نسیم گیلان

آخرين مطالب

افسردگی اشتها را باز می‌کند علمي

افسردگی اشتها را باز می‌کند
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایرنا /یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهد افسردگی بر ولع غذایی تأثیر می‌گذارد و باعث می‌شود افراد تمایل شدیدی به مصرف کربوهیدرات‌ها (بیش از چربی‌ها و پروتئین‌ها) داشته باشند. این ولع غذایی ارتباطی با گرسنگی ندارد؛ بلکه با شدت علائم افسردگی مرتبط است. فهم این ارتباط ممکن است راه را برای راهبردهای درمانی مبتنی‌بر رژیم غذایی هموار کند.
وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: نزدیک به 280 میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند. تأثیر افسردگی بر افراد، گوناگون است. برخی از افراد مبتلا به افسردگی تمایل دارند خانه و زندگی خود را رها ‌کنند، در حالی که عده‌ای دیگر موفق می‌شوند جنبه‌های زندگی روزمره خود را حفظ کنند. این تفاوت‌ها درباره اشتها نیز وجود دارد؛ زیرا افسردگی بر عادات غذایی نیز تأثیر می‌گذارد.
بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی، از دست‌دادن اشتها را تجربه می‌کنند، در حالی که برخی دیگر بیشتر غذا می‌خورند و اغلب به خوردن شیرینی ولع پیدا می‌کنند؛ همه این‌ها ممکن است به تغییرات چشمگیری در وزن بدن منجر شود.

پژوهشگران بیمارستان دانشگاه بُن (UKB)، دانشگاه بن و بیمارستان دانشگاه توبینگن در آلمان دریافته‌اند افراد مبتلا به افسردگی معمولاً کاهش اشتها را تجربه می‌کنند؛ اما غذاهای پرکربوهیدرات را ترجیح می‌دهند.
پروفسور نیلز کرومر (Nils Kroemer)، سرپرست گروه پژوهشی، توضیح داد: بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی از بی‌اشتهایی رنج می‌برند. برخی دیگر، در طول یک دوره افسردگی اشتهای بیشتری دارند و حتی ولع به خوردن غذا به‌ویژه شیرینی‌جات پیدا می‌کنند؛ این تغییرات می‌تواند به تغییر وزن بدن منجر شود.
ولع به خوردن کربوهیدرات
این پژوهش، اولین کار پژوهشی است که نشان می‌دهد افسردگی با تغییرات ویژه ترجیحات غذایی افراد مرتبط است و از ترکیبات تغذیه‌ای غذاهای مختلف تأثیر می‌پذیرد. عوامل اصلی در شکل‌دهی به این ترجیحات، درشت‌مغذی‌ها، یعنی کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها، هستند که اساس رژیم غذایی ما را تشکیل می‌دهند. در میان آن‌ها، کربوهیدرات‌ها منبع انرژی اولیه برای سلول‌های انسان هستند.
ارتباط میان انتخاب غذا و شدت افسردگی
افراد مبتلا به افسردگی در مقایسه با افراد سالم، ولع کمتری به خوردن غذاهای پرچرب و پُر پروتئین دارند؛ در عوض، غذاهای پُر کربوهیدرات مانند شیرینی‌ها را ترجیح می‌دهند.
یافته‌های این پژوهش نشان داد افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها توسط افراد مبتلا به افسردگی به افزایش تمایل آن‌ها به مصرف غذاهای پر چرب و پر پروتئین منجر شد؛ به بیان دیگر، بیماران مبتلا به افسردگی ولع بیشتری به مصرف خوراکی‌هایی دارند که ترکیبی از چربی و کربوهیدرات‌ها هستند مانند شکلات شیری. مصرف این خوراکی‌های پرانرژی نیز معمولاً مشخصه یک رژیم غذایی ناسالم هستند. تا به حال، تصور می‌شد که ولع به خوردن غذاهای پرکربوهیدرات با افزایش اشتها مرتبط است.
لیلی تورن (Lilly Thurn)، یکی از اعضای گروه پژوهشی، توضیح داد: یافته‌های ما نشان داد که موضوع این نیست. ولع به افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها با شدت کلی افسردگی، به ویژه علائم اضطراب مرتبط است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/804698/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تأثیر متفاوت زمان استرس در بارداری بر فرزندان دختر و پسر

پلاسما پزشکی؛ انقلاب در استریلیزاسیون و درمان عفونت‌های مقاوم

اگر سال کبیسه نباشد چه اتفاقی می‌افتد؟

کهکشان کمانچه‌سر !

تراشه جدید بدون سیلیکون چین، «اینتل» را مغلوب کرد

هشدار زودهنگام ابتلا به آلزایمر در چشم نمایان شد

جراحی دندان برای احیای بینایی فراگیر می‌شود

این سوسک رباتیک کاری را انجام می‌دهد که انسان قادر به انجام آن نیست

بهینه‌سازی انواع ساختارهای هندسی گرافن‌اکسید و آب

تقویت فرهنگ اسلامی با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

دیدار مشاور و دستیار رهبری با خانواده شهیدان عبداللهی

بازسازی و تکثیر ذخایر آبزیان در گیلان آغاز شد

استاندار گیلان: خدمات موثر در نظام اداری به مردم ارائه شود

انتشار چند کتاب تاریخی

بخشی از کتاب/ دنیایی از استعداد برای زندگی محدود

کشف مکانیزمی جدید برای تولید برق از آب!

بزرگترین راکتور هسته‌ای اروپا دچار نشت مواد رادیواکتیو شد

گره‌گشایی از درهم‌تنیدگی کوانتومی با کمک فرمول‌های جدید

رقابت با غول‌های خارجی؛ ارتقای نرم افزاری ابزار اندازه گیری در صنعت

پیام سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان به مناسبت سالروز 22 اسفند

لینک نظرسنجی برنامه‌های هفته بزرگداشت شهدا منتشر شد

کتاب «چمدان‌های باز» به چاپ پنجم رسید

خواهم آن عشق که هستی ز سرِ ما ببَرد

200 هزار دلار بدهید، پس از مرگ دوباره زنده شوید!

دارویی که از شما در برابر «ایدز» محافظت می‌کند

2 ماموریت ناسا پرتاب شدند

بهبود سرطان پانکراس در موش‌ها با کمک فناوری‌نانو

نشست خبری مدیرکل بنیاد استان کرمان با اصحاب رسانه

گرامیداشت روز شهید، وظیفه‌ای همگانی است

سخنرانی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد: همگان در برابر خون شهدا مسئولیت دارند

انتصاب مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران

اینفوگرافی/ پیرترین و جوان‌ترین استان‌های کشور

یک گیلانی سرپرست کمیته فنی فدراسیون شطرنج شد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

آزمایشی جدید برای پیش‌بینی عوارض جانبی خطرناک درمان سرطان

دانشمندان باید شوخی کنند!

جوگیری در نوروز؛ چرا این موقع بیشتر خرید می‌کنیم؟

داستان ضرب المثل " از آن ور بام افتادن "

«نظامی گنجوی» شاعر عشق، حکمت و جاودانگی در ادبیات فارسی

گیلان زیر چتر مه

ماه‌گرفتگی پیش‌ رو بر کاوشگران قمر زمین چه تاثیری می‌گذارد؟

کشف بیش از 100 کیلوگرم اکلیل سرنج در رشت

شیله‌وشت پس از بحران؛ از بازگشایی موقت راه تا تخریب 5 خانه آسیب‌دیده

دو خط کتاب/ جامعه نمایشی

همکاری ربات‌های انسان‌نما با هوش مصنوعی Helix

کاربران، «چت‌جی‌پی‌تی» را مضطرب کرده‌اند!

مشکلات ازدواج فامیلی؛ آیا این انتخاب درسته؟

نشست خبری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با رسانه‌ها به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

آیین رونمایی از دو محصول بانک دی با حضور مهندس اوحدی برگزار شد

کتاب «امید فرار کرد» برای نوجوانان بالای 15 سال منتشر شد