نسیم گیلان

آخرين مطالب

ستاره جوان خاموش شد علمي

ستاره جوان خاموش شد
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - خبرآنلاین /دو ستاره از مجموعه سه‌ستاره‌ای تی‌ ثوری/ T Tauri ستاره‌ای جوان و شاید حتی نوزاد در کهکشان راه شیری؛ ممکن است برای دهه‌ها از نظر ناظران زمینی پنهان شوند. زیرا توده‌ای ضخیم و مبهم از گاز و غبار جلوی آن را گرفته است.
مجموعه ستاره‌ای تی‌ثوری که در فاصله 471 سال نوری از زمین و در صورت فلکی ثور، قرار دارد، همنام نوعی از پیش‌ستاره‌ها است که روشنایی آنها نوسان دارد. ستاره تی ثوری به‌ عنوان اولین پیش‌ستاره شناخته‌شده این طبقه که همواره هم توجه اخترشناسان را به خود جلب کرده، اکنون، در شرف آغاز تاریکی بزرگی است که می‌تواند یک قرن ادامه داشته باشد.
به نقل از ایرنا، در منظومه سه گانه تی ثوری، تنها می‌توانیم یکی از ستارگان به نام تی‌ ثوری شمال/ T Tauri North را از طریق تلسکوپ نوری ببینیم. دو ستاره دیگر هم که به نام تی ثوری الف و ب شناخته می‌شوند، یک منظومه دوتایی را تشکیل می‌دهند که 100 واحد نجومی (9.3 میلیارد مایل/14.9 میلیارد کیلومتر) از ستاره اصلی فاصله دارد و هر 4600 سال یک بار به دور ستاره تی ثوری شمالی می‌چرخند.
حالا این ستاره‌های دوگانه در مرکز یک توده ضخیم و غبارآلود از گاز پنهان شده‌اند. گرد و غبار موجود در این توده به قدری نفوذناپذیر است که ستاره‌های دوگانه یادشده فقط در نور مادون قرمز قابل مشاهده هستند که می‌تواند از میان غبار نسبتاً ضعیف عبور کند. اما اکنون از دید ما طوری است که مدار چرخش تی ثوری جنوبی، این توده را مقابل ستاره تی ثوری شمال آورده و نتیجه این امر از نظر اخترشناسان این است که ستاره از دید ما نامرئی می‌شود.
منجمان آماتور، از چند دهه قبل تغییرات درخشندگی ستاره مرئی در سه گانه تی ثوری را پیگیری می‌کنند. روشنایی این ستاره در بیشتر این مدت حدود قدر ظاهری 10.2 با تغییرات جزئی حدود نیم قدر ظاهری بود که ناشی از انفجارهای بر افزایش روی ستاره و جت های فراری است که از ستاره دور می شوند، معلق بوده است.
به روشنایی یا درخشندگی ظاهری ستارگان و سایر اجرام آسمانی از دید ناظر زمینی، قدر ظاهری (apparent magnitude) می‌گویند. وقتی به ستارگان پرشمار آسمان شب می‌نگریم، درخشندگی بسیاری از آن‌ها یکسان به نظر می‌رسد. قدر ظاهری در ستارگان هر چه بیشتر باشد، ستاره کم نورتر است؛ برای مثال، قدر 1 بسیار درخشان تر از قدر 10 است. کم نورترین ستاره ای که می توان با چشم غیر مسلح در آسمان شب، از یک مکان بسیار تاریک، مشاهده کرد، است. حدود قدر 6 دهم است.
تریسی بک، از موسسه علمی تلسکوپ فضایی در یک نشست خبری در دویست و چهل و پنجمین نشست انجمن نجوم آمریکا در این مورد گفت: حدودا سال 2016 بود که این ستاره به کلی خاموش شد و بار دیگر در سال 2022-2023، نور تی ثوری حدود 2 درجه کاهش یافت. در یک کنفرانس خبری در دویست و چهل و پنجمین نشست انجمن نجوم آمریکا در مریلند گفت: ما بیش از یک قرن است که چنین چیزی را ندیده ایم.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/801559/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تغییر سیاست گوگل در استفاده تسلیحاتی و نظارتی از هوش مصنوعی

آیا جهان ما حاصل سفیدچاله است؟

تعداد ماه‌ها در منظومه شمسی

برای تجدید فراش بیژن مرتضوی، دادگاه فوری تشکیل شد!

تصویب سرمایه‌گذاری خارجی برای 9 طرح گیلان

نمایشگاه صنایع دستی در بنای تاریخی دادگستری بندرانزلی

ناوگان حمل و نقل عمومی رشت هوشمندسازی می‌شود

آیا بساط ترافیک‌های وحشتناک‌ رشت جمع می‌شود؟ + فیلم

جزییات باور نکردنی از پرونده گروگانگیری در رشت

جذب 3.8 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی ‌در گیلان

جزئیاتی تکان دهنده از گروگانگیری 29 ماهه خانواده‌ای در رشت

ساماندهی دست‌فروشان رشت نیازمند همکاری همه دستگاه‌های مرتبط است

برگزاری سومین «جشن سرود فجر» انقلاب اسلامی در گیلان

تعطیلی ادارات استان گیلان پنجشنبه 18 بهمن 1403 / آیا ادارات رشت و استان گیلان پنجشنبه 18 بهمن تعطیل است؟

افتتاح پروژه های بسیج سازندگی با صرف اعتبار 100 میلیارد تومانی در گیلان

هوشمند سازی موزه رشت؛ لاهیجان شهر تاریخی جهان اسلام می‌شود

جدول خاموشی برق گیلان پنجشنبه 18 بهمن 1403 + زمان قطعی برق رشت فردا پنجشنبه هجدهم بهمن 1403

810 میلیارد ریال تسهیلات در گردش به چایکاران کشور پرداخت شد

حجت‌الاسلام «سعیدی»: احداث شهرک بدونِ جانمایی نمازخانه شایسته نظام اسلامی نیست

افتتاح 81 پروژه عام المنفعه در بخش لشت نشاء رشت

هم‌اندیشی مدیرعامل بیمه سینا با شبکه فروش قزوین، گیلان و زنجان

شهردار: ناوگان حمل‌ونقل عمومی رشت هوشمندسازی می‌شود

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

صدا بزن مرا شبی به غربتی که خواستی!

بانوان شاعر از دید بهمن بنی هاشمی

برگزاری محفل شعر نوزدهمین جشنواره بین المللی فجر در زاهدان

تلسکوپ فضایی هابل یک هدف تماشایی را در اعماق فضا مشاهده کرد

رویکردی نوین برای درمان سرطان استخوان با پژوهش امیدبخش محققان سمنانی

کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی با مصرف یک «تخم‌مرغ» در هفته

خطر ابتلا به سرطان ممکن است قبل از تولد مشخص شود

آزمایشات مخفی آمریکا برای نابودی پهپادها با لیزر

«اسپیس‌ایکس» 2 ماهواره رصد زمین شرکت «مکسار» را پرتاب کرد

ساخت پارچه با میکروب‌ در ژاپن

کشف فعالیت‌های ژئولوژیک تازه در ماه

نماز چون آنتی ویروسی در مقابله با بدافزارها عمل می کند

افتتاح طرح توسعه صنعتی 210 میلیارد تومانی پالت و جعبه چوبی در رضوانشهر

مدیرکل زندان‌های گیلان با مردم دیدار کرد

برگزاری طرح ملی پایش مراکز تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی در گیلان

اسماعیل حاجی‌ پور، چهره جنجالی فوتبال ایران درگذشت

آخرین وضعیت پرونده گروگانگیری در رشت/ «اعضای خانواده گروگان گرفته‌شده به نوعی به فعالیت‌های خرافاتی اعتقاد داشته‌اند»

ثبت حدود 284 هزار و 600 فقره درخواست در درگاه ملی مجوزهای گیلان

درگذشت مالک خبرساز داماش در رشت

جزئیات وحشتناک از گروگانگیری 29 ماهه در رشت

جزئیات تکان‌دهنده از گروگانگیری خانوادگی رشت | پای سحر و جادو وسط بود؟

آخرین وضعیت پرونده گروگانگیری در رشت |‌ زن گروگانگیر آشنایی قبلی با خانواده آنها داشته و...

توزیع بیش از 404 تن کود بین باغداران هندوانه گیلان

استاندار گیلان: درآمد واردکنندگان چای 7 برابر چایکاران است

جزئیات تازه درمورد گروگانگیری 29 ماهه یک خانواده در رشت

«حلقه گسترنده» در کتابفروشی‌ها؛ پاسخ‌های فیلسوف استرالیایی به سوالات فلسفه اخلاق

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه