نسیم گیلان

آخرين مطالب

تکلیف گیلان برای اجرای پروژه های آبخیزداری در سطح 180 هزار هکتار اجتماعي

تکلیف گیلان برای اجرای پروژه های آبخیزداری در سطح 180 هزار هکتار
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / مدیرکل منابع طبیعی گیلان تصریح کرد: در راستای برنامه هفتم توسعه و با هدف جلوگیری از سیل در گیلان، تعهد اجرای پروژه های آبخیزداری در 180 هزار هکتار از عرصه ها را داریم که سالانه بین 30 تا 35 هزار هکتار است. 
سید مازیار رضوی، مدیرکل منابع طبیعی گیلان با اشاره به آغاز پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور از 11 آذر 1403، همزمان با سالروز شهادت میرزا کوچک جنگلی، اظهار کرد: تعهد گیلان، کاشت 32 میلیون اصله نهال طی چهار سال است که در این راستا، موفق به غرس حدود 10 میلیون اصله نهال در سال اول پویش شدیم.
وی توسعه جنگل، مراقبت از جنگل کاری های سنواتی، ایجاد فضای سبز در شهرداری ها و دستگاه ها و زراعت چوب را از جمله محورهای نهال کاری در استان دانست و افزود: زراعت چوب علاوه بر تامین مواد اولیه صنایع سلولزی، تحقق طرح کاشت یک میلیارد درخت و اشتغالزایی را به دنبال دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به وسعت یک میلیون و 428 هزار هکتاری استان، 70 درصد این مساحت، معادل 990 هزار هکتار را ملی دانست و تاکید کرد: 565 هزار هکتار جنگل داریم؛ همچنین 17 هزار هکتار صنوبرکاری با هدف زراعت چوب در گیلان انجام شده است.
رضوی گیلان را قطب زراعت چوب دانست و یادآور شد: زراعت چوب در شهرستان های تالش، صومعه سرا و آستانه اشرفیه رونق دارد و سالانه 500 تا 700 هزار مترمکعب چوب تولید می شود.
وی از کاهش 57 درصدی قاچاق چوب نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و اضافه کرد: در قطع درختان جنگلی نیز شاهد کاهش 25 درصدی هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان حفاظت از جنگل ها را بدون مشارکت مردم امکان پذیر ندانست و یادآور شد: 58 هزار هکتار از جنگل های هیرکانی استان ثبت جهانی شده است و لذا با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان به دنبال حفاظت از این عرصه ها هستیم.
وی از کمبود حدود 500 نفری نیروهای جنگلبان در استان خبر داد و عنوان کرد: با کمک گروه های مردم نهاد به دنبال نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از جنگل ها هستیم تا بتوانیم کمبود نیروهای حفاظتی را جبران کنیم.
رضوی نزولات جوی استان گیلان را به خاطر وجود جنگل های سرسبز دانست و تاکید کرد: پروژه های آبخیزداری در بالادست که منشا رودخانه هاست اجرا می شود تا بتوانیم حفاظت از خاک را رقم بزنیم، زیرا تولید هر یک سانتی مترمربع خاک به 800 سال زمان نیاز دارد.
وی پروژه های آبخیزداری را شامل مکانیکی، بیولوژیکی و بیومکانیکی دانست و تصریح کرد: در راستای برنامه هفتم توسعه و با هدف جلوگیری از سیل در گیلان، تعهد اجرای پروژه های آبخیزداری در 180 هزار هکتار از عرصه ها را داریم که سالانه بین 30 تا 35 هزار هکتار است.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان خواستار تخصیص منابع اعتباری جهت اجرای پروژه های آبخیزداری شد و گفت: در کنار اعتبارات ملی و استانی، از توان خیرین نیز استفاده خواهیم کرد، زیرا اگر برای آبخیزداری در بالادست هزینه کنیم، دیگر متحمل هزینه های سنگین در پایین دست نخواهیم شد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/806538/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به این دلیل در مریخ هم حیات وجود دارد

ابر مکعبی عجیب!

سخنان شنیدنی دکتر قمشه ای

داستانک/ طول عمر و زبان آدمی

واقعا زنان بیشتر از مردان صحبت می‌کنند؟

از ناراحتی میگه خوش باش!

تصویر ارائه‌شده توسط هابل،کهکشان نامنظم را ببینید

سراغ تو را از خدا می گرفتم!

شاعرانه/ سرِ جانان ندارد هرکه او را خوفِ جان باشد

موشک «آریان 6» در آستانه دومین پرتاب

سخنان جالب در مورد سعدی

سخنان جالب امیرحسین ماحوزی

انقراض قریب الوقوع بزرگترین حشره روی زمین به لطف علاقه مفرط بشر به شکلات!

دانشمندان برای اولین بار تصاویری از استراتژی سرّی سرطان ثبت کردند

استقرار جوی پایدار توام با وزش باد جنوبی در گیلان

تکلیف گیلان برای اجرای پروژه های آبخیزداری در سطح 180 هزار هکتار

سخنان جالب احسان عبدی

عکس روز ناسا؛ انفجار ستاره‌زا در کهکشان مارپیچی

استقرار جوی پایدار توام با وزش بادجنوبی در گیلان

شاعرانه/درد فراق آمد و عشق از دلم نرفت

پرتاب «استارشیپ» باز هم به تعویق افتاد

نشست تخصصی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان با مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان

امضای تفاهمنامه اشتغال برای جامعه ایثارگری بین بنیاد و صمت مازندران

اینفوگرافی/ موقع خانه‌تکانی اگر در استفاده از شوینده‌ها دچار مشکل پوستی شدیم چه کنیم؟

دوست تر از جان ماست!

چسبندگی سلول‌های تومور، راهنمای جدید پزشکان برای ارزیابی پیشرفت سرطان

پنجاه و یکمین نشست هیئت امنای دانشگاه شاهد برگزار شد

کشف جسد ناشناس در ساحل کپورچال انزلی

التهابات بازار برنج ساختگی است؛ شناسایی 80 مورد تخلف در گیلان

تولد 264 نوزاد چند قلو در گیلان

داستانک/ وکیل و پسر

کشف جدید «جیمز وب» درباره قرص‌های پیش‌سیاره‌ای

خانه تکانی قدم به قدم اتاق پذیرایی

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 16 اسفندماه

شاعرانه/ گمان مبر که به‌غیر از تو آشنا دارم

نکاتی جالب در مورد ماه

جان‌باختن کارگر رشتی در حین تمیزکاری شیشه‌های آسانسور

سخنان دلنشین امیر حسین ماحوزی

فراخوان چهارمین دوره جایزه ادبی شهید سید علی اندرزگو منتشر شد

تراشه مغزی چطور کار می کند؟

ثبت انفجاری بی‌سابقه در کهکشان همسایه با امضای شیمیایی خاص!

دکلمه خوانی باران نیکراه

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

برترین تیم‌های جایزه سالانه هوش مصنوعی معرفی شدند

برگزاری سومین جایزه سالانه هوش مصنوعی به صورت بین‌المللی

تقسیم کار در توسعه هوش مصنوعی برای دو دستگاه دولتی/ایجاد قطب علمی AI در پارک فناوری پردیس

اعلام نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان

شاعرانه/ خوشتر از دوران عشق ایام نیست

سود ما دل مردگان زنده رو!

نور انفجار ستاره ای از کهکشان فراتر می‌رود