نسیم گیلان

آخرين مطالب

ابتکار آمریکایی‌ها برای افزایش عمر، انرژی و کارایی باتری‌های لیتیوم-گوگرد اقتصادی

ابتکار آمریکایی‌ها برای افزایش عمر، انرژی و کارایی باتری‌های لیتیوم-گوگرد
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / محققان ایالات متحده الکترولیت قدرتمندی را برای افزایش عمر باتری‌های لیتیوم-گوگرد، ضمن بهبود انرژی و کارایی آنها طراحی کرده‌اند.
محققان باتری‌های لیتیوم-گوگرد(Li-S) را با افزودنی‌های الکترولیت نوآورانه برای حل چالش‌های کلیدی مرتبط با آنها ساخته‌اند.
باتری‌های Li-S با چالش‌هایی مانند خیس شدن ضعیف الکترولیت و انتقال آهسته یون در کاتدهای ضخیم گوگرد، به ویژه در شرایط عملی مواجه هستند.
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که یک افزودنی اسید لوئیس(LAA) که قبلا تصور می‌شد نامناسب است، می‌تواند یک لایه بین فازی یکنواخت را داخل کاتد تشکیل و انتقال یون را افزایش دهد.
محققان با استفاده از تکنیک‌ها و شبیه‌سازی‌های پیشرفته، این رویکرد را تأیید می‌کنند و بینش‌های جدیدی را در مورد فعل و انفعالات الکترولیت-کاتد ارائه می‌کنند و راه را برای بهبود عملکرد باتری Li-S هموار می‌کنند.
تیم آزمایشگاه ملی آرگون(ANL) در وزارت انرژی ایالات متحده(DOE) ادعا می‌کند که طراحی این الکترولیت جدید می‌تواند چگالی انرژی را بهبود بخشد، هزینه را کاهش دهد و عمر چرخه را نیز افزایش دهد.
باتری‌های Li-S پیشرفته
همین طور که جهان به سمت استفاده بیشتر از نیروی برق می‌رود، دانشمندان از سراسر جهان در حال رقابت برای ایجاد باتری‌های فراتر از لیتیوم هستند، با وجود این واقعیت که باتری‌های لیتیوم-یون تاکنون موفقیت بزرگی کسب کرده‌اند.
باتری‌های لیتیوم-یونی تجاری از مواد نسبتاً پرهزینه‌ای مانند ترکیبات کبالت و نیکل استفاده می‌کنند که به شدت به زنجیره‌های تامین ناپایدار وابسته هستند و چگالی انرژی کمتری نسبت به باتری‌های جایگزین دارند.
از آن سو باتری‌های لیتیوم-گوگرد(Li-S) که دارای یک کاتد گوگرد و یک آند فلزی لیتیوم هستند، یکی از قابل استفاده‌ترین جایگزین‌ها برای باتری‌های لیتیوم-یون هستند. این ترکیب الکترود از منابعی استفاده می‌کند که به راحتی در زمین در دسترس هستند و دو تا سه برابر چگالی انرژی و هزینه کمتر را نوید می‌دهند.
باتری‌های لیتیوم-گوگرد با چالش‌هایی مانند عمر چرخه کوتاه ناشی از کوچ پلی سولفید و واکنش‌های شیمیایی ناهموار مواجه هستند. برخلاف باتری‌های لیتیوم-یونی که یون‌های لیتیوم را بین لایه‌های کاتد ذخیره می‌کنند، باتری‌های لیتیوم-گوگرد به واکنش‌های شیمیایی متکی هستند که در آن گوگرد به پلی سولفیدهای محلول تبدیل می‌شود.
به گفته محققان، این اتفاق موجب ایجاد یک اثر رفت و آمدی(shuttling) رسوب مواد در آند و کاهش عملکرد می‌شود. راهبردهای رفع این مشکل شامل افزودنی‌های الکترولیت است که قبلاً به دلیل واکنش شیمیایی آنها با کاتد گوگرد و سایر اجزای باتری ناسازگار در نظر گرفته می‌شد.
محلول‌های لیتیوم پایدار
پژوهشگران برای مقابله با این چالش‌ها کلاس جدیدی از افزودنی‌ها را توسعه داد که عملکرد باتری را بهبود می‌بخشد. آنها با مدیریت دقیق برهمکنش مواد افزودنی با ترکیبات گوگردی، با موفقیت یک رابط بهبود یافته بین کاتد و الکترولیت ایجاد کردند که انتقال نرم‌تر لیتیوم-یون را ممکن می‌سازد.
گویلیانگ ژو(Guiliang Xu) شیمیدان ANL و سرپرست این تحقیق در بیانیه‌ای گفت: این افزودنی که افزودنی اسید لوئیس(Lewis acid additive) نامیده می‌شود، نمکی است که با ترکیبات پلی سولفید واکنش داده و یک لایه روی کل الکترود تشکیل می‌دهد.
وی افزود: نکته کلیدی این است که یک واکنش جزئی برای تشکیل داشته باشیم که بدون واکنش مداوم باشد که مواد را مصرف می‌کند و چگالی انرژی را کاهش می‌دهد.
این افزودنی یک لایه محافظ روی آند و کاتد تشکیل می‌دهد و اثر رفت و آمدی را سرکوب می‌کند، سلول را تثبیت می‌کند و انتقال کارآمد یون را ارتقا می‌دهد. این طراحی الکترولیت، انحلال گوگرد را به حداقل می‌رساند و یکنواختی واکنش را بهبود می‌بخشد و امکان استفاده از افزودنی‌های ناسازگار قبلی را نیز فراهم می‌کند.
محققان این الکترولیت جدید را با یک الکترولیت معمولی مقایسه و مشاهده کردند که تشکیل و انحلال پلی سولفید به میزان قابل توجهی کاهش یافته است که از طریق تکنیک‌های پیشرفته اشعه ایکس تأیید شده است. همچنین یافته‌ها نشان داد که طراحی این الکترولیت با ردیابی واکنش‌ها در طول شارژ و تخلیه، به طور موثری مشکلات رفت و آمد پلی سولفید را کاهش می‌دهد.
این تیم ادعا می‌کند که رابط بهبود یافته همچنین انتقال یون را افزایش می‌دهد، ناهماهنگی‌های واکنش را کاهش می‌دهد و چالش‌های کلیدی در عملکرد باتری لیتیوم-گوگرد را برطرف می‌کند.
ژو افزود: ما معتقدیم باتری‌های لیتیوم-گوگرد با بهینه‌سازی بیشتر و توسعه الکترودهای گوگرد می‌توانند به چگالی انرژی بالاتر و عملکرد کلی بهتر دست یابند و به پذیرش تجاری آنها کمک شود.
پایداری و ایمنی فلز لیتیوم به دلیل واکنش‌پذیری و اشتعال‌پذیری الکترولیت هنوز چالش‌های اصلی برای باتری‌های لیتیوم-گوگرد است و محققان در حال تولید الکترولیت‌های ایمن‌تر و پایدارتر هستند.
تکنیک‌های پیشرفته پرتو ایکس در منبع فوتون پیشرفته ANL، از جمله طیف‌سنجی جذب، تصویربرداری پراش و نقشه‌برداری فلورسانس، حلالیت پلی سولفید، یکنواختی واکنش سلولی و کوچ گوگرد را نشان می‌دهد و بینش‌هایی را برای رسیدگی به این مسائل و بهبود عملکرد باتری ارائه می‌دهد.
جزئیات این پژوهش در مجله Joule منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/800251/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لحظه زیبای جدایی بوستر استارشیپ از فضاپیما

ویدیویی از انفجار استارشیپ

مادر گرانقدر شهیدان «محمدخانی» به فرزندان شهیدش پیوست

وضعیت آب و هوای رشت فردا 29 دی ماه

ورود بیش از 223 هزار وسیله نقلیه به گیلان

شعرخوانی زیبا دکتر کاکاوند

داستانک/ محروم از چشم و پا

نقطه لاگرانژی L2 و دلیل استقرار تلسکوپ جیمز وب در آنجا

کلاه ایمنی مجهز به هوش مصنوعی

به عنوان یک مادر چجوری میتوانیم شرایط را تغییر دهیم؟

تاکید بر توانایی های شخصی از نگاه بیدل

شعر انتخابی محمدتقی عزیزیان در رقابت شاعران فصل سوم

درمان بیماری آلزایمر با داروی گیاهی ایران‌ساخت

فضانوردانِ ناسا درحال ذخیره سازی مواد در یخچال های سرد

آتش زدن میل تاریخی املش برای جذب فالور

غایب و حاضر بودن اولیا الهی از نظر مولانا

پس بگو قرار بود که تو بیایی و من نمی‌دانستم!

قوی‌ترین «ماده زرهی» ساخته شد

سگ رباتیک چینی 100 متر را زیر 10 ثانیه دوید

برخورد جدی با فروشندگان پرندگان مهاجر در گیلان

وضعیت زمین های تصرفی فومن توسط برخی مراکز مشخص شود

انهدام باند خانوادگی قاچاق چوب در گیلان / 3 محیط‌بان آسیب دیدند

جشن پیروزی جبهه مقاومت در گیلان

آتش سوزی لس آنجلس ناکارآمدی آمریکا در بحران را برملا کرد

پیروزی مقاومت چراغ راه آزادی قدس است

آتش زدن میل تاریخی املش برای جذب فالور در گیلان

هشدار محیط‌زیست گیلان به فروشندگان پرندگان مهاجر و حیوانات

نخستین غار آبی گیلان ثبت ملی شد

غار آبی این استان ثبت ملی شد

آتش‌بس غزه سرآغازی برای نابودی دیوار‌های ظلم و ستم است

انهدام باند خانوادگی قاچاق چوب در گیلان؛ 3 محیط‌بان آسیب دیدند

جشن «جمعه نصر» در مصلای نماز جمعه رشت

مثل گیسویی که باد آن را پریشان می کند!

باران نیکراه: برای منی که فیزیک خوندم نور خداست!

سلول‌های فتوولتائیک نانوساختار، سوخت پاک تولید می‌کنند

عامل آتش‌سوزی میل تاریخی روستای اُمام در املش دستگیر شد

جشن «نصر مقاومت» در گیلان برگزار شد

دغدغه بانوان کارآفرین گیلان درخصوص عرضه تولیدات صنایع دستی

برداشت 150 تن پرتقال از روستای پرشکوه شهرستان لنگرود

اخبار پیش بینی آب و هوا و هواشناسی رشت فردا | وضعیت آب و هوا گیلان فردا 29 دی ماه 1403

ترافیک 11 کیلومتری در محور رشت - امامزاده هاشم

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

یک لحظه فضایی تاریخی برای هند رقم خورد

تولید نانوساختاری عجیب برای استفاده در رایانه کوانتومی

عملیات اجرایی پروژه راه خلخال به منجیل دوباره آغاز می‌شود

گریه هایی که مال شادی بوده!

شعر انتخابی مرتضی طوسی در سرزمین شعر

بارش برف و باران در جاده‌های 15 استان

زمان قطع برق رشت شنبه 29 دی ماه ( جدول خاموشی)

سؤتفاهمی که درباره واژه «فرسته» پیش آمد!