نسیم گیلان
نوک خنجری؛ مهمان زمستانی در شهرستان فومن
چهارشنبه 8 اسفند 1403 - 14:41:50
نسیم گیلان - ایسنا / معاون محیط زیست طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست گیلان از ثبت تصاویر پرنده زیبای نوک خنجری در روستای نصراله محله شهرستان فومن خبر داد و گفت: پرنده نوک خنجری یا آووست از گونه‌های مهاجر زمستانه محسوب می‌شود. 
تورج صادقی، معاون محیط زیست طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست گیلان اظهار کرد: طی گشت و پایش تیم یگان حفاظت محیط زیست شهرستان فومن از مناطق حوزه استحفاظی، موفق به مشاهده و ثبت تصاویر گروهی از پرنده نوک خنجری در روستای نصراله محله فومن شدند.
وی افزود: پرنده نوک خنجری یا آووست از گونه‌های مهاجر زمستانه محسوب می‌شود و با نام علمی Recurvirostra avosetta متعلق به راسته آبچلیک‌سانان و خانواده نوک خنجریان است که به طور عمده از سخت پوستان و حشرات تغذیه می‌کند.
معاون محیط زیست طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه نوک خنجری در سواحل گلی دریاها و خورها، دلتای رودخانه‌ها، آب‌های کم عمق شور، دریاچه‌ها و باتلاق‌های کم عمق، سواحل و مصب‌ها زیست می‌کند، گفت: این پرنده اغلب در گروه‌های کوچک، بر روی زمین‌های باز، بوته‌ها و سواحل ماسه‌ای و یا تپه‌ای از پوشش گیاهی لانه سازی می‌کند و تعداد 3 تا 5 تخم می‌گذارد.
صادقی با بیان اینکه ویژگی ظاهری و اصلی این پرنده زیبا منقار رو به بالا و خمیده آن است، تصریح کرد: وجود این پرندگان در استان از نعمت‌های الهی محسوب می‌شود و محافظت از این پرندگان بر همه مردم واجب است.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/806021/نوک-خنجری؛-مهمان-زمستانی-در-شهرستان-فومن
بستن   چاپ