افزوده شدن ماهانه 1000 مستمری بگیر در گیلان/ طلب 2 همتی از کارفرمایان
اقتصادی
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - ایسنا/گیلان مدیرکل تامین اجتماعی گیلان، کل بیمه شدگان استان تا پایان اردیبهشت ماه امسال را بالغ بر 502 هزار نفر دانست و اضافه کرد: در حوزه مستمری بگیران (شامل بازنشته و از کار افتاده و بازمانده) نیز شاهد افزوده شدن ماهانه 1000 نفر در استان هستیم.
کیوان مرتضوی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا در حاشیه حضور در تحریریه این خبرگزاری، سازمان تامین اجتماعی را یکی از بزرگترین و گسترده ترین سازمان های بیمه ای کشور دانست و اظهار کرد: بیش از 46 میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند که این رقم در استان گیلان یک میلیون و 400 هزار نفر است.
وی بالغ بر 55 درصد جمعیت استان گیلان را تحت پوشش تامین اجتماعی دانست و افزود: اداره کل تامین اجتماعی استان گیلان یک واحد ستادی و 28 شعبه شهرستانی و هفت شعبه اقماری و 9 کارگزاری دارد که عهده دار تعهدات کوتاه مدت و بلندمدت در قالب انواع مستمری و بازنشستگی و از کار افتادگی و بازماندگان و بیمه بیکاری و غرامت دستمزد و غرامت فوت و غرامت بارداری و... هستند.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان با بیان اینکه متوسط پرداختی ماهانه به بازنشستگان استان در سال گذشته 1370 میلیارد تومان بوده است، عنوان کرد: سال 1402 در مجموع 17 هزار میلیارد تومان به بیمه شدگان پرداخت کردیم.
مرتضوی پرداختی ماهانه بازنشستگی در سال جدید را 1930 میلیارد تومان دانست و تصریح کرد: در سه ماهه نخست امسال 5800 میلیارد تومان به بازنشستگان پرداخت شد و شاهد پرداخت 500 میلیارد تومانی در قالب علل الحساب سه میلیون تومانی همسان سازی هستیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته 7300 نفر به صورت ماهانه مقرری بیمه بیکاری را دریافت کردند، گفت: سال گذشته بالغ بر 47 میلیارد تومان در ماه مقرری بیمه بیکاری را پرداخت کردیم که در مجموع کل سال به 500 میلیارد تومان رسید؛ در سال جاری نیز شاهد پرداخت ماهانه 60 میلیارد تومان هستیم که نشان دهنده کاهش چهار درصدی در تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری است.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان با اشاره به نقش بیمه در تولید و اشتغال، یادآور شد: تامین اجتماعی متولی اشتغال نیست، اما به صورت غیر مستقیم به پایداری اشتغال کمک می کند.
وی همچنین از اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی برای افراد فاقد هرگونه پوشش بیمه ای خبر داد و خاطرنشان کرد: این طرح در راستای گسترش پوشش بیمه ای برای اقشار مختلف اجرا شده و نتایج خوبی داشته است؛ به گونه ای که در 20 ماهه اجرای طرح 30 هزار نفر در گیلان در قالب بیمه زنان خانه دار، دانشجویان، مشاغل آزاد، بازاریان و... تحت پوشش قرار گرفته اند.
مرتضوی بیمه فراگیر خانواده ایرانی را اختیاری و دارای سه سطح 12 درصد(بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی)، 14 درصد (بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی) و 18 درصد (بازنشستگی و از کار افتادگی و فوت و...) دانست و بیان کرد: حق بیمه فراگیر بین 800 تا یک میلیون و 200 هزار تومان است. شاهد استقبال دانشجویان از این طرح هستیم و زنان خانه دار و دختران بالای 18 سال نیز می توانند بیمه شوند.
وی 25 هزار نفر از بیمه شدگان گیلان را کارگر ساختمانی دانست و تصریح کرد: 25 هزار نفر از بیمه شدگان استان راننده و 5600 نفر بافنده و قالی باف هستند.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان کل بیمه شدگان استان تا پایان اردیبهشت ماه امسال را بالغ بر 502 هزار نفر دانست و اضافه کرد: در حوزه مستمری بگیران(شامل بازنشته و از کار افتاده و بازمانده) نیز شاهد افزوده شدن ماهانه 1000 نفر در استان هستیم.
مرتضوی با بیان اینکه 124 هزار نفر بازنشسته و 7190 نفر از کار افتاده و 60 هزار نفر بازمانده داریم، گفت: طی دو دهه اخیر با رشد 500 درصدی تعداد مستمری بگیران استان مواجه شده ایم و از 32 هزار نفر در ابتدای دهه 80 به 192 هزار نفر رسیده ایم.
وی یکی از دلایل افزایش مستمری بگیران استان را ناشی از مهاجرت سالمندان و انتقال پرونده های بیمه ای آنان دانست و اضافه کرد: گیلان سالمندترین استان کشور است.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان هزینه ماهانه تعهدات بیمه ای استان را 2000 میلیارد تومان دانست و متذکر شد: نسبت پشتیبانی بیمه (بیمه شده به مستمری بگیر) در گیلان از همه استان ها کمتر بوده و متوسط کشور و استان به ترتیب 4.2 و 2.8 است؛ همچنین با نرخ رشد بیمه شده چهار درصد و نرخ رشد بازنشسته 10 درصد مواجه هستیم.
وی اشتغال پایدار و واقعی را موجب ارتقای سرمایه تامین اجتماعی دانست و بیان کرد: سامانه کارفرمایان را هوشمندسازی، به روز و متمرکز کردیم و کلیه اطلاعات هویتی و شغلی و بیمه ای کارگر به صورت برخط در دسترس است.
مرتضوی از اخذ مجوز احداث ساختمان های شعب بیمه تامین اجتماعی در لاهیجان و صومعه سرا خبر داد و اضافه کرد: ساختمان جدید شعبه یک بیمه تامین اجتماعی رشت نیز در دست ساخت است.
وی با اشاره به برپایی بالغ بر 200 میز خدمت تامین اجتماعی در شهرک های صنعتی و مساجد و دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی استان، یادآور شد: سال گذشته 160 میلیارد تومان در بخش تعهدات کوتاه مدت تامین اجتماعی پرداخت کردیم که شامل کمک هزینه کفن و دفن و خرید اورتز و پروتز و... بود.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان با بیان اینکه پرداخت حق بیمه توسط کارفرمایان به صورت پیامکی اطلاع رسانی می شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 57 سرویس غیر حضوری را به بیمه شدگان ارئه می دهیم؛ همچنین تقسیط بدهی کارفرمایان را در دستور کار داریم.
وی بدهی فعلی تامین اجتماعی از کارفرمایان و دستگاه های اجرایی استان را 2000 میلیارد تومان دانست و تاکید کرد: 2500 فقره وام قرض الحسنه 20 و 30 میلیون تومانی به بازنشستگان پرداخت شد.
مرتضوی با بیان اینکه 2000 نفر در شهرک های صنعتی استان کار می کنند، بر راه اندازی مراکز درمانی تامین اجتماعی جهت ارائه خدمات اولیه اورژانس در حوادث ناشی از کار در شهرک های صنعتی تاکید و عنوان کرد: اگر کارفرما مباحث مرتبط با ایمنی کار را رعایت نکند، جریمه می شود و باید کل هزینه های کارگر را پرداخت کند؛ البته طی سال گذشته شاهد روند کاهش حوادث ناشی از کار بودیم.
انتهای پیام
-
پنجشنبه ۲۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۹:۵۷
-
۹۵ بازديد
-
-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/761952/