آموزش خانه به خانه تفکیک زباله در «خمام» انزلی
گفتگو
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - سرپرست فرمانداری خمام از آموزش خانه به خانه تفکیک زباله در این شهرستان خبر داد و تصریح کرد: اجرای این طرح سبب کاهش ورود زباله به سایت موقت تخلیه زباله خواچکین شده است.
حسن آدمیت با حضور در تحریریه ایسنا در خصوص اقدامات انجام گرفته در مورد پسماند خواچکین اظهار کرد: شهرستان خمام دارای دو بخش مرکزی و چوکام بوده که در راستای ساماندهی پسماند در این محدوده، آموزشهایی مبنی بر اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا انجام گرفته است.
سرپرست فرمانداری شهرستان خمام با اشاره به اختصاص سایت موقت تخلیه زباله در خواچکین افزود: سایت موقت تخلیه زباله خواچکین خمام 6000 مترمربع مساحت دارد و روزانه 29 تن زباله از شهر خمام و 3.5 تن زباله از شهر چوکام وارد این سایت میشود.
وی گفت: بر اساس بررسی آمارهای شش ماه نخست سالهای 1399 تا امسال به ترتیب 11000 تن، 8500 تن، 7300 تن، 5500 تن زباله وارد سایت وارد شده است که با اجرای آموزشهای خانه به خانه شاهد روند کاهشی ورود زباله به این سایت هستیم.
آدمیت تصریح کرد: طی جلسات متعددی که در فرمانداری برگزار شد، مصوب گردید طرح تفکیک از مبدا توسط بخشداران و دهیاران در روستاها به صورت آموزش خانه به خانه اجرا شود، در این راستا پیمانکار هم تعیین شده و با کمک سازمانهای مردم نهاد آموزش خانه به خانه در حال انجام است.
سرپرست فرمانداری خمام با بیان اینکه هدف این است در هیچ دهیاری و روستایی نباید سطل زبالهای وجود داشته باشد و زباله باید دفن شود و مابقی که تفکیک شده توسط پیمانکار خریداری میشود، ادامه داد: افراد غیر بومی ساکن در مناطق روستایی مانع اجرای درست این طرح میشوند زیرا به جای تفکیک زباله، آن را وارد چرخه طبیعت میکنند.
وی با بیان اینکه شهرداری خمام اخطاریههایی از محیط زیست برای اجرا نکردن تعهدات خود در کاهش میزان حجم ورودی پسماند و تفکیک زباله دریافت کرده که این اخطارها به طور کامل به شهرداری وارد است، گفت: فرمانداری خمام نیز مصوبات کارگروه مدیریت پسماند را با نظارت اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تا حصول نتیجه مطلوب پیگیری میکند.
آدمیت با بیان اینکه پس از برگزاری جلسه ای با دهیاران و بخشداران نیز مقرر شد دهیاران با همکاری دستگاههای متولی نسبت به پاکسازی مسیرها و مبادی ورودی و خروجی اقدام کنند، گفت: کار اصلی آموزش خانه به خانه تفکیک از مبدا است که توسط دهیاران در حال انجام بوده، یکی از نقاط ضعف رهاسازی آب سطلهای زباله بالادست به روخانههای خمامرود و شیجانرود است.
سرپرست فرمانداری خمام افزود: از آنجایی که خمام در کودآلی سهامدار است، زبالهای که به سمت لندفیل خواچکین میآید، به کودآلی هدایت میشود، همچنین تفکیک از مبدا در شهر توسط پیمانکار انجام میگیرد و از بخشها هیچ زبالهای به خواچکین هدایت نمیشود.
وی در خصوص اصلاح هندسی میدان خمام بیان کرد: بر اساس مصوباتی از گذشته مقرر شده بود که شهرداری نسبت به اجرای پروژه اقدامات لازم را انجام دهد ولی بهدلیل منع قانونی از طریق دستگاه قضایی به جهت هزینه کرد شهرداری برای میدان ولیعصر در کمربندی خمام که مالکیت آن با اداره راهداری میباشد، هرگونه هزینه کرد و اقدام اجرایی با دستگاه نظارتی مواجه خواهدشد لذا به این منظور این پروژه راکد مانده است.
آدمیت با اشاره به دعوت از مدیرکل راهداری استان نسبت به اجرای هندسی میدان که بر عهده اداره راهداری است، بیان کرد: باید اعتبارات لازم تامین شود؛ البته از 4 آذرماه مجدد با پیگیریهای به عمل آمده روند تکمیل پروژه آغاز شده است.
سرپرست فرمانداری خمام با بیان اینکه خمام به صنایع دستی معروف است، گفت: حصیربافی، سبدبافی، زنبیل و... از جمله ظرفیتهای صنایع دستی این شهر هستند که در راستای حمایت از هنرمندان با کمک شهرداری غرفههایی برای عرضه محصولات آنها ایجاد میشود، برنامهریزی شده تا در سال آینده هم جشنوارههای فرهنگی و بومی اجرا شود.
وی از اختصاص زمین برای تاسیس بیمارستان خمام خبر داد و گفت: به دلیل عدم وجود مرکز درمانی بیمارستانی در خمام از ظرفیت خیرین نیکوکار 2000 متر زمین برای تاسیس بیمارستان به تامین اجتماعی طی صورتجلسهای جهت مراحل قانونی اهدا شد، مراحل اولیه انجام و هیات موسس هم تعیین شده و در دهه فجر کلنگ احداث این بیمارستان بر زمین زده میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اجرای پروژه آب و فاضلاب خیلی مهم بوده و در دستورکار قرار گرفته است.
-
دوشنبه ۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۷:۴۲ AM
-
۹۰ بازديد
-
ایسنا
-
حسن آدمیت
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/728366/