نسیم گیلان

آخرين مطالب

ثبت واضح‌ترین تصاویر از سطح خورشید علمي

ثبت واضح‌ترین تصاویر از سطح خورشید
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - خبرآنلاین / روز چهارشنبه(20 نوامبر)، آژانس فضایی اروپا(ESA) چهار تصویر جدید را که این فضاپیما در ماه مارس سال گذشته ثبت کرده بود، زمانی که تقریبا 45 میلیون مایل (74 میلیون کیلومتر) از خورشید فاصله داشت، به اشتراک گذاشت. این تصاویر با جزئیات از سطح پویا و دانه دانه خورشید که به عنوان فوتوسفر شناخته می‌شود، ثبت شده است.
تصویرگر قطب سنجی و لرزه‌سنجی(PHI)، یکی از شش ابزار موجود در فضاپیما، دانه‌های سطح خورشید را تصویربرداری کرد که سلول‌های بزرگ و متلاطمی از پلاسما هستند که هر کدام تقریبا 620 مایل(1000 کیلومتر) را پوشانده‌اند.
این دانه‌ها توسط فرآیند همرفت ایجاد می‌شوند که طی آن پلاسمای داغ از اعماق خورشید بلند می‌شود و پلاسمای خنک‌تر فرو می‌رود و شبیه به شکل‌گیری و بالا آمدن حباب‌ها در یک دیگ آب جوش است. سلول‌ها تمام سطح خورشید به استثنای لکه‌های خورشیدی را می‌پوشانند، لکه‌های خورشیدی نواحی تیره‌تر و خنک‌تری هستند که به‌ شکل لکه‌ بر روی فتوسفر صاف ظاهر می‌شوند.
تصویر زیر نقشه جدیدی از میدان‌های مغناطیسی خورشید است. این تصویر نشان می‌دهد که میدان‌های مغناطیسی در مناطق لکه‌های خورشیدی قوی و متمرکز هستند و توضیح اینکه چرا لکه‌های خورشیدی سردتر از محیط اطراف خود هستند کمک می‌کند. علت این است که میدان‌های مغناطیسی شدید در آنجا، همرفت طبیعی پلاسما را محدود و ماده را مجبور می‌کنند تا در عوض از میدان مغناطیسی پیروی کند. در نتیجه از رسیدن مقداری گرما به سطح جلوگیری می‌شود و باعث می‌شود لکه‌های خورشیدی سردتر از سایر نقاط سطح خورشید باشند.
دانیل مولر(Daniel Müller)، دانشمند پروژه این مدارگرد خورشیدی، می‌گوید: میدان مغناطیسی خورشید برای درک ماهیت دینامیکی ستاره خانه ما از کوچکترین تا بزرگترین مقیاس‌ها اهمیت دارد.

نسیم گیلان

نقشه جدید دیگری به نام تاکوگرام، سرعت و جهت حرکت مواد روی سطح خورشید را نشان می‌دهد. در تصویر زیر، مناطق آبی به سمت مدارگرد خورشیدی در حال حرکت هستند در حالی که مناطق قرمز در حال دور شدن هستند و چرخش خورشید را حول محور خود به تصویر می‌کشند. میدان‌های مغناطیسی را می‌توان در حال شکستن سطح در مناطق لکه‌های خورشیدی مشاهده کرد.

نسیم گیلان

باد خورشیدی از اتمسفر بیرونی خورشید یعنی تاج، که در ماه مارس گذشته نیز توسط ابزار تصویرگر فرابنفش شدید(EUI) در مدارگرد خورشیدی تصویربرداری شد، می‌گریزد. در تصویر زیر خطوط میدان مغناطیسی را می‌توان دید که از سطح خورشید بیرون زده‌اند.
تکه‌های پلاسما در امتداد این خطوط از خورشید بیرون می‌زند و اغلب لکه‌های خورشیدی مجاور را به هم متصل می‌کند. این حلقه‌های پلاسما به طور معمول به فضا پرتاب می‌شوند و باد خورشیدی باردار را تشکیل می‌دهند که می‌تواند نمایش‌های درخشان شفق قطبی را در زمین، مریخ و سایر سیارات ایجاد کند.
بر اساس ردیاب فضاپیمایی که توسط آژانس فضایی اروپا اداره می‌شود، مدارگرد خورشیدی در حال حاضر حدود 75 میلیون مایل(120 میلیون کیلومتر) از خورشید فاصله دارد که درست فراتر از مدار زهره است. این فضاپیما با همکاری کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا، به تازگی سرنخ‌های تازه‌ای از یک معمای دیرینه در مورد چگونگی گرم شدن باد خورشیدی و شتاب گرفتن آن تا سرعت‌های باورنکردنی در فضا ارائه کرده است.
تابستان امسال، مدارگرد خورشیدی از داخل مدار عطارد، با یافتن ردپای منحصربه‌فرد در جریان‌های باد خورشیدی که معمولا با گذشت زمان و رسیدن به زمین از بین می‌روند، به هدف کلیدی ردیابی بادهای خورشیدی به سمت منبع خود در خورشید دست یافت.
جدیدترین تصاویر ثبت شده از 25 تصویر تشکیل شده‌اند که در یک بازه زمانی تقریبا چهار ساعته ثبت شده‌اند. نزدیکی کاوشگر به خورشید به این معنی بود که هر تصویر تنها بخش کوچکی از قرص خورشید را پوشش می‌داد، بنابراین فضاپیما باید کج می‌شد و می‌چرخید تا زمانی که کل خورشید تصویربرداری شود. سپس تصاویر برای دستیابی به یک تصویر کلی 8000 پیکسلی به هم متصل شدند.
این کاوشگر در سال 2020 در یک ماموریت مشترک اروپا و ناسا برای جمع‌آوری نماهایی که پیش از این هرگز از قطب‌های خورشید دیده نشده بود، پرتاب شد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/790397/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جدول خاموشی برق گیلان امروز شنبه 3 آذر 1403 اعلام شد

مسابقه دوستانه کشتی در بندرانزلی

منطق و تفکر بسیج راهگشای مشکلات کشور است

گفتگو با اعضای تیم فوتبال بانوان ایرانمهر رشت

سرود «بمون زهرا» در لاهیجان رونمایی شد

ثبت واضح‌ترین تصاویر از سطح خورشید

زنان می‌توانند نقش خلاقانه در کاهش پسماند داشته باشند

واکنش شورای اطلاع‌رسانی دولت به توهین فرماندار انزلی به خبرنگاران

شعر انتخابی طیبه عباسی در مرحله دوم رقابت شاعران

شعرخوانی شنیدنی دکتر کاکاوند

واقعا زمین گرد است؟ / پس چرا تخت به نظر می‌رسد؟

شبیه سازی انفجار ابرنواختر SN 1054

شعری جذاب از سعدی

از همه طرف داره رنج و اندوه میباره!

ستارگان همسایه خورشید!

آیت الله اسلامی از امامت جمعه شهر تاکستان کناره گیری کرد

فوتبال محلات لاهیجان در زمین برگزار شد

هرگز از مرگ نترسیدم من!

چرا انسان دیر بالغ می‌شود؟

عکس نمایی پاییزی از جاده سیاهکل به دیلمان

شعر انتخابی احمد شیروانی در مرحله چهاردهم رقابت شاعران

حقیقت فراتر از تصورات ما در مورد زمین

شکار قدرتمندترین شراره های خورشیدی توسط ناسا

یک روش ساده برای کرلی کردن مو

سارقین مسلح در رودبار جنوب طی کمتر از 24 ساعت دستگیر شدند

بیت فوق العاده ای که تبدیل به مثل شده!

گاهی دلم برای گریه تنگ می شود!

اتفاق عجیب در چین؛ ربات کوچک 12 ربات بزرگ را ربود!

امام جمعه رشت: رژیم صهیونیستی رو به اضمحلال است

وتوی پایان جنگ در غزه نشان دهنده وحشی‌گری آمریکاست

مسئولان جلوی گرانی های افسار گسیخته را بگیرند

تفکر بسیجی علاج حل مشکلات کشور است

تجدید بیعت بسیجیان گیلان با آرمان‌های امام (ره) در رشت+فیلم

مسئولان تمرکز خود را در بهبود وضعیت معیشتی مردم بگذارند

دوستت دارم و دانم ک تویی دشمن جانم!

«اُپن‌ای‌آی» دوره آموزشی رایگان هوش مصنوعی برای معلمان برگزار می‌کند

انفجار منزل مسکونی در رشت 6 مصدوم بر جا گذاشت

انفجار گاز در خانه ویلایی در رشت 6 مصدوم بر جای گذاشت

تجمع باشکوه اقتدار بسیجیان در رشت

نمایشگاه نقاشی رنگ در رنگ

شبم از بی ستارگی شب کور!

«اسپیس‌ایکس» دومین قرارداد تجاری را برای فرستادن محموله به ماه امضا کرد

ست این لباس ها با هم محشر میشه

بسیجی بودن توفیقی الهی و مسئولیتی بزرگ است

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

ماشین انسان‌شویی ساخته شد!

اعلام برندگان جایزه ملی کتاب آمریکا

اجتماع اقتدار بسیجیان در رشت برگزار شد

سرپرست شرکت گاز گیلان منصوب شد

موشک «استارشیپ» در سال آینده 25 بار پرتاب خواهد شد