نسیم گیلان

آخرين مطالب

ابداع رشته‌های اسپاگتی 200 بار نازک‌تر از تار مو علمي

ابداع رشته‌های اسپاگتی 200 بار نازک‌تر از تار مو
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / در این عکس شما در حال مشاهده رشته‌هایی از پاستا در مقیاس نانو هستید که با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی گرفته شده است.
این نازک‌ترین اسپاگتی جهان است، اما نمی‌توان آن را میل کرد، چرا که 200 برابر نازک‌تر از تار موی انسان است و این یعنی تشخیص آن در بشقاب و حتی پختن آن با چشم غیر مسلح نشدنی است.
به نقل از نیو اطلس، پژوهشگران کالج دانشگاهی لندن(UCL) در تلاش برای ایجاد الیافی متخلخل برای کمک به بهبود زخم‌ها و رشد مجدد بافت، رشته‌های نانومقیاسی را از مخلوط آرد و یک مایع ابداع کرده‌اند.
این یک رویکرد در دسترس و سازگار با محیط زیست برای توسعه مواد داربستی است که با توجه به نوع ترکیب آن، از نظر فنی شبیه به پاستا یا همان ماکارونی خودمان است.
این تیم از روشی به نام الکتروریسی(electrospinning) استفاده کردند که در آن می‌توان از پلیمرهای مصنوعی یا طبیعی برای تولید اجزای فیبری برای وسایل پزشکی و عوامل درمانی برای رفع از دست دادن بافت استفاده کرد.
الکتروریسی شامل تغذیه محلول از طریق یک سوزن و اعمال ولتاژ بسیار بالا به سوزن مذکور است. این باعث می‌شود جت نازکی از محلول از سوزن خارج شود و سپس روی یک جمع شونده رسوب کند. آن جت در حالی که در هوا حرکت می‌کند تحت حرکات کششی و شلاقی قرار می‌گیرد و بنابراین ما نانوالیاف خشک شده جامد را به شکل حصیر مانند روی جمع شونده به صورت رسوب می‌بینیم.
در حالی که ماکارونی خوراکی با استفاده از آرد و آب تهیه می‌شود، محققان از آرد و اسید فرمیک استفاده کردند، زیرا اسید فرمیک تجمع‌های بزرگ مارپیچی را که نشاسته تشکیل می‌دهد، می‌شکند. بدون اسید فرمیک، لایه‌های مارپیچی برای تشکیل بلوک‌های سازنده این نانوالیاف بسیار بزرگ هستند. اسید فرمیک همچنین با پرواز جت سیال از طریق هوا به صفحه فلزی جمع شونده در فرآیند الکتروریسی تبخیر می‌شود.
محققان در مقاله خود که در مجله Nanoscale Advances منتشر شده است، اشاره کردند که قطر اسپاگتی آنها فقط 372 نانومتر است که در واقع «نازک‌ترین ماکارونی جهان» لقب می‌گیرد.
با این ضخامت، هر رشته از این نانو اسپاگتی را نمی‌توان به وضوح توسط هر دوربینی یا میکروسکوپی که با نور مرئی کار می‌کند، ثبت کرد. بنابراین تصاویری که در بالا می‌بینید در واقع تصاویری بر اساس الگوی الکترون‌هایی هستند که با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی ایجاد شده‌اند.
مقاله دیگری که امسال در مجله نیچر منتشر شد، استفاده از پلیمرهای طبیعی و مصنوعی را در فرآیند الکتروریسی برای ایجاد نانوالیاف برای بهبود زخم‌ها و کمک به رشد مجدد بافت توضیح داد.
این روش مشابه با ایجاد این نانوپاستا است. با این حال محققان کالج دانشگاهی لندن مشتاق هستند تا نوآوری خود را بیشتر بررسی کنند، زیرا استفاده از آرد آسان است، بنابراین تولید آن در مقیاس انبوه باید آسان باشد.
آنها به بررسی این اسپاگتی فوق‌العاده نازک ادامه خواهند داد تا ببینند چقدر سریع تجزیه می‌شود، چگونه با سلول‌ها تعامل می‌کند و چگونه می‌توان آن را در مقادیر زیاد ساخت.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/790622/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار فرمانده سپاه قدس گیلان با خانواده شهید نیکوئی در شفت

بیمارستان‌های دولتی بیماران را به بیمارستان‌های خصوصی می فرستند

آسمان گیلان فردا صاف و آفتابی است

قبل از بیگ بنگ چه اتفاقی افتاد؟

دوربین های وضوح بالای Sen مستقر در ایستگاه فضایی

وقوع زلزله در گیلان

چتر‌ها را آماده کنید؛ باران شدید در راه است

زلزله رستم آباد خسارتی نداشته است

گیلان لرزید

فراری دادن بیماران از بیمارستان‌های دولتی

هرگزهای دکتر انوشه!

شعر انتخابی امان الله میرزایی در مرحله سیزدهم رقابت شاعران

ترکیب خیره‌کننده کهکشان راه شیری، طلوع خورشید و شفق قطبی

برنامه ایلان ماسک برای سفر به فضا فاش شد!

ابداع رشته‌های اسپاگتی 200 بار نازک‌تر از تار مو

بخشی از برنامه ی چین برای سفر به ماه

سه نوع افکار منفی که نوجوانان را درگیر می‌کند

جانشین فرماندار برکنار شده بندرانزلی مشخص شد

ظرفیت ایران و روسیه برای توسعه مبادلات تجاری بسیار زیاد است

جان‌باختن 76 مصرف‌کننده مواد مخدر در گیلان/ پذیرش حدود 120 هزار نفر گیلانی در مراکز مجاز درمان اعتیاد

محمود فرهنگ: در جشنواره تئاتر صاحبدلان رقابتی نداریم

تفکر بسیج، تهدیدات دشمن را تبدیل به فرصت کرد

457 پروژه محرومیت‌زدایی در گیلان به بهره‌برداری رسید

سرپرستان معاونت روابط عمومی استانداری، معاونت برنامه ریزی فرمانداری تالش و بخشداران دیلمان و رودبنه منصوب شدند

مراسم تودیع و معارفه سرپرست شرکت گاز استان گیلان برگزار شد

بهره برداری از 457پروژه بسیج سازندگی و قرارگاه محرومیت‌زدایی در گیلان

شکوهی راد جایگزین فرماندار معزول بندر انزلی شد

ضرورت تبیین اهمیت نقش آفرینی بسیج در جامعه

رستم آباد لرزید

دختر رشتی حاضر در فیلم غیراخلاقی معروف به فورسام رشت دستگیر شد

از این روز،چترها را آماده کنید؛باران شدید در راه است

فوری / گیلان لرزید

پنج توصیه مهم و کاربردی برای از بین بردن نفخ

شعر انتخابی سیما نوذری در مرحله چهاردهم رقابت شاعران

نشانه های کمال گرایی از دید دکتر شکوری

رونمایی از کتاب‌های ایرانی در ارمنستان

شعر انتخابی آرش پورعلیزاده در مرحله سیزدهم رقابت شاعران

شعر انتخابی منصوره محمدی مزینان در مرحله سیزدهم رقابت شاعران

ابداع یک جوهر و چاپگر 3 بعدی مخصوص گرانش صفر

فراخوان بورس‌های تحصیلی مشترک اپسکو و دانشگاه‌های چین در سال 2025

تایم لپسی از فولاد در نزدیکی قسمت درب محموله

توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانه‌ای به گرافن

ضبط رویا؛ تحولی شگفت‌انگیز در علم و هنر

شهرداری نوشهر - شهرداری آستارا: جدال حساس شمالی ها در جام حذفی

گیلان میزبان 6 شهید گمنام می‌شود

بارش و باران در 24 استان

3 واحد مسکن محرومان و یک واحد تولیدی در آستارا افتتاح شد

نماینده ولی فقیه در گیلان پای درد و دل اهالی فومن نشست

واثق کارگرنیا: برگزاری رویداد صاحبدلان به معرفی هرچه بیشتر شهر رشت کمک خواهد کرد

فرهنگ: غزه و شهدا رویکرد ویژه تئاتر صاحبدلان/ به ملل مسلمان توجه ویژه می‌شود