نسیم گیلان
تشدید بارش‌ها از امروز | هشدار نارنجی برای 16 استان
پنجشنبه 30 اسفند 1403 - 05:17:45
نسیم گیلان - به گزارش آفتاب نو، سامانه بارشی جدید از روز گذشته (چهارشنبه 29 اسفند) از شمال غرب وارد کشور شد و موجب بارش‌هایی در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل شد.
امروز، پنج‌شنبه 30 اسفند گستره بارش در کل نوار غربی کشور و دامنه‌های جنوبی البرز واقع در قزوین، البرز و تهران خواهد بود. همچنین با نفوذ جریانات خنک شمالی به سواحل دریای خزر نیز افزایش ابر، همراه با بارندگی و کاهش دما پیش‌بینی می‌شود.
جمعه علاوه بر 3 استان گفته شده، شاهد بارش‌هایی در شرق خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و بوشهر می‌شود.
همچنین در این روزها شاهد کاهش دما تا 13 درجه در سواحل شالی و شمال غرب و غرب خواهیم بود که تا نیمه‌های هفته آینده ادامه دارد.
فعالیت سامانه بارشی موجب صدور هشدار نارنجی هم شده است که این هشدار روز پنجشنبه اردبیل، گیلان، نیمه غربی مازندران، زنجان، قزوین، البرز، تهران، آذربایجان شرقی، جنوب آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، لرستان، شمال و شرق خوزستان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب اصفهان، روز جمعه اردبیل، گیلان، مازندران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، قزوین، البرز، تهران، کردستان، کرمانشاه، لرستان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، همدان، مرکزی، خوزستان، غرب اصفهان، روز شنبه شرق گیلان، مازندران، گلستان، تهران، البرز، قزوین، مرکزی، شرق و جنوب همدان، لرستان، خوزستان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال فارس، غرب و جنوب اصفهان، ارتفاعات سمنان، خراسان شمالی و یک‌شنبه اردبیل، گیلان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
نوع مخاطره در این هشدار بارش برف و باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ، احتمال رخداد روان آب و سیلاب در پایین دست و ریزش بهمن در ارتفاعات و کاهش محسوس دما و ماندگاری هوای سرد و اثر مخاطره بالا آمدن ناگهانی آب رودخانه‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها و آب‌گرفتگی معابر، اختلال در ناوگان حمل و نقل، لغزندگی جاده‌ها، احتمال انسداد گردنه‌های برف گیر، وزش باد شدید موقتی، مه گرفتگی، کاهش دید افقی، در ارتفاعات احتمال ریزش بهمن، خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی و اختلال در انتقالِ حامل‌های انرژی است.
توصیه هواشناسی در این هشدار پرهیز از سفرهای غیر ضروری، پرهیز از قرارگرفتن و اتراق در حریم و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، خودداری از فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، خودداری از فعالیت‌های تفریحی نظیر طبیعت‌گردی، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و آمادگی راهداری جهت برف‌روبی در مناطق سردسیر و عدم تردد دامداران در ارتفاعات، زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع، عدم انجام آبیاری، محلول پاشی و سم پاشی باغات و مزارع، کنترل دما و رطوبت انبارها جهت جلوگیری از خسارت بیماری‌های قارچی، جلوگیری از نفوذ هوای سرد و روان آب به داخل سالن‌های پرورشی و کنترل دریچه گلخانه‌ها، پاکسازی، تنظیم و کنترل دریچه‌های ورودی و خروجی آب استخرهای پرورش ماهی، خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات و توقف در حاشیه مسیل‌ها، عدم تردد ماشین‌ آلات کشاورزی در مزارع و باغات است.
منبع خبر: همشـهری
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
مارمولک‌بازی ساسی؛ تهدیدی خاموش برای نسل جوان بحران سرقت در ایران: ناامیدی شهروندان از عملکرد قانون بحران سرقت در ایران: ناامیدی شهروندان از عملکرد قانون آخوند بلاگر؛ حراج دین برای لایک و کامنت بیشتر! نستله و معمای سرمایه‌گذاری خارجی؛ فرصت یا تهدید برای اقتصاد ملی؟

http://www.gilan-online.ir/fa/News/808329/تشدید-بارش‌ها-از-امروز-|-هشدار-نارنجی-برای-16-استان
بستن   چاپ