نسیم گیلان

آخرين مطالب

ساخت و پخت همزمان غذا با چاپگر 3بعدی جدید چینی‌ها اقتصادی

ساخت و پخت همزمان غذا با چاپگر 3بعدی جدید چینی‌ها
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / یک چاپگر سه بعدی جدید که در چین ساخته شده است، از گرافن و هوش مصنوعی برای ساخت و پخت همزمان غذا استفاده می‌کند.
چاپگر سه بعدی غذا که توسط محققان هنگ کنگ ساخته شده است، از گرمایش امواج فروسرخ برای جلوگیری از تشکیل باکتری‌ها و تضمین ایمنی مواد غذایی استفاده می‌کند، در حالی که تنها 14 وات برق مصرف می‌کند.
به نقل از آی‌ای، محققان دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ(HKUST) یک چاپگر سه بعدی جدید برای ساخت لایه به لایه مواد غذایی با استفاده از گرافن و هوش مصنوعی ابداع کرده‌اند.
این چاپگر سه بعدی می‌تواند ساختارهای خوراکی پیچیده‌ای ایجاد کند و دارای گرمایش فروسرخ دقیق برای به حداکثر رساندن کیفیت و ایمنی محصول است.
این ترکیب به غلبه بر برخی ایرادات قابل توجه در سایر روش‌های تولید خودکار مواد غذایی موجود، از جمله مسائل مربوط به ایمنی مواد غذایی و نیاز کلی به نظارت تخصصی فنی کمک می‌کند. مورد اول یک نگرانی اساسی است، زیرا چاپگرهای سه بعدی فعلی تمایل دارند غذا را در دو مرحله مهم تولید کنند.
اولین مورد شامل ایجاد و بیرون دادن مقداری خمیر غذای سرد برای تهیه غذا است. سپس معمولاً برای پخت و پز و استریل کردن به فر یا سرخ کن منتقل می‌شود. این رویکرد در حالی که کاربردی است، اغلب منجر به تغییر شکل غذا و افزایش خطرات آلودگی با حرکت غذا بین دستگاه‌ها می‌شود. با این حال، این چاپگر سه بعدی جدید، این مراحل جداگانه را در یک مرحله ادغام می‌کند و می‌تواند غذا را به طور همزمان بسازد و بپزد.
دقت و ایمنی
فرآیند همزمان ساخت و پخت با استفاده از فِر فروسرخ این چاپگر سه بعدی که از گرافن پردازش شده با لیزر(LIG) ساخته شده، به دست می‌آید. به گفته محققان، این عنصر حرارتی فوق‌العاده نازک، کنترل دقیق دما را با لایه‌های مواد غذایی به 137 درجه سانتی‌گراد روی سطح و حداقل 105 درجه سانتی‌گراد در طرفین در طول فرآیند چاپ حفظ می‌کند.
این چاپگر فقط 14 وات برق مصرف می‌کند که کسری از 1000 تا 2000 وات مصرفی فِرهای معمولی و هواپزها است.
این تیم چاپگر جدید خود را با استفاده از خمیر کلوچه مخصوص بر پایه نشاسته آزمایش کردند. همانطور که چاپگر هر لایه جدید خمیر را تولید می‌کرد، فر فروسرخ بلافاصله آن را می‌پخت.
این فرآیند همچنین ماده غذایی را قادر می‌سازد تا شکل خود را حفظ کند و در عین حال هر گونه باکتری مضر را از بین ببرد. همانطور که تیم اشاره می‌کند، پخت فوری از افتادن و تغییر شکل در زمانی که مواد غذایی چاپ شده منتظر پخت هستند، جلوگیری می‌کند.
تجزیه و تحلیل چاپگر سه بعدی نشان داد که این چاپگر دارای کیفیت برتری نسبت به روش‌های پخت معمولی است. محققان با استفاده از یک میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) کشف کردند که نمونه‌های پخته شده با امواج فروسرخ، ساختار داخلی ثابتی را بدون تورم چشمگیر در اقلام پخته شده در فر حفظ می‌کند.
تجزیه و تحلیل پرتو ایکس همچنین نشان داد که محصول نهایی دارای تخلخل یکنواخت در سراسر غذا است که نشان دهنده پخت کامل بدون به خطر انداختن یکپارچگی ساختاری است. علاوه بر این، شبیه‌سازی‌ها توزیع یکنواخت گرما را تأیید کرد و نشان داد که گرما تنها 1 تا 2 میلی‌متر از لایه بالایی نفوذ کرده و از پختن بیش از حد لایه‌های پایین‌تر جلوگیری می‌کند.
برنامه‌های کاربردی متنوع
این روش جدید از نظر ایمنی مواد غذایی، سرکوب قابل توجهی از رشد باکتری‌ها پس از پخت و پز را نشان داد.
غذاهای پخته شده معمولی تنها پس از 48 ساعت رشد باکتریایی قابل توجهی را نشان می‌دهند. با این حال، اقلام جدید پخته شده با امواج فروسرخ در مقایسه با بیش از 200 کلونی باکتریایی در نمونه‌های پخته شده در فر و هواپز، تنها 0 تا 6 کلونی باکتری در دمای 100 درجه سانتی‌گراد داشتند. این از پخت فوری در دمای بالا و در هر لایه چاپ شده ناشی می‌شود.
این تیم خاطرنشان می‌کند که پیامدهای این فناوری جدید فراتر از چاپ ساده مواد غذایی است. به عنوان مثال، ترکیب ابزارهای طراحی هوش مصنوعی و قابلیت‌های پخت و پز یکپارچه، امکان تولید خودکار مواد غذایی تجاری را فراهم می‌کند.
بهره‌وری انرژی و اندازه جمع و جور این سیستم چاپ سه بعدی جدید همچنین آن را برای رستوران‌ها و نانوایی‌هایی که به دنبال ارائه اقلام غذایی سفارشی بدون آموزش فنی گسترده هستند، کاربردی می‌کند.
محققان همچنین ارزش خاصی را در تنظیمات مراقبت‌های بهداشتی متصور هستند، جایی که کنترل دقیق بر مواد تشکیل دهنده و بخش‌ها بسیار مهم است. برای این منظور، این فناوری می‌تواند تولید خودکار رژیم‌های غذایی تخصصی را در حالی که کیفیت و ایمنی ثابت را تضمین می‌کند، در اختیار بگیرد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/806744/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ساخت ریزتراشه پیشرفته برای رفع ناباروری مردان در دانشگاه تهران

اقامت در مراکز آموزش و پرورش برای زوج‌های جوان رایگان شد

مناسبت روز/ دوشنبه، 20 اسفندماه

«اشک دریا» به چاپ رسید

بازرس کل گیلان: مبارزه با فساد و دلالان بزرگ در اولویت است

برگزاری دوازدهمین جلسه ستاد اجرائی شاهد با حضور مدیران کل بنیاد و آموزش و پرورش استان سمنان

شفاف سازی در ارائه خدمات به جامعه ایثارگری بهره وری کار را بالا می برد

قطره ای به زیبایی یک اقیانوس

ناچیز بودن زمین در برابر جهان هستی

دستگیری 16 عامل تولید و فروش مواد محترقه غیرمجاز در رشت

دستبند قانون بر دستان عامل تیراندازی در لنگرود

شعری از مهدی خادمیان، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

هوش مصنوعی خطاهای مقالات تحقیقاتی را شناسایی می‌کند

ساخت و پخت همزمان غذا با چاپگر 3بعدی جدید چینی‌ها

جانباز 70 درصدگیلانی به یاران شهیدش پیوست

داستانک/ فضولی بی جا

شاعرانه/ ای دوست ماه روزه رسید و تو خفته‌ای

ساخت اولین رایانه‌ کوانتومی «مفید» در استرالیا

یک کتاب خوب/تکه هایی از یک کل منسجم

تولید نمونه محصول دارویی برای درمان زجر تنفسی

آسیب غیر قابل بازگشت قرنیه درمان شد

اهمیت توانمندسازی زنان در 5 حوزه؛ از اجتماعی تا سیاسی و روان‌شناختی

شاعرانه/ مرگ نزدیک است تا از دوستان دوریم ما

و غم تبسم پوشیده نگاه گیاه است

شیر سوسک جایگزین شیر گاو می‌شود؟

«چرخند»ها در قطب شمال مشتری

اگر دختر بچه با موهای ناز داری حتما این ویدیو رو ببین

چهار نفر بر اثر انفجار مواد محترقه در گیلان مصدوم شدند

آنکه از جان دوست تر می دارمش

با شکوفه های بهاری اینجوری عکس بگیر

شاعرانه/ درد خودبینی است می‌دانم تو را تقصیر نیست

به جای گوشی دادن به بچه ها این بازی ها رو انجام بدین!

چهار نفر بر اثر انفجار موادمحترقه در گیلان مصدوم شدند

داستانک/ ثروت درونی

اولین تصویر از «ناپایداری پلاسما» ثبت شد

دوره آموزشی مهارت حل مسئله در حوزه مددکاری و مشاوره برگزار شد

چند ایده و نمونه از استایل های مردانه با ترکیب رنگ های مختلف

خاطره‌سازی شیرین برای روزه اولی‌ها

لغو برگزاری آزمون‌های مدارس گیلان در ایام ماه مبارک رمضان

با این ترکیب هر نوع جرم، رسوب، اهک از بین ببر

ویدیویی که ساعاتی قبل شرکت اسپیس ایکس از لحظه فرود بوستر عظیم استارشیپ منتشر کرد

نشست خبری مدیر کل بنیاد سمنان به مناسبت 22 اسفند، روز ملی بزرگداشت شهدا

هزار گلزار شهدا در استان اصفهان بازسازی شده است

انتصاب مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران

انتصاب مدیرکل دفتر دانش پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر

انتصاب معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران

42 هزار مترمربع از اراضی ملی فومن رفع تصرف شد

«میربلوک» رئیس هیئت شطرنج گیلان ماند

30 سال بیهوده در انتظار تو ماندم!