نسیم گیلان
افزایش حجم ذخیره آب سد سفیدرود؛ 28 درصد رشد داشته است
سه شنبه 2 ارديبهشت 1404 - 15:33:32
نسیم گیلان - به گزارش خبرنگار مهر، هادی حق شناس امروز سه شنبه ضمن بازدید از بخش‌های مختلف خبرگزاری مهر به تشریح اقدامات انجام شده و مشکلات گیلان در حوزه‌های مختلف پرداخت.
استاندار گیلان با اشاره به بحران خشکسالی در کشور و شرایط زیر ساخت آبی استان افزود: خوشبختانه گیلان جزو استان‌های پر بارش کشور است و میزان بارندگی نسبت به سال آبی گذشته 28 درصد و بلند مدت 3 درصد رشد داشته است.
ذخیره آب سد سفیدرود به 700 میلیون متر مکعب رسیده است
وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد با توجه به میزان بارشی که در سال آبی جاری داشته‌ایم نسبت به 3 سال گذشته از خشکسالی خارج شده باشیم، گفت: حجم ذخیره آب سد سفیدرود به 700 میلیون متر مکعب رسیده که این میزان نسبت به 3 سال گذشته بیش از 100 میلیون متر مکعب افزایش یافته است.
حق شناس با تاکید بر اینکه در سال جاری به لحاظ میزان بارش‌ها ما مشکلی نداریم، ادامه داد: میانگین میزان بارش‌ها در گیلان حدود 4 برابر کشور است.

نسیم گیلان

وی بر ضرورت تسریع در تکمیل سدهای نیمه تمام گیلان تاکید کرد و گفت: برخی از سدهای ما که بیش از 20 سال از آغاز احداث آن می‌گذرد مانند سد پلرود که از پیشرفت فیزیکی 86 درصدی برخوردار است، سد شفارود و آیت الله بهجت (ره) هنوز به اتمام نرسیده‌اند که برای پیگیری این مهم شب گذشته با وزیر نیرو جلسه‌ای برگزار شد.
استاندار گیلان به طرح‌های فاضلابی استان اشاره کرد و ادامه داد: متأسفانه طرح‌های فاضلاب در گیلان خیلی پایین‌تر از میانگین کشوری است بر همین اساس میانگین اجرای شبکه و تصفیه خانه فاضلاب در ایران 66 درصد است اما در گیلان 26 درصد بوده که فاجعه آمیز است.
حق شناس با تاکید بر اینکه ظرف گیلان در خطر است، اضافه کرد: همه پساب‌های خانگی، صنعتی و کشاورزی در محیط و یا در رودخانه‌ها رها می‌شود و از طریق رودخانه‌های گهر رود و زرجوب به تالاب انزلی سرازیر می‌شود و این کار مرگ تدریجی تالاب را به دنبال دارد.
تکمیل طرح‌های فاضلاب نیازمند 50 هزار میلیارد تومان اعتبار است
وی با بیان اینکه طرح‌های فاضلاب در گیلان باید تسریع شود، ادامه داد: این مهم اگر انجام نگیرد باید هزینه‌های بیشتری بپردازیم بنابراین با توجه به اینکه استان پر بارشی هستیم ولی به لحاظ فاضلاب به طور جدی دچار مشکل هستیم.
استاندار گیلان به وضعیت تالاب بین المللی انزلی اشاره کرد و گفت: این تالاب 20 هزار هکتاری بیش از نیم قرن پیش محل کشتیرانی بود امروز حتی یک قایق نیز نمی‌تواند در این تالاب تردد کند منشأ پر شدن تالاب انزلی فاضلاب‌های صنعتی، خانگی و بخش کشاورزی است.
حق شناس ادامه داد: پیمانکاران برای طرح تصفیه خانه در شهرهای انزلی و رشت مشغول به فعالیت هستند اما منابع به هیچ وجه کافی نیست لذا جمع آوری فاضلاب حداقل 30 هزار میلیارد تومان نیاز است که امسال برای گیلان حدود 700 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
استاندار گیلان با تاکید بر اینکه همه طرح‌های فاضلاب گیلان برای تکمیل حداقل 50 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، گفت: گیلان مقصد بسیاری از گردشگران است لذا باید بیشتر به این استان توجه شود.

نسیم گیلان

وی با اشاره به اینکه تقریباً 200 هزار متر مکعب تصفیه خانه باید در گیلان ساخته شود تا تالاب پساب نرود، افزود: تاکنون 100 هزار متر مکعب ساخته شده و از مقدار باقیمانده نیز 25 درصد طی سال جاری ساخته می‌شود.
حق شناس به مسئله پسماند در گیلان اشاره کرد و گفت: پسماند در ایران تقریباً دفن می‌شود و بخش اندکی سوزانده می‌شود لذا در گیلان روزانه 2 هزار تُن پسماند تولید می‌شود تا یک سوم می‌توان جدا سازی و کود کمپوست کرد اما یک سوم باید دفن شود که در گیلان این امکان وجود ندارد.
استاندار گیلان با تاکید بر اینکه در خصوص دفن و پیدا کردن زمین مناسب سازمان شهرداری و وزارت کشور مطالعه کرده است، ادامه داد: به زودی نقطه‌ای برای دفن یک سوم زباله که هیچ راهی برای امحا ندارد تعیین می‌شود.
حق شناس به حریق‌های مکرر در شهرک چوبی امامزاده ابراهیم (ع) شفت اشاره کرد و گفت: این شهرک تاکنون طی سال‌های مختلف 7 بار دچار آتش سوزی شده است لذا رعایت نکردن استانداردهای ساخت و ساز و چوبی بودن ساختمان‌ها یکی از علت‌های این حریق‌ها بوده است.
استاندار گیلان با بیان اینکه در طرح جامع شهرک امامزاده ابراهیم (ع) باید تجدید نظر صورت گیرد، افزود: نوع جنسی که در ساختمان‌ها استفاده می‌کنند نباید تماماً چوبی باشد که خدای نکرده در اینگونه حوادث مردم دچار آسیب بیشتری شوند.

نسیم گیلان

وی با اشاره به نرخ رشد جمعیت در گیلان اشاره کرد و گفت: متأسفانه سال گذشته بیش از 17 هزار نفر در گیلان فوت کرده و بیش از 15 هزار نفر متولد شدند و اگر کار خاصی انجام نگیرد این آمار باز کاهش پیدا می‌کند.
حق شناس با بیان اینکه دولت با دادن بسته‌های تشویقی به خانواده‌ها در قالب قانون اقداماتی در دست دارد، افزود: شغل‌های پایدار و تأمین معیشت نیز بسیار می‌تواند در این بخش کمک کننده باشد.
استاندار گیلان به تقویت بخش‌های ریلی و هوایی استان اشاره کرد و گفت: صنعت گردشگری، کشاورزی نیز با تقویت این بخش‌ها قطعاً رونق خواهد گرفت که منجر به ازدواج پایدار نیز می‌شود.
وی با اشاره به ساماندهی رودخانه‌های گهر رود و زرجوب رشت افزود: وقوع سیل گذشته در رشت خساراتی به مردم وارد کرد که خوشبختانه 90 درصد خسارت‌ها به مردم پرداخت شد لذا پیمانکاری از سوی بسیج سازندگی معرفی شده و لایروبی 2 کیلومتر از این رودخانه‌ها در حال انجام است.
حق شناس با بیان اینکه بستر رودخانه پیربازار 80 متر بود که به 3 الی 4 متر رسیده که به دنبال این هستیم به شرایط طبیعی برگردد گفت: رودخانه‌های گهر رود و زرجوب هم تا جایی که آسیبی به محیط زیست نرساند لایروبی انجام می‌گیرد.
کد خبر 6443286

http://www.gilan-online.ir/fa/News/813385/افزایش-حجم-ذخیره-آب-سد-سفیدرود؛-28-درصد-رشد-داشته-است
بستن   چاپ