نسیم گیلان
هشدار نارنجی هواشناسی برای کشاورزی و دریایی در گیلان
چهارشنبه 27 فروردين 1404 - 01:23:56
نسیم گیلان - مدیرکل هواشناسی گیلان از صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشاورزی و دریایی از روز چهارشنبه تا روز پنجشنبه در استان خبر داد و گفت: طی این مدت توجه به هشدارهای هواشناسی و تمهیدات لارم توسط کشاورزان و آماده‌باش فعالان دریایی استان ضروری است.
محمد دادرس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در گیلان اظهار کرد: نقشه‌های هواشناسی نشان‌دهنده فعالیت تناوبی سامانه ناپایدار و ماندگاری هوای سرد تا روز پنجشنبه در استان گیلان است.
وی از صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشاورزی برای تقویت سامانه بارشی و سرد از پیش از ظهر چهارشنبه تا ظهر پنجشنبه در استان خبر داد و افزود: طی این مدت، بارندگی، وزش باد (شدید، بعضی نقاط خیلی شدید)، ارتفاعات غالباً بالای 1500 متر بارش بر (موقتی شدید)، رعدوبرق، تگرگ، در استان پیش‌بینی می‌شود.
مدیرکل هواشناسی گیلان خاطرنشان کرد: آب‌گرفتگی و بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتمال جاری‌شدن سیلاب و طغیان رودخانه‌ها، احتمال لغزش، رانش و ریزش سنگ در مناطق کوهستانی، احتمال خسارت به سازه‌های گلخانه‌ای، احتمال سرریز شدن آب استخرهای پرورش ماهی و احتمال خسارت به خزانه‌های احداث شده برنج از اثرات فعالیت این سامانه است.
دادرس تاکید کرد: طی این مدت، بررسی زهکشی‌ها اطراف خزانه و در صورت نیاز احداث زهکشی‌های جدید جهت جلوگیری آب‌گرفتگی خزانه‌های برنج، سرکشی خزانه‌ها جهت بررسی پوشش پلاستیکی و تنظیم دمای خزانه، اجتناب از هرگونه محلول‌پاشی و سمپاشی باغات و مزارع، تنظیم و کنترل دما و بررسی زهکشی اطراف گلخانه‌ها انجام شود.
وی ادامه داد: طی این مدت، اجتناب از تردد و توقف در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، رعایت نکات ایمنی در زمان وقوع پدیده رعدوبرق و صاعقه و خودداری از رهاسازی دام‌ها به خصوص دام‌های تازه متولد شده در ارتفاعات و دامنه‌ها جهت محافظت از سرما، صاعقه و تگرگ ضروری است.
هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای مواج شدن دریای خزر
مدیرکل هواشناسی گیلان از صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی دریایی برای وزش باد شدید (گاهی خیلی شدید) و مواج شدن دریای خزر از بعدازظهر چهارشنبه تا عصر پنجشنبه در استان خبر داد و افزود: وزش باد حداکثر 14 تا 20 متر بر ثانیه در نزدیک ساحل و برای دور ساحل از مخاطرات این سامانه است.
دادرس با بیان اینکه ارتفاع موج حداکثر در نزدیک سواحل دو تا 3.5 متر برای نزدیک و دور از ساحل پیش‌بینی می‌شود، تصریح کرد: بیشینه ارتفاع موج در سواحل استان گیلان از بعدازظهر چهارشنبه تا عصر پنجشنبه 1.5 متر تا دو متر و 70 سانتی‌متر خواهد بود.
وی گفت: آسیب به قفس‌ها، پاره شدن تورهای صیادی، خسارت به قایق‌ها، شناورهای کوچک و به تأسیسات دریایی از اثرات این سامانه است.
مدیرکل هواشناسی گیلان تاکید کرد: طی این مدت، منع تردد قایق‌های سبک و تفریحی، منع فعالیت‌های شیلاتی، منع ورود و خروج کشتی‌ها به بندر، منع از تردد کشتی‌های تجاری، منع فعالیت‌های پشتیبانی صنایع فراساحلی و آماده‌باش برای مواجه با خسارات احتمالی توسط فعالان دریایی توصیه می‌شود.
کد خبر 858019

http://www.gilan-online.ir/fa/News/811739/هشدار-نارنجی-هواشناسی-برای-کشاورزی-و-دریایی-در-گیلان
بستن   چاپ