طنین آوای عشق در سرزمین میرزا/ موسیقی حزنانگیز تالش
گفتگو
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - ششمین جشنواره موسیقی و سرود «آوای عشق» در گیلان با حضور هنرمندان این عرصه در سالن کنسرت تالار مرکزی شهر رشت برگزار شد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری از تسنیم از رشت، ششمین جشنواره موسیقی و سرود «آوای عشق» به همت انجمن موسیقی و سرود سازمان بسیج هنرمندان گیلان در سه بخش سرود و کُر، آکاپلا و تکخوانی برای تمامی ردههای سنی با حضور هنرمندان این عرصه در سالن کنسرت تالار مرکزی شهر رشت برگزار شد.
محورهای موضوعی این جشنواره شامل فلسطین، شهدا، شعار سال( جهش تولید با مشارکت مردم)، بسیج و موضوع آزاد است و برترینهای این جشنواره مطابق سهمیه ابلاغی از دبیرخانه استانی به مسابقات کشوری معرفی میشوند.
«روحالله قمری» رئیس بسیج هنرمندان استان گیلان در حاشیه برگزاری این جشنواره اظهار کرد: ششمین جشنواره سرود و موسیقی بسیج هنرمندان در 2 مرحله استانی و کشوری در حال برگزاری است و خوشبختانه این جشنواره در استان گیلان توانست رتبه نخست کشوری را به لحاظ تعداد آثار دریافتی به دبیرخانه جشنواره کسب کند.
وی با اعلام اینکه 51 اثر توسط 37 گروه هنری سرود و موسیقی گیلان در این جشنواره شرکت کردند افزود: اجرای برنامه، ارزیابی و داوری آثار اکنون در حال انجام است و بعد از اعلام نتایج، مراسم اختتامیه جشنواره 7 آذرماه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد و آثار منتخب به جشنواره کشوری راه پیدا میکنند.
رئیس بسیج هنرمندان استان گیلان هدف از برگزاری این جشنواره را ایجاد شور و نشاط در بین جوانان و نوجوانان و اهالی سرود و موسیقی استان عنوان کرد و ادامه داد: این جشنواره ضمن اینکه فضایی رقابتی و صمیمی برای گروههای سرود و هنری استان فراهم میکند میتواند باعث ایجاد شور و انگیزه بیشتر برای هنرمندان این عرصه شود.
«مسلم عمودی» نوازنده چیرهدست سنتور از شهر شاندرمن ماسال نیز در این مراسم به اجرای اثری از موسیقی فولک نواحی تالش پرداخت و در گفتوگو با تسنیم از حس و حال خاص این موسیقی بیکلام تالشی گفت.
وی موسیقی تالش را نشأتگرفته از رنج و غم و زندگی پر فراز و نشیب تالشیهای عزیز میداند که این هنر را سالها حفظ کرده و سینه به سینه انتقال دادهاند؛ این هنرمند گیلانی میگوید این نوع موسیقی میتواند وحدت، همدلی، دوستی و عشق و مودت را نیز به مخاطبِ خود هدیه دهد.
این هنرمند گیلانی، موسیقی تالش را بسیار حزنانگیز و روحنواز دانست و درباره اصالت موسیقیهای محلی در استان گیلان گفت: موسیقی در واقع نماد محبت و معرفت است و تمدن و فرهنگ و ریشه و اصالت هر منطقه را میتوان با موسیقی بررسی کرد؛ از آنجا که بسیاری از تالشزبانانِ گیلان کشاورز بوده و هستند و لذا کشاورزان برای رفع خستگی در مزارع، بعضی از نواها را همکلام شده یا زمزمه میکردند و در واقع موسیقی با کشاورزی عجین بود اما متاسفانه این سبک هنری امروز به فراموشی سپرده شده و لذا از نسل جوان انتظار داریم که موسیقی فولک مربوط به منطقه خویش را احیا و پاس بدارند چراکه نیاکان و گذشتگان ما در این عرصه زحمت بسیار کشیدند.
وی با تاکید بر توجه به موسیقی درست و سنتی ادامه داد: بعضی افراد موسیقی را ابزاری برای تخریب قوم یا کشوری میدانند در حالیکه ما هنرمند هستیم و برای تبدیل شدن به هنرمند باید اخلاق و ارتباط نیکو، ادب، معرفت و ریشه و اصالت در هنر ما آشکار باشد تا هنرمند واقعی باشیم.
علی رنجبر مربی گروههای سرود دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم از جایگاه شعر و سرود بهویژه در استان گیلان سخن گفت و اظهار داشت: مبانی و ارزشهای دینی و گوشهای از آداب و فرهنگ مردم در قالب شعر و سرود به نمایش گذاشته میشود به همین دلیل از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر شاعران، تکخوانان و نوازندگان بسیار خوبی از خطه سرسبز گیلان به کشور معرفی شدند افزود: سرود "سلام فرمانده" نیز ابتکار گیلان بود که شهرت جهانی پیدا کرد و امروز شاهدِ آن هستیم که بسیاری از پدران و مادران دست فرزندانشان را میگیرند و وارد این عرصه میکنند.
سیدمصطفی جوادی یکی دیگر از خوانندگان گیلانی نیز در این مراسم ضمن اجرای گروهی اثر "بیا میرزا" اظهار داشت: این اثر را به یاد مبارز انقلابی و اسطوره گیلانیان سردار شهید میرزاکوچک جنگلی اجرا کردیم و نیت و هدف ما این بود که گوشهای از زجرها، زحمات و نحوه شهادت این مبارز انقلابی را با صدای خود به گوش مردم ایران و خطه سرسبز گیلان برسانیم و شخصیت ایشان بیشتر شناخته شود.
در گوشهای دیگر از سالن، چند بانو با لباسهای محلی گیلان آماده بودند که برای اجرا به بالای سِن بروند؛ یکی از آنها که سن و سال زیادی نداشت روبروی دوربینم قرار گرفت و گفت: علتِ شرکت ما در این مسابقه با پوشش محلی، نشان دادن اصالت گیلکزبانان به مردم ایران و جهان است؛ و اسم اهنگی که اجرا میکنیم هم "الا تی تی" است؛ این آهنگ یکی از قدیمیترین آهنگهای گیلان است.
به گزارش تسنیم، هنرمندان و گروههای برگزیده این جشنواره ضمن تقدیر در مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی و سرود استان، از طرف انجمن موسیقی سازمان بسیج هنرمندان گیلان به مرحله کشوری معرفی خواهند شد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/790954/