نسیم گیلان

آخرين مطالب

«شکار» سرنوشت شوم پرندگان مهاجر؛ وقتی گیلان مهمان‌نوازی نمی‌کند گفتگو

«شکار» سرنوشت شوم پرندگان مهاجر؛ وقتی گیلان مهمان‌نوازی نمی‌کند
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - - بهرام قربانپور: بافت جنگلی و مرطوب گیلان بستری را فراهم کرده تا این استان به زیستگاه هر جنبنده‌ای تبدیل شود چه رسد به پرندگان مهاجر. گیلان همیشه سبز و زیبا در طول سال میزبان دسته دسته پرندگان زیبا و خوش صدا است، پرندگانی که با آمدنشان رنگ و لعاب خاصی به زیست بوم استان می‌دهند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اما این پرندگان در کنار پرسه زدن در میان جنگل‌های هیرکانی و تالاب‌های هزار جزیره گیلان با کلمه «تهدید» بیگانه نیستند. کافیست روزهای آخر هفته سری به تالاب بین‌المللی انزلی بزنید، افراد تفنگ به دستی را می‌بینید که با ماشه چکانی گاه بی گاه، قلب کوچک و بی‌گناه پرندگان را نشانه گرفته‌اند.
شکار بی‌رویه و غیرمجاز در اطراف تالاب انزلی دیگر هیچ جای امنی برای «زیستن» نگذاشته، آنطور که بومیان منطقه می‌گویند؛ تالاب انزلی هر هفته پنج‌شنبه‌های خونین را تجربه می‌کند و شکارچیان مجاز و غیرمجاز ماشه‌هایشان به سمت «خوتکا»، «چنگر» و «اردک» می‌چکانند، پرندگانی که شکارشان «مجاز» اعلام شده است.

نسیم گیلان

افزایش 10 درصدی کشفیات شکار غیرمجاز
«رامین زراعتی» فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان را گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تهدیدات و چالش‌های حوزه زیست پرندگان در استان می‌گوید: صدور پروانه‌های شکار، شکار غیرمجاز و همچنین دام‌گذاری تنها بخشی از تهدیدات علیه پرندگان است.
وی با بیان اینکه شکار با تورهای هوایی خطر جدی برای پرندگان است، افزود: شکار پرندگان با تورهای هوایی به عنوان سنت نانوشته و نادرست در برخی روستاهای گیلان به عنوان وسیله‌ای برای امرار و معاش تلقی شده و بکار گرفته می‌شود.
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست گیلان از افزایش 10 درصدی کشفیات در حوزه شکار غیرمجاز پرندگان افزایش 10 درصدی کشفیات در حوزه شکار غیرمجاز پرندگان در گیلان
در استان خبر داد و بیان کرد: به مراتب با افزایش کشفیات در حوزه شکار غیرمجاز، شمار دستگیری افراد متخلف هم رشد 10 درصدی داشته است.
زراعتی با تاکید بر لزوم حفاظت از پرندگان مهاجر و گونه‌های بومی گیلان، اولویت بندی مناطق حفاظت شده بر اساس حساسیت‌های زیست محیطی را یکی مهم‌ترین اقدامات برشمرد و بیان کرد: مناطق حساس زیست محیطی گیلان در فصل میزبانی پرندگان مهاجر به صورت ویژه مورد پایش و رصد قرار می‌گیرند.
وی با بیان اینکه حفاظت محیط زیست گیلان با چالش نیرو مواجه است، افزود: یگان حفاظت محیط زیست گیلان فقط با 150 نیرو در 20 پاسگاه محیط‌بانی و یک پاسگاه فصلی برای حفاظت از عرصه‌های زیست‌محیطی و مناطق 4 گانه گیلان فعالیت می‌کند و این کمبود نیرو در عرصه بزرگ استان بسیار مهم است.
فقدان قوانین و مجازات‌های بازدارنده
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به کیفری نبودن جرایم زیست محیطی بیان کرد: قوانین و مجازات‌های تخلفات و جرایم زیست‌محیطی بازدارنده نیست و نمی‌تواند اثرگذار باشد.
وی با اشاره به عدم تأثیرگذاری جنبه حقوقی جرایم زیست‌محیطی اضافه کرد: جرایم کیفری باید پیوست جرایم حقوقی در ماجرای تخلفات زیست‌محیطی لحاظ شود.
زراعتی با بیان اینکه ارتزاق و معیشت بسیاری از افراد بومی گیلان وابسته به شکار است، افزود: حفظ محیط زیست و پرندگان در کنار توجه به معیشت و ارتزاق مردم به صورت رفتار عدالت خواهانه‌ای دیده شود.
وی با تاکید بر لزوم مشارکت دادن مردم در حوزه محیط زیست افزود: موضوع حفاظت محیط‌زیست و صیانت از منابع طبیعی بدون مردم نتیجه بخش نیست.
پرندگان در دریایی از بیم‌ها
تغییرات اقلیمی، آب رفت دریا و خشک شدن تالاب‌ها یکی دیگر از عوامل نابودی زیست بوم پرندگان به شمار می‌رود و با کوچک شدن پهنه‌های آبی، حلقه زیستی پرندگان هم به مراتب تنگ و تنگ‌تر می‌شود و از طرفی رهاشدگی بی قید آلودگی‌ها و پساب‌های خانگی، صنعتی و عفونی به تالاب‌ها و پهنه‌های آبی، نفس زیستگاه پرندگان را گرفته است و آنها را در آستانه مرگ زودرس قرار داده، از سوی دیگر همچنین پسماندها هم تهدید دیگری برای محیط زیست و به ویژه پرندگان است؛ رهاشدگی، انباشت و رسوب پسماندها در دل جنگل‌ها و منابع طبیعی زنگ خطر بزرگی برای زیست پرندگان است.
برداشت‌های غیرمجاز و غیرمنطقی از بستر رودخانه‌های گیلان هم در آن‌سو بر طبل مرگ پرندگان می‌کوبد، تا جایی که در بخش مهم اکوسیستم زیستی استان دیگر جایی برای زندگی پرندگان یافت نمی‌شود.

نسیم گیلان

همه جای گیلان زیستگاه است
«حسین علی‌نژاد» رئیس اداره نظارت بر حیات وحش گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر، همه جای استان را زیستگاه پرندگان معرفی می‌کند و می‌گوید: با توجه به زیست‌بوم و شرایط آب و هوایی و خرده سیستم‌های طبیعی موجود در گیلان، تنوع زیستی در این استان را افزایش داده است.
به گفته وی، گیلان پذیرای کوچک‌ترین و بزرگ‌ترین گونه پرندگان است و این استان زیستگاه وسیعی از انواع پرندگان است.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش گیلان از شناسایی 263 گونه پرنده در این استان خبر داد و بیان کرد: از ریزپرنده‌ها گرفته تا پرندگان بزرگ و شکاری و… و. در پهنه‌های آبی گیلان حضور دارند.
علی‌نژاد با بیان اینکه تخریب زیستگاه مهم‌ترین تخطی حیات وحش به ویژه پرندگان است، ادامه داد: تخریب و تجاری سازی و بهره برداری از زیستگاه‌های حیات وحش و پرندگان زنگ خطر بزرگ علیه «زیست» به شمار می‌رود.
صدور 1500 پروانه شکار
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش گیلان از صدور بیش از 1500 پروانه شکار در این استان خبر داد و بیان کرد: پروانه شکار برای خارج مناطق حفاظت شده و 4 گانه صادر شده است.
زیستگاه‌های گیلان سالانه میزبان حدود 2 الی 3 هزار پرنده مهاجر و بومی بوده که بر اساس آمارها در طول سه سال گذشته این روند با فراز و نشیب‌هایی همراه بوده است.
علی‌نژاد با بیان اینکه گیلان دارای پرنده در حال «انقراض» نیست، گفت: با توجه به تنوع زیستی و شرایط اقلیمی مناسب در گیلان، حال پرندگان در استان خوب است.
با همه این اما و اگرهای زیست محیطی؛ آنچه که واضح و مبرهن است شکار بی‌رویه و خارج از چارچوب پرندگان مهاجر و بومی در گیلان است که مرده و زنده این پرنده‌ها در بازارهای محلی و روز گیلان به راحتی با قیمت بالای 300 الی 400 هزار تومان داد و ستد می‌شود.
این‌طور که به نظر می‌رسد گستردگی پهنه زیستی گیلان و همچنین فقدان نیروی انسانی در حوزه یگان حفاظت از یک‌سو و اهمیت و ارزش اقتصادی شکار پرندگان از سوی دیگر و همچنین عدم قوانین و مجازات‌های سخت‌گیرانه، سبب شده تا پرندگان مهاجر و بومی در گیلان سرنوشت شوم «شکار» را تجربه کنند یا اینکه با دلهره و اضطراب گیلان‌گردی کنند.
کد خبر 6366542

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/802993/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مشخصات سه ماهواره پیشرفته ایرانی

چیزی شبیه اهرام مصر در مریخ پیدا شد

ذخیره اطلاعات کوانتومی در «لعل» ممکن شد

کشف تحول‌ساز در علم ژنتیک؛ ماشین‌های DNA می‌توانند تغییر مسیر دهند!

نصب پنل‌های خورشیدی روی ریل قطار در فرانسه

نخ دندان کشیدن علیه بیماری‌های قلبی

چرا خودمان را می‌خارانیم؟

چین برای تولید برق نامحدود خورشید مصنوعی می‌سازد

تجلیل از پاسداران فرزند شهید و جانباز در حرم مطهر بانوی کرامت به مناسبت روز پاسدار

تخفیف 10 درصدی عوارض شهرداری رشت به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر

اجرای تاسیسات فاضلاب رضوانشهر نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است

100 پروژه عمرانی و خدماتی در بخش اسالم افتتاح شد

4 طرح عام المنفعه در بخش مرکزی شفت بهره برداری رسید

آثار ماندگار مرد هزارنقشِ سینمای ایران!

برگزاری راهپیمایی یوم‌الله 22 بهمن در 66 نقطه گیلان

آغاز اکران همزمان فیلم‌های جشنواره فجر از امروز در رشت

بخشی از کتاب/ سه‌شنبه‌ها با موری

«اُسکار و لوسیندا» منتشر شد

خواندن غزلی از علیرضا قَزوه، نویسنده و شاعر ایرانی

زندگینامه خودنوشت مارتین بوبر به کتابفروشی‌ها آمد

خانه کوچک تاشو و قابل نصب بدون ابزار در 60 دقیقه!

فرصت آشنایی با 10 ستاره پر نور آسمان در گنبد مینا

ماشین تولید سحابی!

ماهواره پارس 2 در صف پرتاب

عامل جدید هوش مصنوعی «چت‌جی‌پی‌تی» رونمایی شد

ساخت دماسنج دقیقی که به کالیبراسیون و تنظیم نیاز ندارد

اولین ماموریت ژاپن در سال 2025 پرتاب شد

مادر شهیدان والامقام «به جامه» آسمانی شد

دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با سه تن از جانبازان

محصولات کشاورزی، عمده کالا‌های صادراتی ایران به روسیه

اجرای تاسیسات فاضلاب رضوانشهر مستلزم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است

«شکار» سرنوشت شوم پرندگان مهاجر؛ وقتی گیلان مهمان‌نوازی نمی‌کند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

درخشش تیم ورزشی بیماران خاص گیلان در مسابقات گلستان

راه‌اندازی یک دفتر خدمات مسافرت هوایی و گردشگری در غرب گیلان

خطر خشکسالی بیخ گوش میانکاله و خلیج گرگان

جستجو و نجات در ساختمان‌های فروریخته گیلان + تصاویر

راه‌اندازی دفتر خدمات مسافرت هوایی و گردشگری در غرب گیلان

«فهرست منابع غیرکتابی کتابخانه دانشکده ادبیات و علوم انسانی» منتشر شد

داستانک/ حاضر جوابی تولستوی

خواندن چند بیت از آثار سلمان هراتی

ساخت کفش‌های ضد لغزش با الهام از انگشتان مارمولک

ساخت سیستم‌های حذف آلاینده‌های مضر از گازهای خروجی در فرآیندهای صنعتی

یکی از برکات جمهوری اسلامی خودکفایی کشور در حوزه تولید علم است

«شکار» سرنوشت شوم پرندگان مهاجر؛ وقتی گیلان مهمان‌نوازی نمی‌کند

15 نفر از سارقین منازل مردم دستگیر شدند

اینفوگرافی/ 4 میان وعده هوشمند در بارداری

شعر جامی و ارادت به مقام خاتم پیامبران (ص)

داستانک/ عشق در هفتاد و پنج سالگی

علت وقوع طوفان‌های ویرانگر در مریخ چیست؟

این ستاره هر 80 سال یکبار می‌درخشد / آماده تماشا شوید