نسیم گیلان

آخرين مطالب

روش بسیار حساس برای شناسایی هاگ‌های باکتریایی اقتصادی

روش بسیار حساس برای شناسایی هاگ‌های باکتریایی
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /پژوهشگران موفق به توسعه یک روش جدید و فوق حساس برای شناسایی هاگ‌های باکتریایی شده‌اند که ترکیب و همگرایی علوم نانو و زیست‌فیزیک است.
هاگ‌های باکتریایی یکی از مقاوم‌ترین ساختارهای طبیعت هستند. این ساختارهای ریز و شبه‌بذر زمانی تشکیل می‌شوند که باکتری‌ها برای بقا در شرایط نامساعد وارد یک حالت خواب می‌شوند. آن‌ها قادرند در محیط‌های بسیار سخت از جمله آب جوش، مواد ضدعفونی‌کننده رایج و حتی تشعشعات رادیواکتیو زنده بمانند، شرایطی که اغلب باکتری‌های معمولی را از بین می‌برد. مقاومت بالای این هاگ‌ها و توانایی آن‌ها در فعال شدن مجدد در شرایط مناسب، چالش بزرگی در حوزه‌های بهداشت و درمان، کشاورزی و صنایع غذایی محسوب می‌شود.
یوناس سگروالد، دانشجوی دکتری در دپارتمان فیزیک دانشگاه اومئو، یکی از محققان این پروژه، در این زمینه می‌گوید: «ما با استفاده از این روش توانسته‌ایم با دقت بالایی هاگ‌های باکتریایی را تشخیص دهیم.” این یافته‌ها در ژورنال علمی ACS Sensors با عنوان “شناسایی فوق‌حساس هاگ‌های باکتریایی با استفاده از طیف‌سنجی رامان تقویت‌شده سطحی” منتشر شده است.»
این روش جدید با استفاده از نانو میله‌های طلا و فناوری لیزر، سیگنال‌های یک مولکول خاص موجود در هاگ‌ها را تقویت می‌کند. این روش، که تحت عنوان طیف‌سنجی رامان تقویت‌شده سطحی (SERS) شناخته می‌شود، امکان شناسایی مقادیر بسیار اندک مواد شیمیایی، حتی در حد تک‌مولکول‌ها را فراهم می‌آورد. این قابلیت به تشخیص زودهنگام هاگ‌های باکتریایی در غلظت‌های بسیار پایین کمک می‌کند، امری که در بسیاری از صنایع اهمیت بالایی دارد؛ چراکه اقدامات پیشگیرانه می‌توانند در مراحل اولیه اجرا شوند.
دیمیتری مالیشف، پژوهشگر دپارتمان فیزیک و یکی از نویسندگان این مقاله، در این رابطه می‌گوید: «هاگ‌ها در بیمارستان‌ها و صنایع غذایی مشکلات متعددی ایجاد می‌کنند، زیرا می‌توانند به سطوح و تجهیزات بچسبند و باعث آلودگی مکرر شوند. این آلودگی‌ها منجر به بیماری، فساد مواد غذایی و هزینه‌های بالای پاک‌سازی می‌شوند.»
یکی از کاربردهای امیدبخش این روش جدید، در صنعت لبنیات است، جایی که هاگ‌های باکتریایی، به‌ویژه گونه‌های باسیلوس (Bacillus)، یک تهدید جدی محسوب می‌شوند. آلودگی در خطوط تولید لبنیات می‌تواند منجر به فساد محصولات، فراخوان‌های گسترده و خطرات بهداشتی برای مصرف‌کنندگان شود. از آنجا که شیر و محصولات لبنی نقش مهمی در رژیم غذایی دارند، تضمین ایمنی غذایی در این صنعت یک اولویت اساسی به شمار می‌رود.
پژوهشگران این فناوری جدید را بر روی یک نمونه آلوده از شیر آزمایش کردند و توانستند هاگ‌های باکتریایی را با موفقیت شناسایی کنند. این موفقیت نشان می‌دهد که روش جدید می‌تواند به بهبود ایمنی غذایی کمک کند و از آلودگی‌های گسترده جلوگیری نماید.
یوناس سگروالد در این خصوص می‌گوید: «روش ما از حساسیت بالاتری برخوردار است و به ما امکان می‌دهد مقادیر بسیار کمتری از هاگ‌های باکتریایی را نسبت به روش‌های پیشین شناسایی کنیم. اگرچه هنوز در مراحل اولیه توسعه قرار داریم، اما به‌طور فعال در حال کار روی بهینه‌سازی این فناوری هستیم تا آن را به یک حسگر عملی تبدیل کنیم که بتواند برای صنایع مختلفی که در معرض خطر آلودگی هاگ‌های باکتریایی هستند، سفارشی‌سازی شود.»

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/805701/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرتاب 2 ماموریت بر روی یک موشک به فضا

امدادرسانی نیروهای راهداری به خودروهای گرفتارشده در برف

بازداشت عاملان نزاع و درگیری در رشت

اعلام جزئیات و نامزدهای جشنواره شعر جوان سوره

تغییر ساعت کاری باغ کتاب همزمان با ماه رمضان

ماندن در فضا چه بلایی سر فضانوردان می‌آورد؟

اثبات نظریه انیشتین؛ تعریف جدید از قوانین فیزیک حاکم بر کیهان

سحابی زیبای Tarantula

مصرف گاز ‌گیلانی‌ها به 27 میلیون و 300 هزار مترمکعب رسید

پیش‌بینی بارش برف تا 2 متر در گیلان

کشف 77 تن برنج احتکارشده در گیلان

شعر خوانی زیبای دکتر کاکاوند

شاعرانه/ به سینه می‌زندم سر، دلی که کرده هوایت

لباس خواب هوشمندی که اختلال خواب را تشخیص می‌دهد

یک کپسول نانویی به کمک درمان کبد چرب آمد

نانوذرات لیپیدی برای عبور از سد خونی مغز مناسب هستند

هوش مصنوعی مساله 10 ساله دانشمندان را 2 روزه حل کرد!

یک برچسب شفاف روی پوست، هوای سلامتی شما را دارد

آخرین دستاوردها و تحولات حفاظت انجمادی گونه‌های گیاهی نادر و در معرض انقراض

‌‌تاکید مدیرکل بنیاد مازندران بر تسریع در روند ساخت مرکز توانبخشی ایثار

کسب 4 رتبه برتر کشوری توسط ایثارگران استان اصفهان در مسابقات سراسری قرآن خانواده‌های شاهد و ایثارگر

مصرف گاز ‌گیلانی‌ها به 27 میلیون و 300 هزار متر مکعب رسید

صدور هشدار قرمز در گیلان؛ پیش‌بینی بارش برف تا 2 متر

کشف 77 تن برنج احتکار شده در گیلان

امدادرسانی نیروهای راهداری به خودروهای گرفتار شده در برف

آب‌ منطقه‌ای هشدار سطح قرمز سیلابی‌شدن رودخانه‌ها را صادر کرد

معرفی کتاب «همراه ما بود»

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

«اخبار مشاهیر موسیقی ایران در مطبوعات» به بازار آمد

چین برای اولین ماموریت جمع‌آوری نمونه‌های سیارک آماده می‌شود

تصویربرداری سریع‌تر و ارزان‌تر از سرطان با الهام از بال پروانه‌ها

جدیدترین ربات انسان‌نما برای انجام دادن کارهای خانه رونمایی شد

ابداع برنجی که خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهد

معرفی کتاب «نصرالله»

«نزار قبانی و نادر نادرپور» در کتابفروشی‌ها

کوچک کردن تومورهای پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد

فضانوردان با لباس‌های کثیف خود چه کار می‌کنند؟

ربات پله نورد چینی رکورد گینس را شکست

مرکز دوم گردشگری دریایی گیلان راه‌اندازی می‌شود

اکیپ‌های عملیاتی و فنی برق منطقه‌ای گیلان در حالت آماده‌باش

استاندار: سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری منجر به توسعه گیلان می‌شود

معرفی نامزدهای «ادبیات» جایزه کتاب سال

صحبت های دلنشین از دکتر کاکاوند

یک تابلوی رنگارنگ از سطح ماه

ماموریت گردشگری فضایی «بلو اوریجین» روز 25 فوریه پرتاب می‌شود

صفحات خورشیدی قدیمی به کفش تبدیل می‌شوند

دیدار مدیرکل بنیاد شهرستان‌های استان تهران با ایثارگران جنوب غرب استان

آغاز بارش شدید برف در گیلان از عصر امروز

اینفوگرافی/ 6 ترفند طلایی برای پرورش تفکر خلاقانه

آماده‌باش گیلان برای بحران برف؛ ورود و خروج مسدود شد