشی می‌گیرد

مانتیسی که 30 میلیون سال در یک کهربا گیر افتاده است

حریق 3000 متر مربع از جنگل های شفت اطفا شد

شهروندان ارزشمند و داوطلبان اجتماعی در حل مشکلات گیلان نقش ویژه دارند

انتشار «تاریخ کامل ایران بر اساس شاهنامه»

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

مأموریت «کرو-10» به ایستگاه فضایی رسید؛ فضانوردان استارلاینر به زمین بازمی‌گردند

مصرف روزانه نوشیدنی قندی ریسک سرطان دهان را 5 برابر می‌کند

پیاده روی ربات و سگش تو mountain view کالیفرنیا

یک بازی شاد که فرزند شما را به مدت 30 دقیقه مشغول می کند!

تداوم خدمت‌رسانی بیمه دی در نوروز 1404

تجمع بازنشستگان تأمین اجتماعی + عکس

عکس/ نمایی از خانه‌های شهر رشت در اواخر دوره قاجار با سقف‌های سفالی

کشف بیش از 2 میلیون انواع مواد محترقه غیرمجاز در گیلان

کمیته اخلاق: سقوط شهرداری آستارا قطعی است؛ یا به لیگ 2 و یا به لیگ 3

توزیع میوه شب عید در رودسر آغاز شد

هشدار منابع طبیعی گیلان در پی وزش باد گرم

کتاب «تاریخ کامل ایران بر اساس شاهنامه» منتشر شد

نوشتن شاهنامه چند سال طول کشید؟

هزار بلبلِ دستان‌سرای عاشق را بباید از تو سخن گفتنِ دری آموخت

فیلم جدید «شبح آبی» از خورشیدگرفتگی در ماه

نانوذرات مغناطیسی برای درمان دقیق سرطان با موفقیت آزمایش شد

نشانه‌های حیات در مریخ پیدا شد / کشف شگفت‌انگیز ناسا

کاهش کیفیت خواب در مبتلایان به بیماری «لیکن پلانوپیلاریس»

در منطقه حفاظت شده سرولات نهال گونه نادر شمشاد خزری کاشته شد

نقش بانوان در توسعه گردشگری بی بدیل است

اشتغال دانش‌بنیان راهکار حل مشکل فارغ‌التحصیلان جوان است

پیش بینی آب و هوای گیلان برای فردا دوشنبه 27 اسفند 1403

پیش بینی آب و هوای رشت فردا دوشنبه 27 اسفند 1403

مردم پیربازار رشت همچنان درگیر مشکلات ناشی از سیلاب 19 بهمن

موج گرانی اجناس و دستان خالی مردم

ذخیره 400 میلیون مترمکعبی آب سد سفیدرود

استاندار گیلان خواستار افزایش سهم تعاونی‌های استان در صادرات شد

خواندن ابیاتی از یک غزل مثنوی درباره امام حسن (ع)

خواندن شعری در وصف امیرالمومنین (ع)

خواندن شعری زیبا در وصف مولا علی (ع)

سخنان زیبای دکتر قمشه ای

کشف بیش از 2 میلیون عدد انواع مواد محترقه غیرمجاز در گیلان

تأکید سرپرست آموزش و پرورش استان گیلان بر آمادگی هر چه بیشتر ستادهای اسکان در پذیرایی شایسته از میهمانان فرهنگی