نسیم گیلان

آخرين مطالب

موفقیت متخصصان کشور در تجاری سازی فناوری تولید بذر‌های مقاوم اقتصادی

موفقیت متخصصان کشور در تجاری سازی فناوری تولید بذر‌های مقاوم
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - صدا و سیما /متخصصان یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار در کشور توانستند، فناوری تولید بذر هیبریدی را با ویژگی‌های یکنواختی محصول، مقاومت زیاد در مقابل آفت‌ها و بیماری‌ها را به مرحله تجاری‌سازی برسانند.
یک شرکت دانش‌بنیان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و تلاش‌های متخصصان و اساتید دانشگاهی توانسته است برای نخستین بار در کشور، فناوری تولید بذر هیبریدی با ویژگی‌هایی، چون یکنواختی محصول، مقاومت زیاد و مقاومت در مقابل آفت‌ها و بیماری‌ها را به مرحله تجاری‌سازی برساند. 
امروزه کشاورزی صنعتی و پیشرفته در کنار پیشرفته‌تر شدن دیگر صنایع، از اهداف مهم و اساسی کشور‌های در حال توسعه به شمار می‌آید که علاوه بر تولید بیشتر و بهینه‌تر شدن محصولات غذایی، میزان سودهی اقتصادی را هم مورد توجه قرار داده است.

در همین زمینه یک شرکت دانش‌بنیان با بنیانگذارانی از اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشکدگان ابوریحان و با جذب سرمایه 23 میلیارد ریالی و تولید لاین‌های بذر‌های نسل 8 و 9 طالبی و گوجه فرنگی، موفق به تولید بذر هیبرید طالبی و گوجه فرنگی شده است که برای نخستین بار در کشور آن را به مرحله تجاری‌سازی هم رسانده‌اند.
داریوش تفریحی مدیر عامل این شرکت درباره چگونگی تاسیس این شرکت عنوان کرد: این شرکت حاصل فعالیت 15 تا 20 ساله اساتید دانشگاهی است که از سال 1399 این طرح‌های پژوهشی با تاسیس شرکت ژینو دانه دانش آریا در زمینه اصلاح و تولید بذر‌های هیبریدی سبزی و صیفی‌جات به کار گرفته شد. 
به گفته وی، بنا بر کمبود‌هایی که در زمینه اصلاح بذر‌های کشاورزی وجود داشته یکسری لاین‌های خالص گوجه فرنگی و طالبی را تولید کرده که حاصل این لاین‌ها، بذر‌های هیبرید تجاری است که برای نخستین‌بار در کشور تولید شده است. در حال حاضر این ارقام هیبریدی وارد بازار شده و با استقبال خوبی از سمت کشاورزان در نقاط مختلف کشور مواجه شده است. 
تفریحی با تشریح روند تولید این بذر‌ها و اهمیت آنها در چرخه تولیدات محصولات کشاورزی خاطر نشان کرد: بذر‌های هیبریدی حاصل دو والد با ویژگی‌های خیلی خوب است که فرزندشان به عنوان بذر هیبریدی شناخته می‌شود و دارای قدرت بیشتری از والدینشان هستند که به اصطلاح به آنان بذر‌های هیبرید گفته می‌شود. 
وی افزود: بذر‌های هیبریدی نسبت به بذر‌های معمولی مقاومت بیشتری به آفات و بیماری‌ها دارند که باعث می‌شود کشاورز، سم، کود و میزان آب کمتری استفاده کند و در نتیجه کارایی بیشتری برای کشاورز به همراه داشته باشد. 
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اعلام اینکه اعمال تحریم‌ها از سمت برخی کشور‌ها باعث شده که همه شرکت‌ها نتوانند این نهاده مهم را به کشور صادر کنند، درباره اهمیت تولید بذر‌های هیبریدی در داخل کشور تصریح کرد: ممکن است با تحریم برخی از کشور‌ها در دوره‌های مختلف، کشاورزان در تولید محصولات استراتژیک، عملکرد و کارایی کافی را نداشته باشند؛ بنابراین اصلی‌ترین نهاده کشاورزی بذر‌های درجه یک و هیبریدی است که در صورت عدم بهره‌وری از آنها، کشاورز در همان مراحل ابتدایی با مشکل مواجه خواهد شد. به همین دلیل این موضوع باید در اولویت‌های اول کشور قرار گیرد.
تفریحی درباره تاثیرات تولید بذر‌های هیبریدی در کشور و کاهش هزینه‌های کشاورزان عنوان کرد: این فرآیند تولید بنا بر شرایط آب و هوایی کشور، علاوه بر همگرایی و عملکرد بهتر با قیمت کمتری به دست کشاورز می‌رسد.
به عبارت دیگر هزینه‌های تولید بذر‌های هیبریدی در داخل کشور بسیار کمتر از اختصاص ارز‌های وارداتی به این محصول است که باعث می‌شود بذر داخلی با قیمت کمتری به دست کشاورز برسد. 
به گفته وی، سالانه نزدیک به 250 میلیون دلار ارز تنها از طریق کانال‌های رسمی به واردات بذر اختصاص داده می‌شود که اگر تنها یک دهم از این مبلغ را در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیانی که در زمینه کشاورزی فعالیت می‌کنند قرار دهند و آنها را حمایت کنند، قطعا شاهد بهره‌وری بیشتری در تولید محصولات کشاورزی با کیفیت‌تر و سالم‌تری برای کشور خواهیم بود. 
مدیر عامل این شرکت در خصوص طرح‌های مشابه تولید بذر‌های اصلاح یافته و جلوگیری از موازی کاری برخی از سازمان‌ها گفت: متاسفانه شبکه‌ای برای همکاری‌های بیشتر پژوهشگران در زمینه تولید بذر‌های هیبریدی و زمینه‌های علمی دیگر در کشور شکل نگرفته است. برخی از نهاد‌ها و ارگان‌های ذیربط کشاورزی علی‌رغم دریافت بودجه‌های کلان، در حد همان کار‌های پژوهشی پیش رفته‌اند و هنوز نتوانسته‌اند کشاورز را مجاب کنند که از بذر‌های هیبریدی استفاده و آن را وارد حیطه تولید و بازار کنند.
تفریحی تصریح کرد: در صورتی یک شرکت یا نهاد می‌تواند خود را به عنوان تولیدکننده این محصولات معرفی کند که بذر‌های هیبریدی را تولید کرده و به دست کشاورز برساند و علاوه بر مواجه شدن با استقبال کشاورزان در بازار، توانایی رقابت با بذر‌های وارداتی را هم داشته باشد. 
وی درباره انواع بذور هیبریدی تولید شده نیز افزود: برای ارقام بذور گلخانه‌ای و مزرعه‌ای فضای بازِ محصولات وجود دارد. برای مثال در محصول گوجه‌فرنگی ارقام هیبرید مزرعه‌ای و گلخانه‌ای وجود دارد که در حوزه گلخانه‌ای رشد آن نامحدود است و می‌توان 9 تا 10 ماه از آن نگهداری کرد. ارقام مزرعه‌ای که در فضای باز تولید می‌شوند، برای 4 یا 5 ماه فصل کشت قابل استفاده‌اند. 
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به بهره‌وری این شرکت از نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی عنوان کرد: حدود 15 تا 20 سال است که برای تولید این محصولات با اساتید دانشگاهی که در حاضر در این شرکت با ما همکاری می‌کنند، تلاش‌های بسیاری صورت گرفته است. خوشبختانه نزدیک به یک سال است که توانستیم صفر تا صد فناوری تولید بذر‌های هیبریدی را در شرکت ژینو دانه دانش آریا انجام دهیم. 
وی در خصوص برنامه‌های این شرکت دانش‌بنیان برای توسعه محصولات خود افزود: برنامه‌های بسیاری برای توسعه این سکو در این شرکت وجود دارد که قادر به ارائه الگو به کل کشور در زمینه تولید محصولات هیبریدی است که البته ملزم به حمایت‌های بسیاری در زمینه ایجاد زیر ساخت‌ها و دریافت کمک‌های مالی از سوی نهاد‌ها و ارگان‌های ذیربط است. 
تفریحی درباره حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد: مسلما وجود صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان یک نهاد مالی در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان نقش بسزایی دارد و موجب خودکفایی کشور در بسیاری از زمینه‌ها از جمله پزشکی، مهندسی، صنعتی و همچنین تولید بذر‌های اصلاح‌یافته کشاورزی می‌شود که با صرفه‌جویی اقتصادی و توسعه محصولات کشاورزی همراه است.
مدیر عامل این شرکت افزود: شرکت ما هم در مسیر توسعه فعالیت‌ها، تسهیلاتی را از صندوق نوآوری دریافت کرده است، اما در این مسیر با برخی مشکلات روبه‌رو بوده‌ایم که امیدواریم در این موارد و با همکاری مسئولان، شاهد تسهیل فرآیند و دریافت تسهیلات باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/791945/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لزوم توجه به رفع مشکلات گمرک و پایانه مرزی آستارا

کنسرت بزرگ "گروه موسیقی آوای مهر گیلان"

«بهرام قربانپور» خبرنگار برتر روز رشت شد

پیش‌بینی بارش برف در ارتفاعات گیلان

نظریه‌ی ماهیت فضا و زمان

تمرین فضانورد ناسا

معاون پزشکیان: در حال افزایش اختیارات استانداران به ویژه استان‌های مرزی هستیم/ اگر عنایت مقام معظم رهبری نبود با مشکلاتی در حوزه بودجه مواجه می‌شدیم/ در حال پرداخت 126 میلیارد دلار یارانه پنهان انرژی در کشور هستیم؛ همین منجر به قاچاق سوخت در کشور شده است

لزوم توجه به حل مشکلات گمرک و پایانه مرزی آستارا

تعطیلی مدارس گیلان فردا 8 دی ماه 1403 | مدارس رشت و گیلان فردا شنبه 8 دی ماه 1403 تعطیل است؟

جذب سرمایه‌گذاردرمنطقه آزادانزلی با تخصیص زمین و رفع موانع

لزوم توجه به ساماندهی واردات چای در کشور

رمان «شهر بانو» برازنده عنوان مادر ادبیات ایران

روایت کتاب « شهربانو » روایت زندگی یک مادر با پسر جوانش است

کتاب « مریم » از مجموعه کتاب‌های زنان تاریخ ساز است

هیدروپونیک، کشاورزیِ آینده را ببینید

درمان دژنراسیون ماکولابا یک قطره

بیوگرافی کامل محمدحسن معجونی / از کارنامه کاری تا اختلاف سنی 25 ساله با همسرش!

شعری زیبا از عطار

اگر ادبیات ایران در آینده بخواهد یک مادر داشته باشد، قطعا رمان « شهر بانو » برازنده این عنوان است

توزیع محوری تقارنی پلاسما در اطراف یک سیاه‌چاله

مادر شهیدان «رضی‌پور» از مازندران آسمانی شد

رشت به قطب گردشگری شمال کشور تبدیل می‌شود

عبدالملکی: تحریم‌های اقتصادی طمع نظام استکباری علیه ایران بود

برپایی جشنواره‌ ها منجر به اعتلای فرهنگی و هنری می شود

منطقه آزادانزلی به رویکرد تجاری برنامه هفتم توسعه اضافه شود

امشب تورا به خوبی نسبت به ماه کردم!

سطح سیاره‌ی بهرام و بادهای این سیاره

تبریک کریسمس فضانوردان ناسا از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف اختروشی که 140 هزار میلیارد برابر زمین آب دارد!

نظر بیل نلسون مدیر فعلی ناسا در مورد موجودات فرازمینی

پسر مورد علاقه دخترم، اقامت فرانسه دارد!

مددکاری خالصانه و با رعایت اصول اخلاقی در بنیاد شهید و امور ایثارگران نوعی انفاق است

معضل پسماند زیبنده شهر زیبای رشت نیست

خون‌چمن، رزمنده دفاع مقدس: حضور ما در جنگ بر اساس وظیفه دفاع بود، نه تبلیغات کاذب

لاهیجان‌زاده: طرح جامع احیای خلیج گرگان و تالاب میانکاله اجرایی شود

عکس/ فاطمه مهاجرانی کنار درخت کریسمس با مادر اولین شهید ارامنه

برگزاری همایش بصیرتی با محوریت واکاوی فتنه‌ها در لنگرود

دیدار مسئولین دانشگاه آزاد با خانواده شهید «تهیدست» در گیلان

سالی 126 میلیارد دلار یارانه پنهان انرژی می‌پردازیم

خلاصه بازی شهرداری آستارا 0 – نفت و گاز گچساران 3

لزوم مطالبه‌گری رسانه‌ها در خصوص اولویت‌های اصلی گیلان

صحبت های دلنشین اردشیر رستمی

معرفی کتاب هنر ظریف بی خیالی

فعالیت های غیر معمول خورشید

اغواگری با روان‌شناسی سیاه!

قهرمانی تیم منتخبین دانشگاه آزاد اسلامی در مسابقات فوتسال دانشگاه آزاد اسلامی رشت

متوسط مقاوم‌سازی واحد‌های مسکونی گیلان بیش از کشور است

پیش بینی آب و هوای گیلان برای فردا جمعه 7 دی 1403 / ورود سامانه بارشی

کسری بودجه به 800 هزار میلیارد تومان رسیده است

نیاز 20 هزار میلیارد تومانی برای اجرای طرح ملی مسکن/51 درصد مردم اجاره نشین اند