نسیم گیلان

آخرين مطالب

تاریخ فشرده جنگ چاپ شد اقتصادی

تاریخ فشرده جنگ چاپ شد
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - مهر / کتاب «تاریخ فشرده جنگ؛ از شکارچی-خوراکجویان تا ابرقدرت‌های هسته‌ای» نوشته گوئین دایر به‌تازگی با ترجمه سهند سلطاندوست توسط نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شده است.
این‌کتاب در کنار آثار دیگری چون «تاریخ فشرده آلمان»، «تاریخ فشرده اتحاد شوروی»، «تاریخ فشرده انگلستان»، «تاریخ فشرده چین»، «تاریخ فشرده اروپا»، «تاریخ فشرده فرانسه»، «تاریخ فشرده هند» و «تاریخ فشرده ترکیه» قرار می‌گیرد که این‌ناشر چاپ کرده است.
گوئین دایر نویسنده این‌کتاب، نویسنده، مورخ و روزنامه‌نگار انگلیسی ساکن لندن است که یک‌مجموعه تلویزیونی با نام «در باب تاریخ جنگ» ساخت و نامزدی جایزه اسکار را برایش به ارمغان آورد. او پس از «تاریخ فشرده جنگ» مشغول کار روی کتابی درباره علم مهندسی سیارات و پیامدهای ژئوپلیتیک شد و به نوشتن ستون دوهفتگی‌اش درباره مناسبات بین‌المللی در 175 روزنامه از 45 کشور دنیا مشغول است.
مولف کتاب پیش‌رو می‌گوید همیشه جنگ دیگری برای تحلیل‌کردن وجود دارد و او در طول عمرش همین‌کار را کرده است. اما این‌کتاب و نوشته‌های او درباره این است که روال جنگ چیست و چرا آدم‌ها می‌جنگند. حتی به چه ترتیب می‌توان از جنگیدن دست برداشت. دایر می‌گوید افکار عمومی در بسیاری از کشورها بالاخره به ضدیت با جنگ به‌منزله راهی برای تمشیت امور برخاسته، اما تقریباً هر ملتی هنوز ارتش خود را حفظ می‌کند؛ هرچند احتمال استفاده آتی از آن به نظر اکثریت ملت بعید بیاید.
دایر در مقدمه کتابش توضیحاتی می‌دهد و در انتها می‌گوید با وجود همه این‌حرف‌ها اکثر انسان‌ها درباره خاستگاه جنگ یا روال واقعی آن چندان که باید و شاید مطلع نیستند و این‌وضع تا حد زیادی به این‌دلیل است که می‌ترسیم مبادا بررسی موشکافانه جنگ، احترام و امتنان‌مان را نسبت به کسانی که جانشان را در راه جنگ‌ها فدا کرده‌اند، مخدوش کند. اما با وجود به احترام به کشته‌شدگان در جنگ باید به تاریخ و تحلیل جنگ پرداخت. نویسنده «تاریخ فشرده جنگ» می‌گوید: «اگرچه من به‌عنوان مورخ نظامی تعلیم دیده‌ام و نیمه نخست زندگی‌ام در بزرگسالی را با سرکشیدن به بخش‌های مختلف ارتش گذرانده‌ام، اما این‌کتاب نوعی تاریخ نظامی به‌معنای معمول کلمه نیست. مطالعه جنگ است به‌مثابه یک رسم و سنت، به‌منزله نهادی سیاسی و اجتماعی، و به‌عنوان یک معضل.
مطالب این‌کتاب در 10 فصل تدوین شده‌اند که از این‌قرارند:
«خاستگاه‌ها»، «راه و رسم نبرد»، «سیر تحول جنگ (1500- 3500 پ م)»، «جنگ کلاسیک (1400 م- 1500 پ م)»، «سلطنت‌های مطلقه و جنگ محدود (1790- 1400)»، «جنگ افروزی (1900 - 1790)»، «جنگ تمام عیار (1945 - 1900)»، «تاریخ مختصر جنگ هسته‌ای (1990 - 1945)»، «سه‌گانگی: هسته‌ای، سنتی، تروریستی» و «پایان جنگ».
در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:
تا زمانی که تمدن‌ها تولید کالاهایی چون غلات و شراب و مواد معدنی و الوار را، که تجارت عمده‌شان می‌ارزید، آغاز نکرده بودند، کسی نیازی به نیروی دریایی نداشت. بیشتر چنین تجارتی از راه دریا انجام می‌شد (که هنوز هم می‌شود) و حمله به کشتی‌های تجاری ممالک ثروتمند به راهبردی علنی و بسیار پرسود در جنگ تبدیل شد. جابه‌جایی کل نیروهای نظامی از راه دریا نیز در منطقه مدیترانه گزینه نظامی جذابی بود، منطقه‌ای که مسیر دریایی به‌طور کلی سریع‌ترین مسیر بین هر دو نقطه آن بود. ناوگان‌های بزرگ از کشتی‌های جنگی به‌زودی توانستند بر درگیری‌های دریایی در مدیترانه تسلط یابند. اولین‌هدف آن‌ها از بین بردن نیروی دریایی طرف مقابل بود تا پس از آن بتوانند کشتی‌های تجاریِ بی‌دفاع را غارت کنند و قسر در بروند.
کشتی‌های پارویی جنگی نیز همچون بسیاری از مصنوعات دنیای کلاسیک به‌سرعت در قالب طرحی معیارین به حد کمال رسیدند که از آن پس فناوری‌شان طی چندین هزارسال به‌ندرت دستخوش تغییر شد. کشتی‌های تجاری از ترکیبی از بادبان و پارو بهره می‌بردند، اما کشتی‌های جنگی که لازم بود بی‌اعتنا به بادها به‌سرعت در هر جهتی حرکت کنند عمدتاً به‌زور بازو متکی بودند: به بالغ بر چندصد نفر پارو زن که وسایل نقلیه دریایی را از میان آب‌ها با سرعت بالا به حرکت درآوردند.
این‌کتاب با 280 صفحه مصور، شمارگان هزار نسخه و قیمت 320 هزار تومان منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/805291/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تأثیر متفاوت زمان استرس در بارداری بر فرزندان دختر و پسر

پلاسما پزشکی؛ انقلاب در استریلیزاسیون و درمان عفونت‌های مقاوم

اگر سال کبیسه نباشد چه اتفاقی می‌افتد؟

کهکشان کمانچه‌سر !

تراشه جدید بدون سیلیکون چین، «اینتل» را مغلوب کرد

هشدار زودهنگام ابتلا به آلزایمر در چشم نمایان شد

این سوسک رباتیک کاری را انجام می‌دهد که انسان قادر به انجام آن نیست

جراحی دندان برای احیای بینایی فراگیر می‌شود

بهینه‌سازی انواع ساختارهای هندسی گرافن‌اکسید و آب

تقویت فرهنگ اسلامی با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

دیدار مشاور و دستیار رهبری با خانواده شهیدان عبداللهی

استاندار گیلان: خدمات موثر در نظام اداری به مردم ارائه شود

بازسازی و تکثیر ذخایر آبزیان در گیلان آغاز شد

بخشی از کتاب/ دنیایی از استعداد برای زندگی محدود

انتشار چند کتاب تاریخی

کشف مکانیزمی جدید برای تولید برق از آب!

بزرگترین راکتور هسته‌ای اروپا دچار نشت مواد رادیواکتیو شد

گره‌گشایی از درهم‌تنیدگی کوانتومی با کمک فرمول‌های جدید

رقابت با غول‌های خارجی؛ ارتقای نرم افزاری ابزار اندازه گیری در صنعت

پیام سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان به مناسبت سالروز 22 اسفند

لینک نظرسنجی برنامه‌های هفته بزرگداشت شهدا منتشر شد

کتاب «چمدان‌های باز» به چاپ پنجم رسید

خواهم آن عشق که هستی ز سرِ ما ببَرد

200 هزار دلار بدهید، پس از مرگ دوباره زنده شوید!

دارویی که از شما در برابر «ایدز» محافظت می‌کند

2 ماموریت ناسا پرتاب شدند

بهبود سرطان پانکراس در موش‌ها با کمک فناوری‌نانو

نشست خبری مدیرکل بنیاد استان کرمان با اصحاب رسانه

گرامیداشت روز شهید، وظیفه‌ای همگانی است

سخنرانی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد: همگان در برابر خون شهدا مسئولیت دارند

انتصاب مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران

اینفوگرافی/ پیرترین و جوان‌ترین استان‌های کشور

یک گیلانی سرپرست کمیته فنی فدراسیون شطرنج شد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

آزمایشی جدید برای پیش‌بینی عوارض جانبی خطرناک درمان سرطان

دانشمندان باید شوخی کنند!

جوگیری در نوروز؛ چرا این موقع بیشتر خرید می‌کنیم؟

داستان ضرب المثل " از آن ور بام افتادن "

«نظامی گنجوی» شاعر عشق، حکمت و جاودانگی در ادبیات فارسی

گیلان زیر چتر مه

ماه‌گرفتگی پیش‌ رو بر کاوشگران قمر زمین چه تاثیری می‌گذارد؟

کشف بیش از 100 کیلوگرم اکلیل سرنج در رشت

شیله‌وشت پس از بحران؛ از بازگشایی موقت راه تا تخریب 5 خانه آسیب‌دیده

دو خط کتاب/ جامعه نمایشی

همکاری ربات‌های انسان‌نما با هوش مصنوعی Helix

کاربران، «چت‌جی‌پی‌تی» را مضطرب کرده‌اند!

مشکلات ازدواج فامیلی؛ آیا این انتخاب درسته؟

نشست خبری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با رسانه‌ها به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

آیین رونمایی از دو محصول بانک دی با حضور مهندس اوحدی برگزار شد

کتاب «امید فرار کرد» برای نوجوانان بالای 15 سال منتشر شد