نسیم گیلان

آخرين مطالب

پرهیز از سوگیری‌ها / تلاش داریم داوری بی‌غرض و منصفانه باشد اقتصادی

پرهیز از سوگیری‌ها / تلاش داریم داوری بی‌غرض و منصفانه باشد
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / مسعود کوثری با بیان اینکه جلب رضایت همه کار راحتی نیست، می‌گوید: تلاش داریم در جایزه جلال، داوری آثار بی‌غرض و منصفانه انجام شود.
دبیر هفدهمین دوره جایزه جلال آل‌احمد در گفت‌وگویی درباره رویکردهایی که این دوره از جایزه خواهد داشت، گفت: جایزه «جلال» طبق اساس‌نامه‌ روال مشخصی دارد و هر سال بر اساس آن اجرا می‌شود. این دوره هم مستثنی نبوده و بر اساس همان اساس‌نامه مصوب شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی و وزارت ارشاد اجرا خواهد شد.
او در ادامه گفت: شورای علمی جایزه که چندی پیش معرفی شدند، اعضای هیئت داوری را انتخاب می‌کنند. این کار در حال انجام است و فهرست داوران به‌زودی نهایی می‌شود و آثار در چهار گروه رمان و داستان بلند، داستان کوتاه، نقد ادبی و مستندنگاری بررسی خواهند شد. امیدواریم آثار به‌صورت بی‌نظر و بی‌غرض بررسی شوند و شاهد داوری منصفانه‌ای باشیم. 
کوثری درباره تعداد آثاری که تاکنون به دبیرخانه جایزه جلال رسیده است، گفت: تاکنون 2500 اثر گردآوری شده است. عمدتاً آثار توسط ناشران به خانه کتاب ارسال شده‌اند. همچنین تعدادی را هم خانه کتاب از کتاب‌های اعلام وصول شده، گردآوری کرده است. می‌شود گفت بالای 95 درصد آثار، گردآوری شده‌اند؛ اما همیشه احتمال اندکی وجود دارد که برخی از آثار توسط ناشران و یا نویسندگان ارسال نشده و یا اعلام وصول نشده باشند، البته تعداد این آثار اندک است.
دبیر علمی جایزه جلال، درباره انتقادهایی که نسب به میزان جایزه «جلال» به‌عنوان مهم‌ترین جایزه ادبی ایران وجود دارد و اینکه آیا تمهیدی برای افزایش میزان جایزه اندیشیده شده است، یا نه؟ توضیح داد: در این مورد هنوز هیچ تصمیمی گرفته نشده است. مسئله‌ای که وجود دارد این است که باید امکان تداوم میزان جایزه در دوره‌های آتی هم دیده شود؛ مثلاً اگر بگوییم سکه می‌دهیم اما در دوره‌های نتوانم آن را تأمین کنیم، فایده‌ای ندارد. پس باید سیاستی اتخاذ شود که دوام داشته باشد. البته میزان جایزه به بنده به‌عنوان دبیر علمی جایزه، تا حدود کمی ربط دارد. امکان‌های برگزاری و میزان جایزه به میزان بودجه‌ای که وزارت ارشاد تعیین کرده، برمی‌گردد. باید میزان بودجه ارتقا یابد. امیدواریم این اتفاق بیفتد؛ اما هیچ گفت‌وگوی رسمی‌ای در این باره در هیئت‌علمی و هیئت اجرایی جایزه اتفاق نیفتاده است.
او همچنین گفت: اقتصاد نشر دچار بحران شده است و به‌تبع نویسندگان و پدیدآورندگان هم مشکلات بسیاری دارند. رقم جایزه ممکن است زیاد نباشد؛ اما هرطور که هست به ادبیات کمک کرد. همان‌طور که گفتم درباره میزان جایزه هنوز صحبتی نشده است و نمی‌توانم درباره آن اظهارنظر کنم.
کوثری درباره اینکه بر اهمیت جایزه تأکید بسیاری می‌شود اما به نظر می‌رسد این جایزه در بازار کتاب ایران، چندان تأثیرگذار نیست و آیا برنامه‌ای برای حمایت از کتاب‌ها دارند، گفت: اقداماتی برای معرفی و پشتیبانی کتاب‌ها توسط خانه کتاب صورت خواهد گرفت که متعاقباً اعلام می‌شود. البته باید این را در نظر بگیریم شاید مذاق خوانندگان بازار کتاب ما چندان با شاخص‌های علمی انتخاب کتاب در جایزه جلال همخوانی نداشته باشد و از طرف دیگر ضرورتاً آنچه مردم می‌خوانند بهترین کتاب نیست.
او درباره اینکه گاها ماجرا برای کتاب‌هایی که جایزه بین‌المللی می‌گیرند متفاوت است و مردم این کتاب‌ها را می‌خوانند، گفت: بازار کتاب ایران متأسفانه دچار بحران و رکود شده است. قیمت بالای کتاب نیز از مسائلی است که دچار آن شده‌ایم. گرفتاری دیگرمان شبکه‌های اجتماعی است که باعث شده‌، ذوق مردم به سمت مطالب سرگرم‌کننده گرایش پیدا کند. طبعاً بخشی از کتاب‌ها در ایران دیده نمی‌شود. بازار کتاب ایران دارد، تغییر ماهیت می‌دهد و این موضوع گریبان خیلی از آثار را خواهد گرفت.
دبیر جایزه جلال خاطرنشان کرد: مسئله‌ دیگری که در بازار کتاب با آن مواجه هستیم این است که هنوز رمان‌ها و آثار قدیمی، پرفروش هستند و آثار معدودی از ادبیات‌ معاصر جای خود را در میان مخاطبان پیدا کرده‌اند. معرفی‌نشدن آثار می‌تواند از دلایل این موضوع باشد؛ باتوجه‌ به قیمت بالای کتاب، سبد مخاطب ایرانی محدود شده است و طبیعی است مخاطب تمایل ندارد آثاری را که نمی‌شناسند، بخرد و بخواند. ما در یک دور تکراری افتادیم. آثار کلاسیک توسط مردم خریداری و خوانده می‌شوند و آثار جدید کمتر به سبد مخاطبان راه پیدا می‌کنند.
او در پاسخ به این پرسش که جایزه «جلال» بارها به نادیده‌گرفتن همه جریان‌های ادبی متهم شده است و داوری بدون غرض چگونه اتفاق خواهد افتاد گفت: در شورای علمی جایزه، تصمیم همگان بر این بود که به اثر توجه کنند نه به اسم نویسنده. امیدواریم کار به‌درستی پیش برود و در انتخاب داوران نگاه‌های مختلف مطرح شود تا جایزه شأن خود را پیدا کند.
کوثری ادامه داد: البته در ایران منازعه بر سر مسائل مختلف زیاد است. اینکه کسی ادعا کند می‌تواند از منازعات دور باشد، تصور غلطی است. جامعه ایران در حوزه آرا و اندیشه به‌شدت به جامعه دوقطبی یا چندقطبی تبدیل شده است. هر اثری که انتخاب کنید گروهی موافق و گروهی مخالف آن هستند و انتخاب اثری که بتواند رضایت همه را جلب کند، کار ساده‌ای نیست. اختلاف‌نظرها وجود دارد و اگر بخواهیم آن را پنهان کنیم، اشتباه کرده‌ایم؛ بنابراین مقداری از گلایه‌ها باقی خواهد بود.
او تأکید کرد: دیدگاه‌های متفاوتی در جامعه جریان دارد و ممکن جایزه را به سوگیری متهم کند؛ اما تلاش من و شورای علمی این است از سوگیری‌ها پرهیز کرده و آثار شایسته را به جامعه ارائه دهیم.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/792017/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لزوم توجه به رفع مشکلات گمرک و پایانه مرزی آستارا

کنسرت بزرگ "گروه موسیقی آوای مهر گیلان"

«بهرام قربانپور» خبرنگار برتر روز رشت شد

پیش‌بینی بارش برف در ارتفاعات گیلان

نظریه‌ی ماهیت فضا و زمان

تمرین فضانورد ناسا

معاون پزشکیان: در حال افزایش اختیارات استانداران به ویژه استان‌های مرزی هستیم/ اگر عنایت مقام معظم رهبری نبود با مشکلاتی در حوزه بودجه مواجه می‌شدیم/ در حال پرداخت 126 میلیارد دلار یارانه پنهان انرژی در کشور هستیم؛ همین منجر به قاچاق سوخت در کشور شده است

لزوم توجه به حل مشکلات گمرک و پایانه مرزی آستارا

تعطیلی مدارس گیلان فردا 8 دی ماه 1403 | مدارس رشت و گیلان فردا شنبه 8 دی ماه 1403 تعطیل است؟

جذب سرمایه‌گذاردرمنطقه آزادانزلی با تخصیص زمین و رفع موانع

لزوم توجه به ساماندهی واردات چای در کشور

رمان «شهر بانو» برازنده عنوان مادر ادبیات ایران

روایت کتاب « شهربانو » روایت زندگی یک مادر با پسر جوانش است

کتاب « مریم » از مجموعه کتاب‌های زنان تاریخ ساز است

هیدروپونیک، کشاورزیِ آینده را ببینید

درمان دژنراسیون ماکولابا یک قطره

بیوگرافی کامل محمدحسن معجونی / از کارنامه کاری تا اختلاف سنی 25 ساله با همسرش!

شعری زیبا از عطار

اگر ادبیات ایران در آینده بخواهد یک مادر داشته باشد، قطعا رمان « شهر بانو » برازنده این عنوان است

توزیع محوری تقارنی پلاسما در اطراف یک سیاه‌چاله

مادر شهیدان «رضی‌پور» از مازندران آسمانی شد

رشت به قطب گردشگری شمال کشور تبدیل می‌شود

عبدالملکی: تحریم‌های اقتصادی طمع نظام استکباری علیه ایران بود

برپایی جشنواره‌ ها منجر به اعتلای فرهنگی و هنری می شود

منطقه آزادانزلی به رویکرد تجاری برنامه هفتم توسعه اضافه شود

امشب تورا به خوبی نسبت به ماه کردم!

سطح سیاره‌ی بهرام و بادهای این سیاره

تبریک کریسمس فضانوردان ناسا از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف اختروشی که 140 هزار میلیارد برابر زمین آب دارد!

نظر بیل نلسون مدیر فعلی ناسا در مورد موجودات فرازمینی

پسر مورد علاقه دخترم، اقامت فرانسه دارد!

مددکاری خالصانه و با رعایت اصول اخلاقی در بنیاد شهید و امور ایثارگران نوعی انفاق است

معضل پسماند زیبنده شهر زیبای رشت نیست

خون‌چمن، رزمنده دفاع مقدس: حضور ما در جنگ بر اساس وظیفه دفاع بود، نه تبلیغات کاذب

لاهیجان‌زاده: طرح جامع احیای خلیج گرگان و تالاب میانکاله اجرایی شود

عکس/ فاطمه مهاجرانی کنار درخت کریسمس با مادر اولین شهید ارامنه

برگزاری همایش بصیرتی با محوریت واکاوی فتنه‌ها در لنگرود

دیدار مسئولین دانشگاه آزاد با خانواده شهید «تهیدست» در گیلان

سالی 126 میلیارد دلار یارانه پنهان انرژی می‌پردازیم

خلاصه بازی شهرداری آستارا 0 – نفت و گاز گچساران 3

لزوم مطالبه‌گری رسانه‌ها در خصوص اولویت‌های اصلی گیلان

صحبت های دلنشین اردشیر رستمی

معرفی کتاب هنر ظریف بی خیالی

فعالیت های غیر معمول خورشید

اغواگری با روان‌شناسی سیاه!

قهرمانی تیم منتخبین دانشگاه آزاد اسلامی در مسابقات فوتسال دانشگاه آزاد اسلامی رشت

متوسط مقاوم‌سازی واحد‌های مسکونی گیلان بیش از کشور است

پیش بینی آب و هوای گیلان برای فردا جمعه 7 دی 1403 / ورود سامانه بارشی

کسری بودجه به 800 هزار میلیارد تومان رسیده است

نیاز 20 هزار میلیارد تومانی برای اجرای طرح ملی مسکن/51 درصد مردم اجاره نشین اند